Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 33/2021

Sisältö:​

  • Tervetuloa juhlimaan uuden lukuvuoden alkua!
  • Ilmoita järjestösi Avajaiskarnevaaleille!
  • Lukuvuosi-ilmoittautuminen on käynnissä – uuden järjestelmän takia ilmoittautuminen saattaa näkyä viiveellä
  • TYYn opiskelijan opas 2021–2022 on julkaistu
  • TYYn blogissa Lauri Lahoniitty: Seuraavan vuosisadan ensimmäinen edustajisto valitaan syksyllä
  • Yliopiston koronavalo on keltainen – lähiopetusta järjestetään syksyllä niin paljon kuin mahdollista
  • Päivitetty koronaohjeistus on julkaistu
  • Hae nyt Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan KEKOON 
  • Yliopiston sivuilta
  • Tapahtumakalenteri

Tervetuloa juhlimaan uuden lukuvuoden alkua!

Perinteiset Avajaiskarnevaalit järjestetään keskiviikkona 8.9. klo 12-14 yliopiston kampuksella. 

Ihastu ylioppilasteatteriin, kierrä kaikki ainejäjärjestöpöydät ja löydä uusi akateeminen harrastus harrastejärjestöjen laajasta kirjosta. Avajaiskarnevaalien järjestötori tuo yhteen kattavan joukon ylioppilaskunnan toimijoita! Karnevaaleilla esittäytyvät myös yliopiston palvelut ja yhteistyökumppanit.

Tilaisuudessa julkistetaan vuoden opettaja ja opintojakso sekä vuoden kieliteko. Odotettavissa on myös yliopiston rehtorin Jukka Kolan ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Aliisa Wahlstenin tervehdykset sekä musiikkia, tanssia ja hyvää tunnelmaa! Karnevaalit järjestetään yliopiston avajaispäivänä alakampuksella Educariumin ja Publicumin aukiolla. TYYn teltalla ovat paikalla ylioppilaskunnan hallituksen jäsenet, jotka osaavat vastata kiperiinkin kysymyksiin yliopisto-opiskelijoiden edunvalvonnasta ja hyvinvoinnista.

► Lue lisää

Ilmoita järjestösi Avajaiskarnevaaleille!

TYYn ja Turun yliopiston perinteisillä Avajaiskarnevaaleilla TYYn järjestöt ja opiskelijoille olennaiset tahot esittäytyvät omilla pisteillään. Lisäksi tapahtumassa on yliopiston ja TYYn järjestämää lavaohjelmaa. Tapahtuma järjestetään lukuvuoden avajaisviikolla keskiviikkona 8.9. klo 12-14 välisenä aikana. Tapahtumapaikkana toimii Educariumin ja Publicumin edustan aukio. Pisteiden toivotaan esittelevän järjestöä ja sen toimintaa erityisesti uusille opiskelijoille.

Ilmoittautuminen sulkeutuu tiistaina 31.8., jonka jälkeen kaikille ilmoittautuneille lähetetään yhteisesti lisätietoja tapahtumaan liittyen.

► Tietoa tapahtumasta TYYn tapahtumakalenterissa

► Ilmoita järjestösi mukaan tiistaihin 31.8. mennessä

Lukuvuosi-ilmoittautuminen on käynnissä – uuden järjestelmän takia ilmoittautuminen saattaa näkyä viiveellä

Kaikkien perus- tai jatkotutkintoa suorittavien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon vuosittain läsnä- tai poissaolevaksi. Turun yliopiston lukuvuosi-ilmoittautumisaika tutkinto-opiskelijoille päättyy 31.8.

Yliopisto on ottanut käyttöön uuden opiskelijatietojärjestelmän, joten tiedonsiirrossa ilmoittautumisten osalta saattaa olla vielä viivettä. Täältä löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet esim. viivettä ja opiskelutodistuksia koskien: https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/peppi-opintotietojarjestelma

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan TYYn jäsenmaksu. YTHS-maksu maksetaan nykyään suoraan Kelalle.

Lue lisää ilmoittautumisesta

Lue lisää yliopilaskunnan jäsenyydestä

TYYn opiskelijan opas 2021–2022 on julkaistu

Tervetuloa sekä uudet että jatkavat opiskelijat. Turun yliopiston ylioppilaskunnan omasta opiskelijan oppaasta löydät hyödyllistä tietoa opiskelusta, TYYn palveluista ja opiskelijakulttuurista.  

Lue lisää

TYYn blogissa Lauri Lahoniitty: Seuraavan vuosisadan ensimmäinen edustajisto valitaan syksyllä

TYYn edustajiston vaali järjestetään 27.10.–3.11.2021. Vaali on perinteiseen tapaan täysin sähköinen sekä äänestysjärjestelmältään että tunnelmaltaan. Ylioppilaskunnan edustajisto on 41-paikkainen, ja se päättää kaikista ylioppilaskunnan suurista linjauksista, kuten taloudesta ja toimintasuunnitelmasta. Suomi on edustuksellinen demokratia, ja se pätee myös ylioppilaskuntiin. Ylioppilaskuntien jäsenet valitsevat vaaleilla omat päätöksentekijänsä. Edustukselliseen demokratiaan kuuluu myös se, että kuka tahansa voi itse asettua vaaleissa ehdolle. Äänestäminen, mutta myös ehdolle asettuminen, ovat kumpikin helppoja tapoja vaikuttaa TYYn toimintaan.

Nyt valittava edustajisto aloittaa työnsä virallisesti tammikuussa 2022. Se pääsee siis remmiin historiallisena vuonna, kun TYYn perustamisesta tulee kuluneeksi 100 vuotta. Opiskelijaelämää on Turussa ollut vielä kauemmin, mutta nykyisen ylioppilaskunnan ensimmäisiä askeleita otettiin kesällä 1922. Valtaan noussut edustajisto pääsee siis ensi töikseen osallistumaan kaikkiin TYYn 100-vuotisjuhlamenoihin.

Lisätietoja edustajiston vaalista, tai edarivaaleista, löytyy osoitteesta tyy.fi/vaalit

Lue lisää

Mielen päällä -hankkeen sivut avataan perjantaina 20.8!

Sivuilta voit lukea lisää opiskelijoiden mielenterveyshankkeen sisällöistä, ajankohtaisista tapahtumista ja mielenterveellisen opiskelukulttuurin edistämisen keinoista. Syyskuusta alkaen sivujen kautta voit ottaa yhteyttä Mielen päällä tukiopiskelijoihin, jotka tarjoavat matalan kynnyksen vertaistukea kanssaopiskelijoilleen. Sivuille tullaan myös täydentämään koko syyslukukauden ajan tietovarantoa erilaisista opiskelijan palveluista, apua tarjoavista tahoista sekä hyödyllisistä tukimateriaaleista.

Tule kurkkaamaan!
utu.fi/mielenpaalla

Yliopiston koronavalo on keltainen – lähiopetusta järjestetään syksyllä niin paljon kuin mahdollista

Koronavalomalli määrittää koronavirukselta suojautumisen tason Turun yliopistossa. Yliopisto on tällä hetkellä koronavalomallin tasolla keltainen kaikilla kampuksillaan.

Turun yliopiston koronajohto on linjannut, että huonontunut epidemiatilanne edellyttää vihreästä keltaiseen koronavaloon siirtymistä yliopiston Turun, Rauman ja Porin kampuksilla. Koronajohto tarkisti samalla yliopiston koronavalomallin sisältöjä ja teki uudistuksia erityisesti lähiopetusta, etätyötä ja henkilömäärärajoituksia koskeviin kohtiin.

Yliopiston tiloissa tulee välttää tarpeettomia lähikontakteja ja käyttää aina kasvomaskia, paitsi jos tilassa ollaan yksin.

> Yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa ja lisätietoa palveluista
> Yliopiston koronavalomalli

Mahdolliset lisätietotiedustelut ja kysymykset pyydetään ensisijaisesti lähettämään sähköpostitse osoitteeseen koronainfo@utu.fi.

Päivitetty koronaohjeistus on julkaistu

Päivitetty 15.8.2021. Olemme siirtyneet keltaiseen aikaan. 

Tämä ohjeistus sisältää TYYn ohjeet järjestöille ja ryhmille tapahtumien järjestämisestä sekä opiskelijoille tapahtumiin osallistumisesta. Ohjeistus täydentää viranomaisten  ja Turun yliopiston ohjeita ja suosituksia, joita järjestöjen ja opiskelijoiden on noudatettava. Ohjeistusta päivitetään tarvittaessa.

Lue lisää

Hae nyt Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan KEKOON  

Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan (sivuainekokonaisuus) on avoinna 22.8.2021 saakka.

Kestävä kehitys on kattokäsite, jonka piirissä ratkaistaan planeettamme polttavimpia haasteita: ilmastonmuutosta, biodiversiteettikatoa, tuotannon ja kulutuksen mukanaan tuomia ongelmia, etelän ja pohjoisen välistä epätasa-arvoa, ihmisten ja muunlajisten eläinten oikeuksia. Näihin kytkeytyvät globaalit trendit, kuten digitalisaatio, teknologian kehitys ja pandemiat. Kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan sekä yksilöllistä rohkeutta ja osaamista että yhteistyökykyä. Kestävän kehityksen koulutusohjelma KEKO on Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien opiskelijoille tarjottava ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia 25 opintopistettä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia kestävyyshaasteiden parissa työskentelyyn.

Lue lisää 

► Peppi-opintotietojärjestelmä käytössä yliopistolla – käytön vakiinnuttaminen alkaa

► Kirjastot avataan rajoitetusti 16.8.2021 alkaen

► Unica avaa kampusravintoloita elokuussa

► Opiskelija, hae monitieteiseen sosiaali-, terveys- ja sivistysalan opintokokonaisuuteen

► Haku monitieteiseen Asklepios-opintokokonaisuuteen on auki 9.8.–31.8.2021

► RefWorks-sopimus päättyy - siirrä viitteesi ennen vuoden loppua

► Hallituksen kokous 13.8.2021: Yliopistoon kolme uutta tutkinto-ohjelmaa

► Turun yliopisto jaetulla Suomen kakkossijalla maailman parhaat yliopistot sijoittavalla Shanghain listalla

► Arcanumin remontointi edistyy – osa humanistisesta tiedekunnasta on jo muuttanut uusiin tiloihin

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.