Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 42/2020

Kevään opetusjärjestelyistä on päätettävä yhdessä

Koronavirustilanne jatkuu edelleen, mikä aiheuttaa paineita kevään opetusjärjestelyistä päättämiseen. Keväällä jouduttiin tekemään nopeita ratkaisuja ilman avointa valmistelua, sillä tilanne oli koko yliopistoyhteisölle tuntematon ja uusi. Nyt poikkeustilanne on jatkunut yli puoli vuotta, ja päätöksiä ei pitäisi tehdä ilman riittävää ja avointa valmistelua. Tällaista valmistelua ei ole ollut ja uhkana on, että ennenaikaisesti ja kevyin perustein päätetään jatkaa syksyn opetusjärjestelyitä keväälle. Kevään opetusjärjestelyistä tulee kuulla tiedekuntia ja ylioppilaskuntaa. 

Lue lisää

TYYn kestävän kehityksen viikko 2020

TYYn Kestävän kehityksen viikko alkaa jo perinteeksi muodostuneella kahviteltalla Assarin edessä 12. lokakuuta. Seuraa TYYn tapahtumakalenteria ja bongaa kampuksen kinnostavimmat keketapahtumat! Tapahtumat järjestetään koronan sallimissa rajoissa ja viranomaisten ohjeita noudattaen.

► Lue lisää

Tutustu ohjelmaan:
14.10. The role of Circular Economy in the life of a consumer
15.10. Eettinen viininmaisteluilta
16.10. Kirppisappro

Päivitetty koronaohjeistus ja opiskelijatapahtumien liikennevalomalli

koronaohjeistuksessa tarkennetaan TYYn turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeita, sillä syksyn aikana voi olla tarvetta väliaikaisesti rajoittaa tapahtumia enemmän, ja toisaalta välillä voidaan järjestää tapahtumia vapaammin. TYY on jatkuvasti yhteydessä tartuntatauiviranomaisiin ja tiedotamme opiskelijoita ja järjestöjä siitä mitä ohjeita milloinkin noudatetaan. Näiden ohjeistusten lisäksi tuotamme ohjeistukset opiskelijalle tapahtumaan osallistumiseen ja järjestöille infopaketin osallistujien kouluttamisesta. 

Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi keltaisen ajan ohjeita. Seuraathan TYYn ohjeiden lisäksi TYYn turvallisen tapahtumanjärjestämisen ohjeita ja viranomaisen ohjeita.

Lue lisää

Kutsu Turun yliopiston hyvinvointikyselyyn: Miten työ tai opiskelu sujuu koronaepidemian aikana?

Koronakriisi on muuttanut opiskelu- ja työskentelytapojamme. Tilannekuvan saamiseksi Turun yliopisto haluaa selvittää yhteisömme hyvinvointia sekä henkilökunnan että opiskelijoiden osalta. Osallistu Hyvinvointi etätyöskentelyn aikana
-kyselyyn. Kyselyn avulla selvitetään, kuinka yhteisömme on kokenut etätyön ja -opiskelun etätyön aikana.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10-15 minuuttia. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, ja aineistoa säilytetään ja analysoidaan ilman tunnistetietoja. Vastaathan kyselyyn viimeistään 11.10.

Pääset vastaamaan tutkimukseen tästä linkistä: https://survey.tuni.fi/lime/135335?lang=fi

Kysely toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Tutkimuksen tuloksia käytetään Turun yliopiston toiminnan kehittämiseen ja tieteelliseen tutkimukseen.

► Lue lisää

Oikeusaputoimikunta muistuttaa: Pidetään huolta oikeuksistamme!

Erilaiset oikeudelliset asiat ja ongelmat liittyvät moniin hyvin arkipäiväisiin asioihin, kuten esimerkiksi tietokoneen tai muun tavaran ostamiseen sekä vuokra-, että työsopimuksen solmimiseen ja irtisanomiseen. TYYn oikeusaputoimikunta koostuu oikeustieteen opikselijoista tarjoaa maksutonta oikeudellista neuvontaa TYYn ja muiden turkulaisten korkeakoulujen jäsenille. Toimikuntaan voi ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tyy.oikeusapu@utu.fi. Kaikki yhteydenotot ovat luottamuksellisia. Etäpäivystykset joka keskiviikko klo 18–20.

Lue lisää

Turun ylioppilaslehdessä: ”Tätä ei ole enää edes kiinnostavaa analysoida” – Politiikan sukupuolikeskustelussa on palattu sotienjälkeiseen aikaan, erikoistutkija Mona Mannevuo sanoo

Lue lisää

Vastaa kyselyyn ja voita!

Oletko käyttänyt yliopiston My Mobile Tutor sovellusta? Osallistu palautekyselyyn osoitteessa studentmobileapp.com/utu/tutkimus 25.10.2020 mennessä ja kerro kehitysehdotuksesi.  

Vastaajien kesken arvotaan 2 lounasta Café Fiilikseen. Kiitos avustasi!

► Jaa muistoja ja tanssi Erasmus+ -vaihdon kunniaksi

 

► Hallituksen kokous 9.10.2020: Tekniikan koulutusalan laajennukselle 2,8 miljoonan rahoitus vuodelle 2021   

► Kysely opiskelijoille tärkeistä viheralueista ja hyvinvoinnista

► Kandipalautekyselyyn vastannut Emmi Virtanen on tyytyväinen yliopiston nopeaan reagointiin koronakeväänä

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.