Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 10/2021

Sisällys:​

 • Unican Take Away -lounas Assarilta, Delicasta ja Kaarasta
 • TYYn blogissa Aliisa Wahlsten: Epävarmuus koronasta ja omasta tulevaisuudesta
 • Ensimmäinen varareksi vastaa -tallenne katsottavissa TYYn Instagramissa
 • TYYn järjestöjen toiminta-avustukset 2021 nyt haettavissa
 • Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus on käynnistynyt
 • Punainen Risti hakee koronarokotuskampanjoihin vapaaehtoisia
 • Ilmoittaudu mukaan TCLS:n työelämäaiheisiin ajankohtaisseminaareihin
 • Koronasuojauksen taso yliopistolla säilyy tiukkana
 • TYYssä eletään edelleen punaista aikaa
 • Yliopiston uutisia
 • Tapahtumakalenteri

Unican Take Away -lounas Assarilta, Delicasta ja Kaarasta

Sulun aikana Unicalta saa opiskelijahinaista Take Away -lounasta Assarilta ja Delicasta. Tarjolla myös kasvisvaihtoehto. Tarkemmat tiedot ja Kaaran pysäkit ja aikataulut löydät Unican sivuilla.

► Lue lisää

TYYn blogissa Aliisa Wahlsten: Epävarmuus koronasta ja omasta tulevaisuudesta

Jokainen meistä voi varmasti allekirjoittaa, ettei epävarmuus ole mukava tunnetila. Pitkään jatkuvana se saattaa muuttaa toimintaamme, ajattelutapaamme, elämäämme ja jopa tehdä meidät sairaaksi. Koronatilanne itsessään aiheuttaa meille jokaiselle epävarmuutta. Milloin on minun tai läheisteni vuoro saada rokote? Kuinka kauan tämä kestää? Kestänkö poikkeusajan läpi taloudellisesti? Milloin voin tavata ruokakuntani ulkopuolisia ihmisiä normaalisti? Milloin voin jälleen matkustaa? Milloin etätyöskentely loppuu? Samat kysymykset pyörivät meidän jokaisen ajatuksissa enemmän tai vähemmän. Eikä kukaan osaa vastata, mitä uusi normaali tuo tullessaan. Emme voi tietää, miltä uusi tulevaisuus näyttää, ja se luo meidän jokaisen elämään epävarmuutta.

Lue lisää

Ensimmäinen varareksi vastaa -tallenne katsottavissa TYYn Instagramissa

Turun yliopiston koulutuksesta vastaava vararehtori Piia Björn vastasi opiskelijoiden kysymyksiin TYYn ja yliopiston yhteisissä Instaliveissä. Tallenne livestä löytyy nyt TYYn instagrammista (@studentuniontyy). Seuraavan kerran vararehtori Björn vastaa kysymyksiin keskiviikkona 7.4. kello 15.15.

Lue lisää

TYYn järjestöjen toiminta-avustukset 2021 nyt haettavissa

Vuonna 2021 jaettavia toiminta-avustuksia voi nyt hakea. Lomake on avoinna ja täytettävissä TYYn nettisivuilla, joilta löytyy myös yleisemmin tietoa avustuksista.

Viimeinen hakupäivä toiminta-avustuksille on keskiviikko 31.3. klo 23.59. Yhdistys voi kuitenkin perustellusta syystä saada lisäaikaa hakemuksen tekemiseen. Lisäaikaa haetaan sähköpostitse vapaamuotoisella hakemuksella (perusteluineen) TYYn järjestö- ja hallintoasiantuntijalle (tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi) 24.3. klo 23.59 mennessä. Viestin otsikoksi "Toiminta-avustuksen lisäaika". Lisäaikaa voidaan myöntää korkeintaan 14.4. asti.

► Lue lisää

Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus on käynnistynyt

Valtakunnallinen Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus (KOTT) tuottaa kattavaa tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnista – vastaavaa tietoa eivät muut tutkimukset tarjoa. KOTT-tutkimuksesta vastaavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kela. Laaja kysely selvittää opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia, tuen tarvetta sekä koronavuoden vaikutuksia opiskelijoiden arkeen.

Kutsu tutkimukseen lähetetään 10 000 satunnaisesti valitulle yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijalle. Kutsut lähetetään opiskelijoille sähköpostitse helmikuussa ja tiedonkeruu päättyy huhtikuussa. Jokaisen tutkimukseen kutsutun vastaus on tärkeä, sillä kutsun saanutta henkilöä ei voida korvata toisella henkilöllä. Tutkimustulokset julkaistaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lue lisää

Punainen Risti hakee koronarokotuskampanjoihin vapaaehtoisia

Koronan massarokotukset ovat alkaneet tai alkamassa ja tulevaisuudessa siintää kovasti kaivattu paluu arkeen, johon kuuluvat tapaamiset ja muut iloiset sosiaaliset kontaktit! 

Punainen Risti on viranomaisten tukena koronarokotuskampanjassa. Rokotuksissa huomioidaan erityisesti terveysturvallisuus ja siksi rokotuspaikoille tarvitaan runsaasti vapaaehtoisia rokotusten avustamistehtäviin.  

Punaisen Ristin vapaaehtoisen tehtävänä on muun muassa opastaa ja neuvoa asiakkaita löytämään oikeaan paikkaan sekä huolehtia, että asiakkaat pitävät turvavälit, käyttävät käsidesiä ja maskia. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään. 

Sinun apuasi tarvitaan! Ilmoittaudu mukaan Turun toimintaan: https://www.lyyti.fi/reg/SPRTurku-COVID19  ja täältä ympäri Varsinais-Suomea: https://rednet.punainenristi.fi/node/59732

Ilmoittaudu mukaan TCLS:n työelämäaiheisiin ajankohtaisseminaareihin!

Haluatko kuulla työn digitalisaation viimeisimmistä ilmiöistä? Mietityttääkö, millainen on työelämän uusi normaali? Ilmoittaudu mukaan TCLS:n työelämäaiheisiin ajankohtaisseminaareihin! Ensimmäinen luento pidetään 31.3. klo 14 aiheesta Työn digitalisaatio ja ohjelmistokehityksen ketterät työmenetelmät ja toinen 15.4. aiheesta Työelämän uusi normaali. Lue lisää seminaareista ja ilmoittaudu mukaan 30.3. / 14.4. mennessä.

Lue lisää

Koronasuojauksen taso yliopistolla säilyy tiukkana

Yliopisto on tällä hetkellä koronavalomallin tasolla punainen kaikilla kampuksillaan. Koronavalomalli määrittää koronavirukselta suojautumisen tason Turun yliopistossa. Yliopiston koronavalomallin punaisen tason mukaisesti työnteko ja opiskelu tapahtuvat pääasiassa etäyhteyksin. Kasvomaskeja pitää käyttää kaikissa yliopiston tiloissa. Minimi suojaetäisyys toisiin henkilöihin on 2 metriä.

Lue lisää

TYYssä eletään edelleen punaista aikaa

TYYn koronaohjeitus koostuu liikennevalo-ohjeistuksesta eli kulloinkin voimassa olevista ohjeistuksista (punainen/keltainen/vihreä) sekä turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeistuksesta (näitä tulee noudattaa aina, riippumatta liikennevalosta). Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi punaisen ajan ohjeita.

Lue lisää 

► Toimitaan yhdessä vastuullisesti: koronasuojaus on jokaisen yliopistolaisen asia

► Apuraha opiskelijaprojekteja varten – Hae 18.4.2021 mennessä! / Grant For Student Projects – Apply by April 18!

► Pentti Malaska -tulevaisuuspalkinnon (30 000 €) haku on avattu kansallisena Tulevaisuuspäivänä 5.3.

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.