Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 21/2021

Sisällys:​

 • Vastaa opiskelijoiden mielenterveyskyselyyn
 • Etsitkö sopivaa työtä opintojen oheen? Tule taksikurssille! 
 • Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut!
 • Opiskelija, hae Peppi-tuutoriksi viimeistään 9.6.2021! 
 • Turun ylioppilaslehdessä: ”En varmasti olisi tässä nyt ja yliopisto-opiskelija, ellen olisi aktiivisesti hakeutunut hoitoon” – mielenterveyspalveluiden kysyntä kasvaa, eikä yhteiskunta pysy perässä
 • Assarin lauantaibrunssi 29.5.
 • Turku's Elections Panel in English
 • Yhdessä/Together-kampanja käynnistyi: pidetään huoli, että kukaan ei jää yksin
 • Haku Space for Humanity -bootcampiin on avoinna!
 • Yliopiston uutisia
 • Tapahtumakalenteri

Vastaa opiskelijoiden mielenterveyskyselyyn

Kysely kartoittaa opiskelijoiden mielenterveyteen liittyviä aiheita. Vastauksien avulla edistetään Turun yliopiston opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Vastaamalla voit vaikuttaa siihen, miten hanke näkyy syyslukukaudella opiskelun arjessa. Kysely on suunnattu kaikille yliopiston opiskelijoille ja se on auki 4.6. 2021 asti. Kyselyyn vastataan anonyymisti, eikä yksittäisiä vastauksia voida yhdistää kyselyyn vastanneisiin henkilöihin.

Lue lisää

► Kyselyyn pääset seuraavan linkin kautta: https://link.webropol.com/s/tyyutu2021

Etsitkö sopivaa työtä opintojen oheen? Tule taksikurssille! 

Taksinkuljettajan työ sopii mainiosti opiskelijalle lisätienestiksi. Voit aloittaa Lounais-Suomen Taxidatan taksikurssin joustavasti vaikka heti. Lue tarkemmin koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan www.taxidata.fi/koulutus. 

#taxidata #taksinkuljettaja #taksikurssit #lisäansio 

Turun yliopiston kollegioon haetaan opiskelijaedustajia 31.12.2021 päättyvälle kaudelle

Turun yliopiston yliopistokollegioon kuuluu 30 jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenistä 10 edustaa opiskelijoita. Kollegion opiskelijaedustajia täydennetään valmistumisten johdosta.

Yliopistokollegion tehtäviin kuuluu mm. päättää yliopiston hallituksen jäsenmäärästä sekä hallituksen ja sen jäsenten toimikauden pituudesta samoin kuin hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkiosta, valita muut kuin yliopiston henkilöstöä ja opiskelijoita edustavat jäsenet yliopiston hallitukseen, vahvistaa yliopistoyhteisön ryhmien valinnat hallituksen jäseniksi, valita yliopiston tilintarkastajat, vahvistaa yliopiston tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja rehtorille.

Opiskelijajäsenen haku alkaa torstaina 27.5.2021. Ehdokkaaksi asettuminen tapahtuu täyttämällä TYYn www-sivustolta löytyvä sähköinen lomake (www.tyy.fi) maanantaihin 7.6.2021 klo 23.59 mennessä. Hakuajan päätyttyä koulutuspoliittinen asiantuntija tekee valittavista esityksen TYYn hallitukselle. TYYn hallitus valitsee jäsenet kollegioon kesäkuussa.

Lue lisää

► Hae yliopistokollegioon

Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut!

Ennakkoäänestys käynnistää jokaisen kuntalaisen kannalta erityisen tärkeät vaalit. Kuntavaaleissa valitaan henkilöt, jotka päättävät lähimpänä arkeamme olevista asioista: kaupungin toiminnasta, taloudesta ja palveluista. Turussa vaalien painoarvoa lisää, että niiden kautta ratkeaa nyt myös pormestari. Pormestarin valitsee kuntalain mukaisesti valtuusto. Kuntavaalit järjestetään 13.6.2021 ja ennakkoäänestys kotimaassa on 26.5.–8.6.2021. Äänioikeutetut ovat saaneet postitse tai sähköisesti ilmoituksen äänioikeudestaan ja samalla tiedot yleisistä ennakkoäänestyspaikoista ja -ajoista. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa.

Turussa on viisi ulkona sijaitsevaa ennakkoäänestyspaikkaa, joista yksi sijaitsee Turun yliopiston luonnontieteiden talon pysäköintialue Yliopistonmäellä. 

 ►Lue lisää ja katso muut äänestyspaikat

Opiskelija, hae Peppi-tuutoriksi viimeistään 9.6.2021! 

​Peppi-järjestelmän käyttö laajenee Turun yliopistossa kesällä 2021. Jo käytössä olevan opetussuunnitelmatyökalun, opinto-oppaan ja lukkarikoneen rinnalle otetaan käyttöön uusi Peppi-opintotietojärjestelmä. Tämän muutoksen myötä olennaisimmat opintoihin liittyvät prosessit, kuten kursseille ja tentteihin ilmoittautuminen, HOPSin tekeminen ja valmistuminen muuttuvat kaikissa tiedekunnissa. Rekrytoimme nyt perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoiden joukosta Peppi-tuutoreita, jotka auttavat kanssaopiskelijoitaan elokuusta lokakuuhun 2021 Pepin käytössä.

Peppi-tuutorit koulutetaan tehtävään kesän aikana ja tehtävästä annetaan 100 euron palkkio, kaksi opintopistettä sekä työtodistus.

► Kiinnostuitko? Lue lisää Peppi-tuutoroinnin sivulta ja hae tuutoriksi 9.6.2021 klo 23.59 mennessä!

► Lisätietoja Peppi-perusrekisteriprojektista löydät täältä.

Turun ylioppilaslehdessä: ”En varmasti olisi tässä nyt ja yliopisto-opiskelija, ellen olisi aktiivisesti hakeutunut hoitoon” – mielenterveyspalveluiden kysyntä kasvaa, eikä yhteiskunta pysy perässä

Lue lisää

Assarin lauantaibrunssi 29.5.

Katamme lauantaina 29.5. jälleen sen aidon oikean Assarin legendaarisen lauantaibrunssin. Brunssi on tarjolla kello 11:00-15:00. Huomioithan lounaan poikkeusaikataulun kello 11:00-16:00. Suussa sulava mangosima, amerikkalaiset pannukakut aidolla uuden sadon raparperikompotilla unohtamatta muita extrahärpäkkeitä. Lisukkeena raikkaita kasvissalaatteja, munakokkelia, parsaa ja pekonia, makkaroita, kasvispyöryköitä, perunapannua ym. Varmasti jokaisella jotakin.Taattua Assarin laatua. Nähdään lauantaina! Ps. muistetaan voimassa olevat turvallisuusmääräykset! 

Lue lisää

kaikki yli 18-vuotiaat turkulaiset voivat ilmoittautua rokotuksille jo nyt 

Kun jätät ilmoittautumissivulle omat yhteystietosi, saat ajan koronarokotukseen tekstiviestillä. Palvelu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille turkulaisille. Ilmoittautumissivu vaatii vahvan tunnistautumisen ja siksi sinulla on oltava suomalainen henkilötunnus, pankkitunnukset tai muu vahvan tunnistautumisen menetelmä käytettävissäsi. Leila-robotti lähettää rokotusaikoja yhteystietonsa jättäneiden kesken ikäryhmittäin satunnaisjärjestyksessä touko-elokuun aikana.

► otanrokotteen.turku.fi palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Koronarokotus suojaa sekä sinua, että läheisiäsi. Rokotuksen ottaminen on tärkeää koronavirusepidemian taltuttamiseksi. Kiitos, että välität.

Turku's Elections Panel in English

The 2021 Finnish municipal elections in Turku will be held on the 13th of June. To increase your knowledge about Turku’s local affairs, and help you make your voting decision, We Dåcta, the doctoral students’ association of Åbo Akademi, are holding an online panel/debate in English. This panel is held online on the 2nd of June at 17:00, and can be attended through this link: https://aboakademi.zoom.us/j/61027985547

Among the themes discussed are health care, immigrants’ integration, education.

The panelists are:
Nana Blomqvist – Left Alliance.
Erika Halonen – Greens.
Niko Kivimäki – Christian Democrats.
Ilona Koivunalho – Center Party.
Ville Kurtti – Social Democratic Party.
Janika Takatalo – National Coalition Party.
Johan Werkelin - Swedish People's Party of Finland.

Following the main discussion, followers would be invited to ask questions to the panelists. Questions can be sent during the panel, or before, to Ran.goren@abo.fi. Welcome!

Yhdessä/Together-kampanja käynnistyi: pidetään huoli, että kukaan ei jää yksin

Pitkään jatkuneet etätyö ja etäopiskelu näkyvät yliopistoyhteisössämme hyvinvoinnin heikentymisenä. Yhdessä/Together-kampanja kannustaa yliopistolaisia jakamaan kokemuksia ja ideoita hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi Viima-alustalla.

Kampanja näkyy myös sosiaalisessa mediassa: osallistu käyttämällä aihetunnisteita #uniturku2030 ja #getinspiredbyyourcommunity ja jaa vinkkisi!

Lue lisää ja osallistu Viimassa

Haku Space for Humanity -bootcampiin on avoinna!

Haluaisitko vaikuttaa maapallomme tulevaisuuteen? Kiinnostaisiko sinua syventyä avaruuden ja avaruusteknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin? Space for Humanity -bootcamp on maksuton viiden päivä ohjelma, joka on suunnattu yrittäjyydestä, kestävästä kehityksestä, tulevaisuudesta ja teknologioista kiinnostuneille. Se järjestetään Aalto-yliopiston Design Factorylla Espoossa 23.-27. elokuuta 2021.

Bootcampin aikana osallistujat syventyvät globaaleihin haasteisiin sekä kehittävät yhdessä ideoita, joissa avaruusteknologiaa hyödynnetään niiden ratkaisemiseksi. Puhujina ja valmentajina on yli 15 ilmakehä- ja avaruustutkimuksen ja kestävän kehityksen alojen huippuasiantuntijaa ja yrittäjää Suomesta ja maailmalta.
Etsimme laajaa joukkoa eri taustoista tulevia muutoksentekijöitä osallistumaan ohjelmaan. Osallistuminen ei edellytä osaamista avaruusteknologioista. Bootcamp pidetään englanniksi. Haku on auki 31. toukokuuta 2021 saakka. Löydä lisää tietoa ja hae ohjelmaan osoitteessa www.spaceforhumanity.fi.

Space for Humanityn järjestää ESA BIC Finland yhteistyössä Startup-säätiön ja Founders of Tomorrow’n kanssa.

► VIELÄ EHTII HAKEA: Työelämän ja henkilöstöasioiden TYHE-opintokokonaisuus (25-40 op) haku avoinna 30.5.2021 saakka

► Opiskelija: vastaa kyselyyn opinnoista ja hyvinvoinnista

 Yliopiston koronavalo Turussa punainen, Raumalla ja Porissa keltainen

► Tukiopiskelijoiden täydennyshaku on auki 31.5. asti!

► Satavuotisjuhlavuoden mainostekstiilit saivat uuden elämän Globe Hope -tuotteina

► Human Rights Studies Online – tietokanta ihmisoikeustutkimukseen 

► Sähköisten valintakokeiden aikana IT-tukea rajoitetusti saatavilla

► Vielä ennättää ilmoittautua Turun yliopiston yrittäjyyspäivän webinaariin: Yrittäjyyteen ja yrittäjämäisyyteen kannustaminen yliopistossa 31.5.2021

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.