Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 33/2020

Tervetuloa Turun yliopistoon – tutustu TYYn opiskelijan oppaaseen

Olemme kooneet oppaaseen tietoa muun muassa TYYn palveluista, opiskekelusta sekä järjestötoiminnasta niin uusille kuin opintojaan jatkaville opiskelijoille.

► Lue lisää

Uusi lukuvuosi tuo muutoksia opiskelijoiden etuihin ja opiskelijaterveysmaksun maksamiseen

Elokuun alusta opintotukeen tehtiin kansaneläkeindeksin mukainen n. prosentin korotus ja ja 1.8.2020 alkaen opintorahan enimmäismäärä nousee 252,76 euroon kuukaudessa.

Valtioneuvoston antaman asetuksen mukaisesti korkeakouluopiskelijoiden tuetun aterian enimmäishintaa on korotettiin ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Enimmäishinnan korotusta perusteltiin sillä, että raaka-aine- ja henkilöstökustannukset ovat kohonneet ravintola-alalla kohonneet valtakunnallisesti n. 11% sitten edellisen opiskelija-aterian enimmäishinnan tarkistuksen jälkeen.

Vuoden 2021 alusta YTHS-maksu maksetaan erikseen kaksi kertaa vuodessa suoraan Kelalle. YTHS-maksu on veroluonteinen, eli pakollinen maksu, jonka jokaisen korkeakoulujen tutkinto-opiskelijan on maksettava. Kevätlukukauden YTHS-maksun eräpäivä on 31.1.

Lue lisää

Moodleen muutoksia – opiskelijan tietoturva paranee, mutta tili on aktivoitava vuosittain

Moodle on päivitetty uuteen versioon. Uuden version myötä muun muassa käyttämättömiä tilejä voidaan jatkossa poistaa. Tästä syystä kaikkien Moodlen käyttäjien tulee jatkossa kirjautua Moodleen vähintään kerran vuodessa niin kauan kuin käyttäjä haluaa tietojensa säilyvän Moodlessa. Käyttäjätilien poisto tapahtuu automaattisesti eikä siitä lähde ennakkovaroitusta. Omat tärkeät tallennukset kannattaa siirtää Moodlesta esimerkiksi yliopiston omaan pilvitallenuspalveluun Seafileen, sillä jatkossa tietoturvasyistä Moodlen kurssialueet tyhjennetään säännöllisesti.

Lue lisää

Unica tarkasti lounaiden hintoja – TYY toivoo seuraavaksi korotusta Kelan ateriatukeen

Valtioneuvoston antaman asetuksen mukaisesti korkeakouluopiskelijoiden tuetun aterian enimmäishintaa on korotettu ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Unica ravintoloissa nautitun opiskelija-aterian hinta on 1.9. lähtien 2,90 euroa. Maltillisella korotuksella Unica turvaa jatkossakin laadukkaan ja monipuolisen lounastarjoilun, sekä varmistaa opiskelijoiden omistaman yrityksen kilpailukyvyn myös tulevaisuudessa.

Ilmoita järjestösi Avajaiskarnevaaleille!

Turun yliopiston juhlavuoden kunniaksi perinteiset Avajaiskarnevaalit järjestetään tänä vuonna yhdessä yliopiston Tiedemarkkinoiden kanssa. Tapahtumat järjestetään lukuvuoden avajaisviikolla perjantaina 4.9. klo 12-18 välisenä aikana. Tapahtumapaikkana toimii Vanha Suurtori ja siitä keskustaan päin jatkuva jokiranta. Järjestöjen pisteiden tulee olla auki koko tapahtuman ajan. Pisteiden toivotaan esittelevän järjestöä ja sen toimintaa.

Ilmoita järjestösi mukaan Turun yliopiston ja TYYn avajaiskarnevaaleille. Ilmoittautuminen umpeutuu perjantaina 21.8., jonka jälkeen kaikille ilmoittautuneille lähetetään yhteisesti lisätietoja tapahtumaan liittyen.

Lue lisää

Avoimen väylän kasvattaminen voi vaarantaa hakijoiden yhdenvertaisuuden

Julkisessa keskustelussa on viime aikoina vilahdellut sellaisia asioita kuin avoimen väylä, polkuopinnot, väyläopinnot ja toinen reitti yliopistoon. Monet yliopistot ovat puhuneet avoimen väylän kasvattamisen puolesta. Erityisesti avoimen väylän kautta hakemisesta koituvat kustannukset saattavat kuitenkin asettaa hakijat eriarvoiseen asemaan. 

Lue lisää

Ryhdy opiskelun supersankariksi – hae hallinnon opiskelijaedustajaksi

Haussa paikkoja neljään kiinnostavaan kohteeseen. Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan suoraan yliopiston ytimessä. Lue lisää hakukuulutuksista:

Yliopiston Sote-akatemian ohjausryhmään haetaan opiskelijoita

Hae kirjaston neuvottelukuntiin!

Kasvatustieteiden tiedekunnan ja lääketieteellisen tiedekunnan johtokuntiin haetaan opiskelijoita

► Yliopistokollegioon haetaan varajäsentä

Muista ilmoittautua yliopiston lukuvuodelle 2020–2021

Lukuvuoden 2020–2021 ilmoittautumisaika on 1.6.–31.8.2020. Ilmoittautuminen yliopistoon tehdään Nettiopsussa (Yliopistoilmoittautuminen). Ilmoittautumisohjeet löydät yliopiston nettisivulta. Ohjeisiin on koottu tietoa myös koronaviruspandemian vaikutuksista syksyn opintoihin.

► https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/ilmo

Ilmoittautumisen yhteydessä kaikki perustutkinto-opiskelijat maksavat TYYn jäsenmaksun. Jäsenmaksu on lakisääteinen. Jäsenmaksu on vapaaehtoinen jatko-opiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille.Sekä syyslukukauden että koko lukuvuoden maksu sisältävät Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön (YTHS) käyttömaksun syyslukukauden osalta. Vuoden 2021 alusta eli kevätlukukaudella maksun periminen siirtyy Kansaneläkelaitokselle (Kela).

Lue lisää

Yliopiston kirjastot avattiin rajoitetusti 10.8. alkaen

Kirjaston kaikki kuusi kirjastoyksikköä Turussa ja Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto Raumalla avataan elokuussa kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käyttöön rajoitetuin palveluajoin. Asiakaspalvelu on avoinna kaikissa yksiköissä ja kokoelmat, opiskelutilat sekä kirjastojen sisällä olevat 24/7-tilat ovat käytettävissä kirjastojen kesäaukioloaikojen mukaan.

Lue lisää

Nyytin elokuun chatit

Opiskelijoille on tarjolla chatteja myös elokuussa kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin. Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä ​muun muassa opinnoista, hyvinvoinnista ja mielenterveydestä.

Lue lisää

Tylkkärissä: Unica nostaa hintoja – missä viipyy ateriatuen korotus? Saarikko: tavoite tulla tuessa vastaan

Unica nostaa opiskelijaruoan hinnan 2,90 euroon syyskuun alusta lähtien. Asiasta tiedotettiin perjantaina 7. elokuuta.

Lue lisää

Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan nyt avoinna

Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan (sivuainekokonaisuus) on avoinna 4.5.–21.8. 2020.Kestävän kehityksen koulutusohjelma KEKO on Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien opiskelijoille tarjottava ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia 25 opintopistettä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia kestävyyshaasteiden parissa työskentelyyn. KEKO koostuu lukuvuoden mittaisesta tiimityökurssista (10 op) sekä valinnaisista kursseista (15 op).

► Lue lisää

► Tilannekatsaus yliopiston ohjeisiin koronatilanteessa 

► IT-luokkia avautuu opiskelijoiden käyttöön 1.7.2020

► Ilmoittaudu Circumpolar Studies opintoihin syyslukukaudelle 2020 

► Maalis-heinäkuun 2020 ajalta maksetut pysäköinnin kuukausimaksut hyvitetään tulevista pysäköintioikeusmaksuista

► Viima-kyselystä runsaasti syötteitä kestävän kehityksen edistämiseen

► Turun yliopisto jatkaa Reilun kaupan korkeakouluna

► Striimattava Eurooppa-foorumi pureutuu Itämereen ja terveyteen

► Avajaispäivä 4.9. täynnä ohjelmaa - tule mukaan Tiedemarkkinoille ja avajaiskarnevaaleille sekä virtuaalisesti vietettävään avajaisjuhlaan

19.8. Kansainvälisten tuutoreiden tapaaminen

4.9. Tiedemarkkinat ja Avajaiskarnevaalit

5.9. Mielipuoliveturi / Turun ylioppilasteatteri (katso kaikki esitykset)

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.