Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 47/2020

Vuoden 2021 TYYn hallitukseen pyrkii yhdeksän henkilöä

TYYn seuraavaan hallitukseen hakevat on julkaistu: hallitukseen 2021 hakee yhteensä yhdeksän henkilöä. Heistä kaksi hakee TYYn hallituksen puheenjohtajaksi ja seitsemän hakijaa pyrkii hallituksen jäseniksi. TYYn edustajisto valitsee hallituksen kokouksessaan keskiviikkona 25.11.2020. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulivat edustajistoryhmiltä. Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja viidestä seitsemään hallituksen jäsentä, joiden kaikkien tulee olla ylioppilaskunnan vaalikelpoisia jäseniä.

Voit seurata hallituspaneelia 24.11. kello 18 alkaen esimerkiksi TYYn Facebookin kautta.

► Katso ketkä pyrkivät TYYn hallitukseen 2021

TYY ja järjestöt vetoavat: "Linjaus kevään opetusjärjestelyistä ei tarkoita pelkkää etäopetusta"

Kevään opetusjärjestelyistä linjattiin lokakuun loppupuolella. Monelle yliopistoyhteisön jäsenelle jäi linjauksesta käteen se, että kevätlukukausi opiskellaan pääosin etänä. Ylioppilaskunta ja järjestöt eivät kuitenkaan tulkitse linjausta näin kapeasti. Yliopiston johdon linjaus on syksyllä käytettyä ohjeistusta yksityiskohtaisempi ja ohjaavampi. Mielestämme linjauksen toteutumiseksi on välttämätöntä, että tiedekunnat, laitokset ja opetushenkilökunta eivät tulkitse sitä sen sanamuotoa rajoittavammin.

Linjauksen mukaisesti tiedekunnat ja erillislaitokset tarkentavat itsenäisesti sen, minkä katsovat välttämättömäksi lähiopetukseksi ja mitä tarjotaan pienryhmä- ja ohjaustilanteissa hybridimallilla. Me katsomme, että välttämättömän lähiopetuksen määrittämisessä tulee huomioida opetuksen laatu ja päämäärät sekä lähiopetuksen tarjoamisen vaikutukset opiskelijoiden hyvinvointiin ja opiskelukykyyn.

Lue lisää

Camilla Saarinen valittiin SYL:n vuoden 2021 hallitukseen

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous kokoontui 12.–13. marraskuuta etänä. Liittokokouksessa valittiin myös SYL:n vuoden 2021 hallitus.Yksi SYL:n tulevan vuoden hallituslaisista on Camilla Saarinen. Saarinen on 23-vuotias oikeustieteen ja poliittisen historian opiskelija, joka haaveilee työstä julkisella sektorilla. Saarinen on toiminut TYYn hallituksessa vuonna 2020 koultuspoliittisena vastaavana.

Lue lisää

Ryhdy opiskelun supersankariksi – hae hallinnon opiskelijaedustajaksi

Haussa paikkoja kolmeen kiinnostavaan kohteeseen. Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan suoraan yliopiston ytimessä. Lue lisää hakukuulutuksista:

► Turun yliopiston tutkintolautakuntaan haetaan opiskelijoita

► Hae yliopiston kirjaston neuvottelukuntaan

► Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokuntaa täydennetään

Huom. Havaitsimme hakulomakkeessa virheen, joka on nyt korjattu. Eli nyt pääsee hakemaan kaikkiin kohteisiin.

Hakulomakkeen löydät täältä

An insight into the satisfaction survey responses for international students 2020

In order to better understand the experiences of new international students after reaching Finland in autumn 2020, we conducted a survey. Emphasis was put on TYY’s presence in different events, social media, and its organisations. Altogether 50 answers were received from all three University campuses.
 
TYY Executive board member Kristaps Kovaļonoks opens the results of the Survey in TYY's blog: "The coronavirus pandemic has changed life as we used to know it and restricted movement such that studying abroad has become a greater challenge than ever before. Despite the difficult circumstances, it is encouraging to see that international student enrolment continues at UTU. While students choose Finland for numerous reasons, a clear trend indicates that students believe Finland’s higher education system to be the finest."

Vastaa Ylioppilaslehdet 2020 -lukijakyselyyn!

Teksti: Ylioppilaslehdet 2020 on Helsingin Sanomain säätiön rahoittama Viestintäluotsi Oy:n tekemä riippumaton selvitys suomalaisista ylioppilaslehdistä. Osana selvitystä teemme lukijakyselyn, joka kartoittaa ylioppilaskunnan jäsenten näkemyksiä Turun ylioppilaslehden merkityksistä ja käyttötarpeista. Vastaamalla kyselyyn 1.12. mennessä autat selvittämään, mikä Tylkkärissä on lukijoille tärkeää.

► Vastaa kyselyyn

TYY98 Online juhlittiin 14.11. – vuosijuhlavideo katsottavissa TYYn Youtube-kanavalla

Turun yliopiston ylioppilaskunta juhli 98. syntymäpäiväänsä verkossa. Jos et päässyt mukaan vuosijuhlatunnelmaan lauantaina, voit edelleen katsoa vuosijuhlavideon TYYn Youtube-kanavalta.

► Katso vuosijuhlavideo

Rauli Eleniuksen juhlapuhe

Osana TYY98 Online -vuosijuhlavideota kuultiin Turun yliopiston hallituksen jäsenen ja pitkäaikaisen TYY-toimijan Rauli Eleniuksen juhlapuhe. Voit nyt lukea puheen myös TYYn blogista.

Lue juhlapuhe

TYYn siipiin haetaan jäseniä keväälle 2021 ja kalenterivuodelle 2021

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljä ryhmää, jotka toimivat neljän eri teeman ympärillä. Jokainen siivistä edistää tiettyä teemaa ja siivet ovat mukana tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. TYYssä on neljä siipeä: kansainvälisyys-, kehitysyhteistyö-, yhdenvertaisuus- ja ympäristösiipi. Haku aukeaa 30. lokakuuta ja päättyy 30. marraskuuta klo 23.59.

Lue lisää

Kinokoplan hallitukseen 2021 haetaan jäseniä

Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Kinokoplan kaksi vuosittaista pääsarjaa esittelevät monipuolisesti eri maiden elokuvia, minkä lisäksi kerho järjestää kaikenlaisia elokuva-aiheisia tapahtumia. Elokuvatoimikuntaan, eli Kinokoplan hallitukseen, haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2021. Hakuaika päättyy 30.11. klo 23.59. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet. Hakijoilta edellytämme kiinnostusta audiovisuaalista kulttuuria kohtaan ja eduksi katsotaan kokemus vastaavanlaisesta toiminnasta elokuvien parissa, markkinoinnista ja tapahtumanjärjestämisestä.

Lue lisää

Päivitetty koronaohjeistus ja opiskelijatapahtumien liikennevalomalli

koronaohjeistuksessa tarkennetaan TYYn turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeita, sillä syksyn aikana voi olla tarvetta väliaikaisesti rajoittaa tapahtumia enemmän, ja toisaalta välillä voidaan järjestää tapahtumia vapaammin. TYY on jatkuvasti yhteydessä tartuntatauiviranomaisiin ja tiedotamme opiskelijoita ja järjestöjä siitä mitä ohjeita milloinkin noudatetaan. Näiden ohjeistusten lisäksi tuotamme ohjeistukset opiskelijalle tapahtumaan osallistumiseen ja järjestöille infopaketin osallistujien kouluttamisesta. 

Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi keltaisen ajan ohjeita. Seuraathan TYYn ohjeiden lisäksi TYYn turvallisen tapahtumanjärjestämisen ohjeita ja viranomaisen ohjeita.

Lue lisää

#MunTyö2030 -videokilpailu

#MunTyö2030 -somehaaste on nuorille aikuisille (18-24-vuotiaat) suunnattu . Kampanjassa haluamme haastaa teidät tuottamaan videoita, joilla kuvaatte millaista työelämän pitäisi olla vuonna 2030: Odotuksia, haaveita, toiveita siitä teemasta. Luovimmat ja ajatuksia herättävimmät videot palkitaan! Palkintoina on 4 palkallista työharjoittelu/kesätyöpaikkaa (Työterveyslaitos ja Pipelife) sekä inspiroiva työuraan liittyvä mentorointisessio futuristi Perttu Pölösen kanssa. Kilpailu päättyy 30.11.2020

► Lue lisää kilpailusta: https://www.lyyti.fi/reg/muntyo2030

Tule influenssarokotuskampanjan SPR:n vapaaehtoistehtäviin

Auttamistehtävä: Influenssarokotukset Turun Messukeskuksessa keskiviikko 4.11. – perjantai 4.12.2020, ti, ke, to 8-18 ja pe 8-16.
 
Vapaaehtoisten apua tarvitaan varmistamaan, että asiakkaalla on ajanvaraus, tarjoamaan käsidesiä ja mahdollisesti maskia, mikäli hänellä ei sitä ole saapuessaan paikalla sekä opastamaan oikealle pisteelle.
  • Influenssarokotustapahtumassa rokotuksia jaetaan tiistaista perjantaihin.
  • Asiakkaat tulevat ajanvarauksella porrastetusti.

Lue lisää

► Kohtauspaikalla käsiteltiin yhteisten palveluiden jatkokehittämistä – katso lähetys ja tutustu työryhmän loppuraporttiin

► Kampusravintola Dental kiinni

► Teknillisen tiedekunnan dekaaniksi 7 hakijaa 

► Avoin oppiminen, MOOCit ja materiaalit verkossa 11.12.2020

► Turun yliopiston 100-vuotisluentosarja webinaarina

► Työelämäosaaminen – tunnista ja tunnusta! Webinaari 25.11.2020   

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.