Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 8/2021

Sisällys:​

 • Take away opiskelijoille Unican ravintoloissa
 • Menisiks te ajelulle kohti auringonlaskuu? ​
 • Haemme siviilipalvelushenkilöä Tylkkäriin
 • Vastaa kyselyyn monitieteiseen koulutukseen liittyvistä haasteista ja onnistumisista
 • Haku opiskelijatuutoriksi on auki helmikuun ajan
 • Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle!
 • Turun kaupunki: Voitamme tämän yhdessä
 • TYYssä eletään edelleen punaista aikaa
 • Yliopiston uutisia
 • Tapahtumakalenteri

Take away opiskelijoille Unican ravintoloissa

Korkeakouluopiskelijoiden ateriatuettuja aterioita (alv. 0 %) voidaan myydä nykyisessä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa ravintolan ulkopuolelle mukaan otettavaksi. Voit ostaa kerralla itsellesi kaksi ateriaa sekä kaksi ateriaa myös kaverille. Huomioithan, että opiskelijan on esitettävä oikeutensa ateriatukeen samalla tavalla kuin aiemminkin eli näyttämällä voimassa oleva opiskelijakortti tai Kelan ateriatukikortti. Kaverin opiskelijakortista riittää vaikkapa valokuva. Tervetuloa turvalliselle lounaalle Unican ravintoloihin, tai hae lounas helposti mukaasi. Take away mahdollisuus on voimassa 31.7.2021 asti tai jos poikkeustila aiemmin päättyy, tarkastellaan tilanne uudelleen. 

Lue lisää ja katso ravintoloiden aukioloajat sekä ruokalistat

Menisiks te ajelulle kohti auringonlaskuu? ​

Auta meitä selvittämää kui hyvin haalarikansa ja Föli sopii yhteen! Vastaamalla lyhyeen kyselyyn olet mukana kehittämässä Turun joukkoliikenteen toimintaa sekä mukana arvonnassa, josta voit voittaa Fölin arvokortin tai upean tuotepaketin. Kyselyn toteuttaa opiskelijaosuuskunta Baxup ja pääset sinne täältä https://webropol.com/s/foliopiskelijakysely .

Mikäli sinulla herää kysymyksiä liittyen kyselyyn tai arvontaan, olethan yhteydessä osuuskunta Baxupiin Instagramissa @osuuskuntabaxup !

 

Haemme siviilipalvelushenkilöä Tylkkäriin

Turun ylioppilaslehti hakee siviilipalvelushenkilöä heinä–elokuun vaihteessa alkavaan palvelussuhteeseen.

Siviilipalvelushenkilön päätehtäviin kuuluvat Tylkkäriin kirjoittaminen ja valokuvaaminen, juttujen ideointi, verkkolehden ja somekanavien päivittäminen (Facebook, Instagram, Twitter) sekä lehtien jako. Lisäksi siviilipalvelushenkilö hoitaa erilaisia tehtäviä ylioppilaskunnassa, esimerkiksi toimistotyötä.

Tarjoamme työnohjausta, innostavan paikan opiskelijamaailmassa ja kokemusta toimitustyöstä. Tehtäviä voidaan painottaa siviilipalvelushenkilön vahvuuksien ja kiinnostusten perusteella.

Kirjoitus-, kuvaamis- ja taittokokemus sekä näkemys verkkoviestinnästä katsotaan hakijalle eduksi, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Tärkeintä on kiinnostus journalismin tekemiseen.

Siviilipalvelushenkilön on ennen palvelukseen astumista suoritettava kuukauden mittainen koulutusjakso Lapinjärven koulutuskeskuksessa.

Haku on jatkuva. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löytyessä.

Lähetä hakemus, ansioluettelo ja mahdolliset työnäytteet sähköpostilla osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Siviilipalvelus 2021".

► Lue lisää

Vastaa kyselyyn monitieteiseen koulutukseen liittyvistä haasteista ja onnistumisista

Turun yliopiston jatkuvan oppimisen ohjelman 2021-2030 mukaisesti olemme saaneet tehtäväksi kartoittaa monitieteiseen koulutukseen liittyviä haasteita ja onnistumisia. Pyytäisimme, että vastaisit lyhyeen Webropol-kyselyyn:

 1. Kerro asioita, jotka nykyisellään toimivat monitieteisen koulutuksen opiskelussa Turun yliopistossa.
 2. Mitkä asiat ovat mielestäsi hankaloittaneet monitieteisten opintojen opiskelua Turun yliopistossa ja miten ratkaisisit nämä haasteet.

https://link.webropolsurveys.com/S/29B19B27F1721EF0

Kysely on avoinna 15.3.2021 asti.

Käsittelemäsi asiat voivat koskea esimerkiksi monitieteisen koulutuksen opiskeluun liittyviä käytänteitä ja toimintatapoja. Oletko esimerkiksi saanut riittävästi neuvontaa, onko opiskelijapalvelu ollut toimivaa (esimerkiksi ilmoittautumiset, tenttisuoritukset, loppumerkintähakemukset) tai oletko löytänyt helposti tietoa haluamistasi monitieteisistä opinnoista? Kaikki näkökulmat ovat tärkeitä! Kertomasi asia voi olla pieni tai suuri ja se on voinut tapahtua yhden kerran tai se voi olla jatkuvaa. Juuri Sinun vastauksesi on tärkeä, jotta monitieteistä koulutusta voidaan kehittää entistä paremmaksi Turun yliopistossa.

 

Haku opiskelijatuutoriksi on auki helmikuun ajan

Opiskelijatuutori on uusille opiskelijoille tärkeä tuki opintojen sujuvan ja mukavan alun varmistamisessa. Vuoden 2021 tuutoriksi haetaan helmikuussa – samassa haussa voit hakea kotimaisten opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutoriksi.

Hakulomakkeet kotimaisille ja kansainvälisille tuutorihauille löydät tiedekuntien tuutoroinnin intrasivuilta. Vaihto-opiskelijoiden tuutoreille on erillinen hakulomake.  Hakuaika on kaikille sama: 1.–28.2.2021.

Lue lisää

► Hae tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/

► Hae kv-tutkinto-ohjelmien tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tutkintotuutori/Sivut/default.aspx

► Hae kv-vaihto-opiskelijoiden tuutoriksi https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tuutori

Haluatko kotikansainvälistyä ja tavata ihmisiä eri maista? Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle!

Syksyllä Turun yliopistoon saapuu noin 300 uutta vaihto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Kansainvälisen vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa opiskelijaa opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin. Saat kansainvälistä kokemusta ja ystäviä ympäri maailmaa, kielitaitosi karttuu, opit uutta omasta yliopistostasi, Turusta ja suomalaisuudesta kuin myös paljon erilaisista kulttuureista ja opiskelijaelämästä ulkomailla. Tuutorit saavat työpanoksestaan myös pienen rahallisen korvauksen.

Lue lisää

 

 

Turun kaupunki: Voitamme tämän yhdessä

Me turkulaiset olemme jaksaneet noudattaa ohjeita miltei esimerkillisesti. Maltetaan vielä säilyttää varovaisuus ja hakeutua testiin, mikäli tulee vähäisiäkin koronaan viittaavia oireita.

Nopeimmin ajan koronatestiin saat Omaolossa: www.turku.fi/omaolo

 

TYYssä eletään edelleen punaista aikaa

TYYn koronaohjeitus koostuu liikennevalo-ohjeistuksesta eli kulloinkin voimassa olevista ohjeistuksista (punainen/keltainen/vihreä) sekä turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeistuksesta (näitä tulee noudattaa aina, riippumatta liikennevalosta). Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi punaisen ajan ohjeita.

Lue lisää 

► Opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoitusta Turun yliopiston hankkeille – kohteena korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi 

► MOT-sanakirjapalvelu uudistuu 

► Kymmenen tohtorikoulutettavaa kisaa 3MT-voitosta 17.3. - tule zoomiin seuraamaan 

► Webinar 1 March: Global Goodness – Discussions on Global Business Ethics 

► Opiskelija! Osallistu GUESSS (Global University Entrepreneurial Spirit Students' Survey) -tutkimuskyselyyn 7.3. mennessä 

► Etäyhteydet ovat tuoneet opetukseen uusia mahdollisuuksia 

► Harjoitteluun kansainväliseen IPR-virastoon? – Hae The Pan-European Seal Traineeship Programme -harjoitteluohjelmaan 5.3. mennessä! 

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.