Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 7/2021

Sisällys:​

 • Vastaa Unican vuosittaiseen ravintolakyselyyn ja kerro miten onnistuimme!
 • TYS:llä asuessasi voit keskittyä olennaiseen
 • Haemme siviilipalvelushenkilöä Tylkkäriin
 • Ilmastonmuutosvoima tulee jälleen - tällä kertaa jaossa on jopa yli 200 000 €
 • Haku opiskelijatuutoriksi on auki helmikuun ajan
 • Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle!
 • Kirjoittaminen voi tukea hyvinvointia ja olla tärkeä osa myös omaa hengellisyyttä
 • Tylkkärissä Erik Ruotsalaisen essee: Tätä on Temptation Island Suomi
 • Turun kaupunki: Voitamme tämän yhdessä
 • Turun kaupunki jakaa jatkossa kertakäyttöisiä maskeja vähävaraisille
 • TYYssä eletään edelleen punaista aikaa
 • Yliopiston uutisia
 • Tapahtumakalenteri

Vastaa Unican vuosittaiseen ravintolakyselyyn ja kerro miten onnistuimme!

Unica ravintoloiden yksi tärkeimmistä arvoista on toimia asiakaslähtöisesti- nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa. Haluamme toimia hyvässä vuorovaikutuksessa asiakkaidemme kanssa. Asiakaslähtöinen toimintatapa on yksi tärkeimmistä arvoistamme. Avaamme vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselyn ravintoloissamme. Kysely on avoinna 8.2.-21.2.2021. Voit vastata ravintoloissamme, mobiilisti tai oheisella linkillä.

https://fi.surveymonkey.com/r/ravintolakyselykevat2021

Olemme äärimmäisen kiitollisia palautteista, joiden avulla pystymme kehittämään toimintaamme jatkossa. Kaikkien yhteystiedot jättäneiden kesken arvotaan viikon lounaat ravintolassamme.

TYS:llä asuessasi voit keskittyä olennaiseen

Tiesitkö, että TYS:llä asunnon vuokrana sisältyy vesi, sähkö, netti ja neljä saunavuoroa kuukaudessa, eikä uusiin vuokrasopimuksiin peritä lainkaan takuuvuokraa? Asumisaikanasi voit siis keskittyä olennaiseen, eikä vuokran lisäksi tarvitse huolehtia muista asumisen lisäkustannuksista.

Viihtyisän ja edullisen asunnon lisäksi TYS:n asuntokohteet tarjoavat asukkailleen myös laajan kattauksen erilaisia hyödyllisiä asumisen palveluita pesuloista, yhteiskäyttöautoihin ja kerhohuoneisiin. Lisäksi TYS:n asuntokohteet sijaitsevat loistavien ulkoilureittien välittömässä läheisyydessä, joten etäluentojen ja esseiden lomassa on helppo käydä lataamassa ulkona akkuja.

Keväisin TYS:ltä vapautuu paljon erilaisia asuntoja tasaiseen tahtiin, joten nyt onkin paras aika laittaa hakemus sisään. Tutustu asuntoihin TYS:n verkkosivujen asuntohaussa ja valitse uusi oma kotisi!

Lue lisää: https://tys.fi/vapaat-asunnot

Haemme siviilipalvelushenkilöä Tylkkäriin

Turun ylioppilaslehti hakee siviilipalvelushenkilöä heinä–elokuun vaihteessa alkavaan palvelussuhteeseen.

Siviilipalvelushenkilön päätehtäviin kuuluvat Tylkkäriin kirjoittaminen ja valokuvaaminen, juttujen ideointi, verkkolehden ja somekanavien päivittäminen (Facebook, Instagram, Twitter) sekä lehtien jako. Lisäksi siviilipalvelushenkilö hoitaa erilaisia tehtäviä ylioppilaskunnassa, esimerkiksi toimistotyötä.

Tarjoamme työnohjausta, innostavan paikan opiskelijamaailmassa ja kokemusta toimitustyöstä. Tehtäviä voidaan painottaa siviilipalvelushenkilön vahvuuksien ja kiinnostusten perusteella.

Kirjoitus-, kuvaamis- ja taittokokemus sekä näkemys verkkoviestinnästä katsotaan hakijalle eduksi, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Tärkeintä on kiinnostus journalismin tekemiseen.

Siviilipalvelushenkilön on ennen palvelukseen astumista suoritettava kuukauden mittainen koulutusjakso Lapinjärven koulutuskeskuksessa.

Haku on jatkuva. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löytyessä.

Lähetä hakemus, ansioluettelo ja mahdolliset työnäytteet sähköpostilla osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Siviilipalvelus 2021".

► Lue lisää

Ilmastonmuutosvoima tulee jälleen - tällä kertaa jaossa on jopa yli 200 000 €

Suomen Kulttuurirahasto ja Allianssi ry kutsuvat jälleen kaikki alle 25-vuotiaat ilmastotekoihin. Ilmastonmuutosvoima-hankkeessa myönnetään kevään 2021 aikana 50–5 000 euron suuruisia summia, joiden avulla kuka tahansa alle 25-vuotias voi toteuttaa oman ilmastoteon ja ryhtyä ilmastokriisin vastaisiin toimiin. Rahaa omaan ilmastotekoon voi hakea maaliskuusta 2021  alkaen koko kevään ajan. Rahoituksia nuorten ilmastoprojekteihin myönnetään useamman kerran kevään aikana.  Ilmastotekojen toteutus voi alkaa rahoituspäätöksen jälkeen ja projektit tulee toteuttaa viimeistään syyskuun 2021 loppuun mennessä.

Lue lisää

Haku opiskelijatuutoriksi on auki helmikuun ajan

Opiskelijatuutori on uusille opiskelijoille tärkeä tuki opintojen sujuvan ja mukavan alun varmistamisessa. Vuoden 2021 tuutoriksi haetaan helmikuussa – samassa haussa voit hakea kotimaisten opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutoriksi.

Hakulomakkeet kotimaisille ja kansainvälisille tuutorihauille löydät tiedekuntien tuutoroinnin intrasivuilta. Vaihto-opiskelijoiden tuutoreille on erillinen hakulomake.  Hakuaika on kaikille sama: 1.–28.2.2021.

Lue lisää

► Hae tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/

► Hae kv-tutkinto-ohjelmien tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tutkintotuutori/Sivut/default.aspx

► Hae kv-vaihto-opiskelijoiden tuutoriksi https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tuutori

Haluatko kotikansainvälistyä ja tavata ihmisiä eri maista? Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle!

Syksyllä Turun yliopistoon saapuu noin 300 uutta vaihto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Kansainvälisen vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa opiskelijaa opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin. Saat kansainvälistä kokemusta ja ystäviä ympäri maailmaa, kielitaitosi karttuu, opit uutta omasta yliopistostasi, Turusta ja suomalaisuudesta kuin myös paljon erilaisista kulttuureista ja opiskelijaelämästä ulkomailla. Tuutorit saavat työpanoksestaan myös pienen rahallisen korvauksen.

Lue lisää

Kirjoittaminen voi tukea hyvinvointia ja olla tärkeä osa myös omaa hengellisyyttä

Tämän viikon torstaina 18.2. klo 14-15 oppilaitospappien zoom-keskusteluiltapäivässä aiheena Kirjoittaminen oman hyvinvoinnin tukena. Miten esim. meditatiivinen ja hengellinen kirjoittaminen, kirjeet ja päiväkirja voivat tukea omaa hyvinvointia? Aiheesta alustaa lyhyesti korkeakoulupappi, FM Tiina Hallikainen. Sen jälkeen keskustellaan ja tehdään kirjoitusharjoitus yhdessä.

Tiina on opiskellut teologian lisäksi yleistä kirjallisuustiedettä, luovaa kirjoittamista, suomen kieltä ja mediatutkimusta. Hän ohjaa mm. kirjoittamisen retriittejä ja viimeistelee esikoisrunokokoelmaansa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan olitpa kirjoittajaimmeinen tahi et!

Keskusteluiltapäivä toteutetaan zoomissa torstaina 18.2. klo 14 - 15. https://utu.zoom.us/j/69204959919

Lisätietoja tapahtumasta: tiina.hallikainen@evl.fi, 0403417308.

Tylkkärissä Erik Ruotsalaisen essee: Tätä on Temptation Island Suomi: rakkauden teoretisointia, jota ajaa usko epäilystä seuraavaan totuuteen

Lue lisää

Turun kaupunki: Voitamme tämän yhdessä

Me turkulaiset olemme jaksaneet noudattaa ohjeita miltei esimerkillisesti. Maltetaan vielä säilyttää varovaisuus ja hakeutua testiin, mikäli tulee vähäisiäkin koronaan viittaavia oireita.

Nopeimmin ajan koronatestiin saat Omaolossa: www.turku.fi/omaolo

Turun kaupunki jakaa jatkossa kertakäyttöisiä maskeja vähävaraisille

Turun kaupunki vaihtaa vähävaraisille jaettavat kankaiset kasvosuojat kertakäyttöisiin. Kertakäyttöisiä maskeja jaetaan 10 kpl/henkilö. Maskeja jaetaan kaupungin toimipisteissä, joista aiemmin on jaettu vähävaraisten kangasmaskeja.

Toimipisteet ja jakeluajat:

 • Kauppatorin Monitorissa KOP-kolmiossa kasvosuojia jaetaan arkisin klo 9–11 ja lauantaisin klo 10–12.
 • Skanssin kauppakeskuksen Monitorissa maskeja jaetaan ma–to klo 12–18 ja pe 11–17.
 • Sosiaalipalveluiden toimistossa Linnankatu 23:ssa maskeja jaetaan arkisin klo 8.15–15.45
   

► Lisätietoa Turun kaupungin sivuilta

TYYssä eletään edelleen punaista aikaa

TYYn koronaohjeitus koostuu liikennevalo-ohjeistuksesta eli kulloinkin voimassa olevista ohjeistuksista (punainen/keltainen/vihreä) sekä turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeistuksesta (näitä tulee noudattaa aina, riippumatta liikennevalosta). Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi punaisen ajan ohjeita.

Lue lisää 

► Turun yliopistossa panostetaan innostaviin oppimiskokemuksiin ja erinomaisiin oppimistuloksiin

► Innostava oppimiskokemus ja erinomaiset oppimistulokset aiheena Kohtauspaikalla 18.2. kello 12.00

► Etäyhteydet ovat tuoneet opetukseen uusia mahdollisuuksia

► Etätyötä on kestänyt kohta vuoden – Hyvinvointi etätyöskentelyn aikana -hankkeen seurantakysely toteutetaan maaliskuussa

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.