Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 37/2021

Sisältö:​

 • Opiskelun supersankari, hae yliopiston hallintoon opiskelijaedustajaksi! Etsimme sinua 15.9.–11.10.
 • TYY myöntää vuosipäivänään huomionosoituksia ja tunnustuksia - ehdota ansioituneita
 • Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä
 • Hae Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallitukseen
 • Opiskelija, osallistu Mielen päällä -hankkeen kirjastokampanjaan 6.–24.9.
 • Turun kaupunki aloitti 2. koronarokotteen rokottamisen kaikille halukkaille turkulaisille maanantaina 13.9.
 • Kelan chattirobotti neuvoo nyt myös opiskelijoita
 • CampusSportin kilpailutoiminta
 • Tunteet ja toivo – miten elää ilmastonmuutoksen kanssa omassa arjessa?
 • TS Digi 2 kk veloituksetta
 • TYYn opiskelijan opas 2021–2022 on julkaistu
 • Yliopiston sivuilta
 • Tapahtumakalenteri

Opiskelun supersankari, hae yliopiston hallintoon opiskelijaedustajaksi! 

Etsimme sinua 15.9.–11.10.

Opiskelijaedustajien ansiosta opiskelijan ääni tulee kuulluksi myös yliopistolla. 

Opiskelijajäseniksi ovat TYYn ohjesäännön mukaan hakukelpoisia henkilöt, joilla on oikeus suorittaa alempi korkeakoulututkinto, ylempi korkeakoulututkinto, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto, erikoislääkärin tai erikoishammaslääkärin opinnot Turun yliopistossa. Hakukelpoisuuden edellytyksenä on lisäksi se, että opiskelija on ilmoittautunut läsnäolevaksi. Hakukelpoisia eivät kuitenkaan ole henkilöt, jotka ovat yliopiston vaalijohtosäännön määrittämässä päätoimisessa työsuhteessa yliopistoon. TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Lue lisää hakukohteista:

Turun yliopiston hallitukseen haetaan kahta opiskelijajäsentä 1.1.2022 alkavalle ja 31.12.2023 päättyvälle kaudelle

Turun yliopiston kollegioon haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2023 päättyvälle kaudelle

Tiedekuntien johtokuntiin haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2023 päättyvälle kaudelle

► Turun yliopiston tutkintolautakuntaan haetaan varajäsentä 31.12.2022 päättyvälle kaudelle

Hae aitiopaikalle yliopitston ytimeen 10.11. mennessä!

Hakulomake

TYY myöntää vuosipäivänään huomionosoituksia ja tunnustuksia - ehdota ansioituneita

Turun yliopiston ylioppilaskunta myöntää vuosipäivänään tiistaina 9.11.2021 huomionosoituksia ja tunnustuksia. TYYn ansiolautakunta toivoo järjestöiltä ehdotuksia henkilöistä, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet ylioppilaskunnan tai sen järjestöjen toimintaan tai muuten ovat lähellä ylioppilaskuntaa. Ehdotukset tulee jättää viimeistään 30.9. klo 23.59.

Pidäthän perustelut lyhyinä. Pelkkä perustelun pituus ei lisää sen painoarvoa. Mikäli haluat tehdä useamman ehdotuksen, voit täyttää uuden lomakkeen.

Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä osa-aikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen. Työ alkaa perehdytyksellä marras-joulukuun aikana. Työaika on keskimäärin 6 tuntia viikossa, 30 viikkoa vuodessa ja tuntipalkka on 12,43 euroa plus mahdolliset tutkinto- ja kokemuslisät. 

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden joustavaan ja monipuoliseen työskentelyyn opiskelijamaailmassa, raumalaisten opiskelijoiden palvelun itsenäiseen kehittämiseen sekä asiantuntevan työympäristön.

Rauman opiskelijasihteerin tehtävänä on TYYn palveluista huolehtiminen itsenäisesti ylioppilaskunnan Rauman toimipisteessä. Haku päättyy  10.10.2021 klo 23.59.

Lue lisää

Hae Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallitukseen

Turun Ylioppilaskyläsäätiön päätarkoituksena on huolehtia Turun seudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevien ja opintojaan jatkavien vuokra-asuntojen saamisessa. TYS:llä on n. 7000 asuntopaikkaa Turussa. Säätiö on TYYn vuonna 1966 perustama. Säätiön toimielimiä ovat hallitus ja toimitusjohtaja. TYS:n asioita hoitaa 13 henkinen hallitus. Hallituksen jäsenistä Turun kaupunki valitsee seitsemän ja TYS:n asukkaat kaksi. TYY valitsee kaksi ja muut ylioppilas- ja oppilaskunnat yhdessä kaksi jäsentä.

Jäsenen haku alkaa maanantaina 13.9.2021. Ehdokkaaksi asettuminen tapahtuu täyttämällä TYYn verkkosivuilta löytyvä sähköinen lomake maanantaihin 27.9.2021 klo 16.00 mennessä. Hakuajan umpeuduttua edustajiston valintatoimikunta valmistelee valittavista esityksen hallitukselle. Uusien hallituksen jäsenten valinta tehdään 8.10.2021 pidettävässä TYYn hallituksen kokouksessa.

Lue lisää

Opiskelija, osallistu Mielen päällä -hankkeen kirjastokampanjaan 6.–24.9.

Yhteistyössä Turun yliopiston kirjastojen kanssa Mielen päällä -hanke kannustaa kaikkia opiskelijoita kirjoittamaan ”Hyvän mielen viestin” kanssaopiskelijoille. Viestit sujautetaan kurssikirjojen väliin ja ovat osa hankkeen Mielenterveysviikkoa 4.-10.10. ​​Tänä syksynä opiskelijat ovat pikkuhiljaa palanneet kampuksille. Edistääksemme yhteisöllisyyttä ja jaksamista, päätimme yhdistää voimamme yliopiston kirjastojen kanssa ja piristää opiskeluarkea "Hyvän mielen viesti" -kampanjalla! Kampanja on osa Mielen päällä -hankkeen lokakuun Mielenterveysviikkoa (4.-10.10). Katso linkistä alta, miten voit osallistua.

Lue lisää

Turun kaupunki aloitti 2. koronarokotteen rokottamisen kaikille halukkaille turkulaisille maanantaina 13.9.

Turun kaupungin koronarokotusvastaanotolla (Satakunnantie 105) aloitettiin 2. koronarokotteen rokottamiset kaikille halukkaille turkulaisille maanantaista 13.9. alkaen. Koronarokotusvastaanotolta voi siis saada joka arkipäivä klo 8.45–15.15 sekä 1. että 2. koronarokotteen ilman ajanvarausta.

Opiskelijoiden pop up -koronarokotustapahtumat Kirkkotien terveysasemalla (Kirkkotie 13, 5. kerros, YTHS:n yläkerrassa)

Kirkkotien terveysasemalla järjestetään 1. ja 2. koronarokotteen rokotustapahtumia turkulaisille ja Turussa asuville opiskelijoille.

 • perjantaina 17.9. klo 8.45.–15.15
 • torstaina 23.9. klo 8.45.–15.15
 • perjantaina 1.10. klo 8.45.–15.15

Jonotus rokotuksiin tapahtuu pääasiassa ulkotiloissa. Sisätiloihin pääsee vasta, kun turvavälit ja koronavarotoi-met voidaan ottaa huomioon. Pop up -tapahtumissa annetaan sekä 1. ja 2. koronaroko-teannoksia ilman ajanvarausta.

Lue lisää

Kelan chattirobotti neuvoo nyt myös opiskelijoita

Chattirobotti Kela-Kelpo vastaa 15.9.2021 alkaen opiskelijoiden kysymyksiin kela.fi-sivuston Opiskelijat-osiossa. Siltä voi kysyä esimerkiksi opiskelijoiden terveydenhoitomaksusta tai opintolainahyvityksestä. Opiskelijoiden apuna aloittaa lokakuussa myös Kelpon ruotsinkielinen chattirobottikollega FPA-Folke.

Lue lisää

CampusSportin kilpailutoiminta

Tiesitkö, että CampusSport järjestää lukuvuoden aikana turnauksia ja kilpailuita monista eri lajeista? Kilpailuihin on erillinen osallistumismaksu eli myös muut kuin CampusSportin jäsenet voivat osallistua. Kuka tahansa voi koota joukkueen esimerkiksi omasta kaveriporukasta tai opiskelijajärjestöstä ja lähteä mukaan kisaamaan. Turnauksissa on lajista riippuen erikseen harraste- ja kilpasarja. Lähiaikoina kilpaillaan mm. kuplafutiksen, frisbeegolfin ja padelin parissa.

Lisätiedot lokakuun kilpailuista: https://www.campussport.fi/fi/lokakuun-alun-kilpailut/

Tunteet ja toivo – miten elää ilmastonmuutoksen kanssa omassa arjessa?

Tiistaina 28.9. kello 17.00–18.30 striimattava tapahtuma

Kuluneen kesän sää-ilmiöt ovat olleet rajuja. Etelä-Euroopan ennätyshelteet, Saksan massiiviset tuhoja tehneet tulvat, Venäjän ja Pohjois-Amerikan metsäpalot ovat otteita kesän uutisista. Millaisia tunteita ilmastonmuutos herättää? Mikä luo toivoa luonnon suhteen? Striimattavassa keskustelussa Erätaukosäätiön toimitusjohtaja Laura Arikka johdattelee kuusi kiinnostavaa keskustelijaa puhumaan ilmastonmuutoksesta ja tunteista.

Lue lisää

TS Digi 2 kk veloituksetta

Opiskelija, kun haluat tietää mitä kaupungissa tapahtuu, mistä paikalliset puhuvat ja mitä tekevät, lukea laadukasta ja palkittuakin journalismia paikallisesta elämästä, tilaa Turun Sanomat. Voit nyt tutustua TS Digiin veloituksetta 2 kuukauden ajan opiskelijajärjestösi tarjoamana ts.fi/21opiskelija.

TYYn opiskelijan opas 2021–2022 on julkaistu

Tervetuloa sekä uudet että jatkavat opiskelijat. Turun yliopiston ylioppilaskunnan omasta opiskelijan oppaasta löydät hyödyllistä tietoa opiskelusta, TYYn palveluista ja opiskelijakulttuurista.  

Lue lisää

► Opiskelijoille suunnatut pop up -rokotustapahtumat jatkuvat

► Rehtori Kola Kohtauspaikalla: "Eteenpäin ilon ja innostuksen kautta". Katso lähetys ja tutustu päivitettyyn palautumissuunnitelmaan 

► Kysyttävää työnhausta? Rekryn chat auttaa!

► Hae mukaan yliopiston mentorointiohjelmiin! 

17.9. Senpai ry: Evangelion: 3.0 & 3.0+1.0

18.9. APK:n retki

22.9. Soponeuvosto

23.9. Edustajistovaali-info

24.9. SHOn Rapujuhlat

4.10. TYYn kestävän kehityksen viikko 2021

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.