TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 7/2020


Keltaisella taustalla lehtileiketyylinen teksti: Elokuvakerho Kinokopla,kevätsarja 2020

Kinokoplan uskalias kevätsarja 16.2. alkaen Logomolla

Tänä keväänä Kinokoplan sarjassa nähdään rohkeita, riskejä ottavia elokuvia Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta.

Tämän viikon sunnuntaina alkavan kevätsarjan avaa Espanjan kansainvälisesti tunnetuimman nykyohjaaja Pedro Almodóvarin luovuuden tuskaa ja ikääntymistä käsittelevä draama Kärsimys ja kunnia. Seuraavana sunnuntaina vuoronsa saa saksalaisen Nora Fingscheidtin sosiaalityöstä ja ongelmalapsista kertova System Crasher.

Lue lisää

Poliittinen linjapaperi – Mitä mieltä sinä olet?

Edustajisto päivittää TYYn poliittista linjapaperia. Mutta, mikä ihme on linjapaperi ja miten sitä päivitetään? Ja mitä tekemistä sillä on opintojen tai opiskelijan arjen kanssa? Entä, kuka saa päättää, mitä mieltä TYY on asioista?

Seuraavien viikkojen aikana TYYn edustajistoryhmät saavat äänensä ja mielipiteensä kuuluviin TYYn blogissa. Jokainen ryhmä on myös mukana neuvottelemassa ja äänestämässä TYYn poliittisen linjapaperin sisällöstä.

Ensimmäisessä blogikirjoituksessa edustajiston varapuheenjohtaja Sauli Seittenranta vastaa edellä mainittuihin kysymyksiin.

Lue blogi

Hempeän pinkki kuva, jossa vadelmilla koristeltuja macaron-leivoksia. Kuvassa lukee: Tarjoukset 14.2. klo 14.02 alkaen! Ystävänpäivä. Piccolo ja minibebe 9 euroa (Fabrik cafe). Paistetut vohvelit 2 kpl 2,50 euroa (Assarin ullakko). Erikoiskahvi ja minibebe 3,50 euroa (Macciavelli, Dental, Linus, Galilei, Fabrik Cafe). Pullo skumppaa (0,75 litraa) 15 euroa ja paljon muita tarjouksia (Piccu Maccia).

Ystävänpäivä Unican kanssa

Ystävänpäivä näkyy Unican ravintoloissa makein tarjouksin klo 14.2. klo 14.02. alkaen! Pikkulaskiaisen parhaat afterit vietetään Piccu Maccian parantavalla ystävänpäiväbrunssilla 14.2. klo 10.30-14.00!

Turun alueen korkeakouluopiskelijoille ilmaiset "Vuorovaikutustaitoja opiskelun tueksi" -kurssit vuonna 2020 (1 op)

Kaipaatko tukea opiskelun vuorovaikutustilanteisiin ja uusiin ihmisiin tutustumiseen? Haluaisitko saada puhtia opiskeluun muutenkin? Tule kehittämään sosiaalisia taitoja, itsevarmuutta ja stressinsietokykyä hauskalla tavalla matalan kynnyksen soveltavan improvisaation kurssilla. Aiempaa kokemusta ei tarvita! Kurssit ovat osallistujille ilmaisia. Kurssit ovat osa Turun kaupungin Opiskelijakaupunki Turku –yhteistyötä.

Lue lisää

TYY jakaa ystävänpäivänä 14.2. suklaata ja kahvia toimistonsa edessä kello 12–13

Tule ystävänpäivänä perjantaina 14.2. kello 12–13 moikkaamaan meitä TYYn toimiston eteen Assarin Ullakon kupeeseen osoitteeseen Rehtorinpellonkatu 4. Tarjoamme ystävänpäivän kunniaksi opiskelijoille kahvia ja KitKat Ruby -suklaata. Voit myös jättää ystävänpäiväviestin ja poimia mukaan itsellesi hyvää mieltä viestin muodossa.

TYY tarjoaa jäsenilleen maksutonta lakineuvontaa tiistaisin ja keskiviikkoisin

Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ainejärjestö Lex ry:n oikeusaputoimikunta antaa opiskelijoille maksutonta lakineuvontaa keskiviikkoisin klo 18–20 TYYn toimistolla. Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi vuokrasopimukseen, työsuhteeseen, perintöön, avo- tai avioliittoon liittyvissä oikeudellisissa asioissa, käänny rohkeasti oikeusaputoimikunnan puoleen. Toimikunta ei anna rikos- eikä vero-oikeudellista neuvontaa. Huomaathan myös, että oikeusaputoimikunta ei laadi asiakirjoja edes välillisesti. TYYn neuvontalakimies päivystää lukukausien aikana aina tiistaisin klo 18–19 TYYn toimistolla.

Lue lisää

TYS:n mainoskuva. Huoneessa muuttolaatikoita ja kaksi ihmistä. Toinen heistä on selin katsojaan ja kantaa muuttolaatikkoa. Toinen istuu polvillaan lattialla iloisena ja kädet ilmassa. Tekstit: Yhteenmuutto mielessä? Nyt on paras aika hakea meiltä yhteistä asuntoa! Vuokraan sisältyy sähkö, vesi ja netti! Ei vuokravakuutta! Tutustu asuntoihin www.tys.fi ja hae jo tänään!

Yhteenmuutto mielessä? TYS:llä se onnistuu helposti ja edullisesti

Oletko pohtinut yhteenmuuttoa puolisosi kanssa? Nyt onkin paras aika hakea TYS:ltä asuntoa, sillä keväisin vapautuu tasaiseen tahtiin isompia asuntoja, jonka pariskunta tai kaksi kaverustakin voivat jakaa. Vuokrat ovat n. 15-20 % edullisempia kuin vastaavat yksityisillä markkinoilla, muuttaessa ei peritä vuokravakuutta ja vuokraan sisältyy sähkö, vesi, netti sekä neljä saunavuoroa kuukaudessa. Tutustukaa asuntoihin TYS:n verkkosivujen asuntohaussa ja valitkaa uusi oma yhteinen kotinne!

► Lue lisää

Violetilla taustalla mustalla piirrettyjä graafisia elementtejä, ylioppilas, soihtu ja talitiainen.

Tule juhlimaan Turun yliopiston syntymäpäiväjuhlaa 27.2.

Turun yliopiston syntymäpäiväjuhlia vietetään ulkoilmatapahtumana torstaina 27.2.2020. Juhlaväki kokoontuu kello 18.00 Akatemiatalon ja tuomiokirkon väliselle aukiolle. Koko perheen tapahtumaan kutsutaan niin yliopistolaisia, turkulaisia kuin kauempaakin tulevia. Juhla jatkuu Yliopistonmäellä, ja luvassa on vielä salaisuuden verhon alla olevaa ohjelmaa. Sen uskallamme jo luvata, että tähän tapahtumaan kannattaa tulla mukaan, jos haluaa elämyksiä ja hyvää mieltä. Opiskelijoiden toivotaan saapuvan paikalle haalareissa ja ylioppilaslakissa, muille asu on vapaa.

Lue lisää

Sinisellä taustalla pinkkejä graafisia kuvioita

Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle!

Haluatko kotikansainvälistyä ja tavata ihmisiä eri maista? Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle! Kansainvälisen vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa opiskelijaa opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin. Saat kansainvälistä kokemusta ja ystäviä ympäri maailmaa, kielitaitosi karttuu, opit uutta omasta yliopistostasi, Turusta ja suomalaisuudesta kuin myös paljon erilaisista kulttuureista ja opiskelijaelämästä ulkomailla.

Lue lisää

Tylkkärissä:

”Tämän te opitte jo lukiossa”, luennoilla hoetaan – kolme opiskelijaa kertoo, miltä tuntuu tulla yliopistoon suoraan amiksesta

Lue lisää

Nyytin helmikuun chatit

Järjestöesittelyssä Turku Swing Society

Turun YTHS:llä infotilaisuuksia keväällä kuntoutuspsykoterapiaan hakeutuville

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2020

Kuva sohvasta, jonka käsinojalla on kaksi keltaraidallista kahvikuppia sisäkkäin, jälkiruokakulho ja cd-levyjä. Kuvan etualalla kuulokkeet. Oikeassa ylänurkassa vaaleanvihreä kierrätyslogo. Teksti: Huonekalut, sähkölaitteet, polkupyörät, kirjat, harrastusvälineet... Edullinen kuljetuspalvelu! -20%. Turun Ekotori.

Turun Ekotori

20% OPISKELIJA-ALENNUS!

Opiskelija saa 20% alennusta vähintään 5€ kertaostoksista Turun Ekotorilta. Turun Ekotori on kierrätyskeskus, jossa ekologiset arvot kohtaavat houkuttelevat hinnat. Ekotorin kierrätystavaramyymälöistä löydät monipuoliset, jatkuvasti vaihtuvat valikoimat kierrätystavaraa hyvien bussiyhteyksien päässä!

Lue lisää

Strategian 2021–2030 toimenpideohjelma on julkaistu

Kandipalautteen iPadin voittanut Katariina Kökkö: Luottamustehtävissä pääsee vaikuttamaan

Kevään Kohtauspaikoilla haastattelussa vararehtorit – sarjan aloittaa pe 14.2. Kalle-Antti Suominen

Ilmoittaudu tilaisuuteen: yliopisto ja Turun musiikkijuhlat yhdistävät konsertin ja filosofisen keskustelun

Kieli-illat ovat alkaneet!

12.2. Titus Andonicus - Turun ylioppilasteatteri (katso muut esityspäivät täältä)

13.2. TYY International Council kevään 1. tapaaminen

14.2. Turun yliopiston kuoron ystävänpäiväserenadit

14.2. TYY International Wing Presents the Valentine’s Evening

14.2. Improvisaatioryhmä Läsnäolopakon ystävänpäiväshow

16.2. Kinokoplan kevätsarjan 2020 avaa Pedro Almodóvarin Kärsimys ja kunnia

20.2. Yhdistyksen kokous: Akateos

20.2. II Järjestöfoorumi

20.2. Penkkaribileet – simulaatio opiskelijoille

22.2. Studia Varjomafia 4 -seminaari

22.2. Helmikuun co-op peli-ilta

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.