Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 40/2020

Päivitetty koronaohjeistus ja opiskelijatapahtumien liikennevalomalli

koronaohjeistuksessa tarkennetaan TYYn turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeita, sillä syksyn aikana voi olla tarvetta väliaikaisesti rajoittaa tapahtumia enemmän, ja toisaalta välillä voidaan järjestää tapahtumia vapaammin. TYY on jatkuvasti yhteydessä tartuntatauiviranomaisiin ja tiedotamme opiskelijoita ja järjestöjä siitä mitä ohjeita milloinkin noudatetaan. Näiden ohjeistusten lisäksi tuotamme ohjeistukset opiskelijalle tapahtumaan osallistumiseen ja järjestöille infopaketin osallistujien kouluttamisesta. 

Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi keltaisen ajan ohjeita. Seuraathan TYYn ohjeiden lisäksi TYYn turvallisen tapahtumanjärjestämisen ohjeita ja viranomaisen ohjeita.

Lue lisää

TYYn kestävän kehityksen viikko 2020

TYYn Kestävän kehityksen viikko alkaa jo perinteeksi muodostuneella kahviteltalla Assarin edessä 12. lokakuuta. Seuraa TYYn tapahtumakalenteria ja bongaa kampuksen kinnostavimmat keketapahtumat! Tapahtumat järjestetään koronan sallimissa rajoissa ja viranomaisten ohjeita noudattaen.

► Lue lisää

Uuden teknillisen tiedekunnan johtokuntaan haetaan opiskelijoita

Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan johtokuntaan haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Tiedekuntien johtokunnat ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin. Tiedekunnan johtokunnan tehtäviin kuuluu mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, tehdä ehdotukset toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuotuiseksi talousarvioksi, päättää tiedekunnalle myönnettyjen voimavarojen jakamisen suuntaviivoista, hyväksyä opetussuunnitelmat, tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä sekä päättää valintaperusteista. Kolmasosa johtokunnan jäsenistä on opiskelijoita.

Ehdokkaaksi asettuminen johtokunnan jäseneksi tapahtuu täyttämällä TYYn www-sivustolta löytyvä sähköinen lomake (www.tyy.fi) maanantaihin 12.10.2020 klo 23.59 mennessä. 

Lue lisää

TYY myöntää vuosipäivänään huomionosoituksia ja tunnustuksia - ehdota ansioituneita

Turun yliopiston ylioppilaskunta myöntää vuosipäivänään maanantaina 9.11.2020 huomionosoituksia ja tunnustuksia. TYYn ansiolautakunta toivoo järjestöiltä ehdotuksia henkilöistä, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet ylioppilaskunnan tai sen järjestöjen toimintaan tai muuten ovat lähellä ylioppilaskuntaa. Ehdotukset tulee jättää viimeistään 30.9. klo 23.59.

Lue lisää

Tänä vuonna juhlimme vuosijuhliamme virtuaalisesti

Ylioppilaskunta on päättänyt perua perinteiset vuosijuhlansa marraskuulta. Vuosijuhlat ovat yhteisöllinen juhla, joka tavallisesti toisi sekä uudet että vanhat TYY-yhteisön jäsenet juhlimaan lähes satavuotiasta ylioppilaskuntaa. Haluamme olla vastuullisia ja siirtää 98-vuotiaan ylioppilaskunnan juhlinnan verkkoon. Suunniteltuna vuosijuhlapäivänä eli lauantaina 14.11. on luvassa virtuaaliohjelmaa. Myös Porthanin päivänä 9.11. on luvassa ohjelmaa.

Lisätietoa molempien päivien ohjelmista on tulossa myöhemmin, joten seuraa tiedotuskanaviamme!

Lue lisää

TYY on mukana Käymäläseura Huussi ry:n kehitysyhteistyöhankkeessa Sambiassa 2021 alkaen

Heinäkuussa Ulkoministeriö tiedotti hanketukihaun tuloksista. Käymäläseura Huussi ry:n hanke, jossa TYY on mukana yhteistyökumppanina, sai neljän vuoden jatkorahoituksen Sambian maaohjelmalle (20212024). Rahoituksen myötä saadaan lisää ihmisiä paremman sanitaation piiriin. Hankkeelle myönnetty tuki (1 200 000 €) on suurin rahoitus, jonka ulkoministeriö tässä haussa myönsi. Hankkeessa Suomesta ovat mukana TYYn lisäksi myös Vammaiskumppanuus

Lue lisää

TYY lausui opintotukilain muutosehdotuksista

Turun yliopiston ylioppilaskunnan lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi opintotukilain muuttamisesta on luettavissa TYYn verkkosivuilta.

Lue lisää

Mentoroinnista apua opiskelijan urasuunnitteluun – hae mukaan mentorointiohjelmaan 6.10. mennessä

Maisterivaiheen opiskelijoiden mentorointiohjelma tarjoaa keinon tutustua työelämään ja kuulla konkreettisia vinkkejä työelämässä vuosia työskennelleeltä mentorilta. Haku vuoden 2021 mentorointiohjelmaan on parhaillaan käynnissä.

Lue lisää

Projektiavustuksia voi nyt poikkeuksellisesti hakea myös jatkuvaan toimintaan

TYYn hallitus päätti kokouksessaan 21/2020, että projektiavustuksia voidaan syksyllä 2020 päättyvissä hauissa jakaa myös toimintaan, joka ei ole kertaluonteista tai ensimmäistä kertaa järjestettävää. Koronapandemia on aiheuttanut hankaluuksia erityisesti tapahtumanjärjestäjille. TYY voi nyt projektiavustusten kautta tukea vastuullista ja turvallista tapahtumanjärjestämistä. Avustuksia voi hakea esimerkiksi kasvomaskien ja käsidesin hankintaan tai muihin erityisesti koronavirustilanteen aiheuttamiin ylimääräisiin ja ennakoimattomiin kuluihin.

Poikkeus koskee 30.9. ja 15.11.2020 päättyviä projekti- ja erillisavustushakuja. Muilta osin projekti- ja erillisavustuksia koskevat edelleen samat säännöt kuin ennenkin.

Lue lisää

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta!

Teksti: Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. Lisäksi Turun Sanomat tarjoaa luettavaksesi pidempiä taustoittavia uutisia ja analyysejä niin kotimaastamme kuin maailmalta.

TYY tarjoaa nyt jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 €. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä vain niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei tule vielä Turun Sanomia. Etusi on voimassa 10.10.2020 asti.

► https://tilaa.ts.fi/kampanja/20TYY 

Turun ylioppilaslehdessä: Koronasta lannistumaton SKO striimasi vuosijuhlansa ja kertoo järjestöille nyt kymmenen vinkkiä etäjuhliin

Lue lisää

CampusSport tarjoaa uutena palveluna ravintoneuvontaa

CampusSportin liikuntamaksun maksaneiden on tästä syksystä alkaen mahdollista ostaa ravintoneuvontaa edulliseen hintaan. Neuvonnasta saa ravitsemukseen liittyvää apua ja tukea. Aiheena voi olla esimerkiksi painonhallinta, lihasmassan kasvatus, painonpudotus tai jaksaminen opiskelussa tai työelämässä.

Ravintoneuvonnan lisäksi CampusSport tarjoaa myös muita erillismaksullisia palveluita, kuten hierontaa ja personal trainer -palveluita. Tarkemmat tiedot ja hinnat löytyvät CampusSportin nettisivuilta: https://www.campussport.fi/fi/liikuntatarjonta/muut-palvelut/

► Koronavirustilanteen kehittyminen vaatii kaikilta vastuullisuutta työssä, opiskelussa ja vapaa-ajalla

► Miten työ tai opiskelu sujuu koronarajoitusten aikana? Vastaa kyselyyn!

► Uudistuksia Zoomin tietoturvaan

► Työryhmä edistämään kestävän kehityksen mukaista kampusarkea

► EC2U-allianssin maisteriohjelmatyö käyntiin

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.