Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 40/2021

Sisältö:​

 • Opiskelun supersankari, hae yliopiston hallintoon opiskelijaedustajaksi!
 • Tervetuloa vastaamaan ylioppilaskuntien toimeentulokyselyyn!
 • Kestävän kehityksen viikolla luvassa vielä kiinnostavaa ohjelmaa
 • Mielen päällä -hankkeen mielenterveysviikko 4.-8.10.
 • TYYn edustajistovaaleissa voi äänestää sähköisesti
 • Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä
 • Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee tapahtumatuottajaa
 • Puhe kansainvälisessä ilmastolakossa
 • Yliopiston koronavalo vihreä – maskeja käytetään edelleen
 • Päivitetty koronaohjeistus on julkaistu – koronavalo on nyt vihreä
 • Tylkkärissä: Ei asuntotuotantoa Rauman kampukselle, opiskelijat vaativat – adressissa yli tuhat allekirjoitusta
 • Ravintola Sigynissä lauantain taidebrunssin kello 11.00-15.00
 • Haku Ylioppilaskylän uuden sydämen Tyyssijan asuntoihin on alkanut
 • CampusSportin uusi Aurum-kuntosali avattu käyttöön
 • Luonto-Liiton uusien ilta Turussa 12.10.
 • Vastaa opinnäytetyökyselyyn
 • Hae mukaan kansainväliseen ystävätoimintaan!
 • OMAKUVA – Unia Ellen Thesleffin elämästä ja taiteesta TEHDAS Teatterissa 15.10.–21.11.2021
 • TS Digi 2 kk veloituksetta
 • Valitse turvallinen Taxidatan taksi – Nyt opiskelijahintaan 
 • Yliopiston sivuilta
 • Tapahtumakalenteri

Opiskelun supersankari, hae yliopiston hallintoon opiskelijaedustajaksi! 

Etsimme sinua 15.9.–11.10.

Opiskelijaedustajien ansiosta opiskelijan ääni tulee kuulluksi myös yliopistolla. 

Opiskelijajäseniksi ovat TYYn ohjesäännön mukaan hakukelpoisia henkilöt, joilla on oikeus suorittaa alempi korkeakoulututkinto, ylempi korkeakoulututkinto, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto, erikoislääkärin tai erikoishammaslääkärin opinnot Turun yliopistossa. Hakukelpoisuuden edellytyksenä on lisäksi se, että opiskelija on ilmoittautunut läsnäolevaksi. Hakukelpoisia eivät kuitenkaan ole henkilöt, jotka ovat yliopiston vaalijohtosäännön määrittämässä päätoimisessa työsuhteessa yliopistoon. TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Lue lisää hakukohteista:

► Turun yliopiston hallitukseen haetaan kahta opiskelijajäsentä 1.1.2022 alkavalle ja 31.12.2023 päättyvälle kaudelle

► Turun yliopiston kollegioon haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2023 päättyvälle kaudelle

► Tiedekuntien johtokuntiin haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2023 päättyvälle kaudelle

► Turun yliopiston tutkintolautakuntaan haetaan varajäsentä 31.12.2022 päättyvälle kaudelle

► Hakulomake

Tervetuloa vastaamaan ylioppilaskuntien toimeentulokyselyyn!

Tämän kyselyn avulla selvitetään opiskelijoiden toimeentuloa, työssäkäyntiä ja asumista sekä niissä tapahtuneita muutoksia. Kysely tuottaa tarpeellista ja ajankohtaista tietoa yliopisto-opiskelijoiden taloudellisesta tilanteesta ympäri Suomen. Kyselyn vastauksia käytetään toimeentuloselvityksessä ja opiskelijoiden edunvalvonnassa. Vastauksesi on arvokas ja se auttaa faktapohjaisessa vaikuttamistyössä.

Tutkimuksen toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus. Tutkimuksen ovat tilanneet Turun yliopiston ylioppilaskunta, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Tampereen ylioppilaskunta sekä Åbo Akademin ylioppilaskunta. Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista ja voit vastata kyselyyn anonyymisti. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eivätkä yksittäiset vastaajat ole tunnistettavissa tuloksista.

Jokainen ylioppilaskunta arpoo oman ylioppilaskuntansa vastaajien kesken 150 euron arvoisen lahjakortin S-ryhmään. Kyselyn täyttämiseen kuluu noin 15 minuuttia ja vastausaikaa on 31.10. asti.

Lue lisää

► Vastaa toimeentuloselvitykseen

Kestävän kehityksen viikolla luvassa vielä kiinnostavaa ohjelmaa

Torstai 18.00 Eettisen läppärin jäljillä -elokuvanäytös ja keskustelutilaisuus etänä

Perjantai 12.00 Miten olla vastuullisempi kuluttaja? -seminaari Zoomissa.
Puhujina Heidi Hautala, Markus Terho, Minna Autio ja Julia Thurén

Ilmoittaudu mukaan: tyy.fi/kekeviikko
Facebook: kekeviikkoTYY
Instagram: @studentuniontyy

Mielen päällä -hankkeen mielenterveysviikko 4.-8.10.

Mielen päällä –hankkeen tavoitteena on edistää opiskelun yhteisöllisyyttä ja madaltaa kynnystä mielenterveysaiheiden puheeksi ottamiseen. Hanke on mukana järjestämässä mielenterveysviikolle monipuolista ohjelmaa, jossa uudet Mielen päällä –tukiopiskelijat ovat aktiivisesti mukana. Tapaa tukiopiskelija ja koe mielenterveellisiä elämyksiä! Viikon ajankohtaisina teemoina ovat opiskelijoiden jaksaminen ja työelämäkysymykset. Get inspired by mental health!
 
Perjantai: Unelmakarttapaja & kaakaotarjoilu Pe 8.10 klo 11.00-13.00
 

TYYn edustajistovaaleissa voi äänestää sähköisesti

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 27.10.–3.11.2021 edustajistovaalit. Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa ylioppilaskunnan vaalikelpoisten jäsenten joukosta Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2022 ja päättyy vuoden 2023 lopussa. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä.

Lue lisää

Vaalien aikataulu:

 • 11.10. Ehdokasyhdistelmän vahvistaminen (ehdokasnumerot tiedossa)
 • 15.10. Vaalikone aukeaa vastattavaksi ehdokkaille
 • 25.10. Vaalikone aukeaa yleisölle
 • 27.10.–3.11. vaalipäivät.
 • 3.11. Epävirallisen tuloksen julkistaminen
 • Vahvistettu vaalitulos julkaistaan TYYn ilmoitustaululla viimeistään 17.11.

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä osa-aikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen. Työ alkaa perehdytyksellä marras-joulukuun aikana. Työaika on keskimäärin 6 tuntia viikossa, 30 viikkoa vuodessa ja tuntipalkka on 12,43 euroa plus mahdolliset tutkinto- ja kokemuslisät. 

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden joustavaan ja monipuoliseen työskentelyyn opiskelijamaailmassa, raumalaisten opiskelijoiden palvelun itsenäiseen kehittämiseen sekä asiantuntevan työympäristön.

Rauman opiskelijasihteerin tehtävänä on TYYn palveluista huolehtiminen itsenäisesti ylioppilaskunnan Rauman toimipisteessä. Haku päättyy  10.10.2021 klo 23.59.

Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee tapahtumatuottajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee TAPAHTUMATUOTTAJAA määräaikaiseen työsuhteeseen. Työaika on 25 tuntia viikossa. Työ alkaa mahdollisimman pian marraskuussa 2021 ja päättyy 31.5.2022. Tarjoamme sinulle joustavan ja monipuolisen työn, johon saat tukea ylioppilaskunnan toimistolta. Tapahtumien toteutukseen liittyvät työtehtävät painottuvat ajallisesti tapahtumien yhteyteen.

Eduksi katsomme opiskelijatapahtumien tuntemuksen, kokemuksen vapaaehtoisten ohjaamisesta sekä kiinnostuksen TYYn yrityssuhteiden kehittämiseen. Peruspalkka on 1542,07 euroa kuukaudessa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työaika on 25 tuntia viikossa. Työsuhde-etuihin kuuluu osittainen lounas- ja virike-etu. Työsuhteessa noudatetaan ylioppilaskuntien työehtosopimusta.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 25.10.2021 klo 16.00 mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”tapahtumatuottajan haku”.

Lue lisää

Puhe kansainvälisessä ilmastolakossa

TYYn hallituksen ympäristövastaavan Maria Niemisen puhe Fridays for Futuren järjestämässä kansainvälisessä ilmastolakossa Turun Tuomiokirkkotorilla 24.9.2021

Lue lisää

Yliopiston koronavalo vihreä – maskeja käytetään edelleen

Turun yliopisto lieventää koronarajoituksiaan 1.10. lähtien ja siirtyy koronavalomallin vihreälle tasolle kaikilla kampuksillaan. Tilakohtaisista henkilömäärärajoituksista luovutaan, mutta lähikontakteja tulee yhä välttää ja käyttää tarvittaessa kasvomaskia.

Lue lisää

Päivitetty koronaohjeistus on julkaistu – koronavalo on nyt vihreä

Ohjeistus sisältää TYYn ohjeet järjestöille ja ryhmille tapahtumien järjestämisestä sekä opiskelijoille tapahtumiin osallistumisesta. Ohjeistus täydentää viranomaisten  ja Turun yliopiston ohjeita ja suosituksia, joita järjestöjen ja opiskelijoiden on noudatettava. Ohjeistusta päivitetään tarvittaessa.

Lue lisää

Tylkkärissä: Ei asuntotuotantoa Rauman kampukselle, opiskelijat vaativat – adressissa yli tuhat allekirjoitusta 

Lue lisää

Ravintola Sigynissä lauantain taidebrunssin kello 11.00-15.00

Mikä on brunssissa ihan parasta? Lehtevät ja lämpimät croissantit tarjottuna hillon kanssa? Vai ihana smoothie? Katamme syksyn aikana 9.10. alkaen Ravintola Sigynissä lauantain taidebrunssin kello 11:00-15:00. Brunssi koostuu tunnelmallisesti ja ainulaatuisesta miljööstä yhdistettynä hyvää ruokaan, unohtamatta kuplajuomaa. Meillä on runsaasti tilaa ravintolan kolmessa kerroksessa, pöytävarausta ei tarvita. Syksyn brunssien aikataulut löydät osoitteesta https://www.unica.fi/ajankohtaista/Sigynbrunssi/  Opiskelijat saavat -20 % henkilökohtaisen edun voimassa olevalla opiskelijakortilla.

Toivotamme kaikille herkullisia hetkiä!

Haku Ylioppilaskylän uuden sydämen Tyyssijan asuntoihin on alkanut

TYS:n vuodenvaihteessa 2021–2022 valmistuvan uuden opiskelija-asuntokohteen, Ylioppilaskylän uuden sydämen, Tyyssijan asuntohaku on alkanut! Tyyssijaan valmistuu yhteensä 186 upouutta asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä. Asuntoihin voivat hakea kaikki peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevat.

Tyyssija kasvattaa koko Ylioppilaskylän alueen palvelutarjontaa, sillä uusina palveluina kohteessa aloittavat Arkean opiskelijaravintola sekä CampusSportin kuntosali, ja siihen muuttavat lähikauppa K-Kylänvalinta ja TYS:n toimisto.

Haku asuntoihin päättyy 10.11.2021, jonka jälkeen asukkaat asuntoihin arvotaan kohteen hakijoiden joukosta.

Hakuohjeet, lisätietoa kohteesta, asunnoista ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löydät osoitteesta www.tys.fi/tyyssija

CampusSportin uusi Aurum-kuntosali avattu käyttöön

CampusSportin uusi Aurum-kuntosali on avattu käyttöön! Kuntosali sijaitsee samannimisessä rakennuksessa osoitteessa Henrikinkatu 2, Turku. Kuntosalille on mahdollista tulla tutustumaan ennen liikuntamaksun maksamista. Maksuttomat tutustumisajankohdat niille, jotka eivät vielä ole maksaneet liikuntamaksua, järjestetään ti 12.10. ja to 14.10. klo 16.30-18.00. Kuntosalilla on näinä ajankohtina paikalla liikuntatuutori, jolta voi kysellä tarkemmin CampusSportin toiminnasta. Maksuttomille kokeilukerroille ei ole käytössä ajanvarauksia. Aurumin kuntosalilla voi treenata samanaikaisesti korkeintaan 25 henkilöä.

Tarkemmat tiedot Aurumin kuntosalista ja sinne kulkemisesta löytyvät CampusSportin nettisivuilta: https://www.campussport.fi/fi/aurum-kuntosali-aukeaa-30-9/

Luonto-Liiton uusien ilta Turussa 12.10.

Siivotaan Ruissalon Saaronniemen rannalta roskat pois, hengaillaan nuotion ääressä ja syödään herkkuja!

Illan aikana voit tutustua Luonto-Liiton väkeen, kuulla toiminnasta, osallistua tapahtumien ideointiin ja etsiä omaa paikkaasi järjestötoiminnassa – mutta voit myös tulla vain osallistumaan rannan siivoamiseen, herkuttelemaan tai tuijottelemaan tulta. Uusien ilta alkaa klo 17 Saaronniemessä. Paikalle voi saapua klo 21 asti. Tapahtuma on suunnattu erityisesti opiskelijoille ja muille nuorille, jotka haluavat löytää uuden harrastuksen tai samanhenkistä seuraa.

Luonto-Liitto tarjoaa paitsi harrastettavaa luonnon ja ympäristövaikuttamisen parissa myös mukavan yhteisön. Pandemian keskellä luonto lohduttaa ja toimii kohtaamispaikkana. Silloinkin, kun emme voi pitää tapahtumia sisätiloissa, voimme retkeillä yhdessä. Älä jää yksin – liity meihin!

Katso saapumisohjeet ja tule mukaan: www.luontoliitto.fi/vasp/tapahtumat/turun-uusienilta

Vastaa opinnäytetyökyselyyn

Moikka! Nimeni on Katriina ja olen viimeisen vuoden tradenomiopiskelija. Teen tutkimusta, jolla selvitän opiskelijoiden asenteita vapaaehtoistoimintaa koskien. Tämä tutkimus toteutetaan osana liiketalouden koulutusohjelman opinnäytetyötä. Tutkimukseen voi osallistua alla olevan linkin kautta, joka vie teidät Webropol -kyselyyn, jolla vastaaminen tapahtuu täysin anonyyminä.

Vastaamisen ohessa on myös mahdollisuus osallistua Wolt-lahjakortin arvontaan. Palkintoja on jaossa yhteensä kaksi kappaletta ja kunkin lahjakortin arvo on 15 €. Mikäli haluat osallistua arvontaan, niin muista täyttää kyselyn lopussa sähköpostiosoitteesi sille merkitylle kentälle. Osallistumisaikaa on 17.10.2021 asti. Sähköpostia ei muuten oteta huomioon tutkimustuloksia käsitellessä. Arvonta suoritetaan 20.10.2021 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Hyvää arpaonnea!

Kiitos paljon!

Katriina Pakkanen
katriina.pakkanen@edu.turkuamk.fi  

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/BE189C06C4751B13

Hae mukaan kansainväliseen ystävätoimintaan!

Hei suomalainen opiskelija, haluaisitko lähteä paikalliseksi ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle ja parantaa kielitaitoasi, kansainvälistyä kotonasi ja tutustua uuteen kulttuuriin? Opiskelijakaupunki Turku on käynnistänyt kansainvälisen ystävätoiminnan, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen Turussa olevat kansainväliset opiskelijat ja paikalliset asukkaat. Ilmoittautuminen toimintaan on nyt auki 25.10. asti!

Lisätietoja nettisivuilta 

OMAKUVA – Unia Ellen Thesleffin elämästä ja taiteesta TEHDAS Teatterissa 15.10.–21.11.2021

 • kesto: 1 h
 • liput opiskelijoille: 15€
 • kieli: suomi, ruotsi, englanti, italia, saksa ja ranska (Ellenin käyttämät kielet)

”Painaudun sydämeni syvyyttä myöten hiekkaan kuullakseni maapallon sydämen lyönnit” (E. Thesleff sisarelleen kesällä 1909)

Omakuva on elävä taideteos, missä työryhmä maalaa näyttämölle impressionistisen ja unenomaisen maailman – omakuvien sarjan. Teoksen lähtökohta on kuvataiteilija Ellen Thesleffin elämä ja taide. Esityksessä saksofonisti ja säveltäjä Pauli Lyytinen luo elektro-akustisesti musiikillisia maailmoja, joihin esiintyjät Anu  Almagro ja Johanna Jauhiainen rakentavat mosaiikkimaisen omakuvien sarjan. Taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck osallistuu näyttämön tapahtumiin tarkkailevan tutkijan roolissa.

Omakuva on fyysistä teatteria. Siinä menneen ja nykyajan välinen dialogi tulee näkyväksi esittävän taiteen, historian tutkimuksen, skenografian, musiikin ja valojen välisessä vuoropuhelussa.

Esityksen yhteydessä poikkeuksellisen laaja maksuton yleisötapahtumien sarja!

Lue lisää

TS Digi 2 kk veloituksetta

Opiskelija, kun haluat tietää mitä kaupungissa tapahtuu, mistä paikalliset puhuvat ja mitä tekevät, lukea laadukasta ja palkittuakin journalismia paikallisesta elämästä, tilaa Turun Sanomat. Voit nyt tutustua TS Digiin veloituksetta 2 kuukauden ajan opiskelijajärjestösi tarjoamana ts.fi/21opiskelija.

Valitse turvallinen Taxidatan taksi – Nyt opiskelijahintaan 

Taxidatan takseissa on TYY:n jäsenille uusi opiskelijaetu, saat -10 % alennuksen normaalihintaisen taksikyydin loppusummasta. Muista mainita kortista etukäteen – jo tilatessasi taksin. Tutustu ja lue tarkemmat ohjeet https://taxidata.fi/ajankohtaista/opiskelijaetu/  

Taxidata vie ja tuo aina turvallisesti perille!   

► Opiskelijoiden on nyt mahdollista tulostaa opintosuoritusote Pepistä!

► Tule mukaan ruoan aistinvaraisen arvioinnin tutkimukseen Aistikattilaan

 

8.10. TYYn Kestävän kehityksen viikko 2021: Vastuullisen kuluttamisen seminaari

9.10. TYRMYn Tutustumispiknik

16.10. APK:n retki

17.10. Tutustu scifi- ja fantasiaseurojen hallitustoimintaan

27.10.–3.11. TYYn edustajiston vaali

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.