Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 25/2020

Kesäinfo opiskelijalle

Kokosimme infopaketin kesäopintoihin ja kesän toimeentuloon, terveydenhuoltoon sekä TYYn palveluihin liittyen. Toivotamme jokaiselle opiskelijalle hyvää kesää! Pitkän ja poikkeuksellisen kevään jälkeen ansaitsemme kaikki iloa ja aurinkoa.

Lue lisää

Yli puolet TYYn kyselyyn vastanneista opiskelijoista koki koronatilanteen vaikuttaneen opiskelukykyyn heikentävästi

urun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) toteutti yhteistyössä yliopiston johdon ja hyvinvointipalvelujen kanssa kyselyn, joka selvitti sitä, miten korona-aika on vaikuttanut opiskelijan arkeen, opiskelukykyyn ja hyvinvointiin. Kyselyyn vastasi 1201 opiskelijaa. Vastauksia saatiin kaikista tiedekunnista, ja kyselyyn vastasivat sekä perustutkinto-opiskelijat että jatko-opiskelijat. Kyselyyn vastasi myös kansainvälisiä opiskelijoita.

Koronatilanne tulee todennäköisesti vaikuttamaan opiskeluun ja opiskelijoiden elämään myös lukukaudella 2020-2021. Kyselyn vastausten avulla TYY tekee vaikuttamistyötä negatiivisten vaikutusten minimoimiseksi. On tärkeää, että opiskelijoille taataan myös poikkeustilanteessa riittävät työvälineet, tilat ja tuki.

Lue lisää

Toiminta-avustukset vuodelle 2020 on päätetty

TYYn hallitus on kokouksessaan 17/2020 päättänyt vuoden 2020 toiminta-avustusten jaosta. Toiminta-avustuksia myönnettiin yhteensä 80 900 €. Myönnetyt avustukset on nähtävissä TYYn nettisivuilla.

Lue lisää

Ehdota Turun yliopiston vuoden kielitekoa 2020

Ehdota vuoden kielitekoa 2020 perjantaihin 14.8. mennessä. Yliopiston kielityöryhmä valitsee voittajan ehdokkaiden joukosta ja voittaja julistetaan yliopiston avajaiskarnevaalissa syyskuussa. Yliopiston vuoden kieliteko myönnetään henkilölle, ryhmälle, yksikölle tai muulle taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Turun yliopiston kieliohjelman toteutumista. Viime vuonna kieliteko-palkinnon voitti Vastalääke ry., joka on Turun lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden perustama yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on lääke- ja terveystieteen popularisointi ja sen perustamisen lähtökohtana on vaikuttanut huoli virheellisten ja epäselvien terveysväittämien leviämisestä mediassa ja etenkin sosiaalisessa mediassa.
 

Tutustu TYYn opiskelijan oppaaseen

Olemme kooneet oppaaseen tietoa muun muassa TYYn palveluista, opiskekelusta sekä järjestötoiminnasta niin uusille kuin opintojaan jatkaville opiskelijoille.

Lue lisää

TYYn blogissa Sofia Engblom: Kaikelle syrjinnälle on oltava nollatoleranssi yliopistolla - ja se on myös sinun vastuullasi

Vaikka meillä TYYssä yhdenvertaisuus on yksi ydinarvoistamme, on aika katsoa peiliin. Olemmeko me tehneet riittävästi työtä rasismin kitkemiseksi yliopistolta ja ympäröivästä yhteiskunnasta? Olemmeko tunnistaneet rasismin yliopistoyhteisöön liittyväksi ongelmaksi? On varmaa, että vielä on paljon tehtävää. 

Ensimmäinen askel on hankkia tietoa ja oppia. Rasismia vastustavasta antirasismista on kerätty tietoa monille sivuille, kuten: cutt.ly/antirasismi. Syrjintään puuttumisen kynnys voi olla korkea, mutta hiljaa pysyminen ei ole vaihtoehto. Huolehditaan jokainen siitä, että yliopisto on turvallinen paikka jokaiselle kampuskaupungissa kulkevalle ja yliopistoyhteisön jäsenelle fuksista dekaaniin.

Lue lisää

Ilmoittautumisaika yliopistoon lukuvuodeksi 2020–2021 on alkanut

Lukuvuoden 2020–2021 ilmoittautumisaika on 1.6.–31.8.2020. Ilmoittautuminen yliopistoon tehdään Nettiopsussa (Yliopistoilmoittautuminen). Ilmoittautumisohjeet löydät yliopiston nettisivulta. Ohjeisiin on koottu tietoa myös koronaviruspandemian vaikutuksista syksyn opintoihin.

► https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/ilmo

Ilmoittautumisen yhteydessä kaikki perustutkinto-opiskelijat maksavat TYYn jäsenmaksun. Jäsenmaksu on lakisääteinen. Jäsenmaksu on vapaaehtoinen jatko-opiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille.Sekä syyslukukauden että koko lukuvuoden maksu sisältävät Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön (YTHS) käyttömaksun syyslukukauden osalta. Vuoden 2021 alusta eli kevätlukukaudella maksun periminen siirtyy Kansaneläkelaitokselle (Kela).

Lue lisää

Unican ravintoloista lounasta paikan päällä tai mukaan

Unican ravintoloista palvelevat tällä hetkellä Assarin Ullakko, Deli Pharma ja Tottisalmi. Kaikissa ravintoloissa voi syödä paikan päällä tai noutaa ruokaa mukaan. Opiskelijahinnat ovat edelleen voimassa myös noutolounaalla. Unican Kiska Ikituurin vieressä sekä kiertävä Kaara ovat kesätaolla. 

► Lue lisää

Tutustu yliopiston palautumissuunnitelmaan 

Palautumissuunnitelmassa käydään läpi, mitä asteittaisessa palautumisessa on otettava huomioon yliopiston toiminnan eri osa-alueilla. Palautumissuunnitelman avulla luodaan yhteiset raamit, joita täydennetään vielä esimerkiksi tiedekuntakohtaisilla tarkemmilla suunnitelmilla. Palautumissuunnitelman päälinjauksien mukaisesti etätyöskentely tulee jatkumaan ainakin kesän yli niissä tehtävissä, missä se on mahdollista. Etäopetus ja -opiskelu jatkuvat 31.7.2020 asti.

Lue lisää

Tylkkärissä: Ääreisnäköä, osallisuutta ja kontaktiopetuksen määrittely uusiksi – tieteentekijät kertovat, miltä näyttää tulevaisuuden yliopisto

Lue lisää

► Opiskelijatulostus poikkeustilanteessa 2020

► Suomalaiset digitaaliset lehtiaineistot suoraan omalta koneelta

► Turun yliopisto lisää syksyn 2020 uusien opiskelupaikkojen määrää

► Opintojen alkuvaiheen arviointi- ja palautekyselyn tulokset keväältä 2020

► Aurumin työmaan laajennettu tiedote: pyöräparkin rakentaminen alkaa kesäkuussa

► MATLAB- ja Simulink-ohjelmistot nyt kaikkien yliopistolaisten käytettävissä

► Kirjojen palautusmahdollisuuksia lisätty ympäri Turun kampusta

► Ellibs-kirjasto omaan mobiililaitteeseen

► CampusSportin kesäkausi on käynnistynyt

► Oppilaitospapit palvelevat koko kesän ajan

► Hallituksen kokous 12.6.2020: Hallitus käsitteli yhteisten palveluiden jatkokehittämistä

► Tiedejatutkimus.fi-palvelu kokoaa yhteen tiedot Suomessa tehtävästä tutkimuksesta

TYYn uutiskirje jää kesätauolle. Seuraava uutiskirje lähetetään elokuussa.

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.