Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 34/2021

Sisältö:​

 • Lukuvuosi-ilmoittautumista pidennetty 10.9. asti  
 • OILIn tiedonsiirto-ongelmat pääosin ratkottu
 • TYYn opiskelijan opas 2021–2022 on julkaistu
 • Tervetuloa juhlimaan uuden lukuvuoden alkua!
 • Ilmoita järjestösi Avajaiskarnevaaleille!
 • Paikkoja auki opiskelijaedustajille!
 • Opiskelija, hae kieli- ja viestintäopintojen keskuksen johtokuntaan
 • Yliopistokollegioon haetaan opiskelijoita syksyn ajaksi
 • Tiedekuntien johtokuntiin haetaan opiskelijoita syksyn ajaksi
 • Kaksintaisteluja Euroopan tulevaisuudesta - Mitä käy tulevaisuuden koulutukselle, ympäristölle ja Eurooppalaisille arvoille?
 • Pop up -koronarokotustapahtumat Runosmäen neuvolassa ja Kirkkotien terveysasemalla
 • Task Force – vertaisvoimaa hommiin
 • YTHS on avannut kesällä opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi uuden chat-palvelun, MieliChatin
 • Oikeusaputoimikunnan päivystykset jatkuvat 1.9. etänä, yhteydenotot sähköpostilla
 • OKM, SYL ja SAMOK muistuttavat: Vastuullinen vapaa-ajan vietto edesauttaa lähiopetuksen lisäämistä korkeakouluissa ja mahdollisimman nopeaa paluuta normaaliin
 • Opiskelija, hae Turun yliopiston lähettilääksi
 • Hae mukaan Rekryn vertaisvalmennukseen!
 • Geokätköreitti: CAMPUSSPORT X TYS
 • Yliopiston sivuilta
 • Tapahtumakalenteri

Lukuvuosi-ilmoittautumista pidennetty 10.9. asti  

Turun yliopiston ilmoittautumisaikaa lukuvuodelle 2021-2022 jatketaan 10.9.2021 asti OILI-ilmoittautumispalveluun liittyvän tiedonsiirtovirheen vuoksi.

Mikäli sinulla on edelleen ongelmia ilmoittautumisessa OILI-palvelussa, olethan yhteydessä Opiskelijakeskus Discoon, disco@utu.fi.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen

OILIn tiedonsiirto-ongelmat pääosin ratkottu

Lukuvuosi-ilmoittautumista hidastaneet tiedonsiirto-ongelmat OILIssa ovat nyt pääosin ratkottu. Mahdollisia jäljellä olevia virhetilanteita selvitetään niin nopeasti kuin mahdollista. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Olethan kuitenkin tarkka TYY:n jäsenmaksua maksaessasi ja tarkistat omat ilmoittautumistietosi ensin Pepistä ainakin ennen kuin maksat maksun uudestaan.

Lue lisää ilmoittautumisesta

Lue lisää yliopilaskunnan jäsenyydestä

TYYn opiskelijan opas 2021–2022 on julkaistu

Tervetuloa sekä uudet että jatkavat opiskelijat. Turun yliopiston ylioppilaskunnan omasta opiskelijan oppaasta löydät hyödyllistä tietoa opiskelusta, TYYn palveluista ja opiskelijakulttuurista.  

Lue lisää

Tervetuloa juhlimaan uuden lukuvuoden alkua!

Perinteiset Avajaiskarnevaalit järjestetään keskiviikkona 8.9. klo 12-14 yliopiston kampuksella. 

Ihastu ylioppilasteatteriin, kierrä kaikki ainejäjärjestöpöydät ja löydä uusi akateeminen harrastus harrastejärjestöjen laajasta kirjosta. Avajaiskarnevaalien järjestötori tuo yhteen kattavan joukon ylioppilaskunnan toimijoita! Karnevaaleilla esittäytyvät myös yliopiston palvelut ja yhteistyökumppanit.

Tilaisuudessa julkistetaan vuoden opettaja ja opintojakso sekä vuoden kieliteko. Odotettavissa on myös yliopiston rehtorin Jukka Kolan ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Aliisa Wahlstenin tervehdykset sekä musiikkia, tanssia ja hyvää tunnelmaa! Karnevaalit järjestetään yliopiston avajaispäivänä alakampuksella Educariumin ja Publicumin aukiolla. TYYn teltalla ovat paikalla ylioppilaskunnan hallituksen jäsenet, jotka osaavat vastata kiperiinkin kysymyksiin yliopisto-opiskelijoiden edunvalvonnasta ja hyvinvoinnista.

► Lue lisää

Ilmoita järjestösi Avajaiskarnevaaleille!

TYYn ja Turun yliopiston perinteisillä Avajaiskarnevaaleilla TYYn järjestöt ja opiskelijoille olennaiset tahot esittäytyvät omilla pisteillään. Lisäksi tapahtumassa on yliopiston ja TYYn järjestämää lavaohjelmaa. Tapahtuma järjestetään lukuvuoden avajaisviikolla keskiviikkona 8.9. klo 12-14 välisenä aikana. Tapahtumapaikkana toimii Educariumin ja Publicumin edustan aukio. Pisteiden toivotaan esittelevän järjestöä ja sen toimintaa erityisesti uusille opiskelijoille.

Ilmoittautuminen sulkeutuu tiistaina 31.8., jonka jälkeen kaikille ilmoittautuneille lähetetään yhteisesti lisätietoja tapahtumaan liittyen.

► Tietoa tapahtumasta TYYn tapahtumakalenterissa

► Ilmoita järjestösi mukaan tiistaihin 31.8. mennessä

Paikkoja auki opiskelijaedustajille! 


Opiskelija, hae kieli- ja viestintäopintojen keskuksen johtokuntaan

Turun yliopiston kieli- ja viestintäopintojen keskuksen johtokuntaan haetaan opiskelijajäseniä. Turun yliopiston kielikeskuksen johtokuntaan haetaan kahta opiskelijajäsentä ja kahta varajäsentä 31.8.2024 päättyvälle kaudelle.

Turun yliopiston kieli- ja viestintäopintojen keskus on Turun yliopiston erillinen laitos. Laitoksen johtokunnan tehtävänä on mm. kehittää ja arvioida laitoksen toimintaa, hyväksyä laitoksen toimintaa ohjaavat pitkän aikavälin linjaukset ja ohjelmat sekä vuosisuunnitelmat, tehdä kehittämistä koskevia aloitteita ja ehdotuksia sekä päättää resurssien käytön perusteista. Johtokunnassa on opiskelijajäsenten lisäksi edustus kaikista tiedekunnista. Johtokunnassa toimii kaksi opiskelijajäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä.

► Lue lisää

► Hae 30.8.2021 mennessä


Yliopistokollegioon haetaan opiskelijoita syksyn ajaksi

Turun yliopiston kollegioon haetaan opiskelijaedustajia 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Turun yliopiston yliopistokollegioon kuuluu 30 jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenistä 10 edustaa opiskelijoita. Kollegion opiskelijaedustajia täydennetään valmistumisten johdosta.

Yliopistokollegion tehtäviin kuuluu mm. päättää yliopiston hallituksen jäsenmäärästä sekä hallituksen ja sen jäsenten toimikauden pituudesta samoin kuin hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkiosta, valita muut kuin yliopiston henkilöstöä ja opiskelijoita edustavat jäsenet yliopiston hallitukseen, vahvistaa yliopistoyhteisön ryhmien valinnat hallituksen jäseniksi, valita yliopiston tilintarkastajat, vahvistaa yliopiston tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja rehtorille.

► Lue lisää

► Hae 30.8.2021 mennessä


Tiedekuntien johtokuntiin haetaan opiskelijoita syksyn ajaksi

Tiedekuntien johtokuntiin haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Tiedekuntien johtokunnat ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin.

Tiedekunnan johtokunnan tehtäviin kuuluu mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, tehdä ehdotukset toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuotuiseksi talousarvioksi, päättää tiedekunnalle myönnettyjen voimavarojen jakamisen suuntaviivoista, hyväksyä opetussuunnitelmat, tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä sekä päättää valintaperusteista. Kolmasosa johtokunnan jäsenistä on opiskelijoita.

Tiedekunnat, joiden johtokuntia täydennetään:

 • Lääketieteellinen tiedekunta
 • Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunta
 • Oikeustieteellinen tiedekunta
 • Teknillinen tiedekunta
 • Turun kauppakorkeakoulu

► Lue lisää

► Hae 30.8.2021 mennessä

Kaksintaisteluja Euroopan tulevaisuudesta - Mitä käy tulevaisuuden koulutukselle, ympäristölle ja Eurooppalaisille arvoille?

Euroopan unionin tulevaisuus on meidän tulevaisuutemme. Miltä EU:n tulevat vuodet näyttävät? Mitä käy tulevaisuuden koulutukselle, ympäristölle ja Eurooppalaisille arvoille? EU-kaksintaistelut tarjoilee teille vastaukset ja viihteen samassa paketissa.

EU-kaksintaisteluissa Suomen kovimmat EU-osaajat kohtaavat toisensa eri aihealueisiin keskittyvissä väittelyissä. Keskustelemassa ovat europarlamentaarikot Alviina Alametsä ja Sirpa Pietikäinen sekä kansanedustajat Eveliina Heinäluoma, Eva Biaudet, Jouni Ovaska ja Jani Mäkelä. Säkenöivä tapahtuma tarjoaa katsojille kolme eri väittelyä Turun auringon alla. 

Tapahtuma järjestetään osana Turun Eurooppa-foorumia 2021, johon voi tutustua tarkemmin osoitteesta www.europeforum.fi. EU-kaksintaisteluja ovat järjestämässä Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL), Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) ja Åbo Akademis Studentkår (ÅAS). Väittelyjä juontavat SYL:n hallituksen jäsen Konstantin Kouzmitchev, TYYn hallituksen jäsen Jenna Rautionaho sekä ÅAS:n hallituksen jäsen Emma Lundström.

#EUkaksintaistelut #eurooppafoorumi #europeforum

Mitä: Säkenöivä EU-debatti
Milloin: Perjantai 27.8. klo 15.00-15.45
Missä: Virastotalo, Turku & Etäyhteyden välityksellä
Seuraa livestriimiä: https://youtu.be/6FY8-k_WoZQ

► Lue lisää 

Pop up -koronarokotustapahtumat Runosmäen neuvolassa ja Kirkkotien terveysasemalla

Runosmäen neuvolan tiloissa rokotetaan lapsia, opiskelijoita ja nuoria aikuisia (12–29-vuotiaat) ja Kirkkotien terveysasemalla rokotetaan opiskelijoita.

Runosmäen neuvolan tiloissa

 • sunnuntaina 29.8. klo 10–15 Runosmäen neuvolan tiloissa, osoitteessa Signalistinkatu 2

Rokottamme tapahtumassa turkulaisia 12–15-vuotiaita koululaisia sekä 16–29-vuotiaita opiskelijoita ja nuoria aikuisia.

Kirkkotien terveysasemalla

 • keskiviikkona 1.9. klo 8.45.–15.15, Kirkkotie 13
 • torstaina 2.9. klo 8.45.–15.15, Kirkkotie 13

Rokotamme tapahtumassa turkulaisia ja Turussa asuvia opiskelijoita. Jonotus pääasiassa ulkotiloissa. Sisätiloihin pääsee vasta, kun riittävät turvavälit ja koronavarotoimet voidaan ottaa huomioon.

Lue lisää

Task Force – vertaisvoimaa hommiin

Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin, klo 10 – 12, Zoom Meetings. Opiskelet itsenäisesti, mutta haluaisit hommaan lisää rakennetta? Tykkäät kotoilla, mutta kaipaat ihmiskontakteja? Tsekkaa tämä!

Task Force on vertaisryhmä joka antaa voimaa opiskeluun tai muihin puuhiin ja tarjoaa mahdollisuuden jakaa kuulumiset kivassa ilmapiirissä lähtemättä kotiläppäriltä. Task Force on rento työtila joka on auki Zoomissa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-12. Task Forceen osallistuminen on maksutonta. Ohjaajana toimii Ismo Puhakka, isse@jyy.fi

Mukaan pääset ilmoittautumalla

YTHS on avannut kesällä opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi uuden chat-palvelun, MieliChatin

Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi YTHS on avannut kesällä uuden chat-palvelun, MieliChatin. MieliChat palvelee ma-pe klo 8-14 ja se löytyy Self-verkkopalvelusta. MieliChatissä voit keskustella anonyymisti mieltäsi painavista asioista ja saada neuvoja ja tukea mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Huomaathan, että MieliChatissa ei käsitellä potilastietoja tai ajanvarauksia. Näissä asioissa kirjaudu SelfChatiin tai soita yleis- ja mielenterveyden valtakunnalliseen palvelunumeroon 046 7101073.

MieliChat toimii vuoden 2021 loppuun sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä lisärahoituksella. Lisärahoitus on tarkoitettu Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi korona-aikana.

Oikeusaputoimikunnan päivystykset jatkuvat 1.9. etänä, yhteydenotot sähköpostilla

os sinulla on kysyttävää esimerkiksi vuokrasopimukseen, työsuhteeseen, perintöön, avo- tai avioliittoon liittyvissä oikeudellisissa asioissa, käänny rohkeasti oikeusaputoimikunnan puoleen. Toimikunta ei anna rikos- eikä vero-oikeudellista neuvontaa. Huomaathan myös, että oikeusaputoimikunta ei laadi asiakirjoja edes välillisesti.

Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ainejärjestö Lex ry:n oikeusaputoimikunta antaa lakineuvontaa keskiviikkoisin klo 18–20 sähköpostilla 1,9. alkaen. 

Oikeusaputoimikunta tarjoaa neuvontaa ainoastaan Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Åbo Akademis Studentkårin ja opiskelijakunta TUOn jäsenille, joten lähetäthän viestisi utu- tai muusta opiskelijasähköpostiosoitteestasi. Muista sähköpostiosoitteista tulleisiin kysymyksiin emme voi vastata. Neuvonta on maksutonta.

Lue lisää

OKM, SYL ja SAMOK muistuttavat: Vastuullinen vapaa-ajan vietto edesauttaa lähiopetuksen lisäämistä korkeakouluissa ja mahdollisimman nopeaa paluuta normaaliin

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry haluavat muistuttaa, että yhteiset ponnistukset turvaavat mahdollisuuden lähiopetuksen jatkumiseen sekä edesauttavat pandemian saamista hallintaan mahdollisimman pian.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seuranta on osoittanut, että riski koronaviruksen leviämiseen lähiopetuksessa on pieni, kun torjuntatoimia noudatetaan. Korkeakouluissa on erinomaiset edellytykset toteuttaa näitä toimia. Erilaisista vapaa-ajan tapahtumista alkaneita tartuntaketjuja sen sijaan on ilmennyt, ja vallitsevassa epidemiatilanteessa riski tartuntoihin onkin suuri, jollei tapahtumissa toteuteta riittäviä torjuntatoimia.

Lue lisää

Opiskelija, hae Turun yliopiston lähettilääksi 

Tule mukaan kertomaan opiskelemaan hakeville millaista opiskelijaelämä ja opiskelu on yliopistossamme. Haemme lähettiläitä lähettiläskaudeksi lokakuusta 2021 toukokuulle 2022. 

Lähettiläänä tehtävänäsi on: esitellä koulutustarjontaamme lukioissa, messuilla, yliopiston tilaisuuksissa ym. (muutama tilaisuus lähettiläskauden aikana) ja kertoa opiskelukokemuksistasi ja opiskelukaupungistasi sosiaalisessa mediassa (vaihtoehtoisesti InstagramTikTokYouTube tai Studycast-podcast) ja blogissa (Opiskelijaelämää Turun yliopistossa). 

Lähettiläänä saat: arvokasta työkokemusta, mahdollisuuden verkostoitua sekä rahallisen palkkion 500 euroa (lukiovierailujen matkakulut korvataan erikseen).

Hae viimeistään 12.9. oheisen linkin kautta: ► Hae Turun yliopiston lähettilääksi 

Lue lisää

Hae mukaan Rekryn vertaisvalmennukseen!

Rekryn vertaisvalmennus on suunniteltu työnhaun ja urasuunnittelun tueksi. Valmennuksessa keskitytään omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistamiseen sekä itselle sopivien työtehtävien kartoittamiseen. Valmennuksessa painotetaan valmentajilta ja muilta osallistujilta saatavaa vertaistukea sekä keskustelua. Verkkotapaamisia järjestetään koko ryhmän kanssa, pienryhmittäin sekä yksilötapaamisina valmentajien kanssa.

Poikkitieteellinen valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti maisterivaiheen opiskelijoille sekä jatko-opintojaan tekeville. Valmennuksia järjestetään syksyn aikana kaksi: 13.9.–20.10.2021 sekä 1.11.–9.12.2021. Haku ensimmäiseen valmennukseen on auki 16.–31.8.!

► Lue lisää ja hae mukaan

Geokätköreitti: CAMPUSSPORT X TYS

Tervetuloa CampusSportin ja Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) geokätköreitille. Reitti kulkee pitkin Turun opiskelija-asuntokohteita, ja jokainen kätkökuvaus kertoo jotain sen alueen rakennuksista, alueen historiasta tai urbaanilegendoista. Kummituksiinkin saattaa törmätä. Nämä kätköt löytyvät Geocaching-sovelluksesta. Kohteiden nimiä klikkaamalla pääset suoraan niiden sivuille. Geocaching vaatii rekisteröitymisen.

Lue lisää

► 16.8.2021 alkaen kirjaston tilojen ja laitteiden varaaminen siirtyy suurimmaksi osin Outlookista uuteen Asio-varausjärjestelmään

► https://www.utu.fi/fi/yliopisto/kirjasto/aukioloajat-yhteystiedot/tilat-ja-laitteet/Asio

► Vastauksia korona-ajan opetusjärjestelyihin liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin

► IT-luokkia palautetaan normaalikäyttöön

► Liiketoimintaosaamisen verkko-opintokokonaisuus (LITO) siirtynyt Digicampus-alustalle

► Ilmoittaudu mukaan lounasruokien aistinvaraisen arvioinnin tutkimukseen

► Varastokirjastosta tilatut artikkelit toimitetaan 1.9.2021 alkaen vain paperisessa muodossa

 

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.