Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 9/2020


Iloinen pitkähiuksinen ihminen makaa selällään pehmeällä matolla muuttolaatikoiden ja viherkasvien ympäröimänä. Kuvassa valkoinen TYSin logo sekä tekstit: Helppoa ja edullista asumista opiskelijalle. Ei vuokravakuutta! Vuokraan sisältyy sähkö, vesi ja netti! Monipuoliset asumisen lisäpalvelut! Tutustu asuintoihin www.tys.fi ja hae jo tänään!

TYS:llä vuokraan kuuluu muutakin kuin seinät

Tiesitkö, että TYS:llä vuokraan kuuluu muutakin kuin seinät? Edulliseen vuokraan sisältyy sähkö, vesi, internetyhteys ja neljä saunavuoroa kuukaudessa. Lisäksi TYS tarjoaa laajan kattauksen erilaisia asumisen palveluita pesuloista, liikuntamahdollisuuksiin ja yhteiskäyttöautoihin. Muuttaessa ei peritä vuokravakuutta ja muukaan saa ottaa myös lemmikin, muutamia kohteita lukuun ottamatta. Asukkailla on myös mahdollisuus osallistua oman asumiskohteensa päätöksentekoon sekä monipuoliseen vapaa-ajan toimintaa. Nyt onkin paras aika hakea TYS:ltä asuntoa tai vinkata asunnoista kaverille, sillä keväisin erilaisia asuntoja vapautuu tasaiseen tahtiin.

Lue lisää

Etsimme vapaaehtoisia Vappu-tiimiin!

Kahta ohjelmavastaavaa, joiden tehtäviin kuuluvat vappuaaton ja -päivän ohjelman suunnittelu, kehitys ja toteutus yhdessä TYYn toimiston kanssa. Pääset vaikuttamaan siihen, millaista ohjelmaa Vappupiknikillä järjestetään perinteisten ohjelmien ohella ja siihen, mitä vappuaattona tapahtuu ennen perinteistä lakitustilaisuutta.

Kahta markkinointi- ja viestintävastaavaa, joiden tehtäviin kuuluvat vappuaaton- ja päivän viestinnän suunnittelu ja toteutus sekä etukäteen tehtävä markkinointiviestintä. Pääset vaikuttamaan siihen, miltä TYYlikäs vappu näyttää TYYn viestintäkanavissa ja pääset kehittämään uusia keinoja tavoittaa opiskelijat ja muut turkulaiset. Työskentelet yhdessä TYYn toimiston väen kanssa.

Hakuaika päättyy 3.3., joten olethan vikkelä hakemuksesi kanssa!

Lue lisää

Sinisellä pohjalla vasemmassa reunassa pinkkejä salmiakkikuvioita. Vasemmalla vaalea teksti LINJOILLA Edustajistoryhmien ajatuksia poliittisesta linjapaperista.

Linjoilla – Edustajistoryhmien ajatuksia poliittisesta linjapaperista:

LINJOILLA RYHMÄ KOKOOMUS
Jokaisen opiskelijan vapaus, vastuu ja hyvinvointi tulee maksimoida
► Lue blogi

LINJOILLA HYBRIDIAANI
TYYn pitää ottaa vastuu tutoroinnista
Lue blogi

LINJOILLA TYY TERVEEKSI
Terve mieli terveessä opiskelijassa
Lue blogi

LINJOILLA EDUXI
Emme aio antaa etäkampusten painua unholaan
Lue blogi

Tänä keväänä TYYn blogissa kuullaan TYYn edustajistoryhmien ajatuksia poliittisen linjapaperin päivityksestä ja edustajistotyöskentelystä. Poliittisessa linjapaperissa määritellään TYYn poliittiset kannat koulutus- ja sosiaalipolitiikkaan, opiskelijayhteisöön sekä yhteiskuntavaikuttamiseen liittyvissä asioissa. Haluamme, että opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua myös edustajistoryhmiin ja heidän ajatuksiinsa.

Ainejärjestö, tule esittäytymään Sivuainemessuille!

Ainejärjestöjen ilmoittautuminen vuoden 2020 Sivuainemessuille on nyt auki 25.3 asti täällä: http://ty.fi/sivuainemessut. Messut järjestetään Educariumin 1. ja 2. kerroksen aulassa perjantaina 3.4. klo 10–13. Ainejärjestöt ovat tervetulleita osallistumaan ja kertomaan uusille sivuaineopiskelijoille, millaista oman pääaineen opiskelu oikeasti on.

Sivuainemessut on suunnattu kaikille Turun yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat kuulla sivuainevaihtoehdoista ja niiden avaamista työmahdollisuuksista. Paikan päällä on mahdollista jutella eri aineiden opiskelijoiden kanssa ja selvittää, millaista opiskelu toisessa tiedekunnassa on.

Educariumilla neuvomassa ovat tiedekuntien opintoneuvojat ja muun muassa Rekryn, Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen ja opiskelijavaihtotiimin edustajat. Lisäksi messuilla voi selvittää esimerkiksi opintotukeen, asumiseen, joukkoliikenteen opiskelija-alennuksiin ja hyvinvointiin liittyviä asioita, sillä tapahtumaan osallistuvat myös Kelan, TYS:n, Fölin ja YTHS:n sekä CampusSportin edustajat.

Hae Projektiässät-valmennukseen!

Hakuaika vuoden 2020 ohjelmaan on 3.2.-2.3.2020. Tiimit projekteihin kootaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 13.3.2020.

Valmennuksen aloittava ideointityöpaja järjestetään maanantaina 30.3. klo 9-16. Huomioithan, että vain työpajaan osallistuneet voivat olla mukana valmennuksessa. Varaa kalenteristasi aikaa myös välitapaamiseen 22.4.2020 klo 13-16, loppuseminaariin 28.5.2020 klo 9-16 sekä asiakkaan ja oman ryhmäsi kanssa työskentelyyn ohjelman aikana.

Lue lisää

Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle 29.2. mennessä!

Kansainvälisen vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa opiskelijaa opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin. Saat kansainvälistä kokemusta ja ystäviä ympäri maailmaa, kielitaitosi karttuu, opit uutta omasta yliopistostasi, Turusta ja suomalaisuudesta kuin myös paljon erilaisista kulttuureista ja opiskelijaelämästä ulkomailla.

​Jokainen kv-tuutori saa pienryhmän vaihto-opiskelijoita Turun yliopiston ulkomaisista yhteistyöyliopistoista. Suurin osa vaihto-opiskelijoista saapuu elokuun puolenvälin jälkeen. Uusien kv-tuutorien koulutus pidetään torstaina 23.4.2020.

Täytä hakulomak 29.2. mennessä 

Lue lisää

TYYn järjestö: vastaa kyselyyn ja auta meitä tukemaan kansainvälisyyttä

TYY kerää järjestöjen kokemuksia kansainvälisestä viestinnästä ja kansainvälisten opiskelijoiden osallistamisesta. Vastaamalla autat meitä jatkossa tukemaan järjestöjä paremmin. Kysely on osa vuoden 2020 Kansainvälinen opiskelija on myös opiskelija -projektia. Kysely on tarkoitettu kaikille Turun yliopiston ylioppilaskunnan järjestöille ja se sulkeutuu 4.3. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Halutessasi voit osallistua arvontaan ja jättää meille sähköpostiosoitteesi. TYY tarjoaa arvonnan voittajalle TYYn saunan käytön yhtenä iltana! Yhteystiedot käsitellään erikseen vastauksista.

Lue lisää

TYLKKÄRISSÄ: Essee: Opiskelijapolitiikan paskarannut ja mandariininviipaleet

Lue essee

Teekkarispeksi 2020: Herrasmiesliiga ja Tapaus Lontoossa saapuu Turkuun pe 20.3.! 

Teekkarispeksin kevään 2020 esitys Herrasmiesliiga ja Tapaus Lontoossa tempaa katsojan mukaansa Allan Quartermainin johtaman Herrasmiesliigan matkaan. Kuinka käy kun liiga kohtaa jälleen arkkivihollisensa Moriartyn? Produktiolaisemme vyöryttävät lavalle upean Steampunk-henkisen shown Sigyn-salissa pe 20.3. klo 19:00, älä jää paitsi!

► Lippukauppa: https://liput.teekkarispeksi.fi 

► Näytöksen FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/591373118322736/

► Nettisivut: https://teekkarispeksi.fi 

► Teaser-traileri: https://www.youtube.com/watch?v=_MMXIoOSXcg

Yeppo

10% ALENNUSTA KAIKISTA TUOTTEISTA

Yeppo on korealainen muotikauppa, joka yllättää söpöydellään. Korealaista innovaatiivista kosmetiikkaa ja ihonhoitoa, näyttäviä vaatteita, leikkisiä sukkia sekä mitä kauneimpia koruja ja lävistyksiä ja kaikki tämä sinulle opiskelijana 10% alennuksella. Uusia tuotteita tulee joka viikko, joten uskomme, että löydät aina, jotakin, mikä saa sinut tai rakkaasi ilahtumaan.

Lue lisää

Tule kannustamaan oma suosikkisi voittoon 3MT-finaalissa 5.3. 

► Tervetuloa kuuntelemaan uusien professorien professoriluentoja 11.3.

27.2. Affekti, ESN Uni Turku & Mañana: Jungle Party

28.2. Titus Andronicus - Turun ylioppilasteatteri (katso muut esitykset)

29.2. Karkauspäivän kissasitsit

5.3. Yö Ihmemaassa -bileet

12.3. TYY International Wing: Meeting 3

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.