Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 38/2021

Sisältö:​

 • Kestävän kehityksen viikko alkaa 4.10. 
 • Opiskelun supersankari, hae yliopiston hallintoon opiskelijaedustajaksi!
 • Asetu ehdolle TYYn edustajistovaaleissa
 • TYY myöntää vuosipäivänään huomionosoituksia ja tunnustuksia - ehdota ansioituneita
 • Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä
 • Hae Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallitukseen
 • Tylkkärissä: Enää ei tarvitse opiskelijoiden ”taistella keskenään”: Harjoittelutuen saa jatkossa jokainen perustutkinto-opiskelija Turun yliopistossa
 • Opiskelija, osallistu Mielen päällä -hankkeen kirjastokampanjaan 6.–24.9.
 • Turun kaupunki aloitti 2. koronarokotteen rokottamisen kaikille halukkaille turkulaisille maanantaina 13.9.
 • Millaisia tulevaisuuden asumisen palvelut ovat? Vastaa kyselyyn ja vaikuta tulevaisuuteen!
 • Mitä mieltä olet päihteidenkäytöstä asuinalueellasi? Vastaa päihdetilannekyselyyn ja kerro mielipiteesi!
 • Tunteet ja toivo – miten elää ilmastonmuutoksen kanssa omassa arjessa?
 • TS Digi 2 kk veloituksetta
 • Miten varmistetaan, että Turku menestyy ja turkulaiset voivat hyvin?
 • Yliopiston sivuilta
 • Tapahtumakalenteri

Kestävän kehityksen viikko

Osallistu kesätävän kehityksen viikon ohjelmaan 4.10.–10.10. Lisää tietoa löydät linkeistä alapuolelta sekä TYYn verkkosivuilta.

Maanantai 11.00 Avajaiskahvit kampuksella ja Instagram-livessä
Reilun kaupan herkkuja ja haastatteluja vastuullisten ostopäätösten tueksi

Tiistai 14.00 Vaatetusalan eettiset ja ekologiset ongelmat -työpaja Turku-salissa

Keskiviikko 13.30 Etäekskursio Glope Hopelle ja valtioneuvoston kansliaan Zoomissa

Torstai 18.00 Eettisen läppärin jäljillä -elokuvanäytös ja keskustelutilaisuus etänä

Perjantai 12.00 Miten olla vastuullisempi kuluttaja? -seminaari Zoomissa.
Puhujina Heidi Hautala, Markus Terho, Minna Autio ja Julia Thurén

tyy.fi/kekeviikko
Facebook: kekeviikkoTYY
Instagram: @studentuniontyy

Opiskelun supersankari, hae yliopiston hallintoon opiskelijaedustajaksi! 

Etsimme sinua 15.9.–11.10.

Opiskelijaedustajien ansiosta opiskelijan ääni tulee kuulluksi myös yliopistolla. 

Opiskelijajäseniksi ovat TYYn ohjesäännön mukaan hakukelpoisia henkilöt, joilla on oikeus suorittaa alempi korkeakoulututkinto, ylempi korkeakoulututkinto, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto, erikoislääkärin tai erikoishammaslääkärin opinnot Turun yliopistossa. Hakukelpoisuuden edellytyksenä on lisäksi se, että opiskelija on ilmoittautunut läsnäolevaksi. Hakukelpoisia eivät kuitenkaan ole henkilöt, jotka ovat yliopiston vaalijohtosäännön määrittämässä päätoimisessa työsuhteessa yliopistoon. TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Lue lisää hakukohteista:

Turun yliopiston hallitukseen haetaan kahta opiskelijajäsentä 1.1.2022 alkavalle ja 31.12.2023 päättyvälle kaudelle

Turun yliopiston kollegioon haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2023 päättyvälle kaudelle

Tiedekuntien johtokuntiin haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2023 päättyvälle kaudelle

► Turun yliopiston tutkintolautakuntaan haetaan varajäsentä 31.12.2022 päättyvälle kaudelle

Huom! Edelliseen uutiskirjeeseemme oli lipsahtanut virhe päivämäärään. Hallopedhaku päättyy 11.10. Hae aitiopaikalle yliopiston ytimeen!

Hakulomake

Asetu ehdolle TYYn edustajistovaaleissa

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 27.10.–3.11.2021 edustajistovaalit. Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa ylioppilaskunnan vaalikelpoisten jäsenten joukosta Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2022 ja päättyy vuoden 2023 lopussa. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä.

Ehdokkaaksi asetutaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama ehdokasilmoitus TYYn kansliaan. Oman vaalikelpoisuutesi voit tarkistaa vaaliluettelosta TYYn kansliassa. Mikäli olet maksanut TYYn jäsenmaksun, mutta nimeäsi ei löydy vaaliluettelosta, ota yhteyttä TYYn vaaliasiahenkilöihin (tyy-vaalit@utu.fi). Kahdella tai useammalla ehdokkaalla on oikeus yhtyä vaaliliitoksi. Vaaliliitot ja yksittäiset ehdokkaat voivat muodostaa vaalirenkaan

Lue lisää

Vaalien aikataulu:

 • 29.9. klo 16.00: Infotilaisuus vaalikoordinaattoreille ja vaaliliittojen asiahenkilöille (Zoom)
 • 6.10. klo 12.00 Vaalilomakkeiden jättämisen määräaika: ehdokasilmoitukset sekä vaaliliittojen ja vaalirenkaiden perustamisasiakirjat
 • 11.10. Ehdokasyhdistelmän vahvistaminen (ehdokasnumerot tiedossa)
 • 15.10. Vaalikone aukeaa vastattavaksi ehdokkaille
 • 25.10. Vaalikone aukeaa yleisölle
 • 27.10.–3.11. vaalipäivät.
 • 3.11. Epävirallisen tuloksen julkistaminen
 • Vahvistettu vaalitulos julkaistaan TYYn ilmoitustaululla viimeistään 17.11.

TYY myöntää vuosipäivänään huomionosoituksia ja tunnustuksia - ehdota ansioituneita

Turun yliopiston ylioppilaskunta myöntää vuosipäivänään tiistaina 9.11.2021 huomionosoituksia ja tunnustuksia. TYYn ansiolautakunta toivoo järjestöiltä ehdotuksia henkilöistä, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet ylioppilaskunnan tai sen järjestöjen toimintaan tai muuten ovat lähellä ylioppilaskuntaa. Ehdotukset tulee jättää viimeistään 30.9. klo 23.59.

Pidäthän perustelut lyhyinä. Pelkkä perustelun pituus ei lisää sen painoarvoa. Mikäli haluat tehdä useamman ehdotuksen, voit täyttää uuden lomakkeen.

Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä osa-aikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen. Työ alkaa perehdytyksellä marras-joulukuun aikana. Työaika on keskimäärin 6 tuntia viikossa, 30 viikkoa vuodessa ja tuntipalkka on 12,43 euroa plus mahdolliset tutkinto- ja kokemuslisät. 

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden joustavaan ja monipuoliseen työskentelyyn opiskelijamaailmassa, raumalaisten opiskelijoiden palvelun itsenäiseen kehittämiseen sekä asiantuntevan työympäristön.

Rauman opiskelijasihteerin tehtävänä on TYYn palveluista huolehtiminen itsenäisesti ylioppilaskunnan Rauman toimipisteessä. Haku päättyy  10.10.2021 klo 23.59.

Lue lisää

Hae Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallitukseen

Turun Ylioppilaskyläsäätiön päätarkoituksena on huolehtia Turun seudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevien ja opintojaan jatkavien vuokra-asuntojen saamisessa. TYS:llä on n. 7000 asuntopaikkaa Turussa. Säätiö on TYYn vuonna 1966 perustama. Säätiön toimielimiä ovat hallitus ja toimitusjohtaja. TYS:n asioita hoitaa 13 henkinen hallitus. Hallituksen jäsenistä Turun kaupunki valitsee seitsemän ja TYS:n asukkaat kaksi. TYY valitsee kaksi ja muut ylioppilas- ja oppilaskunnat yhdessä kaksi jäsentä.

Jäsenen haku alkaa maanantaina 13.9.2021. Ehdokkaaksi asettuminen tapahtuu täyttämällä TYYn verkkosivuilta löytyvä sähköinen lomake maanantaihin 27.9.2021 klo 16.00 mennessä. Hakuajan umpeuduttua edustajiston valintatoimikunta valmistelee valittavista esityksen hallitukselle. Uusien hallituksen jäsenten valinta tehdään 8.10.2021 pidettävässä TYYn hallituksen kokouksessa.

Lue lisää

Tylkkärissä: Enää ei tarvitse opiskelijoiden ”taistella keskenään”: Harjoittelutuen saa jatkossa jokainen perustutkinto-opiskelija Turun yliopistossa

Lue lisää

Opiskelija, osallistu Mielen päällä -hankkeen kirjastokampanjaan 6.–24.9.

Yhteistyössä Turun yliopiston kirjastojen kanssa Mielen päällä -hanke kannustaa kaikkia opiskelijoita kirjoittamaan ”Hyvän mielen viestin” kanssaopiskelijoille. Viestit sujautetaan kurssikirjojen väliin ja ovat osa hankkeen Mielenterveysviikkoa 4.-10.10. ​​Tänä syksynä opiskelijat ovat pikkuhiljaa palanneet kampuksille. Edistääksemme yhteisöllisyyttä ja jaksamista, päätimme yhdistää voimamme yliopiston kirjastojen kanssa ja piristää opiskeluarkea "Hyvän mielen viesti" -kampanjalla! Kampanja on osa Mielen päällä -hankkeen lokakuun Mielenterveysviikkoa (4.-10.10). Katso linkistä alta, miten voit osallistua.

Lue lisää

Turun kaupunki aloitti 2. koronarokotteen rokottamisen kaikille halukkaille turkulaisille maanantaina 13.9.

Turun kaupungin koronarokotusvastaanotolla (Satakunnantie 105) aloitettiin 2. koronarokotteen rokottamiset kaikille halukkaille turkulaisille maanantaista 13.9. alkaen. Koronarokotusvastaanotolta voi siis saada joka arkipäivä klo 8.45–15.15 sekä 1. että 2. koronarokotteen ilman ajanvarausta.

Opiskelijoiden pop up -koronarokotustapahtumat Kirkkotien terveysasemalla (Kirkkotie 13, 5. kerros, YTHS:n yläkerrassa)

Kirkkotien terveysasemalla järjestetään 1. ja 2. koronarokotteen rokotustapahtumia turkulaisille ja Turussa asuville opiskelijoille.

 • perjantaina 1.10. klo 8.45.–15.15

Jonotus rokotuksiin tapahtuu pääasiassa ulkotiloissa. Sisätiloihin pääsee vasta, kun turvavälit ja koronavarotoi-met voidaan ottaa huomioon. Pop up -tapahtumissa annetaan sekä 1. ja 2. koronaroko-teannoksia ilman ajanvarausta.

Lue lisää

Millaisia tulevaisuuden asumisen palvelut ovat? Vastaa kyselyyn ja vaikuta tulevaisuuteen!

Haluamme Nuorisoasuntoliitossa (NAL) tutkia tulevaisuutta ja visioida palveluita, jotka tukevat nuorten itsenäistymistä ja arjen hyvinvointia myös tulevaisuudessa. Haluamme kehittää palveluita, jotka ovat hyödyllisiä ja vastaavat nuorten tarpeisiin muuttavassa maailmassa. Miltä tulevaisuus näyttää ja miten se vaikuttaa asumisen palveluihin? Kerro meille näkemyksesi vastaamalla kyselyyn!

Toivomme vastaajiksi nuoria, nuorten asioiden parissa työskenteleviä sekä muita aiheesta kiinnostuneita. Kyselyä saa jakaa avoimesti eri kanavissa. Kiitos!

Kyselyn avulla keräämme tietoa nuorten toiveista ja odotuksista tulevaisuuteen liittyen. Tulevaisuustyön avulla tuomme nuorten äänen kuuluviin palveluita sekä asuinympäristöjä suunniteltaessa ja viemme viestiä päättäjille.

Vastaa kyselyyn 29.9. mennessä osoitteessa: https://link.webropol.com/s/naltulevaisuuskysely2021

Vastaajien kesken arvomme 5 kpl lahjakortteja Spotify-musiikkipalveluun, joilla saat Premium-palvelun yhdeksi kuukaudeksi käyttöösi.

Kyselyn löydät myös osoitteesta https://nal.fi/tulevaisuuskysely/ sekä NAL:n somekanavien kautta. Voit käyttää liitteenä olevaa kuvaa, jos haluat jakaa kyselyä omissa somekanavissa.

Mitä mieltä olet päihteidenkäytöstä asuinalueellasi? Vastaa päihdetilannekyselyyn ja kerro mielipiteesi!

Varsinais-Suomessa toteutetaan ensimmäistä kertaa koko maakunnan kattava päihdetilannekysely. Kyselyyn voi vastata 30.9.2021 mennessä.

Päihdetilannekyselyllä kartoitetaan kaikkien asukkaiden näkemyksiä ja mielipiteitä siitä, miten päihteet näkyvät katukuvassa ja mitä asialle pitäisi tehdä. Kyselyssä tiedustellaan havaintoja alaikäisten päihteidenkäytöstä sekä ajatuksia ja mielipiteitä päihdetilanteesta yleisesti. Tuloksia hyödynnetään Varsinais-Suomen hyvinvointialueen terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyössä.

Kyselyyn voi vastata suomeksi tai ruotsiksi kuntien nettisivuilla esim. www.turku.fi/paihdetilannekysely tai suoraan https://link.webropolsurveys.com/S/CA7E11D8C3DB902A

Kyselyyn voi osallistua nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Tunteet ja toivo – miten elää ilmastonmuutoksen kanssa omassa arjessa?

Tiistaina 28.9. kello 17.00–18.30 striimattava tapahtuma

Kuluneen kesän sää-ilmiöt ovat olleet rajuja. Etelä-Euroopan ennätyshelteet, Saksan massiiviset tuhoja tehneet tulvat, Venäjän ja Pohjois-Amerikan metsäpalot ovat otteita kesän uutisista. Millaisia tunteita ilmastonmuutos herättää? Mikä luo toivoa luonnon suhteen? Striimattavassa keskustelussa Erätaukosäätiön toimitusjohtaja Laura Arikka johdattelee kuusi kiinnostavaa keskustelijaa puhumaan ilmastonmuutoksesta ja tunteista.

Lue lisää

TS Digi 2 kk veloituksetta

Opiskelija, kun haluat tietää mitä kaupungissa tapahtuu, mistä paikalliset puhuvat ja mitä tekevät, lukea laadukasta ja palkittuakin journalismia paikallisesta elämästä, tilaa Turun Sanomat. Voit nyt tutustua TS Digiin veloituksetta 2 kuukauden ajan opiskelijajärjestösi tarjoamana ts.fi/21opiskelija.

Miten varmistetaan, että Turku menestyy ja turkulaiset voivat hyvin?

Turun kaupunki pyytää kaupunkilaisilta ja sidosryhmiltään näkemyksiä tulevaisuuden Turun suuntaviivoihin. Niitä kerätään Kerrokantasi-sivujen kautta 16.–26.9.2021: https://kerrokantasi.turku.fi/kaupunkistrategia.

► Yliopiston harjoittelutuki tarjotaan jatkossa kaikille opiskelijoille

► Hae mukaan Minun urapolkuni – vertaisvalmennukseen 3.10. mennessä!

► Liiketoimintaosaamisen verkko-opintokokonaisuus (LITO) Digicampus-alustalle

► Turun Kirjamessujen liput henkilökunta- ja opiskelijahintaan Messukeskuksen verkkokaupasta

► University of Pavia Offers UN Sustainable Development Goals (SDGs) Courses Also to the Students of University of Turku

► Questions about job search or career planning? Career Services' chat helps!

24.9. SHOn Rapujuhlat

30.9. Kehitysyhteistyösiiven kokous

4.10. TYYn kestävän kehityksen viikko 2021

4.10. Infoa opeopinnoista

27.10.–3.11. TYYn edustajiston vaali

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.