Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 19/2021

Sisällys:​

 • Opiskelijoiden mielenterveyskysely on avattu!
 • EC2U kehittää 7 eurooppalaisen yliopiston yhteistyötä - ilmoittaudu mukaan foorumiin 19.–21.5.
 • TYY hakee pääsihteeriä
 • Turun yliopiston hallitukseen haetaan opiskelijajäsentä 1.7.2021 alkavalle kaudelle
 • Ehdota Turun yliopiston vuoden kielitekoa 2021
 • Turun ylioppilaslehti hakee järjestöjä jakamaan lehteä syksyllä 2021
 • Turun ylioppilaslehdessä: Suomi uhkaa jäädä kieleksi, jolla ei tehdä enää merkittävää tutkimusta.
 • Yhdessä/Together-kampanja käynnistyi: pidetään huoli, että kukaan ei jää yksin
 • Vastaa Älysalo-projektin kyselyyn
 • Yliopiston uutisia
 • Tapahtumakalenteri

 

Opiskelijoiden mielenterveyskysely on avattu!

Kysely kartoittaa opiskelijoiden mielenterveyteen liittyviä aiheita. Vastauksien avulla edistetään Turun yliopiston opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Vastaamalla voit vaikuttaa siihen, miten hanke näkyy syyslukukaudella opiskelun arjessa. Kysely on suunnattu kaikille yliopiston opiskelijoille ja se on auki 4.6. 2021 asti. Kyselyyn vastataan anonyymisti, eikä yksittäisiä vastauksia voida yhdistää kyselyyn vastanneisiin henkilöihin.

Lue lisää

► Kyselyyn pääset seuraavan linkin kautta: https://link.webropol.com/s/tyyutu2021

EC2U kehittää 7 eurooppalaisen yliopiston yhteistyötä - ilmoittaudu mukaan foorumiin 19.–21.5.

Seitsemän eurooppalaisen yliopiston yhteinen European Campus of City-Universities (Yliopistojen ja kaupunkien eurooppalainen kampus, EC2U) -allianssi foorumi järjestetään 19.—21. toukokuuta. Turun yliopiston järjestämän tapahtuman ydinteemoina ovat sosiaalinen kestävyys, kaupunkien ja yliopistojen välinen yhteistoiminta sekä mikrokredentiaalit ja opiskelijoiden sitoutuminen opiskeluun. Koko tapahtumaan tai sen osiin ilmoittautuminen on nyt avoinna.

Etänä toteutettava tapahtuma on avoin kaikille Turun yliopiston opiskelijoille ja sisältää paljon kiinnostavaa ohjelmaa. Voit osallistua juuri niihin ohjelmiin, joihin haluat. Samalla pääset verkostoitumaan kanainvälisesti eri yliopistojen kanssa.

Lue lisää

Tutustu ohjelmaan

Ilmoittaudu mukaan

TYY hakee pääsihteeriä

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee pääsihteeriä kokopäiväiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työ alkaa 9.10.2021, jota ennen järjestetään perehdytykset työtehtävään sopimuksen mukaan. Tarjoamme haastavia ja monipuolisia työtehtäviä, loistavat mahdollisuudet oman osaamisesi kehittämiseen, laaja-alaisen toimintakentän sekä innokkaan ja motivoivan työympäristön. Pääsihteerinä pääset kartuttamaan työ- ja johtamiskokemusta merkittävän organisaation näköalapaikalle sekä osallistumaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Pääsihteeri toimii TYYn koko henkilöstön esihenkilönä. TYYssä on noin kymmenen kokopäiväistä työntekijää sekä osa-aikaisia ja projektityöntekijöitä. Lisäksi pääsihteeri työskentelee TYYn hallituksen jäsenten tukena.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen tulee palauttaa 17.5.2021 klo 23.59 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tyy-pj@utu.fi otsikolla “Pääsihteerihaku”. TYYn edustajiston valintatoimikunta kutsuu osan hakijoista haastatteluun hakuajan umpeuduttua. Haastattelut järjestetään viikon 21 aikana.

Lue lisää

Turun yliopiston hallitukseen haetaan opiskelijajäsentä 1.7.2021 alkavalle ja 31.12.2021 päättyvälle kaudelle

Hallitus on yliopiston ylin päättävä toimielin. Yliopistokollegio päättää kausikohtaisesti yliopiston hallituksen jäsenten lukumäärästä sekä hallituksen ja sen jäsenten toimikauden pituudesta. Hallituksen nykyisellä toimikaudella 1.1.2018 – 31.12.2021 hallitukseen kuuluu kaksi opiskelijajäsentä. Opiskelijajäsenten osalta toimikausi on jaettu kahteen kahden vuoden kauteen.

Yliopiston ylimpänä päättävänä toimielimenä hallituksen tehtävänä on mm. päättää yliopiston keskeisistä tavoitteista ja strategiasta, valita rehtori, päättää yliopiston talousarviosta ja laatia tilinpäätös, hyväksyä yliopiston johtosäännöt, päättää yliopiston toimintarakenteesta, tehdä opetus- ja kulttuuriministeriölle ehdotus yliopiston koulutusvastuun muuttamisesta sekä päättää yliopistoon valittavien opiskelijoiden määrästä.  (Yliopistolaki 14§ ja Turun yliopiston johtosääntö 12§)

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen pyydetään toimittamaan Turun yliopiston ylioppilaskuntaan sähköpostitse tyy-kopoasiantuntija@utu.fi (otsikkoon merkintä ”Hakemus: Yliopiston hallitus”) tiistaihin 18.5.2021 klo 23.59 mennessä.

Lue lisää

Ehdota Turun yliopiston vuoden kielitekoa 2021

Yliopiston vuoden kieliteko myönnetään henkilölle, ryhmälle, yksikölle tai muulle taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Turun yliopiston kieliohjelman toteutumista. Palkitsemisen arvoinen teko voi sisältää erilaisia oivalluksia siitä, miten kieliohjelmaa ja monikielisyyden ideaa on viety eteenpäin Turun yliopistossa. Teko voi olla lanseerattu koska tahansa, kunhan se yhä vaikuttaa yliopistossa. Tunnustuksen lisäksi vuoden kieliteon voittaja saa rahapalkinnon.

Turun yliopiston kielityöryhmä toivoo yliopistoyhteisöltä ehdotuksia vuoden kieliteoksi. Lähetä ehdotuksesi perusteluineen perjantaihin 14.5.2021 mennessä alla olevasta linkistä. Kielityöryhmä valitsee voittajan ehdotusten joukosta. Vuoden kieliteko -palkinnon voittaja julistetaan yliopiston avajaiskarnevaaleissa syyskuussa.

Lue lisää

Turun ylioppilaslehti hakee järjestöjä jakamaan lehteä syksyllä 2021

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin ja TYS:n kohteisiin syksyllä 2021. Lehti ilmestyy syksyn aikana yhteensä kolme kertaa syyskuun ja joulukuun välillä. Varsinainen jakeluaikataulu sovitaan järjestön kanssa kunkin lehden ilmestymispäivän mukaan. Jakopäivä on yleensä ilmestymisviikon perjantai. Työstä maksetaan järjestölle palkkio ja jakovaihtoehtoja on erilaisia. 

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään 19.5.2021 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus syksy 2021”.

Lue lisää

Turun ylioppilaslehdessä: Suomi uhkaa jäädä kieleksi, jolla ei tehdä enää merkittävää tutkimusta. Samaan aikaan inarinsaamen käyttöala yliopisto-opinnoissa kasvaa kaiken aikaa – mitä siltä voisi oppia?

Lue lisää

Yhdessä/Together-kampanja käynnistyi: pidetään huoli, että kukaan ei jää yksin

Pitkään jatkuneet etätyö ja etäopiskelu näkyvät yliopistoyhteisössämme hyvinvoinnin heikentymisenä. Yhdessä/Together-kampanja kannustaa yliopistolaisia jakamaan kokemuksia ja ideoita hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi Viima-alustalla.

Kampanja näkyy myös sosiaalisessa mediassa: osallistu käyttämällä aihetunnisteita #uniturku2030 ja #getinspiredbyyourcommunity ja jaa vinkkisi!

Lue lisää ja osallistu Viimassa

Hei kaikki opiskelijat ja yliopiston henkilökunta!

Olen maisterivaiheen opiskelija tietotekniikan laitoksella Turun yliopistossa, ja osana diplomityötäni tutkin ihmisten näkemyksiä älykaupungin palveluita ja teknologioita kohtaan. 

Jos aihe kiinnostaa sinua, ja haluat osallistua uuden tutkimuksen tekoon (aiheesta olemassa entuudestaan vain muutamia tutkimuksia), käy ihmeessä vastaamassa! Linkki kyselyyn löytyy alta, ja jos sinulle heräsi lisäkysymyksiä, voit lähettää ne suoraan minulle.

https://link.webropol.com/s/smartcity
Kiitos vastauksistasi jo etukäteen

Suvi-Tuuli Hyvönen,
Diplomityöntekijä ja tutkimusavustaja, Älysalo-projekti,
stmhyv@utu.fi

► Yhdessä/Together–kampanja tehnyt yhteisön hyviä käytäntöjä näkyväksi

► Turun yliopisto yrittäjyyspäivä - Yrittäjyyteen ja yrittäjämäisyyteen kannustaminen yliopistossa 31.5.2021. Ilmoittaudu mukaan!

► Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan KEKOON auki 10.5.–22.8.

► Digiohjelman valmistelu käynnistyy

► Kirjaston tiedonhankinnan opetus ja neuvonta toimivat etänäkin

► Turun yliopiston sanasto uudessa MOT Kielipalvelussa       

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.