Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 44
/2021

Sisältö:​

 • Vielä ehdit äänestää TYYn edustajistovaaleissa – älä jätä ääntäsi käyttämättä!
 • TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa
 • Hakuaikaa jatkettu: Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä
 • TYYn 99. vuosijuhlien ilmoittautuminen on auki
 • Tylkkärissä: Sukelsimme vaalikonedataan: tämä kaikki yhdistää ja erottaa TYYn edariehdokkaita – väite numero 7 ei varmasti yllätä, ja yhdestä ryhmästä vain 15% täytti vaalikoneen
 • Turun ylioppilaslehti hakee järjestöjä jakamaan lehteä keväällä 2022
 • TYYn blogissa kehitysyhteistyösiiven puheenjohtaja Mari Puurunen: Sanitaatioviestintää pandemian aikana – hyvää kansainvälistä kehitystiedotuksen päivää!
 • Haku Ylioppilaskylän uuden sydämen Tyyssijan asuntoihin on alkanut
 • Valitse turvallinen Taxidatan taksi – Nyt opiskelijahintaan 
 • Yliopiston sivuilta
 • Tapahtumakalenteri

Vielä ehdit äänestää TYYn edustajistovaaleissa – älä jätä ääntäsi käyttämättä!

Äänestä 3.11. kello 16 mennessä. Äänestäminen edustajistovaaleissa on helpoin tapa vaikuttaa ylioppilaskuntasi toimintaan.

Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa ylioppilaskunnan vaalikelpoisten jäsenten joukosta Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2022 ja päättyy vuoden 2023 lopussa. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä. Vuoden 2021 vaaleissa ehdolla on 251 ehdokasta kymmenestä eri vaaliliitosta. Oman ehdokkaan löydät esimerkiksi vaalikonnen avulla.

Äänestäminen on helppoa ja nopeaa!

Äänestäminen tapahtuu Turun yliopiston utu-tunnuksilla osoitteessa www.tyy.fi/vaalit. Äänestää voit mistä tahansa ja millä laitteella tahansa koska tahansa 3.11. kello 16 asti.

Äänestä tästä!

► Lue lisää

► Ehdokaslista

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi yliopistoyhteisössämme. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin sekä rakentamaan ja kehittämään yhteistä opiskelijakulttuuriamme ja -yhteisöämme. Hallituksessa työskentelet säännöllisesti esimerkiksi yliopiston johdon ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa sen eteen, että Turun yliopisto olisi entistä parempi opiskelupaikka. 

TYYn kauden 2022–2023 edustajisto valitsee vuoden 2022 hallituksen järjestäytymiskokouksessaan keskiviikkona 24.11.2021. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman ylioppilaskunnan ja yliopistoyhteisön eteen.

Lue lisää

Hakuaikaa jatkettu: Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä osa-aikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen. Työ alkaa perehdytyksellä marras-joulukuun aikana. Työaika on keskimäärin 6 tuntia viikossa, 30 viikkoa vuodessa ja tuntipalkka on 12,43 euroa plus mahdolliset tutkinto- ja kokemuslisät.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden joustavaan ja monipuoliseen työskentelyyn opiskelijamaailmassa, raumalaisten opiskelijoiden palvelun itsenäiseen kehittämiseen sekä asiantuntevan työympäristön.Rauman opiskelijasihteerin tehtävänä on TYYn palveluista huolehtiminen itsenäisesti ylioppilaskunnan Rauman toimipisteessä.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 10.11.2021 klo 16.00 mennessä osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi otsikolla ”Rauman opiskelijasihteerin haku”. Haastatteluja voidaan pitää jo hakuaikana, tarvittaessa etäyhteydellä. Ylioppilaskunnan hallitus valitsee opiskelijasihteerin kokouksessaan 17.11.

► Lue lisää

TYYn 99. vuosijuhlien ilmoittautuminen on auki

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Turun yliopiston ylioppilaskunnan 99. vuosijuhlia Raumalle lauantaina 13.11.2021!

TYYn ensimmäisen vuosisadan viimeiset vuosijuhlat ennen TYY100 juhlavuotta juhlitaan tunnelmallisella Rauman kampuksella. Juhlaan järjestetään yhteiset bussikuljetukset turkulaisille osallistujille Raumalle ja takaisin.  

Juhlien ilmoittautuminen aukeaa kaikille TYYn jäsenille sekä muille ylioppilaskunnan ystäville perjantaina 22.10. klo 12.00. Liput tullaan myymään Kide.app-palvelun kautta. Palveluun kannattaa luoda tunnukset jo hyvissä ajoin ennen lipunmyynnin alkamista. Linkki ilmoittautumiseen tullaan julkaisemaan perjantaina aamupäivän aikana tässä uutisessa, TYYn tapahtumakalenterin tapahtumassa ja TYYn sosiaalisissa medioissa. 

Lisää tietoa juhlasta TYYn tapahtumakalenterissa.

Tylkkärissä: Sukelsimme vaalikonedataan: tämä kaikki yhdistää ja erottaa TYYn edariehdokkaita – väite numero 7 ei varmasti yllätä, ja yhdestä ryhmästä vain 15% täytti vaalikoneen

Lue lisää

Turun ylioppilaslehti hakee järjestöjä jakamaan lehteä keväällä 2022

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin ja TYS:n kohteisiin keväällä 2022. Vaihtoehtoina ovat ständijako, TYS-jako ja kaupunkijako. Työstä maksetaan palkkio. Kriteerinä valinnassa otetaan huomioon työtehtävän edellyttämän henkilöreservin ja työtehtävään sitoutumisen osoittaminen hakemuksessa sekä tehtävästä saatavan palkkion tarpeellisuus järjestön varainhankinnalle. Edellytyksenä on myös, että TYYn järjestöllä on Y-tunnus ja että TYYn järjestö on ennakkoperintärekisterissä. Y-tunnus ja tieto ennakkoperintärekisteriin kuulumisesta tulee kirjata hakemukseen. Mikäli käytettävissä on lehtien kuljetukseen soveltuva kulkuneuvo, katsotaan se eduksi hakemuksessa. Kulkuneuvon käytöstä toteutuneet kustannukset korvataan.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään 1.11.2021 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus kevät 2022”.

Lue lisää

TYYn blogissa kehitysyhteistyösiiven puheenjohtaja Mari Puurunen: Sanitaatioviestintää pandemian aikana – hyvää kansainvälistä kehitystiedotuksen päivää!

Vuosittain 24. lokakuuta vietetään Kansainvälistä YK:n päivää. Samana päivänä vietetään myös Kansainvälistä kehitystiedotuksen päivää, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota kehitysyhteistyön kysymyksiin ja vedota kansainväliseen yhteisöön näiden kysymysten ratkomiseksi. Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous perusti teemapäivän vuonna 1972, kaksi vuotta YK:n toisen vuosikymmenen kansainvälisen kehitysstrategian hyväksymisen jälkeen.

Kysyimme yhteistyöhankkeemme kumppanin Huussi ry:n Sari Laurilalta viestinnän roolista kehitysyhteistyöprojekteissa. Hän korostaa viestinnän tärkeyttä niin hankkeen sisällä kuin ulkopuolellakin.

Lue lisää

Haku Ylioppilaskylän uuden sydämen Tyyssijan asuntoihin on alkanut

TYS:n vuodenvaihteessa 2021–2022 valmistuvan uuden opiskelija-asuntokohteen, Ylioppilaskylän uuden sydämen, Tyyssijan asuntohaku on alkanut! Tyyssijaan valmistuu yhteensä 186 upouutta asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä. Asuntoihin voivat hakea kaikki peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevat.

Tyyssija kasvattaa koko Ylioppilaskylän alueen palvelutarjontaa, sillä uusina palveluina kohteessa aloittavat Arkean opiskelijaravintola sekä CampusSportin kuntosali, ja siihen muuttavat lähikauppa K-Kylänvalinta ja TYS:n toimisto.

Haku asuntoihin päättyy 10.11.2021, jonka jälkeen asukkaat asuntoihin arvotaan kohteen hakijoiden joukosta.

Hakuohjeet, lisätietoa kohteesta, asunnoista ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löydät osoitteesta www.tys.fi/tyyssija

Valitse turvallinen Taxidatan taksi – Nyt opiskelijahintaan 

Taxidatan takseissa on TYY:n jäsenille uusi opiskelijaetu, saat -10 % alennuksen normaalihintaisen taksikyydin loppusummasta. Muista mainita kortista etukäteen – jo tilatessasi taksin. Tutustu ja lue tarkemmat ohjeet https://taxidata.fi/ajankohtaista/opiskelijaetu/  

Taxidata vie ja tuo aina turvallisesti perille!   

► Turun yliopistolle kannustava ja kunnianhimoinen kansainvälisyysohjelma

► Kandipalautteeseen vastannut Heikki Vuorinen: On tärkeää, että mahdollisuus laadukkaaseen lähiopetukseen säilyy

► Harjoittelu kehittää työelämätaitoja – Tutustu vuoden 2020 harjoittelupalautteeseen!

► Apua perustutkinto-opiskelijan tutkimusaineistojen hallintaan – aineistonhallinnan suunnitelmapohja opiskelijoille

► Postin pakettiautomaatti Naturassa

► Turun Yliopistosäätiön syksyn 2021 apurahat ja stipendit jaettu

► Turun kaupungin apurahat pro gradu -tutkielmiin

27.10.–3.11. TYYn edustajiston vaali

3.11. Soponeuvosto

7.11. Kinokopla esittää: Sound Of Metal

9.11. Porthanin päivän kulkue

11.11. TYYn Kehitysyhteistyösiiven kokous

13.11.–14.11. Pulterit 61v

13.11. TYYn 99. vuosijuhla

14.11. Kinokopla esittää: Yhdet Vielä (Druk)

28.11. Kinokopla esittää: Lupaava Nuori Nainen (Promising Young Woman)

29.11. Cantus Mercurialiksen joulukonsertti

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.