Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 4/2021

Sisällys:

  • TYY hakee projektityöntekijää Terve mieli -hankkeelle
  • Haku opiskelijatuutoriksi on auki helmikuun ajan
  • Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle!
  • Hae TYYn edustajaksi SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan
  • Paras paikka etäopiskeluun on oma koti – Vuokraa omasi nyt TYS:ltä!
  • Vastaathan oppimisympäristökyselyyn
  • TYYssä eletään edelleen punaista aikaa
  • Yliopiston koronavalo punainen kaikilla kampuksilla
  • The Voicebooks novellikilpailu 2021
  • Yliopiston uutisia

TYY hakee projektityöntekijää Terve mieli -hankkeelle

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) hakee PROJEKTITYÖNTEKIJÄÄ kokopäiväiseen, määräaikaiseen työsuhteeseen. Työ alkaa 1.3.2021 ja päättyy 31.12.2021. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työpaikan yliopisto-opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisen parissa, haastavia ja monipuolisia työtehtäviä sekä mahtavan työympäristön.

Projektityöntekijän tehtäviin kuuluvat muun muassa Terve mieli -hankkeen käytännön toteutus, tuutori- ja tukiopiskelijoiden kouluttaminen, yhteydenpito opiskelijajärjestöihin, hankkeen viestinnän ja markkinoinnin suunnittelu ja hankkeesta raportointi.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 14.2.2021 klo 23.59 mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”Terve mieli -projektityöntekijän haku”.

Lue lisää

Lisätietoa hankkeesta:

Vuonna 2019 Turun KY on rakentanut yhdessä Turun kauppakorkeakoulun kanssa Terve mieli -mallin opiskelijoiden mielenterveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Vuoden 2021 tavoitteena on laajentaa opiskelijoiden vertaistukeen perustuva Terve mieli -toimintamalli pysyvästi kaikkiin Turun yliopiston kahdeksaan tiedekuntaan ja antaa opiskelijajärjestötoimijoille, opiskelija- ja opettajatuutoreille sekä muille ohjaustyötä tekeville paremmat valmiudet keskustella opiskelijoiden kanssa mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin kysymyksistä. Ennen kaikkea tavoitteena on mallin laajentamisen kautta parantaa opiskelijoiden hyvinvointia madaltamalla opiskelijoiden kynnystä ottaa oman mielenterveyden haasteet puheeksi ja mahdollistamalla vertais-, keskustelu- ja muun avun löytyminen helposti myös korona-aikana.

Terve mieli -toiminnan laajentaminen koko Turun yliopistoon -hanke on saanut OKM:ltä erityisavustusta koronaepidemian vuoksi tarvittaviin toimenpiteisiin korkeakouluopiskelijoiden ohjauksen ja opiskelijahyvinvoinnin tuen vahvistamiseksi ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Haku opiskelijatuutoriksi on auki helmikuun ajan

Opiskelijatuutori on uusille opiskelijoille tärkeä tuki opintojen sujuvan ja mukavan alun varmistamisessa. Vuoden 2021 tuutoriksi haetaan helmikuussa – samassa haussa voit hakea kotimaisten opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutoriksi.

Hakulomakkeet kotimaisille ja kansainvälisille tuutorihauille löydät tiedekuntien tuutoroinnin intrasivuilta. Vaihto-opiskelijoiden tuutoreille on erillinen hakulomake.  Hakuaika on kaikille sama: 1.–28.2.2021.

Lue lisää

► Hae tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/

► Hae kv-tutkinto-ohjelmien tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tutkintotuutori/Sivut/default.aspx

► Hae kv-vaihto-opiskelijoiden tuutoriksi https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tuutori

Haluatko kotikansainvälistyä ja tavata ihmisiä eri maista? Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle!

Syksyllä Turun yliopistoon saapuu noin 300 uutta vaihto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Kansainvälisen vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa opiskelijaa opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin. Saat kansainvälistä kokemusta ja ystäviä ympäri maailmaa, kielitaitosi karttuu, opit uutta omasta yliopistostasi, Turusta ja suomalaisuudesta kuin myös paljon erilaisista kulttuureista ja opiskelijaelämästä ulkomailla. Tuutorit saavat työpanoksestaan myös pienen rahallisen korvauksen.

Lue lisää

Hae TYYn edustajaksi SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Välitätkö ilmastonmuutoksesta? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle, olla osa muutosta? Etsimme idearikkaita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan (KENKKU). SYL edustaa 15 jäsenjärjestöä ja 135 000 yliopisto-opiskelijaa. Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta toimii SYL:n hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyöasioissa, ja hallinnoi SYL:n kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kehityspolitiikan asiantuntijan kanssa.

Hakemukset ansioluetteloineen tulee lähettää osoitteeseen tyy-internationalspecialist@utu.fi 8.2. klo 23.59 mennessä.

Lue lisää

Paras paikka etäopiskeluun on oma koti – Vuokraa omasi nyt TYS:ltä!

Paras paikka etäopiskeluun on oma koti, jonka rauhassa opintoihin on helppo keskittyä. Nyt sellaisen voi vuorata TYS:ltä!

Tiesitkö, että viihtyisän ja edullisen asunnon lisäksi TYS:llä vuokraan sisältyy myös mainiosti etäopiskeluun soveltuva netti? Vuokra sisältää myös veden, sähkön ja neljä saunavuoroa kuukaudessa, eikä uusiin vuokrasopimuksiin peritä lainkaan takuuvuokraa.

Lisäksi TYS:n asuntokohteet sijaitsevat loistavien ulkoilureittien välittömässä läheisyydessä, joten luentojen ja esseiden lomassa on helppo käydä lataamassa ulkona akkuja.

Keväisin TYS:ltä vapautuu paljon erilaisia asuntoja tasaiseen tahtiin, joten nyt onkin paras aika laittaa hakemus sisään. Tutustu asuntoihin TYS:n verkkosivujen asuntohaussa ja valitse uusi oma kotisi!

► Lue lisää

Vastaathan oppimisympäristökyselyyn

Vastaathan Webropol-kyselyyn, jossa voit arvioida, minkälaiset puitteet yliopistosi tarjoaa opiskelulle ja opetukselle. Kyselyssä arvioidaan oppimisympäristöä fyysisten opiskelu- ja opetustilojen, pedagogisten ratkaisujen, sosiaalisen vuorovaikutuksen, opetusteknologian käytön ja erilaisten kampuksen ulkopuolisten opiskelupaikkojen käytön näkökulmasta. Kysely on tarkoitettu perustutkinto-opiskelijoille ja avoimen yliopiston opiskelijoille. Myös opettajat vastaavat samaan kyselyyn omasta näkökulmastaan.

Löydät kyselyn tästä linkistä: https://webropol.com/s/Oppimisymparistoarviointi

Vastaaminen tapahtuu täysin nimettömänä. Siihen on hyvä varata noin 20 minuuttia aikaa. Vastaathan mahdollisimman pian, jotta vastaaminen ei unohdu.

Lisätietoja: professori Jyri Manninen, jyri.manninen@uef.fi; 050-3815359.

TYYssä eletään edelleen punaista aikaa

TYYn koronaohjeitus koostuu liikennevalo-ohjeistuksesta eli kulloinkin voimassa olevista ohjeistuksista (punainen/keltainen/vihreä) sekä turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeistuksesta (näitä tulee noudattaa aina, riippumatta liikennevalosta). Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi punaisen ajan ohjeita.

Lue lisää

Yliopiston koronavalo punainen kaikilla kampuksilla – suojaetäisyys kasvaa 2 metriin

Koronavalomalli määrittää koronavirukselta suojautumisen tason Turun yliopistossa. Yliopisto on tällä hetkellä koronavalomallin tasolla punainen kaikilla kampuksillaan.

Yliopiston johto on linjannut 27.1.2021, että yliopisto jatkaa koronavalomallin punaisella tasolla kaikilla kampuksillaan, myös Raumalla ja Porissa. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että yliopiston tiloja voidaan käyttää vain rajoitetusti. Työnteko ja opiskelu tapahtuvat pääasiassa etäyhteyksin. Maskeja pitää käyttää kaikissa yliopiston tiloissa. Minimi suojaetäisyys toisiin henkilöihin on 2 metriä aiemman 1,5 metrin sijaan.

Yliopiston koronavalomallissa voidaan siirtyä lievempiä rajoituksia tarkoittavalle keltaiselle tasolle, jos Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyisi leviämisvaiheesta kiihtymistasolle. Rauman ja Porin kampusten suojautumistasoa ja niihin liittyviä ohjeita tarkastellaan jatkossakin tarvittaessa erikseen.

Turun yliopistossa kevätlukukausi (3. ja 4. periodi) toteutetaan pääosin etäopetuksena ja -opiskeluna aiemmin linjatun mukaisesti.  Välttämätöntä lähiopetusta voidaan järjestää pienryhmissä kokoontumisrajoitukset huomioiden. Opiskelijoiden ohjaukseen ja hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota.

> Yliopiston koronavalomalli
> Yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa

Mahdolliset lisätietotiedustelut ja kysymykset pyydetään ensisijaisesti lähettämään sähköpostitse osoitteeseen koronainfo@utu.fi.

The Voicebooks novellikilpailu 2021

Hei, sinä tekstisi julkaisemisesta haaveileva nuori tekijä! Nyt sinulla on mahdollisuus saada työsi julki The Voicebooksin järjestämässä kilpailussa, jossa etsitään uusia ja kiinnostavia tarinoita novelleiksi mitoitettuna. Teksti lähetetään PDF-formaatissa arvioitavaksi osoitteeseen: novellikilpailu@voicebooks.fi ja teoksen kesto saa olla luettuna 20-25 minuuttia. Lukunopeuden verrokkina voi käyttää kaupallisia äänikirjoja. Töiden viimeinen jättöpäivä perjantai 28.5.2021.

Lue lisää

► Get inspired by science – katso uusi brändivideo

► Kohtauspaikka 4.2. kello 12.00: Turun yliopisto on kestävän tulevaisuuden rohkea rakentaja – mitä se tarkoittaa?

► Yliopiston kansainvälisen toiminnan ohjelman 2021-2030 rakentaminen - osallistu 8.2 saakka auki olevalla Viima-kyselyllä 

► IT-palvelut täytti 60 vuotta - yhdessä yhden Suomen ensimmäisen, Wegematic 1000 -tietokoneen kanssa

► Yhteisten palveluiden jatkokehittämistä suunnitellaan alkuvuoden aikana

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.