Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 2/2021

Sisällys:

  • Vuodenvaihteen tuomat muutokset Kelan etuuksiin

  • TYY tarjoaa jäsenilleen maksutonta oikeudellista neuvontaa

  • TYYssä eletään edelleen punaista aikaa

  • Yliopistopappien tarjoamat palvelut keväällä 2021

  • Muista maksaa YTHS-maksu kelalle

  • Wappuradion ohjelmahaku on nyt käynnissä

  • Yliopiston uutisia

Vuodenvaihteen tuomat muutokset Kelan etuuksiin

Opiskelijoiden terveydenhoitomaksu, eli YTHS-maksu kevätlukukaudelta on maksettava Kelalle tammikuun loppuun mennessä. Matkojen korvaaminen opiskeluterveydenhuoltoon ja palvelusetelillä järjestettyyn hoitoon muuttuu. Koronan vuoksi tehdään muutoksia opintolainahyvitykseen ja -vähennykseen. Ateriatuki nousee 0,36 euroa. Yleisen asumistuen enimmäisasumismenot suurenevat hieman ja toimeentulotuen perusosa suurenee.

Lue lisää

TYY tarjoaa jäsenilleen maksutonta oikeudellista neuvontaa

Erilaisia oikeudellisia kysymyksiä liittyy moniin arkipäiväisiin asioihin, kuten esimerkiksi uuden tietokoneen ostamiseen, työsopimuksen allekirjoittamiseen, vuokrasopimuksen irtisanomiseen sekä myös vuokra-asunnon alivuokraamiseen. TYYn neuvotalakimies ja oikusaputoimikunnan oikeustieteen opiskelijat auttavat juuri sinua! Voit olla yhteydessä oikeusaputoimikuntaan myös ei-ajankohtaisten asioiden tiimoilta, kuten esimerkiksi tulevaisuudessa häämöttävän avioehtosopimuksen solmimisen tai vaikka sukulaisen perunkirjoituksen.

Lue lisää

TYYssä eletään edelleen punaista aikaa

TYYn koronaohjeitus koostuu liikennevalo-ohjeistuksesta eli kulloinkin voimassa olevista ohjeistuksista (punainen/keltainen/vihreä) sekä turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeistuksesta (näitä tulee noudattaa aina, riippumatta liikennevalosta). Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi punaisen ajan ohjeita.

Lue lisää

Yliopistopappien tarjoamat palvelut keväällä 2021

Yliopistopapit tarjoavat luottamuksellista ja maksutonta matalankynnyksen keskusteluapua kaikille yliopistoyhteisön jäsenille. Älä jää pohdintojesi kanssa yksin, jos opiskelut, jatkuva etäily, työt, jaksaminen, korona, ihmissuhteet, yksinäisyys, suru tai mikä tahansa asia mietityttävät. Keskusteluapu sopii erityisesti tilanteeseen, jossa et koe tarvitsevasi mielenterveyden ammattiapua, mutta ajattelet, että voisit hyötyä keskustelusta ja kuulluksi tulemisesta vaitiolovelvollisen ja työ- ja opiskeluyhteisöstä ulkopuolisen ihmisen kanssa. Yliopistopappien tarjoama keskusteluapu voi toimia myös kannattelevana tukena odottaessasi pääsyä muun ammattiavun piiriin.

Sinun ei tarvitse kuulua kirkkoon eikä olla uskonnollinen ottaaksesi yhteyttä. Keskustelujen aiheet määräytyvät omista lähtökohdistasi ja kysymyksistäsi käsin – hengelliset ja teologiset kysymykset tulevat puheiksi vain, kun itse tahdot niistä keskustella.

Lue lisää

Muista maksaa YTHS-maksu kelalle

YHTS laajentuu kaikille korkeakouluopiskelijoille vuoden alusta. YTHS:n palvelut ovat samaan tapaan opiskelijan käytössä kuin aiemminkin, mutta opiskelijan tulee maksaa oma-aloitteisesti terveydenhoitomaksu, eli YTHS-maksu jatkossa suoraan Kelalle. Kuluvan lukukauden tai -lukuvuoden TYYn jäsenmaksua maksaessa maksoit vain syksyn osalta YTHS-maksun, joka on tähän asti sisältynyt TYYn jäsenmaksuun.

Lue lisää

Wappuradion ohjelmahaku on nyt käynnissä

Turun komein ja poikkitieteellisin opiskelijaradio tarjoilee taas tulevana vappuna timanttista ohjelmaa kellon ympäri. Lähetyksemme kuulutetaan radioaalloille 21.4.—30.4. sekä osoitteessa www.turunwappuradio.com että FM-taajuuksilla. Ohjelmakattauksesta tulee löytymään taas kaikenlaista kuunneltavaa kaikenlaiseen makuun, ja nyt juuri sinä pääset vaikuttamaan sisältöön hakemalla mukaan!

Ohjelmahaku lähtee käyntiin 13.1.2021 klo 12:00 osoitteessa www.turunwappuradio.com/ohjelmahaku. Ohjelmanpitäjänä pääset ihan itse suunnittelemaan ja vetämään radio-ohjelmaa yksin tai kaverisi kanssa. Kuka tahansa voi hakea mukaan tekemään mitä tahansa ohjelmaa, oli aiheena sitten 90-luvun lastenlaulut, parhaimmat Itä-Suomen lehtikasvit, asfaltin tekeminen, tai joku aivan muu. Wappuradio tarjoaa juontajakoulutuksen ennen lähetystä sekä tarvittavat radiolaitteistot ja tuottajan. Haku päättyy 3.2.2021, ala siis jo suunnittelemaan ohjelmaasi!

Jos pelkkä ohjelman tekeminen ei riitä, vaan sinua kiinnostaa päästä tekemään esimerkiksi Wappuradion tekniikkaa tai markkinointia, tule mukaan toimituksen kokoukseen! Seuraavan kokouksen aika ja paikka löytyvät aina osoitteesta www.turunwappuradio.com/lisatietoja.  

► Opiskelija: vastaa kyselyyn opinnoista ja hyvinvoinnista

► Yrittäjyydessä hankittu osaaminen osaksi korkeakouluopintoja – uusi työkalu opiskelijoille ja henkilökunnalle

► Turun yliopisto myönsi yhteistyössä OP Turun Seudun kanssa apurahoja opiskelijoiden yrittäjämäisille projekteille

► Yliopiston hallituksen kokous 18.12.2020: Hallitus hyväksyi ensi vuoden toimintasuunnitelman ja budjettisuunnitelman

► Yliopistokollegio kokoontui 18.12.

► Kulttuurikampus Turku alustaksi kulttuuritoiminnan kehittämiselle

► Turun yliopisto monipuolisesti mukana tutkitun tiedon teemavuodessa

► Opiskelija: vastaa kyselyyn opinnoista ja hyvinvoinnista

► Muutama harjoittelutuki jaossa Rekryssä

► Border and Migration Studies Online – tietokanta raja-alue ja muuttoliiketutkimukseen

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.