Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 20/2021

Sisällys:​

  • Opiskelijoiden mielenterveyskysely on avattu!
  • TYYn ja P-klubin vaalipaneeli
  • Vuoden 0,7 %-lahjoitukset Nepaliin ja Sambiaan
  • CampusSportin kesäkurssit
  • Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan KEKOON avattu
  • Yhdessä/Together-kampanja käynnistyi: pidetään huoli, että kukaan ei jää yksin
  • Vastaa Älysalo-projektin kyselyyn
  • Yliopiston uutisia
  • Tapahtumakalenteri

 

Opiskelijoiden mielenterveyskysely on avattu!

Kysely kartoittaa opiskelijoiden mielenterveyteen liittyviä aiheita. Vastauksien avulla edistetään Turun yliopiston opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Vastaamalla voit vaikuttaa siihen, miten hanke näkyy syyslukukaudella opiskelun arjessa. Kysely on suunnattu kaikille yliopiston opiskelijoille ja se on auki 4.6. 2021 asti. Kyselyyn vastataan anonyymisti, eikä yksittäisiä vastauksia voida yhdistää kyselyyn vastanneisiin henkilöihin.

Lue lisää

► Kyselyyn pääset seuraavan linkin kautta: https://link.webropol.com/s/tyyutu2021

TYYn ja P-klubin vaalipaneeli

Kuntavaalit tulevat!

Vallitsevan pandemian myötä TYYn kuntapoliittinen vaalipaneeli pidetään tänä vuonna etänä Zoom-sovelluksen kautta tiistaina 25.5.2021 kello 17-18.30. Kaikilla yhteydenottoon vastanneilla puolueilla ja liikkeillä on oma edustajansa paneelissa. Paneeliin osallistuvat ilmoitetaan myöhemmin. Paneelin vetäjinä toimivat eduskuntatutkimuksen keskuksen työelämäprofessori Anders Blom sekä P-klubin hallituksen puheenjohtaja Ella Välimäki.
 
Paneeliin kuuluu vetäjien omat kysymykset, joihin jokainen panelisti vastaa omalla vuorollaan. Lisäksi paneelin lopussa on mahdollisuus yleisökysymyksiin, joita voi kysyä Zoom-sovelluksen chatin kautta.
Kysymyksiä voi esittää liittyen esimerkiksi Ryhmä 40 000:n kuntapoliittiseen ohjelmaan, jonka tavoitteena on ottaa kuntapolitiikassa huomioon 20 % Turun asukkaista eli lähes 40 000 korkeakouluopiskelijaa. R40K:n kuntapoliittinen ohjelma on luettavissa täältä: https://ryhma40k.fi/kunnallispoliittinen-ohjelma/.
 
TYY haluaa muistuttaa, että se ei hyväksy rasistisia, seksistisiä tai muuten loukkaavia kommentteja tai kysymyksiä. TYYn tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita.
 
Mikäli sinulle tulee kysyttävää, voit ottaa yhteyttä tyy-pj@utu.fi tai tyy-kopo@utu.fi.
 

Vuoden 0,7 %-lahjoitukset Nepaliin ja Sambiaan

Vuoden 2021 0,7 % -kehitysyhteistyökohteiden valinta on tullut päätökseen ja kohteet on valittu. TYYn kehitysyhteistyösiipi oli jo aiemmin ehdottanut, että puolet tämän vuoden 0,7% -osuudesta ohjattaisiin TYYn ja Käymäläseura Huussi ry:n pitkäaikaiselle yhteishankkeelle Sambiaan. Tämän vuoksi vuoden 2021 haussa haettiin vain yhtä lahjoituskohdetta.

Haussa painotettiin Agenda2030 -tavoitteiden edistämistä sekä yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevien ryhmien, kuten vähemmistöjen, naisten, lasten, vammaisten jne., huomiointia. Lisäksi haussa painotettiin alueellista tasapainoa sekä hankkeita, jotka toteutetaan vähiten kehittyneissä maissa. Hakemuksia saapui huikea määrä, 12 kappaletta. TYYn hallitus valitsi toiseksi kohteeksi kehitysyhteistyösiiven esityksestä Food and Forest Development Finland -järjestön.

Lue lisää

CampusSportin kesäkurssit

CampusSport järjestää kesä-elokuussa muutaman erillismaksullisen ulkoliikuntakurssin. Kesän kurssilajeja ovat golf, frisbeegolf, beach volley ja tennis. Lisätiedot kursseista ja niille ilmoittautumisesta löytyy CampusSportin nettisivuilta: https://www.campussport.fi/fi/kesan-kurssit-myyntiin-17-5-2021/

Lisäksi osa CampusSportin kuntosaleista on avattu taas käyttöön. Kesäjäsenyyden hinta on 30 euroa ja se on voimassa 29.8.2021 asti. Koko lukuvuoden ja kevään liikuntamaksun maksaneiden osalta kuntosalien käyttöoikeutta on jatkettu automaattisesti koko kesäkauden ajaksi. Lisätiedot: https://www.campussport.fi/fi/osa-kuntosaleista-avataan-7-5/

Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan KEKOON avattu

Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan (sivuainekokonaisuus) on avoinna 10.5. – 22.8. 2020

Kestävä kehitys on kattokäsite, jonka piirissä ratkaistaan planeettamme polttavimpia haasteita: ilmastonmuutosta, biodiversiteettikatoa, tuotannon ja kulutuksen mukanaan tuomia ongelmia, etelän ja pohjoisen välistä epätasa-arvoa, ihmisten ja muunlajisten eläinten oikeuksia. Näihin kytkeytyvät globaalit trendit, kuten digitalisaatio, teknologian kehitys ja pandemiat. Kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan sekä yksilöllistä rohkeutta ja osaamista että yhteistyökykyä. Kestävän kehityksen koulutusohjelma KEKO on Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien opiskelijoille tarjottava ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia 25 opintopistettä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia kestävyyshaasteiden parissa työskentelyyn.

KEKO koostuu lukuvuoden mittaisesta tiimityökurssista (10 op) sekä valinnaisista kursseista (15 op).

Lue lisää

Yhdessä/Together-kampanja käynnistyi: pidetään huoli, että kukaan ei jää yksin

Pitkään jatkuneet etätyö ja etäopiskelu näkyvät yliopistoyhteisössämme hyvinvoinnin heikentymisenä. Yhdessä/Together-kampanja kannustaa yliopistolaisia jakamaan kokemuksia ja ideoita hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi Viima-alustalla.

Kampanja näkyy myös sosiaalisessa mediassa: osallistu käyttämällä aihetunnisteita #uniturku2030 ja #getinspiredbyyourcommunity ja jaa vinkkisi!

Lue lisää ja osallistu Viimassa

Hei kaikki opiskelijat ja yliopiston henkilökunta!

Olen maisterivaiheen opiskelija tietotekniikan laitoksella Turun yliopistossa, ja osana diplomityötäni tutkin ihmisten näkemyksiä älykaupungin palveluita ja teknologioita kohtaan. 

Jos aihe kiinnostaa sinua, ja haluat osallistua uuden tutkimuksen tekoon (aiheesta olemassa entuudestaan vain muutamia tutkimuksia), käy ihmeessä vastaamassa! Linkki kyselyyn löytyy alta, ja jos sinulle heräsi lisäkysymyksiä, voit lähettää ne suoraan minulle.

https://link.webropol.com/s/smartcity
Kiitos vastauksistasi jo etukäteen

Suvi-Tuuli Hyvönen,
Diplomityöntekijä ja tutkimusavustaja, Älysalo-projekti,
stmhyv@utu.fi

► Haluatko vahvistaa vuorovaikutusosaamistasi?

► Haku TYHE-opintokokonaisuuteen auki 30.5. saakka - hae mukaan!

► CampusSportin kuntosalit taas käytössä

► Kuntavaalien ennakkoäänestyspaikka poikkeuksellisesti Naturan ja Agoran välisellä pysäköintialueella Vesilinnanpihalla

► Avajaiskarnevaaleja juhlitaan 8.9., rehtori suosittelee luentovapaata

► Yliopistokollegion kokous

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.