Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 41/2020

Kutsu Turun yliopiston hyvinvointikyselyyn: Miten työ tai opiskelu sujuu koronaepidemian aikana?

Koronakriisi on muuttanut opiskelu- ja työskentelytapojamme. Tilannekuvan saamiseksi Turun yliopisto haluaa selvittää yhteisömme hyvinvointia sekä henkilökunnan että opiskelijoiden osalta. Osallistu Hyvinvointi etätyöskentelyn aikana
-kyselyyn. Kyselyn avulla selvitetään, kuinka yhteisömme on kokenut etätyön ja -opiskelun etätyön aikana.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10-15 minuuttia. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, ja aineistoa säilytetään ja analysoidaan ilman tunnistetietoja. Vastaathan kyselyyn viimeistään 11.10.

Pääset vastaamaan tutkimukseen tästä linkistä: https://survey.tuni.fi/lime/135335?lang=fi

Kysely toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Tutkimuksen tuloksia käytetään Turun yliopiston toiminnan kehittämiseen ja tieteelliseen tutkimukseen.

Lue lisää

Päivitetty koronaohjeistus ja opiskelijatapahtumien liikennevalomalli

koronaohjeistuksessa tarkennetaan TYYn turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeita, sillä syksyn aikana voi olla tarvetta väliaikaisesti rajoittaa tapahtumia enemmän, ja toisaalta välillä voidaan järjestää tapahtumia vapaammin. TYY on jatkuvasti yhteydessä tartuntatauiviranomaisiin ja tiedotamme opiskelijoita ja järjestöjä siitä mitä ohjeita milloinkin noudatetaan. Näiden ohjeistusten lisäksi tuotamme ohjeistukset opiskelijalle tapahtumaan osallistumiseen ja järjestöille infopaketin osallistujien kouluttamisesta. 

Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi keltaisen ajan ohjeita. Seuraathan TYYn ohjeiden lisäksi TYYn turvallisen tapahtumanjärjestämisen ohjeita ja viranomaisen ohjeita.

Lue lisää

TYYn kestävän kehityksen viikko 2020

TYYn Kestävän kehityksen viikko alkaa jo perinteeksi muodostuneella kahviteltalla Assarin edessä 12. lokakuuta. Seuraa TYYn tapahtumakalenteria ja bongaa kampuksen kinnostavimmat keketapahtumat! Tapahtumat järjestetään koronan sallimissa rajoissa ja viranomaisten ohjeita noudattaen.

► Lue lisää

Tutustu ohjelmaan:
11.10. Varaslähtö TYYn Kestävän kehityksen viikkoon 2020: Kårenin kirppis
12.10. Avajaiset
13.10. Roskaretki
14.10. The role of Circular Economy in the life of a consumer
15.10. Eettinen viininmaisteluilta
16.10. Kirppisappro

Turun yliopisto jatkaa Reilun kaupan korkeakouluna

Reilu kauppa ry on antanut Turun yliopistolle luvan käyttää edelleen Reilun kaupan korkeakoulu –arvonimeä. Yliopisto haki ja pääsi verkoston jäseneksi syksyllä 2018. Arvonimi on ansaittava uudelleen vuosittain osoittamalla, että toimintaa kehitetään. Lukuvuoden 2019–2020 raportointikierros osoitti näin tapahtuneen.

Lue lisää

Uuden teknillisen tiedekunnan johtokuntaan haetaan opiskelijoita

Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan johtokuntaan haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Tiedekuntien johtokunnat ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin. Tiedekunnan johtokunnan tehtäviin kuuluu mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, tehdä ehdotukset toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuotuiseksi talousarvioksi, päättää tiedekunnalle myönnettyjen voimavarojen jakamisen suuntaviivoista, hyväksyä opetussuunnitelmat, tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä sekä päättää valintaperusteista. Kolmasosa johtokunnan jäsenistä on opiskelijoita.

Ehdokkaaksi asettuminen johtokunnan jäseneksi tapahtuu täyttämällä TYYn www-sivustolta löytyvä sähköinen lomake (www.tyy.fi) maanantaihin 12.10.2020 klo 23.59 mennessä. 

Lue lisää

 

 

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta!

Teksti: Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. Lisäksi Turun Sanomat tarjoaa luettavaksesi pidempiä taustoittavia uutisia ja analyysejä niin kotimaastamme kuin maailmalta.

TYY tarjoaa nyt jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 €. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä vain niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei tule vielä Turun Sanomia. Etusi on voimassa 10.10.2020 asti.

► https://tilaa.ts.fi/kampanja/20TYY 

Turun ylioppilaslehdessä: Etäopinnot ”iso ongelma” – yliopistojen muuta yhteiskuntaa tiukemmalle koronalinjalle ei perusteita, SYL-ehdokas Camilla Saarinen sanoo

Lue lisää

Apuraha opiskelijaprojekteja varten

Onko sinulla idea uudesta projektista tai tempauksesta, jonka haluat toteuttaa yliopistossa tai Turun alueella? Hae siihen opiskelijoille suunnattua apurahaa! Apuraha on tarkoitettu uusien projekti-ideoiden testaamiseen ja toteuttamiseen eikä sillä voi kattaa jatkuvan ja jo olemassa olevan toiminnan kustannuksia. Apurahan saaja raportoi projektin toteuttamisen jälkeen, miten apuraha on käytetty. Projektin toteutusaika tulee olla lukuvuoden 2020-2021 aikana. Apurahan suuruus yhtä hakukierrosta kohden on 1000 euroa, joka voidaan jakaa useamman hakijan kesken. Syksyllä 2020 apurahan hakuaika on auki 01.10.-31.10.2020!  Apurahan myöntävät Turun yliopiston yrittäjyysasiamies ja yritysasiamies yhdessä kilpailun rahoittajan kanssa.

Lue lisää

Maksuton Just for fun -liikuntavuoro

CampusSportin liikuntatuutorit vetävät viikoittain Just for fun -liikuntavuoroa, jossa keskitytään pitämään hauskaa ja nauttimaan liikkumisesta mukavassa seurassa. Vuorolla pelaillaan ja kokeillaan eri lajeja osallistujien toiveiden mukaisesti. Osallistua voi säännöllisesti tai satunnaisesti, ei ennakkoilmoittautumista. Vuorolle ovat tervetulleita maksutta kaikki turkulaisten korkeakoulujen opiskelijat, osallistuakseen ei tarvitse olla CampusSportin jäsen. Vuoro pidetään ke 14.10. alkaen Iskerin liikuntasalissa (Rehtorinpellonkatu 4, Turku) keskiviikkoisin klo 17.00-17.50. Tervetuloa mukaan!

► Maskisuosituksen soveltaminen Turun yliopistossa

► Koronatilanteen vaikutus IT-asiakaspalvelun toimintaan

► Osallistu teknillisen tiedekunnan toiminnan suunnitteluun!

► Lisää yliopiston tunnus Teams- ja Zoom-kokousten taustakuvaksi

► Hackathon Event: Junction 2020 Connected

► Tule keskustelemaan hiilipäästöjen kompensaatioista webinaariin 13.10.!

► Yhteisten palveluiden jatkokehittämistä valmistelevan työryhmän työ on käynnissä

► Kandipalautekyselyyn vastannut Emmi Virtanen on tyytyväinen yliopiston nopeaan reagointiin koronakeväänä

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.