Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 39/2020

TYYn päivitetty koronaohjeistus on julkaistu

Tässä ohjeistuksessa tarkennetaan TYYn turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeita, sillä syksyn aikana voi olla tarvetta väliaikaisesti rajoittaa tapahtumia enemmän, ja toisaalta välillä voidaan järjestää tapahtumia vapaammin. TYY on jatkuvasti yhteydessä tartuntatauiviranomaisiin ja tiedotamme opiskelijoita ja järjestöjä siitä mitä ohjeita milloinkin noudatetaan. Näiden ohjeistusten lisäksi tuotamme ohjeistukset opiskelijalle tapahtumaan osallistumiseen ja järjestöille infopaketin osallistujien kouluttamisesta. 

Lue lisää

Camilla Saarinen

Camilla Saarinen ehdolla SYL:n hallitukseen

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) vuoden 2021 hallituksen jäseneksi Camilla Saarista. TYYn edustajisto valitsi Saarisen ehdokkaakseen kokouksessaan 15.9. Camilla Saarinen on 23-vuotias oikeustieteen ja poliittisen historian opiskelija, joka haaveilee työstä julkisella sektorilla. ”Haluan olla mukana tekemässä työtä suomalaisen korkeakoulutuksen laadun puolesta. Suomen tulevaisuudelle on ehdottoman tärkeää, että jokaisella on yhdenvertainen mahdollisuus saada laadukasta koulutusta. SYL on mielestäni paras paikka tämän työn tekemiselle”, Saarinen toteaa.

Lue lisää

Ryhdy opiskelun supersankariksi – hae hallinnon opiskelijaedustajaksi

Haussa paikkoja neljään kiinnostavaan kohteeseen. Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan suoraan yliopiston ytimessä. Lue lisää hakukuulutuksista:

► Uuden teknillisen tiedekunnan johtokuntaan haetaan opiskelijoita

► Nykyisten tiedekuntien johtokuntia täydennetään

► Yliopiston tutkintolautakuntaa täydennetään

► Hae yliopistokollegioon

► Hae ja vaikuta yliopiston kirjastoon

TYY myöntää vuosipäivänään huomionosoituksia ja tunnustuksia - ehdota ansioituneita

Turun yliopiston ylioppilaskunta myöntää vuosipäivänään maanantaina 9.11.2020 huomionosoituksia ja tunnustuksia. TYYn ansiolautakunta toivoo järjestöiltä ehdotuksia henkilöistä, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet ylioppilaskunnan tai sen järjestöjen toimintaan tai muuten ovat lähellä ylioppilaskuntaa. Ehdotukset tulee jättää viimeistään 30.9. klo 23.59.

Lue lisää

TYYn kestävän kehityksen viikko 2020

TYYn Kestävän kehityksen viikko alkaa jo perinteeksi muodostuneella kahviteltalla Assarin edessä 12. lokakuuta. Seuraa TYYn tapahtumakalenteria ja bongaa kampuksen kinnostavimmat keketapahtumat! Tapahtumat järjestetään koronan sallimissa rajoissa ja viranomaisten ohjeita noudattaen.

Lue lisää

Projektiavustuksia voi nyt poikkeuksellisesti hakea myös jatkuvaan toimintaan

TYYn hallitus päätti kokouksessaan 21/2020, että projektiavustuksia voidaan syksyllä 2020 päättyvissä hauissa jakaa myös toimintaan, joka ei ole kertaluonteista tai ensimmäistä kertaa järjestettävää. Koronapandemia on aiheuttanut hankaluuksia erityisesti tapahtumanjärjestäjille. TYY voi nyt projektiavustusten kautta tukea vastuullista ja turvallista tapahtumanjärjestämistä. Avustuksia voi hakea esimerkiksi kasvomaskien ja käsidesin hankintaan tai muihin erityisesti koronavirustilanteen aiheuttamiin ylimääräisiin ja ennakoimattomiin kuluihin.

Poikkeus koskee 30.9. ja 15.11.2020 päättyviä projekti- ja erillisavustushakuja. Muilta osin projekti- ja erillisavustuksia koskevat edelleen samat säännöt kuin ennenkin.

Lue lisää

Tervetuloa Turun yliopistoon – tutustu TYYn opiskelijan oppaaseen

Olemme kooneet oppaaseen tietoa muun muassa TYYn palveluista, opiskekelusta sekä järjestötoiminnasta niin uusille kuin opintojaan jatkaville opiskelijoille.

► Lue lisää

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta!

Teksti: Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. Lisäksi Turun Sanomat tarjoaa luettavaksesi pidempiä taustoittavia uutisia ja analyysejä niin kotimaastamme kuin maailmalta.

TYY tarjoaa nyt jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 €. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä vain niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei tule vielä Turun Sanomia. Etusi on voimassa 10.10.2020 asti.

► https://tilaa.ts.fi/kampanja/20TYY 

Turun ylioppilaslehdessä: Interin maalitykki on nyt sosiaalitieteiden fuksi – hauista kiertävän kapteeninnauhan väri kertoo Timo Furuholmin arvot, joista hän ei tee myönnytyksiä

Lue lisää

CampusSportin pihapeli-ilta 29.9.

CampusSportin liikuntatuutorit järjestävät maksuttoman pihapeli-illan Educariumin takana olevalla hiekkakentällä ti 29.9 klo 18.30-19.30. Luvassa on monia lapsuudesta tuttuja leikkejä ja pelejä, kuten esimerkiksi kymmentä tikkua laudalla, peiliä ja polttopalloa. Tapahtuma on avoin kaikille Turun korkeakoululaisille eli osallistuakseen ei tarvitse olla maksanut CampusSportin liikuntamaksua.

Lisätiedot: https://www.campussport.fi/fi/liikuntatuutoreiden-ilmainen-pihapeli-ilta-ti-29-9/

► Huolestuttaako työ- tai harjoittelupaikan saanti? Rekry auttaa sinua työnhakutaitojen kehittämisessä

► Opiskelija, tule kokeilemaan uutta oppimisanalytiikkatyökalua!

► Tervetuloa Kohtauspaikalle torstaina 24.9. kello 11.00

► Moodlen käyttäjäkyselyn tuloksia

► Lääketieteellinen tiedekunta kokonaan etäopetukseen koronavirustartuntojen vuoksi 

► Teknillisen tiedekunnan ja uusien teekkarikiltojen valmistelut etenevät

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.