Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 6/2021

Sisällys:

 • Hae yliopistokollegioon
 • Hae humanistisen tiedekunnan ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokuntiin
 • Hae yliopiston kirjaston neuvottelukuntaan
 • TYY hakee projektityöntekijää Terve mieli -hankkeelle
 • Haemme siviilipalvelushenkilöä Tylkkäriin
 • 3D-virtuaalikierroksella voit tutustua Yo-kylän asuntoihin
 • vastaa Unican vuosittaiseen ravintolakyselyyn ja kerro miten onnistuimme!
 • 90-vuotias Turun ylioppilaslehti luotiin tyytymättömyydestä Helsinki-keskeisyyteen
 • Perinteinen Fastlaskiainen on taas täällä – videokilpailun ja zoomin muodossa!
 • Haku opiskelijatuutoriksi on auki helmikuun ajan
 • Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle!
 • Naisten Linjan Turv@verkko-hanke tarjoaa tukea digitaalista väkivaltaa kokeneille naisille – Vastaa kyselyyn
 • Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?
 • Uuudessa Tylkkärissä: Tyhjästä syntynyt Bitcoin-varallisuus keikuttaa keskuspankkien venettä
 • Hanki osallistumisoikeus CampusSportin online-tunteihin
 • TYYssä eletään edelleen punaista aikaa
 • Muita uutisia
 • Yliopiston uutisia
 • Tapahtumakalenteri

Hae yliopistokollegioon

Turun yliopiston kollegioon haetaan varajäsentä 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Turun yliopiston yliopistokollegioon kuuluu 30 jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenistä 10 edustaa opiskelijoita.

Yliopistokollegion tehtäviin kuuluu mm. päättää yliopiston hallituksen jäsenmäärästä sekä hallituksen ja sen jäsenten toimikauden pituudesta samoin kuin hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkiosta, valita muut kuin yliopiston henkilöstöä ja opiskelijoita edustavat jäsenet yliopiston hallitukseen, vahvistaa yliopistoyhteisön ryhmien valinnat hallituksen jäseniksi, valita yliopiston tilintarkastajat, vahvistaa yliopiston tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja rehtorille.

► Lue lisää

► Hae 15.2.2021 mennessä


 Hae humanistisen tiedekunnan ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokuntiin

Humanistisen tiedekunnan ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokuntiin haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Tiedekuntien johtokunnat ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin.

Tiedekunnan johtokunnan tehtäviin kuuluu mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, tehdä ehdotukset toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuotuiseksi talousarvioksi, päättää tiedekunnalle myönnettyjen voimavarojen jakamisen suuntaviivoista, hyväksyä opetussuunnitelmat, tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä sekä päättää valintaperusteista. Kolmasosa johtokunnan jäsenistä on opiskelijoita.

► Lue lisää

► Hae 15.2.2021 mennessä


Hae yliopiston kirjaston neuvottelukuntaan

Turun yliopiston kirjaston tieteenalakohtaisiin neuvottelukuntiin haetaan varajäseniä 31.8.2022 päättyvälle kaudelle. Turun yliopiston kirjasto on tieteellinen kirjasto, joka palvelee ensisijaisesti Turun yliopiston piirissä suoritettavaa tutkimusta, opetusta ja opiskelua. Kirjasto on lisäksi yleinen tutkimuskirjasto ja avoin kaikille tietoa tarvitseville.

Kirjaston ja yliopistoyhteisön yhteistyöeliminä toimivat tieteenalakohtaiset kolme neuvottelukuntaa, joihin haetaan opiskelijaedustajia seuraavasti:

 • luonnontieteiden ja tekniikan sekä lääketieteen neuvottelukunta: yksi varajäsen
 • kasvatustieteiden, kauppatieteiden, oikeustieteen ja yhteiskuntatieteiden neuvottelukunta: kaksi varajäsentä.

Kirjaston neuvottelukuntien tehtävänä on

 1. Edistää vuorovaikutusta ja toimia yhteistyöfoorumina kirjaston ja sen käyttäjien eli tiedeyhteisön ja opiskelijoiden välillä.
 2. Osallistua asiantuntijoina kirjaston hankkimien tietoaineistojen tieteenalakohtaisen tarjonnan kehittämiseen. Neuvottelukunnan jäsenet mm. toimivat asiantuntijoina käytössä ja tarjolla olevien aineistojen arvioinnissa ja käsittelevät aineistojen valintakriteerejä.
 3. Osallistua kirjaston palvelutarjonnan kehittämiseen erityisesti tutkimuksen ja opiskelun tarvitsemien palvelujen osalta ja tieteenalojen erilaiset palvelutarpeet huomioiden.

Neuvottelukunnat kokoontuvat keskimäärin kerran lukukaudessa.

► Lue lisää

► Hae 15.2.2021 mennessä

TYY hakee projektityöntekijää Terve mieli -hankkeelle

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) hakee PROJEKTITYÖNTEKIJÄÄ kokopäiväiseen, määräaikaiseen työsuhteeseen. Työ alkaa 1.3.2021 ja päättyy 31.12.2021. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työpaikan yliopisto-opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisen parissa, haastavia ja monipuolisia työtehtäviä sekä mahtavan työympäristön.

Projektityöntekijän tehtäviin kuuluvat muun muassa Terve mieli -hankkeen käytännön toteutus, tuutori- ja tukiopiskelijoiden kouluttaminen, yhteydenpito opiskelijajärjestöihin, hankkeen viestinnän ja markkinoinnin suunnittelu ja hankkeesta raportointi.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 14.2.2021 klo 23.59 mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”Terve mieli -projektityöntekijän haku”.

Lue lisää

Lisätietoa hankkeesta:

Vuonna 2019 Turun KY on rakentanut yhdessä Turun kauppakorkeakoulun kanssa Terve mieli -mallin opiskelijoiden mielenterveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Vuoden 2021 tavoitteena on laajentaa opiskelijoiden vertaistukeen perustuva Terve mieli -toimintamalli pysyvästi kaikkiin Turun yliopiston kahdeksaan tiedekuntaan ja antaa opiskelijajärjestötoimijoille, opiskelija- ja opettajatuutoreille sekä muille ohjaustyötä tekeville paremmat valmiudet keskustella opiskelijoiden kanssa mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin kysymyksistä. Ennen kaikkea tavoitteena on mallin laajentamisen kautta parantaa opiskelijoiden hyvinvointia madaltamalla opiskelijoiden kynnystä ottaa oman mielenterveyden haasteet puheeksi ja mahdollistamalla vertais-, keskustelu- ja muun avun löytyminen helposti myös korona-aikana.

Terve mieli -toiminnan laajentaminen koko Turun yliopistoon -hanke on saanut OKM:ltä erityisavustusta koronaepidemian vuoksi tarvittaviin toimenpiteisiin korkeakouluopiskelijoiden ohjauksen ja opiskelijahyvinvoinnin tuen vahvistamiseksi ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Haemme siviilipalvelushenkilöä Tylkkäriin

Turun ylioppilaslehti hakee siviilipalvelushenkilöä heinä–elokuun vaihteessa alkavaan palvelussuhteeseen.

Siviilipalvelushenkilön päätehtäviin kuuluvat Tylkkäriin kirjoittaminen ja valokuvaaminen, juttujen ideointi, verkkolehden ja somekanavien päivittäminen (Facebook, Instagram, Twitter) sekä lehtien jako. Lisäksi siviilipalvelushenkilö hoitaa erilaisia tehtäviä ylioppilaskunnassa, esimerkiksi toimistotyötä.

Tarjoamme työnohjausta, innostavan paikan opiskelijamaailmassa ja kokemusta toimitustyöstä. Tehtäviä voidaan painottaa siviilipalvelushenkilön vahvuuksien ja kiinnostusten perusteella.

Kirjoitus-, kuvaamis- ja taittokokemus sekä näkemys verkkoviestinnästä katsotaan hakijalle eduksi, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Tärkeintä on kiinnostus journalismin tekemiseen.

Siviilipalvelushenkilön on ennen palvelukseen astumista suoritettava kuukauden mittainen koulutusjakso Lapinjärven koulutuskeskuksessa.

Haku on jatkuva. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löytyessä.

Lähetä hakemus, ansioluettelo ja mahdolliset työnäytteet sähköpostilla osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Siviilipalvelus 2021".

► Lue lisää

3D-virtuaalikierroksella voit tutustua Yo-kylän asuntoihin

Oletko aina miettinyt miltä TYS:n Yo-kylän lännen yhteiskeittiöllinen yksiö tai Yo-kylä idän kaksio näyttävät sisältä? Nyt voi tutustua molempiin virtuaalikierroksella, jossa pääset katsomaan asuntojen jokaisen huoneen ja nurkan!

Näitä TYS:n asuntoja on keväisin myös hyvin vapaana, joten nyt on oiva aika laittaa TYS:lle hakemus sisään. Kevät on muutenkin hyvä aika hakua TYS:ltä asuntoa, sillä erilaisia asuntoja vapautuu tasaiseen tahtiin. Muuttaessa ei peritä vuokravakuutta ja edulliseen vuokraan sisältyy sähkö, vesi, nopea nettiyhteys sekä neljä saunavuoroa kuukaudessa. Vuokran lisäksi ei siis tarvitse huolehtia muista asumisen lisäkustannuksista.

Tutustu asuntoihin: www.tys.fi/vapaat-asunnot

Olet meille tärkeä - vastaa Unican vuosittaiseen ravintolakyselyyn ja kerro miten onnistuimme!

Unica ravintoloiden yksi tärkeimmistä arvoista on toimia asiakaslähtöisesti- nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa. Haluamme toimia hyvässä vuorovaikutuksessa asiakkaidemme kanssa. Asiakaslähtöinen toimintatapa on yksi tärkeimmistä arvoistamme. Avaamme vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselyn ravintoloissamme. Kysely on avoinna 8.2.-21.2.2021. Voit vastata ravintoloissamme, mobiilisti tai oheisella linkillä.

https://fi.surveymonkey.com/r/ravintolakyselykevat2021

Olemme äärimmäisen kiitollisia palautteista, joiden avulla pystymme kehittämään toimintaamme jatkossa. Kaikkien yhteystiedot jättäneiden kesken arvotaan viikon lounaat ravintolassamme.

90-vuotias Turun ylioppilaslehti luotiin tyytymättömyydestä Helsinki-keskeisyyteen – isänmaallisen lehden tarkoitus oli ”ylioppilaskuntaa kokoava”

Lehden ensimmäinen numero ilmestyi 24. tammikuuta 1931. Koko historiansa ajan Tylkkäri on ollut opiskelijoiden oma lehti, paikallisen opiskelijaliikkeen äänitorvi. Juhla on tämän vuoden teema Tylkkärissä. 90 vuoden kunniaksi lehdessä alkaa juttusarja, jossa käydään läpi lehden pitkää historiaa: luvassa on kuumimmat puheenaiheet ja mehukkaimmat yksityiskohdat vuosien varrelta. Vuoden 2021 ensimmäinen numero ilmestyi 5. helmikuuta.

Lue lisää

Perinteinen Fastlaskiainen on taas täällä – videokilpailun ja zoomin muodossa!

ÅAS järjestää jälleen tämän vuoden nopeimman tapahtuman, jossa äänestämme vuoden parhaan näköisen kelkan! Järjestämme myös muita kilpailuja sekä paljon muuta hauskaa ohjelmaa!

Tänä vuonna kilpailu tapahtuu seuraavasti: kaikki kelkkailukilpailuun ilmoittautuneet rakentavat kelkan samalla tavalla kuin aikaisempinakin vuosina. Erona tänä vuonna on se, että järjestöt kuvaavat laskunsa ja lähettävät sen kilpailuun.
 
Iltatapahtuma järjestetään Zoomissa 16. helmikuuta klo 19 alkaen. Iltatapahtuman aikana näytetään ja esitellään järjestöjen mäenlaskuvideoita, järjestetään erilaisia ​​kilpailuja ja kaikki osallistujat pääsevät tietenkin äänestämään kelkkailukilpailun voittajaa!
 

Haku opiskelijatuutoriksi on auki helmikuun ajan

Opiskelijatuutori on uusille opiskelijoille tärkeä tuki opintojen sujuvan ja mukavan alun varmistamisessa. Vuoden 2021 tuutoriksi haetaan helmikuussa – samassa haussa voit hakea kotimaisten opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutoriksi.

Hakulomakkeet kotimaisille ja kansainvälisille tuutorihauille löydät tiedekuntien tuutoroinnin intrasivuilta. Vaihto-opiskelijoiden tuutoreille on erillinen hakulomake.  Hakuaika on kaikille sama: 1.–28.2.2021.

Lue lisää

► Hae tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/

► Hae kv-tutkinto-ohjelmien tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tutkintotuutori/Sivut/default.aspx

► Hae kv-vaihto-opiskelijoiden tuutoriksi https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tuutori

Haluatko kotikansainvälistyä ja tavata ihmisiä eri maista? Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle!

Syksyllä Turun yliopistoon saapuu noin 300 uutta vaihto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Kansainvälisen vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa opiskelijaa opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin. Saat kansainvälistä kokemusta ja ystäviä ympäri maailmaa, kielitaitosi karttuu, opit uutta omasta yliopistostasi, Turusta ja suomalaisuudesta kuin myös paljon erilaisista kulttuureista ja opiskelijaelämästä ulkomailla. Tuutorit saavat työpanoksestaan myös pienen rahallisen korvauksen.

Lue lisää

Naisten Linjan Turv@verkko-hanke tarjoaa tukea digitaalista väkivaltaa kokeneille naisille – Vastaa kyselyyn

Tänä keväänä Turv@verkko haluaa kehittää näitä palveluja vastaamaan paremmin erityisesti verkkovihaa kokeneiden tarpeita. Verkkoviha voi olla esimerkiksi vihapuhetta, maalittamista, vainoamista, uskottavuuden kyseenalaistamista, seksuaalista ahdistelua, fyysisellä tai seksuaalisella väkivallalla uhkailua, henkilökohtaisten tietojen tai kuvien levittämistä tai sillä uhkailua. Monissa tapauksissa verkkoviha leviää myös netin ulkopuolelle. Erityisesti (nuoret) naiset ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat riskissä joutua verkkovihan kohteeksi.

Vastaamalla verkkovihan kokemuksia kartoittavaan kyselyyn autat Naisten Linjaa kehittämään entistä parempia palveluita. Kysely on suunnattu yli 16-vuotiaille naisille ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Vastaaminen kestää noin 15 minuuttia. Kysely on auki 7.3. saakka.

Lue lisää

Nuori mies, uskallatko voittaa pelkosi ja voida paremmin?

Nyyti ry kysyi marraskuussa lähes 1000 nuorelta mieheltä ja 81 %:n mielestä miesten pahoinvointia lisää yksin pärjäämisen kulttuuri. Tänä keväänä Nyyti tarjoaa miehiksi itsensä identifioiville opiskelijoille turvallisen tilan, jossa voidaan yhdessä purkaa yksin pärjäämisen kulttuuria ja puhua avoimesti suorituspaineista.

Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokiot järjestetään tiistaisin kello 18–20. Tapaamme kolmen viikon välein etäyhteyden kautta Zoomissa. Voit osallistua vain yhteen, useampaan tai kaikkiin tuokioihin. Vertaiskeskustelutuokioita ohjaavat työntekijämme Eetu ja vapaaehtoisemme Sami. Tuokioihin on ennakkoilmoittautuminen.

► Lue lisää ja ilmoittaudu Nyyti ry:n verkkosivuilla: https://www.nyyti.fi/uutinen/kevaalla-2021-on-miesten-vuoro/

Uuudessa Tylkkärissä: Tyhjästä syntynyt Bitcoin-varallisuus keikuttaa keskuspankkien venettä – anarkistien haaveissa siintää uusi rahajärjestelmä

Lue lisää

Hanki osallistumisoikeus CampusSportin online-tunteihin

CampusSportin toiminta tapahtuu toistaiseksi verkossa ja online-liikuntatuntien tarjontaan on mahdollista osallistua seuraavan kolmen viikon ajan edullisella online-passilla. Online-passi on voimassa 8.2.-28.2.2021 ja sillä saa käyttöoikeuden CampusSportin suljetussa Facebook-ryhmässä streamattaviin online-tunteihin. Online-passin hinta on opiskelijoille 15 euroa ja henkilökunnan jäsenille ja jatko-opiskelijoille 20 euroa. Online-passin ohella myynnissä on myös koko kevään kattava liikuntamaksu (48/61 euroa), joka oikeuttaa tällä hetkellä online-tunteihin ja liikuntatilojen auetessa kaikkien palveluiden käyttämiseen. Kaikki CampusSportin sisätiloissa tapahtuva toiminta on väliaikaisesti keskeytettynä vähintään 28.2.2021 asti.

Lisätiedot: https://www.campussport.fi/fi/onlinepassi2/

TYYssä eletään edelleen punaista aikaa

TYYn koronaohjeitus koostuu liikennevalo-ohjeistuksesta eli kulloinkin voimassa olevista ohjeistuksista (punainen/keltainen/vihreä) sekä turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeistuksesta (näitä tulee noudattaa aina, riippumatta liikennevalosta). Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi punaisen ajan ohjeita.

Lue lisää

Vuoden 2020 UraStartti-messulehti on julkaistu! 

► Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun järjestämä Ruokaoivallus-kilpailu alkoi jälleen

Unican perinteisen Tottisalmi -ravintolan toiminta loppuu maaliskuun 2021 jälkeen

► Yliopiston koronavalomalli toiminut hyvin

► Turun yliopisto noudattaa THL:n suositusta, lyhytaikaisia kansainvälisiä opiskelijavaihtoja ei toistaiseksi järjestetä

► Reilun kaupan kahvitauko myös etäoloissa

► CampusSportin online-tunnit jatkuvat 28.2. asti

► Gradukysely pandemian vaikutuksesta lukemisen kulttuuriin

► Happy Love Data Week! - Love Data Week Feb. 8-12, 2021

► UTUShopissa myynnissä 100-vuotissuklaata kaksi yhden hinnalla

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.