Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 49/2020

Aliisa Wahlsten TYYn hallituksen puheenjohtajaksi 2021

TYYn edustajisto valitsi kokouksessaan 25.11. TYYn hallituksen vuodelle 2021. Myös edustajistolle valittiin uudet puheenjohtajat. TYYn hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Aliisa Wahlsten (Hybridiaani). Hallitukseen valittiin, Samuli Tähtinen (TSE), Suvituuli Lundmark (Viva), Maria Nieminen (Hybridiaani), Jenna Rautionaho (TSE). Anna Ryzhova (TSE), Sofia Saarinen (Soihdunkantajat)

TYYn edustajiston puheenjohtajaksi vuodelle 2021 valittiin Saana Ylikruuvi (Vihreä lista) ja varapuheenjohtajaksi Noel Niskanen (Soihdunkantajat).

Lue lisää

Opiskelijakulttuurissa ei ole tilaa häirinnälle

Keskusteluun sosiaalisessa mediassa on noussut häirinnän ja epäasiallisen kohtelun kokemuksia opiskelijakulttuurissa. Keskustelu on koskenut erityisesti teekkarikulttuuria, mutta kokemuksia on noussut esiin myös muiden alojen opiskelijoilta. TYY ja Teekkarikomissio lausuvat, että opiskelijakulttuuriin tai teekkarikulttuuriin ei kuulu minkäänlainen häirintä, kiusaaminen tai epäasiallinen toiminta, eikä niitä tule katsoa läpi sormien.

Lue teekkarikomission kannanotto: https://teekkarikomissio.fi/fi/kannanotto

Ylioppilaskunta tarjoaa järjestöille ja jäsenille keinoja puuttua häirintään ja epäasialliseen toimintaan. TYYn häirintäyhdyshenkilöihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos kohtaat opiskelijayhteisössä häirintää, kiusaamista tai epäasiallista kohtelua.

Lue lisää

Seuraa TYYn joulukalenteria IG-stooreissa ja saat hyödyllistä ja hauskaa tietoa loppuvuodeksi

TYYn IG-joulukalenterin luukut aukeavat 24.12. asti päivittäin TYYn Instagram-tilin (@studentuniontyy) tarinoissa. Joulukalenteri julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi. Ota siis TYY seurantaan, nähdään instassa.

Turun yliopisto tiukentaa ohjeitaan koronavirustilanteessa 

Turun yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa on päivitetty. Yliopisto kehottaa välttämään kokoontumista kampuksella. Enimmäisosallistujamäärä yksittäisissä sisätiloissa ja niissä järjestettävissä tilaisuuksissa on 10 henkilöä. Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa enimmäisosallistujamäärä on 20 henkilöä. Suojatoimet on otettava huomioon. Yliopiston tiloissa käytetään aina kasvomaskia, mikäli henkilö ei ole tilassa yksin.

Lue lisää

Aluehallintoviraston tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69895543

Muista ilmoittautua kieli- ja viestintäopintojen opintojaksoille!

Ilmoittautuminen ensimmäisen periodin opintojaksoille alkoi usealla opintojaksolla jo 30.11. klo 8.00. Ilmoittautuminen tapahtuu Nettiopsun kautta. Löydät tarkemmat ilmoittautumisaikataulut intranetistä ja TYYn verkkosivuilta.

Lue lisää

Avoimet työpaikat löytyvät nyt JobTeaserista!

Rekryn julkaisemat avoimet paikat löytyvät jatkossa Jobteaser-palvelusta. Palveluun kirjaudutaan ja luodaan profiili omilla utu-tunnuksilla. Aiemmin käytössä ollut Aarresaari-työpaikkatietokanta poistuu käytöstä vuoden loppuun mennessä.

Aluksi palvelussa on erityisesti kansainvälisiä työpaikkailmoituksia, mutta loppuvuoden aikana palveluun tulee enemmän Suomessa sijaitsevia työpaikkoja. Työnantajat ilmoittavat paikkoja Jobteaserissa juuri yliopisto-opiskelijoita varten. Osa paikoista tulee näkymään vain turkulaisille yliopisto-opiskelijoille. Hyödynnä tilaisuutesi opiskelijana ja kirjaudu Jobteaseriin!

Lue lisää JobTeaserista: https://sites.utu.fi/rekry/aarresaaren-avoimet-paikat-siirtyvat-jobteaseriin/

Tylkkärissä: Eeva Putro ajatteli, että ura oli siinä, kun hän näki käsikirjoittamansa Toven ensi kertaa – nyt elokuva on Suomen Oscar-ehdokas

Lue lisää

 

1. Järjestöfoorumi 8.12. kello 16.00 Zoomissa

Tervetuloa TYYn joulukuun järjestöfoorumiin, jossa tarkoituksena on kouluttautua yhdessä varautumaan vuoteen 2021 parhaalla mahdollisella tavalla! Ohjelmassa muun muassa yhdistystoimijan ABC ja täsmäkoulutuksia eri järjestötoiminnan osa-alueille.

► Lue lisää

► Opiskelijoiden sururyhmä keväällä 2021

► Päivitys ReadSpeakerin käyttöön moodlessa

► Lähetä Turun yliopiston sähköinen joulukortti 2020

► Pääluottamusmiehet keskustelevat yhteisten palveluiden jatkokehittämisen vaikutuksista yt-neuvotteluissa

► Kandipalaute- ja uraseurantakyselyiden virtuaalinen tulosseminaari 1.12.2020

► Turun yliopiston nimissä huijaussähköposteja

► Apply for Find Your Career - career coaching online 2021!

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.