Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 4/2021

Sisällys:

 • Nyt on paras aika hakea TYS:ltä asuntoa!
 • Muista maksaa YHTS-maksu Kelalle tammikuun loppuun mennessä
 • Kela: Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksamatta 100 000 opiskelijalta
 • TYYssä eletään edelleen punaista aikaa
 • Yliopiston koronavalo punainen kaikilla kampuksilla – suojaetäisyys kasvaa 2 metriin
 • Edullinen kahden viikon tutustumismahdollisuus CampusSportin online-tunteihin
 • Ilmoittaudu pelaamaan Akateemisten Legendojen Liigaan (LoL) S2:lle!
 • Hae harjoittelijaksi opiskelijakeskus Discoon!
 • Korkeakouluopiskelijoille suunnatut Yrityspäivät 2021 virtuaalisena 3.–4.2.2021
 • Konsertti nuoren muistolle
 • Vesijuoksemaan vai jotain muuta? Vastaa tutkimukseen
 • Yliopiston uutisia

Nyt on paras aika hakea TYS:ltä asuntoa!

Nyt on paras aika hakea TYS:ltä asuntoa tai vinkata asunnoista kaverille, sillä keväisin erilaisia asuntoja vapautuu tasaiseen tahtiin. TYS:n viihtyisät asunnot ovat n. 15-20 % edullisempia kuin vastaavat yksityisillä markkinoilla. Muuttaessa ei peritä takuuvuokraa ja vuokraan sisältyy sähkö, vesi, loistavasti etäopiskeluunkin sopiva netti sekä neljä saunavuoroa kuukaudessa.

Tutustu asuntoihin TYS:n verkkosivujen asuntohaussa ja valitse uusi oma kotisi!

► Lue lisää: https://tys.fi/vapaat-asunnot  

Muista maksaa YHTS-maksu Kelalle tammikuun loppuun mennessä

YHTS laajentuu kaikille korkeakouluopiskelijoille vuoden alusta. YTHS:n palvelut ovat samaan tapaan opiskelijan käytössä kuin aiemminkin, mutta opiskelijan tulee maksaa oma-aloitteisesti terveydenhoitomaksu, eli YTHS-maksu jatkossa suoraan Kelalle. Kuluvan lukukauden tai -lukuvuoden TYYn jäsenmaksua maksaessa maksoit vain syksyn osalta YTHS-maksun, joka on tähän asti sisältynyt TYYn jäsenmaksuun.

► Lue lisää

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksamatta 100 000 opiskelijalta

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun eräpäivä on 31.1.2021. Jos opiskelija ei maksa maksua siihen mennessä, maksuun lisätään automaattisesti 5 euron viivästymismaksu.

Maksuvelvollisia ovat korkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä olevaksi. Maksun eräpäivä on 31.1.2021 niillä opiskelijoilla, jotka ilmoittautuvat läsnä olevaksi kevätlukukaudelle viimeistään 31.1.2021. Jos opiskelija ei maksa maksua siihen mennessä, maksuun lisätään automaattisesti 5 euron viivästymismaksu.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Terveydenhoitomaksun voi maksaa Kelan asiointipalvelussa tai tilisiirtona. Kelan verkkosivuilla on ohjeet, miten terveydenhoitomaksu maksetaan.

TYYssä eletään edelleen punaista aikaa

TYYn koronaohjeitus koostuu liikennevalo-ohjeistuksesta eli kulloinkin voimassa olevista ohjeistuksista (punainen/keltainen/vihreä) sekä turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeistuksesta (näitä tulee noudattaa aina, riippumatta liikennevalosta). Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi punaisen ajan ohjeita.

Lue lisää

Yliopiston koronavalo punainen kaikilla kampuksilla – suojaetäisyys kasvaa 2 metriin

Koronavalomalli määrittää koronavirukselta suojautumisen tason Turun yliopistossa. Yliopisto on tällä hetkellä koronavalomallin tasolla punainen kaikilla kampuksillaan.

Yliopiston johto on linjannut 27.1.2021, että yliopisto jatkaa koronavalomallin punaisella tasolla kaikilla kampuksillaan, myös Raumalla ja Porissa. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että yliopiston tiloja voidaan käyttää vain rajoitetusti. Työnteko ja opiskelu tapahtuvat pääasiassa etäyhteyksin. Maskeja pitää käyttää kaikissa yliopiston tiloissa. Minimi suojaetäisyys toisiin henkilöihin on 2 metriä aiemman 1,5 metrin sijaan.

Yliopiston koronavalomallissa voidaan siirtyä lievempiä rajoituksia tarkoittavalle keltaiselle tasolle, jos Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyisi leviämisvaiheesta kiihtymistasolle. Rauman ja Porin kampusten suojautumistasoa ja niihin liittyviä ohjeita tarkastellaan jatkossakin tarvittaessa erikseen.

Turun yliopistossa kevätlukukausi (3. ja 4. periodi) toteutetaan pääosin etäopetuksena ja -opiskeluna aiemmin linjatun mukaisesti.  Välttämätöntä lähiopetusta voidaan järjestää pienryhmissä kokoontumisrajoitukset huomioiden. Opiskelijoiden ohjaukseen ja hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota.

> Yliopiston koronavalomalli
> Yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa

Mahdolliset lisätietotiedustelut ja kysymykset pyydetään ensisijaisesti lähettämään sähköpostitse osoitteeseen koronainfo@utu.fi.

Edullinen kahden viikon tutustumismahdollisuus CampusSportin online-tunteihin

CampusSportin toiminta tapahtuu toistaiseksi verkossa ja online-liikuntatuntien tarjontaan on seuraavan kahden viikon aikana mahdollista tutustua edullisella online-passilla! Online-passi on voimassa 25.1.-7.2.2021 ja sillä saa käyttöoikeuden CampusSportin suljetussa Facebook-ryhmässä streamattaviin online-tunteihin. Online-passin hinta on opiskelijoille 15 euroa ja henkilökunnan jäsenille ja jatko-opiskelijoille 20 euroa. Online-passin ohella myynnissä on myös koko kevään kattava liikuntamaksu (48/61 euroa), joka oikeuttaa tällä hetkellä online-tunteihin ja liikuntatilojen auetessa kaikkien palveluiden käyttämiseen. Kaikki CampusSportin sisätiloissa tapahtuva toiminta on väliaikaisesti keskeytettynä vähintään 7.2.2021 asti.

Lisätiedot: https://www.campussport.fi/fi/onlinepassi/

Ilmoittaudu pelaamaan Akateemisten Legendojen Liigaan (LoL) S2:lle!

Tr3 Gamers Ry järjestää Akateemisten Legendojen Liigan (ALL) jo kolmatta kertaa peräjälkeen näin puolivuosittain S2 merkeissä! Kokoa kaikenkaikkiaan vähintään viisi pelaajaa ja vähintään kolme akateemista henkilöä peluuttavasi joukkue ja lähde osallistumaan huikeimpaan kaikentasoisille suunnattuun täysin netissä pelattavaan League of Legends – liigaan. 

Ilmoittautuminen oheisella lomakkeella https://forms.gle/m6hgFJqunojSBDiU9 sunnuntaihin 7.2. klo 23:59 mennessä. Jos et saa koottua kokonaista joukkuetta omasta piiristäsi, niin ei hätää! ALLin discordissa voit hakea tiimiisi jäseniä tai hakea yksittäin paikkaa johonkin muuhun joukkueeseen discordin #looking-for-team kanavalta johon pääsette käsiksi linkistä joka löytyy ilmoittautumislomakkeen sivulta.

Lue lisää

Hae harjoittelijaksi opiskelijakeskus Discoon!

Opiskelijakeskus Discossa on haettavana harjoittelijan tehtävä ajalle 15.3.–31.8.2021. Harjoittelija pääsee osallistumaan opiskelijavalinta ja hakijapalvelut -osaston sekä opiskelun tuki -osaston tehtäviin, aina hakijaneuvonnasta opintorekisterin ylläpitoon. Paikkaa voivat hakea Turun yliopistossa perustutkintoa suorittavat opiskelijat.

Hakuaika tehtävään päättyy ma 8.2.2021 ja haastattelut järjestetään Zoomin välityksellä 15.–16.2.2021.

Lisätietoja tehtävästä ja linkki hakemukselle (vaatii yliopiston verkon ulkopuolelta VPN-kirjautumisen)

Korkeakouluopiskelijoille suunnatut Yrityspäivät 2021 virtuaalisena 3.–4.2.2021

Yrityspäivät on korkeakouluopiskelijoille suunnattu kaksipäiväinen kontakti- ja rekrytointitapahtuma, joka on järjestetty jo yli 30 vuoden ajan Tampereen yliopiston kampuksilla. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään virtuaalisesti 3.–4.2.2021 Yrityspäivien nettisivuilla osoitteessa www.yrityspaivat.com. Tapahtuma on kaikille korkeakouluopiskelijoille avoin eikä erillistä ennakkoilmoittautumista tapahtumaan tarvita. Tapahtuma on käynnissä molempina päivinä klo 10–16 ja tänä aikana nettisivuilla on käynnissä myös livestream, joka sisältää ajankohtaista ja viihdyttävää työnhakuun liittyvää sisältöä. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu lähes 80 yritystä, jotka etsivät uusia osaajia niin kesätöihin kuin vakituisiin töihin, sekä harjoittelun tai lopputyön tekijöitä. Tartu siis tilaisuuteen ja suuntaa ensi viikolla 3.–ja 4.2. osoitteeseen www.yrityspaivat.com ja tule esittelemään sekä itsesi että osaamisesi, ja hanki unelmiesi työ! Tarkemmat löytyvät Yrityspäivien nettisivuilta, nähdään Yrityspäivillä!

Konsertti nuoren muistolle

Ensi viikon keskiviikkona 3.2. klo 18 järjestetään striimattu konsertti nuoren muistolle ja konsertin jälkeen on yhteinen keskustelutilaisuus zoomissa. Konsertti on tarkoitettu kaikille niille, joita nuoren ihmisen kuolema on koskettanut. Konsertti on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kasvatustyön järjestämä ja yhteistyökumppaneina on muun muassa SPR:n nuorten turvatalo ja Turun kaupungin nuorisotyö.

Vesijuoksemaan vai jotain muuta? Vastaa tutkimukseen

Turun kaupungin uimalaitokset haluaa tietää, miten sinä viihtyisit altaassa paremmin. Turun kaupungin uimalaitosten käyttäjäkysely https://link.webropolsurveys.com/S/F9703713BEFF362A

Kyselyyn vastaaminen vie sinulta 3-5 minuuttia ja sen avulla saat mahdollisuuden vaikuttaa uimalaitosten palveluihin. Kyselyyn vastataan ja tietoja käsitellään anonyymisti. Kysely on auki 25.-31.1.2021.

Meiltä saat tarvittaessa lisätietoa kyselystä: Liikunnanohjaaja amk-opiskelijat (Haaga-Helia/TuAmk)

lauramakinen1979@gmail.com, jari@kuntourheilu.fi ja lotta.ylitalo@luukku.com

► Aktivoi osallistujat helpolla ja hauskalla Flinga-työkalulla! 

► Kannustinapurahasta vauhtia yliopisto-opiskelijoiden yrittäjämäisten projektien alkuvaiheeseen

► Suojaa Zoom-tilaisuus ja hallinnoi osanottajien kokouksen aikaisia toimintoja

► Yliopiston hiilineutraaliustavoite edistyy: SYKin kiinteistöt ovat nyt hiilineutraaleita

► Tule mukaan ensimmäiseen EC2U-minifoorumiin

► Tutustu kirjaston uuteen Opiskelijan aineistonhallintaoppaaseen 

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.