Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 42/2021

Sisältö:​

 • Äänestä TYYn edustajistovaaleissa
 • TYYn vaalitorilla voit tutustua ehdokkaisiin maanantaina 25.10. kello 11–13
 • Tervetuloa seuraamaan P-klubin ja TYYn edustajistovaalipaneelia 26.10. kello 16
 • TYYn 99. vuosijuhlien ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 22.10.
 • Opiskelijaedustajien hakuaikaa on pidennetty: hae johtokuntiin ja kollegioon!
 • Tervetuloa vastaamaan ylioppilaskuntien toimeentulokyselyyn!
 • Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee asiantuntijaa
 • Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee tapahtumatuottajaa
 • Tylkkärissä: Vauhti on nopeinta mahdollista, sanoo dekaani – Turun yliopisto hamuaa nyt sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusta
 • Turun ylioppilaslehti hakee järjestöjä jakamaan lehteä keväällä 2022
 • Tervetuloa Collegium Musicum Turun syyskonserttiin!
 • Haku Ylioppilaskylän uuden sydämen Tyyssijan asuntoihin on alkanut
 • TS Digi 2 kk veloituksetta
 • Valitse turvallinen Taxidatan taksi – Nyt opiskelijahintaan 
 • Yliopiston sivuilta
 • Tapahtumakalenteri

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi yliopistoyhteisössämme. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin sekä rakentamaan ja kehittämään yhteistä opiskelijakulttuuriamme ja -yhteisöämme. Hallituksessa työskentelet säännöllisesti esimerkiksi yliopiston johdon ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa sen eteen, että Turun yliopisto olisi entistä parempi opiskelupaikka. 

TYYn kauden 2022–2023 edustajisto valitsee vuoden 2022 hallituksen järjestäytymiskokouksessaan keskiviikkona 24.11.2021. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman ylioppilaskunnan ja yliopistoyhteisön eteen.

Lue lisää

Äänestä TYYn edustajistovaaleissa

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 27.10.–3.11.2021 edustajistovaalit. Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa ylioppilaskunnan vaalikelpoisten jäsenten joukosta Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2022 ja päättyy vuoden 2023 lopussa. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä. Vuoden 2021 ehdolle asettui 251 ehdokasta.

► Lue lisää

Ehdokaslista

Vaalien aikataulu:

 • 25.10. Vaalikone aukeaa yleisölle
 • 25.10. Vaalitori
 • 26.10. vaalipaneeli
 • 27.10.–3.11. vaalipäivät.
 • 3.11. Epävirallisen tuloksen julkistaminen
 • Vahvistettu vaalitulos julkaistaan TYYn ilmoitustaululla viimeistään 17.11.

TYYn vaalitorilla voit tutustua ehdokkaisiin maanantaina 25.10. kello 11–13

Maanantaina 25.10. järjestetään TYYn edustajistovaalien vaalitori Educariumin aulassa kello 11-13.

Voit tulla tutustumaan ehdokkaisiin ja vaaliliittoihin. 

Äänestämään pääset 27.10. alkaen. 

► Lue lisää vaaleista

Tervetuloa seuraamaan P-klubin ja TYYn edustajistovaalipaneelia 26.10. kello 16

TYYn edustajistovaalit lähestyvät – Tule seuraamaan P-klubin ja TYYn edustajistovaalipaneelia tiistaina 26.10. klo 16.00 Zoomiiin! Vaalipaneelissa ehdokkaat pääsevät ääneen ja kertomaan omia mielipiteitään koskien ylioppilaskunnan toimintaa ja tulevaisuutta. Vaalipaneeliin osallistuvat ehdokkaat tarkentuvat tämän viikon aikana. Paneelin vetäjänä toimii Eduskuntatutkimuksen keskuksen Anders Blom.

Tervetuloa kuuntelemaan ehdokkaita ja nauttimaan keskustelusta!

 

Lue lisää

TYYn 99. vuosijuhlien ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 22.10.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Turun yliopiston ylioppilaskunnan 99. vuosijuhlia Raumalle lauantaina 13.11.2021!

TYYn ensimmäisen vuosisadan viimeiset vuosijuhlat ennen TYY100 juhlavuotta juhlitaan tunnelmallisella Rauman kampuksella. Juhlaan järjestetään yhteiset bussikuljetukset turkulaisille osallistujille Raumalle ja takaisin.  

Juhlien ilmoittautuminen aukeaa kaikille TYYn jäsenille sekä muille ylioppilaskunnan ystäville perjantaina 22.10. klo 12.00. Liput tullaan myymään Kide.app-palvelun kautta. Palveluun kannattaa luoda tunnukset jo hyvissä ajoin ennen lipunmyynnin alkamista. Linkki ilmoittautumiseen tullaan julkaisemaan perjantaina aamupäivän aikana tässä uutisessa, TYYn tapahtumakalenterin tapahtumassa ja TYYn sosiaalisissa medioissa. 

Lisää tietoa juhlasta TYYn tapahtumakalenterissa.

Opiskelijaedustajien hakuaikaa on pidennetty: hae johtokuntiin ja kollegioon!

TYY valitsee syksyn aikana opiskelijaedustajat yliopiston hallintoon kaudelle 1.1.2022–31.12.2023. TYY haluaa varmistaa kattavan opiskelijaedustuksen ja pidentää hakuaikaa seuraavien toimielimien osalta:

 • Johtokunnat
  • Humanistinen tiedekunta
  • Kasvatustieteiden tiedekunta
  • Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
  • Oikeustieteellinen tiedekunta
 • Yliopistokollegio

Hakeminen tapahtuu täyttämällä TYYn verkkosivuilta löytyvä lomake 1.11. klo 23.59 mennessä.

► Hae opiskelijaedustajaksi

Tervetuloa vastaamaan ylioppilaskuntien toimeentulokyselyyn!

Tämän kyselyn avulla selvitetään opiskelijoiden toimeentuloa, työssäkäyntiä ja asumista sekä niissä tapahtuneita muutoksia. Kysely tuottaa tarpeellista ja ajankohtaista tietoa yliopisto-opiskelijoiden taloudellisesta tilanteesta ympäri Suomen. Kyselyn vastauksia käytetään toimeentuloselvityksessä ja opiskelijoiden edunvalvonnassa. Vastauksesi on arvokas ja se auttaa faktapohjaisessa vaikuttamistyössä.

Tutkimuksen toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus. Tutkimuksen ovat tilanneet Turun yliopiston ylioppilaskunta, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Tampereen ylioppilaskunta sekä Åbo Akademin ylioppilaskunta. Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista ja voit vastata kyselyyn anonyymisti. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eivätkä yksittäiset vastaajat ole tunnistettavissa tuloksista.

Jokainen ylioppilaskunta arpoo oman ylioppilaskuntansa vastaajien kesken 150 euron arvoisen lahjakortin S-ryhmään. Kyselyn täyttämiseen kuluu noin 15 minuuttia ja vastausaikaa on 31.10. asti.

Lue lisää

► Vastaa toimeentuloselvitykseen

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee asiantuntijaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee ASIANTUNTIJAA kokopäiväiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työ alkaa mahdollisimman pian vuoden 2021 aikana. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työpaikan edunvalvonnan, kansainvälisyyden ja opiskelijamaailman parissa, haastavia ja monipuolisia työtehtäviä sekä erinomaiset mahdollisuudet oman osaamisesi kehittämiseen.

Peruspalkka on 2251,43 euroa kuukaudessa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työaika on 36,5 tuntia viikossa. Työsuhde-etuihin kuuluu osittainen lounas- ja virike-etu. Työsuhteessa noudatetaan ylioppilaskuntien työehtosopimusta. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 31.10.2021 klo 23.59. mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”kv-asiantuntijan haku”.

► Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee tapahtumatuottajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee TAPAHTUMATUOTTAJAA määräaikaiseen työsuhteeseen. Työaika on 25 tuntia viikossa. Työ alkaa mahdollisimman pian marraskuussa 2021 ja päättyy 31.5.2022. Tarjoamme sinulle joustavan ja monipuolisen työn, johon saat tukea ylioppilaskunnan toimistolta. Tapahtumien toteutukseen liittyvät työtehtävät painottuvat ajallisesti tapahtumien yhteyteen.

Eduksi katsomme opiskelijatapahtumien tuntemuksen, kokemuksen vapaaehtoisten ohjaamisesta sekä kiinnostuksen TYYn yrityssuhteiden kehittämiseen. Peruspalkka on 1542,07 euroa kuukaudessa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työaika on 25 tuntia viikossa. Työsuhde-etuihin kuuluu osittainen lounas- ja virike-etu. Työsuhteessa noudatetaan ylioppilaskuntien työehtosopimusta.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 25.10.2021 klo 16.00 mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”tapahtumatuottajan haku”.

Lue lisää

Tylkkärissä: Vauhti on nopeinta mahdollista, sanoo dekaani – Turun yliopisto hamuaa nyt sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusta

Lue lisää

Turun ylioppilaslehti hakee järjestöjä jakamaan lehteä keväällä 2022

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin ja TYS:n kohteisiin keväällä 2022. Vaihtoehtoina ovat ständijako, TYS-jako ja kaupunkijako. Työstä maksetaan palkkio. Kriteerinä valinnassa otetaan huomioon työtehtävän edellyttämän henkilöreservin ja työtehtävään sitoutumisen osoittaminen hakemuksessa sekä tehtävästä saatavan palkkion tarpeellisuus järjestön varainhankinnalle. Edellytyksenä on myös, että TYYn järjestöllä on Y-tunnus ja että TYYn järjestö on ennakkoperintärekisterissä. Y-tunnus ja tieto ennakkoperintärekisteriin kuulumisesta tulee kirjata hakemukseen. Mikäli käytettävissä on lehtien kuljetukseen soveltuva kulkuneuvo, katsotaan se eduksi hakemuksessa. Kulkuneuvon käytöstä toteutuneet kustannukset korvataan.

 

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään 1.11.2021 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus kevät 2022”.

Lue lisää

Tervetuloa Collegium Musicum Turun syyskonserttiin!

Ohjelmistossa on Debussyn Petite Suite, Sibeliuksen Valse Triste, katkelma Massenetin oopperasta Werther, Alma Mahlerin Fünf lieder sekä Ida Mobergin Asiensljus. Solistina sopraano Tiina-Maija Koskela. Orkesteria johtaa Satu Simola.

Collegium Musicum Turku: Cettes Lettres – nämä kirjeet
Lauantaina 20.11.2021 klo 18.00
Mikaelinkirkko, Puistokatu 16, 20100 Turku
Liput 15/10 euroa

Liput myynnissä ennakkoon osoitteessa cmtorkesteri.tapahtumiin.fi ja ovelta konserttipäivänä klo 17.00 alkaen, maksutapoina korttimaksu ja MobilePay.

Esiintyjiltä saatavilla pieni erä erikoishintaisia opiskelijalippuja hintaan 5 €/kpl - kysy lisää esiintyjiltä!
Konsertin kesto on n. 1 tunti.

Turvallisuus: Suosittelemme kasvomaskin käyttöä konsertissamme. Lisäksi huolehdithan hyvästä käsihygieniasta ja tulethan konserttiin vain terveenä. Emme valitettavasti pysty palauttamaan ostettujen lippujen rahoja, joten sairastapauksien sattuessa lahjoitathan lipun ystävälle.

Tervetuloa viihtymään!

Haku Ylioppilaskylän uuden sydämen Tyyssijan asuntoihin on alkanut

TYS:n vuodenvaihteessa 2021–2022 valmistuvan uuden opiskelija-asuntokohteen, Ylioppilaskylän uuden sydämen, Tyyssijan asuntohaku on alkanut! Tyyssijaan valmistuu yhteensä 186 upouutta asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä. Asuntoihin voivat hakea kaikki peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevat.

Tyyssija kasvattaa koko Ylioppilaskylän alueen palvelutarjontaa, sillä uusina palveluina kohteessa aloittavat Arkean opiskelijaravintola sekä CampusSportin kuntosali, ja siihen muuttavat lähikauppa K-Kylänvalinta ja TYS:n toimisto.

Haku asuntoihin päättyy 10.11.2021, jonka jälkeen asukkaat asuntoihin arvotaan kohteen hakijoiden joukosta.

Hakuohjeet, lisätietoa kohteesta, asunnoista ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löydät osoitteesta www.tys.fi/tyyssija

TS Digi 2 kk veloituksetta

Opiskelija, kun haluat tietää mitä kaupungissa tapahtuu, mistä paikalliset puhuvat ja mitä tekevät, lukea laadukasta ja palkittuakin journalismia paikallisesta elämästä, tilaa Turun Sanomat. Voit nyt tutustua TS Digiin veloituksetta 2 kuukauden ajan opiskelijajärjestösi tarjoamana ts.fi/21opiskelija.

Valitse turvallinen Taxidatan taksi – Nyt opiskelijahintaan 

Taxidatan takseissa on TYY:n jäsenille uusi opiskelijaetu, saat -10 % alennuksen normaalihintaisen taksikyydin loppusummasta. Muista mainita kortista etukäteen – jo tilatessasi taksin. Tutustu ja lue tarkemmat ohjeet https://taxidata.fi/ajankohtaista/opiskelijaetu/  

Taxidata vie ja tuo aina turvallisesti perille!   

► Kommentoi yliopiston valmisteilla olevaa digiohjelmaa 21.11. mennessä

21.10. Virittäytyminen Vinokinoon

24.10. Kinokopla esittää: Kohti Ääretöntä (Om Det Oändliga)

25.10. TYYn vaalitori

26.10. P-Klubin ja TYYn vaalipaneeli

27.10.–3.11. TYYn edustajiston vaali

27.10. Spektrin Uusien ilta

28.10. TYY International Council II

31.10. Kinokopla esittää: Memories of Murder (Salinui Chueok)

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.