Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 45/2020

Juhli 98-vuotiasta ylioppilaskuntaa kotonasi!

Turun yliopiston ylioppilaskunta siirtää 98-vuotiaan ylioppilaskunnan juhlinnan verkkoon. Suunniteltuna vuosijuhlapäivänä eli lauantaina 14.11. on luvassa videoitua ohjelmaa, jonka osana kuullaan muun muassa puheita, esityksiä, tervehdyksiä eri tahoilta ja jaetaan palkintoja.

Tapahtuma alkaa TYYn Youtube -kanavalla (Student Union TYY) lauantaina 14.11. klo 18.00. Linkki tulee löytymään myös TYYn Facebookista.

► Lue lisää

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi yliopistoyhteisössämme. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin sekä rakentamaan ja kehittämään yhteistä opiskelijakulttuuriamme ja -yhteisöämme. Hallituksessa työskentelet säännöllisesti esimerkiksi yliopiston johdon ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa sen eteen, että Turun yliopisto olisi entistä parempi opiskelupaikka. 

Hallitustyöskentely kestää yhden vuoden, ja uusi hallitus aloittaa tehtävässään 1.1.2021. Hallituksen perehdytys alkaa kuitenkin jo vuoden 2020 puolella. Hallitustyöskentely koostuu joustavasti päivä- ja iltamenoista. Hallituslaisille maksetaan kuukausittain noin 860 euron palkkio.

TYYn edustajisto valitsee vuoden 2021 hallituksen kokouksessaan keskiviikkona 25.11.2020. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman ylioppilaskunnan ja yliopistoyhteisön eteen.

Lue lisää

 

Porthanin päivä - TYYn virallinen vuosipäivä

Porthanin päivänä 9.11. vietetään TYYn virallista juhlapäivää. Porthanin päivän lippukulkue on ollut perinne aina TYYn perustamisesta 1922 lähtien. Tapahtumaan osallistuville järjestöille on ennakkoilmoittautuminen. Valitettavasti kulkueeseen ei tänä vuonna saa osallistua kuin etukäteen ilmoittautuneiden TYYn järjestöjen lipunkantajat ja airuet. Tapahtumasta kuvataan materiaalia TYYn sosiaaliseen mediaan, jotta koko jäsenistö pääsisi vuosipäivän tunnelmaan mukaan.

Porthanin päivän kulkueen jälkeen ylioppilaskunnan edustajisto kokoontuu juhlakokoukseen, jossa jaetaan tunnustuksia ansioituneille kuntalaisille ja arvostetuille yhteistyötahoille. Lauantaina 14.11. juhlitaan TYYn 98. vuosijuhlaa klo 18.00 TYYn Youtube-kanavalle julkaistavan TYY98 Online -tapahtuman muodossa.

Lue lisää 

Turun ylioppilaslehti hakee järjestöjä jakamaan lehtiä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin ja TYS:n kohteisiin keväällä 2021. Lehti ilmestyy kevään aikana yhteensä kolme kertaa helmikuun ja toukokuun välillä. Varsinainen jakeluaikataulu sovitaan järjestön kanssa kunkin lehden ilmestymispäivän mukaan. Jakopäivä on yleensä ilmestymisviikon perjantai. Sekä standijaosta että TYS-jaosta maksetaan järjestölle 400 euron palkkio.
 
Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään 11.11.2020 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus kevät 2021”.
 

TYYn siipiin haetaan jäseniä keväälle 2021 ja kalenterivuodelle 2021

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljä ryhmää, jotka toimivat neljän eri teeman ympärillä. Jokainen siivistä edistää tiettyä teemaa ja siivet ovat mukana tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. TYYssä on neljä siipeä: kansainvälisyys-, kehitysyhteistyö-, yhdenvertaisuus- ja ympäristösiipi. Haku aukeaa 30. lokakuuta ja päättyy 30. marraskuuta klo 23.59.

Lue lisää

Hae TYYn avustustoimikuntaan

Avustustoimikunnan tehtävänä on valmistella toiminta-avustusten pisteytyskriteerit, pisteyttää toiminta-avustushakemukset sekä valmistella muut rahalliset avustuspäätökset, jotka edustajisto toimikunnalle määrää. Toimikunnan toimikausi on kalenterivuosi ja sen puheenjohtajana toimii TYYn hallituksen jäsen. Hakijalta edellytetään ylioppilaskunnan jäsenyyttä, sekä kokemusta TYYn järjestöissä toimimisesta. Hakukriteerinä toimii hakijan osoittama motivaatio toimia tehtävässä. Valintaa tehtäessä huomioidaan myös tiedekuntien ja erilaisten järjestöjen edustavuus.

Valintatoimikunta tekee hakemusten perusteella esityksen edustajistolle toimikunnan kokoonpanosta. Edustajisto valitsee avustustoimikunnan kokouksessaan marraskuun lopussa. Hakuaika avustustoimikuntaan päättyy perjantaina 6.11.2020 klo 23.59.

► Lue lisää

Kinokoplan hallitukseen 2021 haetaan jäseniä

Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Kinokoplan kaksi vuosittaista pääsarjaa esittelevät monipuolisesti eri maiden elokuvia, minkä lisäksi kerho järjestää kaikenlaisia elokuva-aiheisia tapahtumia. Elokuvatoimikuntaan, eli Kinokoplan hallitukseen, haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2021. Hakuaika päättyy 30.11. klo 23.59. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet. Hakijoilta edellytämme kiinnostusta audiovisuaalista kulttuuria kohtaan ja eduksi katsotaan kokemus vastaavanlaisesta toiminnasta elokuvien parissa, markkinoinnista ja tapahtumanjärjestämisestä.

Lue lisää

Päivitetty koronaohjeistus ja opiskelijatapahtumien liikennevalomalli

koronaohjeistuksessa tarkennetaan TYYn turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeita, sillä syksyn aikana voi olla tarvetta väliaikaisesti rajoittaa tapahtumia enemmän, ja toisaalta välillä voidaan järjestää tapahtumia vapaammin. TYY on jatkuvasti yhteydessä tartuntatauiviranomaisiin ja tiedotamme opiskelijoita ja järjestöjä siitä mitä ohjeita milloinkin noudatetaan. Näiden ohjeistusten lisäksi tuotamme ohjeistukset opiskelijalle tapahtumaan osallistumiseen ja järjestöille infopaketin osallistujien kouluttamisesta. 

Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi keltaisen ajan ohjeita. Seuraathan TYYn ohjeiden lisäksi TYYn turvallisen tapahtumanjärjestämisen ohjeita ja viranomaisen ohjeita.

Lue lisää

► Valto Takalan rahastosta apurahoja perustutkinto-opiskelijoille

► Vaihtohaut & infot lukuvuoden 2021-2022 vaihto-opintoihin

► Ilmoittaudu Circumpolar Studies opintoihin kevätukukaudelle 2021

► Tukipalvelut yliopistolaisille Vastaamo-tietomurtoon liittyen

► Teknillisen tiedekunnan johtokunnan vaaleissa sopuvaali 

 

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.