TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 4/2020

Haku kesäkouluihin käynnistyy pian!

Innostaako vaihtoon lähtö, mutta vaihdon mahduttaminen opintoihin tuntuu haastavalta? Kesäkoulu voisi olla juuri sopiva vaihtoehto sinulle! Turun yliopiston kesäkouluhaku on avoinna 20.1.-10.2.2020. Haussa ovat kesän 2020 kesäkoulupaikat. Haku tapahtuu sähköisesti SoleMove-järjestelmässä. Hakulomake sulkeutuu 10.2.2020 klo 23.59.

Lue lisää

Ilmoittaudu Kieli- ja kulttuuritandemiin tai Kansainvälisiin kieli-iltoihin!

Haluaisitko uuden vuoden kunniaksi opiskella uutta kieltä tai virkistää muistia jonkun vanhan kielen kanssa? Jos vastasit kyllä, Kieli- ja kulttuuritandem tai Kansainväliset kieli-illat voisivat olla juuri sinua varten! Tandem-opinnoissa opiskelijat työskentelevät pareittain syntyperäisen kohdekielen puhujan kanssa ja tandemparit kokoontuvat viikoittain puhumaan vuorotellen kummankin osallistujan äidinkielellä. Kieli-illat ovat opiskelijoille ja henkilökunnalle tarkoitettua vapaa-ajan toimintaa, jossa osallistujat pääsevät harjoittamaan kielitaitoaan ja tutustumaan toisiinsa sekä uusiin kulttuureihin.
 

Lähde liikkeelle keväällä CampusSportin Liikkeelle! -kurssin mukana

Liikkeelle! -kurssi on monipuolinen ja edullinen kurssi opiskelijoille, jotka eivät ole ikinä tai pitkään aikaan harrastaneet mitään liikuntaa. Kurssilla osallistujat pääsevät porukassa kiinni liikkumiseen. Kurssille voi osallistua, vaikka ei olisi CampusSportin jäsen. Riittää, että opiskelee turkulaisessa korkeakoulussa. Ryhmässä keskitytään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseen liikunnan avulla. Kurssin aikana liikutaan monipuolisesti sisällä ja ulkona sekä pohditaan ravitsemusta ja stressinhallintaa.

Lue lisää

 

Unica kerää asiakaspalautetta

Unica ravintolat ovat aloittaneet syksyllä 2019 mittaamaan päivittäistä asiakaspalautetta ravintoloissaan QR-koodien kautta tapahtuvan, nopean kyselyn kautta. Tarkoituksena on saada aktiivista vuoropuhelua asiakkaiden kanssa ja mahdolliset kehityskohteet ja toisaalta onnistumiset heti tietoon ja jaettavaksi tiimeille. Unicalaiset toivovat vilpittömästi aktiivista osallistumista näihin, jokainen palaute luetaan huolella ja niihin reagoidaan parhaan mukaan. Palautteita on tullut mm kasvis- ja vegaaniruuan monipuolistamisesta,  palveluamme on kiitelty, mutta myös toivottu parannuksia listojen informatiivisuuteen ja erikoisruokavaliomerkintöihin.

Vastaajille toimii myös pienenä porkkanana kuukausittaan arvottavat ilmaiset lounaat Unica ravintoloissa, syksyn voittajia olivat Riku, Ville ja Alina. Unica ravintoloissa tullaan toteuttamaan myös vuosittain 1-3 laajempaa asiakaskyselyä, jossa haetaan tukea mm tuotteistuksen ja palvelun kehityskohteisiin. Kyselyt toteutetaan sähköisesti, mutta jatkossakin palautetta otetaan toki vastaan myös suoraan ravintolaan, nettisivun palautelomakkeen kautta tai sähköpostiin info@unica.fi.

Lähde laskettelemaan CampusSportin kanssa

CampusSport järjestää tiistaina 11.2. laskettelureissun Meri-Teijoon! Tapahtuma on avoin kaikille turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnan jäsenille. Osallistuakseen ei tarvitse olla CampusSportin jäsen. Lisätietoja CampusSportin nettisivuilla.

Lue lisää

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2020

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2019-2020 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille. Ehdotuksia vuoden opettajaksi ja vuoden opintojaksoksi voi esittää täyttämällä sähköisen lomakkeen 8.5.2020 klo 23.59 mennessä.

Lue lisää

Titus Andronicus avaa Turun ylioppilasteatterin kevätkauden

William Shakespearen Titus Andronicus avaa Turun ylioppilasteatterin kevätkauden. Titus Andronicus on tunnettu Shakespearen kenties verisimpänä näytelmänä. Ensi keväänä näytelmä nähdään Turun ylioppilasteatterin lavalla esitystaiteilija Vili von Nissisen ohjaamana ja sovittamana dystooppisessa miljöössä, jossa ilmastokatastrofi on iskenyt ja puhdas ruoka ja elintila ovat kortilla. Ensi-ilta 31.1.2020 klo 19. 

Lue lisää

Tule juhlimaan Turun yliopiston syntymäpäiväjuhlaa 27.2.

Turun yliopiston syntymäpäiväjuhlia vietetään ulkoilmatapahtumana torstaina 27.2.2020. Juhlaväki kokoontuu kello 18.00 Akatemiatalon ja tuomiokirkon väliselle aukiolle. Koko perheen tapahtumaan kutsutaan niin yliopistolaisia, turkulaisia kuin kauempaakin tulevia. Juhla jatkuu Yliopistonmäellä, ja luvassa on vielä salaisuuden verhon alla olevaa ohjelmaa. Sen uskallamme jo luvata, että tähän tapahtumaan kannattaa tulla mukaan, jos haluaa elämyksiä ja hyvää mieltä. Opiskelijoiden toivotaan saapuvan paikalle haalareissa ja ylioppilaslakissa, muille asu on vapaa.

Lue lisää

Cutters Finland

ILMAINEN HIUSTENLEIKKAUS - CUTTERS HANSA

Cutters on saapunut Turkuun ja nyt opiskelijoilla on erinomainen mahdollisuus päästä testaamaan uutta konseptia - ILMAISEKSI! Voit lunastaa yhden ilmaisen hiustenleikkauksen näyttämällä voimassa olevaa opiskelijakorttia salongissa parturi-kampaajalle. Tarjous voimassa Cutters Hansakorttelissa 29.2.2020 asti.

Hallituksen kokous 17.1.2020: Hallitus hyväksyi strategian 2021–2030 toimenpideohjelman

Yliopistonmäen ilme kirkastuu juhlavuoden hulinoihin – työmaa ei sulje kävelyreittejä

Kauppakorkeakoulu julkaisi raportin YK:n vastuullisen johtamisen koulutuksen periaatteiden toteutumisesta

Talvilomalle Kevon tutkimusasemalle 17.—21.2.2020

100-vuotisjuhlaan ilmoittautuminen täyttynyt

Yliopiston uusi johtoryhmä asetettu

Toimitilapäälliköksi Nora Hildén, IT-johtajaksi Jani Leino

Arcanumin pop up -työpajassa tutustuttiin ensimmäisen vaiheen tilanteeseen ja ideoitiin käytännön ratkaisuja

22.1. TYYn Ympäristösiipi kokoustaa

23.1. TAGS & Affekti present: OFF THE RIP

25.1. SKO Open 2020

27.1. Heta Lähdesmäki: Susien paikat 1900-luvun Suomessa

29.1. Paluuorientaatio vaihdosta palanneille

29.1. Heilabileet

30.1. Haaveet kaatuu -bileet

31.1. Titus Andronicus - Turun ylioppilasteatteri
 

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.