Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 43/2020

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi yliopistoyhteisössämme. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin sekä rakentamaan ja kehittämään yhteistä opiskelijakulttuuriamme ja -yhteisöämme. Hallituksessa työskentelet säännöllisesti esimerkiksi yliopiston johdon ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa sen eteen, että Turun yliopisto olisi entistä parempi opiskelupaikka. 

Hallitustyöskentely kestää yhden vuoden, ja uusi hallitus aloittaa tehtävässään 1.1.2021. Hallituksen perehdytys alkaa kuitenkin jo vuoden 2020 puolella. Hallitustyöskentely koostuu joustavasti päivä- ja iltamenoista. Hallituslaisille maksetaan kuukausittain noin 860 euron palkkio.

TYYn edustajisto valitsee vuoden 2021 hallituksen kokouksessaan keskiviikkona 25.11.2020. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman ylioppilaskunnan ja yliopistoyhteisön eteen.

Lue lisää

Ehdota ansioituneita palkittavaksi TYY98 Online -tapahtumassa

Turun yliopiston ylioppilaskunta on päättänyt siirtää 98-vuotiaan ylioppilaskunnan juhlinnan verkkoon. Suunniteltuna vuosijuhlapäivänä eli lauantaina 14.11. on luvassa videoitua ohjelmaa, jonka osana kuullaan muun muassa puheita, tervehdyksiä eri tahoilta ja jaetaan palkintoja. Olemme lähestyvän juhlavuotemme kunniaksi päättäneet jakaa palkintoja. Osa palkinnoista on vanhoja tuttuja, mutta kategorioita on myös tullut lisää sekä järjestöille että yksittäisille henkilöille. Tutustu palkintokategorioihin ja hakuehtoihin alla. 

Tunnetko sinä jonkun henkilön tai tahon, joka ansaitsisi kiitosta tekemästään työssä TYY-yhteisössä? Hakuaika kaikille palkinnoille sulkeutuu 1.11.2020. 23.59. Ehdotukset jätetään sähköisellä lomakkeella. 

Palkinnot:

TYY International Award

TYY International Award annetaan järjestölle, joka on kuluneen vuoden aikana tehnyt töitä kansainvälisten opiskelijoiden osallistamiseksi.

Vuoden innovatiivisin järjestö

Ilmianna järjestö, joka on tehnyt jotain erityisen poikkeuksellista ja innovatiivista pitääkseen yllä opiskelijoiden yhteisöllisyyttä vuonna 2020.

Supertuutori

TYY palkitsee syksyllä 2020 ehdotusten perusteella tehtävässään ansioituneen tuutorin ja julistaa hänet Turun yliopiston Supertuutoriksi. Etsimme myös kansainvälisiä opiskelijoita ohjannutta Kv-Supertuutoria.

Vuoden vapaaehtoinen

Vapaaehtoisten merkitys TYYlle ja yliopistoyhteisölle on suuri. Vuoden vapaaehtoinen voi olla henkilö, joka on antanut aikaansa TYYn siipien tai järjestöjen toimintaan, toiminut yhteistyössä yliopiston kanssa tai TYYn tapahtumavapaaehtoisena. 

Vuoden järjestötoiminnan uusi tulokas

TYY haluaa aloittaa uuden perinteen ja palkita näitä järjestöuransa alkutaipaleilla olevia tulevaisuuden tekijöitä.

TYYn kultainen siipi

TYYn kultainen siipi voidaan myöntää kenelle tahansa Turun yliopiston opiskelijalle, järjestöaktiiville, ylioppilaskunnan työntekijälle tai TYYn luottamustehtävässä toimivalle henkilölle, joka on arjessaan pitänyt yllä hyvää henkeä ja osoittanut positiivista asennetta myös vaikeina aikoina.

Lue lisää

Yhteiskuntatieteellisen ja kasvatustieteiden tiedekuntien johtokuntia täydennetään

Turun yliopiston tiedekuntien johtokuntiin haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Tiedekuntien johtokunnat ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin.

Tiedekunnan johtokunnan tehtäviin kuuluu mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, tehdä ehdotukset toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuotuiseksi talousarvioksi, päättää tiedekunnalle myönnettyjen voimavarojen jakamisen suuntaviivoista, hyväksyä opetussuunnitelmat, tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä sekä päättää valintaperusteista. Kolmasosa johtokunnan jäsenistä on opiskelijoita.

Opiskelijajäsenten haku alkaa torstaina 15.10.2020. Ehdokkaaksi asettuminen johtokunnan jäseneksi tapahtuu täyttämällä TYYn www-sivustolta löytyvä sähköinen lomake maanantaihin 26.10.2020 klo 23.59 mennessä. 

Lue lisää

Päivitetty koronaohjeistus ja opiskelijatapahtumien liikennevalomalli

koronaohjeistuksessa tarkennetaan TYYn turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeita, sillä syksyn aikana voi olla tarvetta väliaikaisesti rajoittaa tapahtumia enemmän, ja toisaalta välillä voidaan järjestää tapahtumia vapaammin. TYY on jatkuvasti yhteydessä tartuntatauiviranomaisiin ja tiedotamme opiskelijoita ja järjestöjä siitä mitä ohjeita milloinkin noudatetaan. Näiden ohjeistusten lisäksi tuotamme ohjeistukset opiskelijalle tapahtumaan osallistumiseen ja järjestöille infopaketin osallistujien kouluttamisesta. 

Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi keltaisen ajan ohjeita. Seuraathan TYYn ohjeiden lisäksi TYYn turvallisen tapahtumanjärjestämisen ohjeita ja viranomaisen ohjeita.

Lue lisää

TYYn 0,7 % -syyslahjoitukset Nepaliin ja Nigeriaan

Turun yliopiston ylioppilaskunta päätti keväällä vuoden 2020 0,7 % -kehitysyhteistyöhankkeet. Tämän vuoden kohteiksi valikoituivat Pääskyt ry:n hanke Nepalissa ja FinnWIDin hanke Nigeriassa. Lahjoituskohteiden valinnassa painotettiin erityisesti YK:n Agenda 2030 -tavoitteiden toteutumista hankkeessa. Sen lisäksi huomioitiin hankkeiden keskinäinen erilaisuus niin sisällön kuin maantieteellisen sijainnin kannalta. Tänä vuonna molemmille hankkeille on lahjoitettu
2735,50 €, puolet keväällä ja puolet syksyllä. Järjestöt ovat lähettäneet hankkeista väliraportit tähänastisesta toiminnasta.

Lue lisää

Oletko sinä YK-nuorisodelegaatti 2021?

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ja YK-liitto hakevat aktiivista nuorisotoimijaa Suomen YK-nuorisodelegaatiksi vuodelle 2021. Delegaatin tehtävänä on toimia linkkinä Suomen nuorten ja YK:n välillä, edustaa nuoria YK:n yleiskokouksessa sekä osallistua tiedotus-, vaikuttamis- ja edustustoimintaan kotimaassa ja maailmalla.

Hakijan tulee olla nuori (18-28-vuotias), nuoriso- tai kansalaisjärjestöissä kokemusta hankkinut, kielitaitoinen, YK-asioista kiinnostunut ja niitä jo jonkin verran tunteva henkilö. Kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus edistää nuorten äänen kuulumista, päästä vaikuttamaan nuorten asioihin YK:ssa ja kasvattaa omaa kansainvälistä osaamistaan.

Hakuaika tehtävään on 1.-31.10.2020. Lisätiedot hakuprosessista ja tehtävästä: https://www.alli.fi/uutiset/hae-suomen-seuraavaksi-yk-nuorisodelegaatiksi

Lisäksi 8.11. asti on aikaa hakea myös Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmään ensi vuodelle. Lisätiedot: https://www.alli.fi/uutiset/hae-allianssin-kansainvalisen-nuorisopolitiikan-ryhmaan-vuodelle-2021

Turun ylioppilaslehdessä: Nuorille yhä pidempi työura ja yhä korkeammat eläkemaksut, mutta pienemmät eläkkeet – mitä jää jäljelle sukupolvien välisestä reilusta diilistä?

Lue lisää

► Yliopiston sähköpostijärjestelmä päivitetään uuteen versioon

► Turun yliopistossa toimii nyt kriisitilanteiden henkisen tuen ryhmä

► IT-palveluiden huoltopäivä tiistaina 20.10.2020

► Äänestä suosikkiasi kaupunkilaisten tietoalustaksi!

► Kohtauspaikalla keskusteltiin teknillisen tiedekunnan perustamisesta – katso tallenne

► Watch the Coimbra Group Three Minute Thesis Live Final on 22 Oct

► Turun Yliopistosäätiön syksyn apurahat jaettu

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.