Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 46
/2021

Sisältö:​

 • Unican ravintolakysely on täällä taas
 • Opiskelijajärjestö, tule mukaan tekemään Mielen päällä -hankkeen ja TYYn yhteistä joulukalenteria!
 • TYYn siipiin haetaan jäseniä ja puheenjohtajia keväälle 2022 ja kalenterivuodelle 2022
 • TYY hakee tapahtumavapaaehtoisia juhlavuodelle 2022
 • Hae TYYn avustustoimikuntaan
 • Kinokoplan hallitukseen 2022 haetaan jäseniä
 • Tylkkärissä: Ylioppilaskylässä tuotetaan pian enemmän energiaa kuin kulutetaan – katso kartalta, onko kotitalosi muutoskohteena
 • Kysyttävää työnhausta? Rekryn chat auttaa!
 • Turun yliopiston perustutkinto-opiskelija, hae apurahaa!
 • Nuorten ja opiskelijoiden YK-viikonloppu
 • UTU Virtual Open Week 22.–26.11.
 • Yliopiston sivuilta
 • Tapahtumakalenteri

Unican ravintolakysely on täällä taas

Osallistu ravintoloissamme avoinna olevaan asiakastyytyväisyyskyselyyn. Unica ravintoloiden yksi tärkeimmistä arvoista on toimia asiakaslähtöisesti- nyt sinulla on jälleen mahdollisuus vaikuttaa. Haluamme toimia hyvässä vuorovaikutuksessa asiakkaidemme kanssa ja toivomme saavamme arvokasta tietoa toiminnastamme juuri sinulta.

Olemme avanneet vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselyn ravintoloissamme. Kysely on avoinna 15.11.– 28.11.2021. Voit vastata ravintoloissamme kaavakkeella, mobiilisti tai oheisella linkillä.

https://bit.ly/ravintolakysely2021syksy

Olemme äärimmäisen kiitollisia palautteista, joiden avulla pystymme kehittämään toimintaamme jatkossa. Kaikkien yhteystiedot jättäneiden kesken arvotaan viikon lounaat ravintolassamme. Kiitos ajastasi. Nähdään!

Opiskelijajärjestö, tule mukaan tekemään Mielen päällä -hankkeen ja TYYn yhteistä joulukalenteria!

Meillä on teille jouluinen ehdotus, sillä haluaisimme tehdä kanssanne joulukalenterin instagramiin.

Joulukalenterin tavoitteena on jakaa yliopiston opiskelijajärjestöjen ajatuksia siitä, miten edistää ja vaalia mielen hyvinvointia ja omaa jaksamista. Toivomme, että sisältö kannustaisi opiskelijoita katsomaan ympärilleen ja miettimään, millaisilla pienillä teoilla jokainen voi tehdä niin omasta kuin muiden opiskeluajasta mieluisampaa. Tarkemmat ohjeet löydät intranetistä.

Jos innostuit, toimi nopeasti, sillä luukkuja on vain rajoitettu määrä tarjolla.

Näin olet mukana:

Lisätietoa joulukalenterista antaa Mielen päällä -hankkeen suunnittelija Heidi Vuoristo, heivuor@utu.fi.

TYYn siipiin haetaan jäseniä ja puheenjohtajia keväälle 2022 ja kalenterivuodelle 2022

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä sekä puheenjohtajia vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljä ryhmää, jotka toimivat neljän eri teeman ympärillä. Jokainen siivistä edistää tiettyä teemaa ja siivet ovat mukana tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa.

TYYssä on neljä siipeä: kansainvälisyys-, kehitysyhteistyö-, yhdenvertaisuus- ja ympäristösiipi.

Haku päättyy 29. marraskuuta klo 23.59. Hakemukset siipiin toimitetaan TYYn nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. TYYn hallitus käsittelee hakemukset ja valitsee siipien varsinaiset jäsenet kokouksessaan 3.12. Siipien uusille jäsenille ja puheenjohtajille järjestetään koulutus Kampuskappelissa 8.12. klo 16–17.30

lue lisää

TYY hakee tapahtumavapaaehtoisia juhlavuodelle 2022

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee tapahtumavapaaehtoisia 100. juhlavuoden kunniaksi avustamaan ikimuistoisen juhlavuoden toteuttamisessa. Juhlavuotena 2022 toteutamme traditiotapahtumia aikaisempaa suurempina tapahtumina ja lisäksi luomme uusia tapahtumakonsepteja. Tapahtumavapaaehtoisten avulla mahdollistamme tapahtumien sujuvan järjestämisen.

Haku päättyy 29. marraskuuta klo 23.59. Hakemukset tapahtumavapaaehtoisiksi toimitetaan TYYn nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella: https://www.tyy.fi/fi/hae-tyyn-tapahtumavapaaehtoiseksi-juhlavuodelle-apply-tyys-event-volunteer-positions. TYYn hallitus käsittelee hakemukset ja valitsee tapahtumavapaaehtoiset kokouksessaan 3.12.

Lue lisää

Hae TYYn avustustoimikuntaan

TYYn avustustoimikuntaan haetaan 6–10 jäsentä.

Avustustoimikunnan tehtävänä on valmistella toiminta-avustusten pisteytyskriteerit, pisteyttää toiminta-avustushakemukset sekä valmistella muut rahalliset avustuspäätökset, jotka edustajisto toimikunnalle määrää. Toimikunnan toimikausi on kalenterivuosi ja sen puheenjohtajana toimii TYYn hallituksen jäsen.

Hakijalta edellytetään ylioppilaskunnan jäsenyyttä, sekä kokemusta TYYn järjestöissä toimimisesta. Hakukriteerinä toimii hakijan osoittama motivaatio toimia tehtävässä. Valintaa tehtäessä huomioidaan myös tiedekuntien ja erilaisten järjestöjen edustavuus.

► Hakulomake

Valintatoimikunta tekee hakemusten perusteella esityksen edustajistolle toimikunnan kokoonpanosta. Edustajisto valitsee avustustoimikunnan kokouksessaan marraskuun lopussa. Hakuaika avustustoimikuntaan päättyy perjantaina 19.11.2021 klo 23.59.

Lue lisää

Kinokoplan hallitukseen 2022 haetaan jäseniä

TYYn elokuvatoimikunta muodostaa elokuvakerho Kinokoplan hallituksen. Elokuvatoimikunta koostuu 8-12 jäsenestä ja puheenjohtajasta. Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Kinokoplan kaksi vuosittaista pääsarjaa esittelevät monipuolisesti eri maiden elokuvia, minkä lisäksi kerho järjestää kaikenlaisia elokuva-aiheisia tapahtumia.

Elokuvatoimikuntaan, eli Kinokoplan hallitukseen, haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2022. Hakuaika päättyy 22.11. klo 23.59. TYYn hallitus nimittää toimikunnan jäsenet vuoden 2021 toimikunnan esityksestä. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet. Hakijoilta edellytämme kiinnostusta audiovisuaalista kulttuuria kohtaan ja eduksi katsotaan kokemus vastaavanlaisesta toiminnasta elokuvien parissa, markkinoinnista ja tapahtumanjärjestämisestä.

Lue lisää

Tylkkärissä: Ylioppilaskylässä tuotetaan pian enemmän energiaa kuin kulutetaan – katso kartalta, onko kotitalosi muutoskohteena

Lue lisää

Kysyttävää työnhausta? Rekryn chat auttaa!

Rekryn chat tarjoaa matalan kynnyksen apua, jos ura- ja työnhakuasiat mietityttävät. Chatissa voit kysyä Rekryn uraohjaajilta mitä vain esimerkiksi työnhakuun, urasuunnitteluun tai harjoitteluun liittyvistä asioista. Mikään kysymys ei ole liian pieni tai suuri!

Chat palvelee maanantaisiin ja keskiviikkoisin klo 13–14 Turun yliopiston työelämäpalveluiden sivuilla utu.fi/rekry. Chat aukeaa sivun alalaidasta ja halutessasi voit osallistua nimimerkillä. Aukioloaikojen ulkopuolella voit jättää Rekrylle kysymyksesi chatista löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Yhteydenottoihin vastataan sähköpostitse. Tervetuloa esittämään kysymyksiä Rekryn chattiin!

Lue lisää

Turun yliopiston perustutkinto-opiskelija, hae apurahaa!

Opintojensa loppuvaiheessa olevat Turun yliopiston perustutkinto-opiskelijat voivat hakea apurahaa Valto Takalan ja Mirjam Vähä-Kirvelän rahastoista 8.11.–8.12.2021 klo 16.00. Mirjam Vähä-Kirvelän apurahat jaetaan lahjakkaille oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelijoille.

Lue lisää ja täytä hakemus

Nuorten ja opiskelijoiden YK-viikonloppu

Suomen YK-nuoret (SYK), Turun YK-yhdistys (TYKy) sekä Finnish Model United Nations ry (FinMUN) järjestävät Turun yliopiston tiloissa 19.-21.11.2021 Nuorten ja opiskelijoiden YK-viikonlopun. Viikonloppu sisältää runsaasti erilaista ohjelmaa työpajoista, MUN-konferenssista ja seminaarista yhteiseen illanviettoon. Kaikki TYYn opiskelijat ovat erittäin tervetulleita tapahtumaan mukaan, ja olisimme kiitollisia, jos haluatte jakaa tietoa tapahtumasta uutiskirjeessänne! Alla lyhyt kuvaus ja linkki tapahtumaan. Tätä kuvausta saa vapaasti lyhentää. 

Lue lisää

UTU Virtual Open Week 22.–26.11.

The Virtual Open Week is a perfect way to start building your future career at the University of Turku. Whether you already have found a programme of your interest or just want to learn more about the possibilities at the University, we'll be there to answer your questions.

During the 5-day long UTU Virtual Open Week, you will have a chance to discuss with the programme staff, get advice for the application period in interactive webinars and chat live with the current international students and study advisors of UTU.

Lue lisää

Osallistu YTHS:n somekilpailuun ja voita 20kpl peliliivejä järjestöllenne!

Lähde liikkeelle! -kilpailun tavoite on innostaa opiskelijajärjestöjä tekemään leikkimielinen video Instagramiin matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksista. Somekampanjan tavoitteena on muistuttaa liikunnan merkityksestä ja kannustaa hauskalla tavalla liikkumiseen näin vuoden pimeimmän ajan saapuessa.

Käy katsomassa malliesimerkki YTHS:n instasta @yths_fshs

Kaikkien kilpailuun osallistuneiden järjestöjen kesken arvomme 20 kpl peliliivejä järjestön käyttöön heidän omalla logolla varustettuna. Kilpailuaika on 17.11-10.12.2021 ja arvonta toteutetaan viimeistään 17.12.2021.

Lue lisää

► 3MT-kilpailu tulee taas! Tohtorikoulutettava — Osallistu kilpailuun ja opi esittelemään tutkimuksesi kolmessa minuutissa 

► Maisterivaiheen opiskelijoille tarjolla mahdollisuus viettää ensi lukukausi yhdessä EC2U-yliopistoista

► Tervetuloa Etäelämä-seminaariin to 25.11.2021

► Kannanotto koulutuksen pirstaloimista vastaan – allekirjoittajina yliopistojen hallitusten puheenjohtajat

► Yliopiston vaalien tulos ratkennut

► Roskakoriin tai roskapostikansioon siirrettyjen sähköpostien säilytysaika pitenee 90 päivään

19.–21.11. Nuorten ja opiskelijoiden YK-viikonloppu

20.11. Collegium Musicum Turku Syyskonsertti Cettes Lettres - nämä kirjeet

20.11.–21.11. Nykykoreografia-kurssi

21.11. Kinokopla esittää: Undine (Aallotar)

27.11. APK:n retki

27.11. Akateemisen Nintendo-pelaamisen SM-kisat

28.11. Kinokopla esittää: Lupaava Nuori Nainen (Promising Young Woman)

29.11. Cantus Mercurialiksen joulukonsertti

3.12. Talviyö-adventtikonsertti

17.12. Jäätynyt maa -joulukonsertti

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.