Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 22/2020

Vastaa kyselyyn ja auta meitä kartoittamaan poikkeustilanteen vaikutuksia opiskelijan arkeen ja opintoihin

Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa koronan aiheuttaman poikkeustilan vaikutusta opiskelijoiden elämään. Vastauksia hyödynnetään opiskelijoiden hyvinvoinnin, opiskelukyvyn ja opetustoiminnan edistämiseksi Turun yliopistossa. Kyselyn vastausten avulla TYY tekee vaikuttamistyötä negatiivisten vaikutusten minimoimiseksi.

Vastausaikaa on 31.5. asti. Vastaamiseen kuluu aikaa noin 15-25 minuuttia. Kyselyyn vastataan anonyymisti, eikä yksittäisiä vastauksia voida yhdistää kyselyyn vastanneisiin henkilöihin.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Elämyslahjat-lahjakortteja (1x150 €, 2x30 €). Yhteystiedot ja vastaukset käsitellään erikseen eikä niitä voida yhdistää toisiinsa. Yhteystietojen jättäminen ja arvontaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Lue lisää

TYYn vuokratilat avataan poikkeusjärjestelyin 1.6.

Aluehallintovirastojen määräysten mukaan alle 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja 1.6.2020 alkaen. TYYn vuokratilojen enimmäiskäyttäjämääriä on väliaikaisesti laskettu, jotta aluehallintoviraston rajoituksia noudatetaan ja tiloissa pystytään huomioimaan riittävät turvaetäisyydet tilan kokoon nähden. Vuokraaja on itse vastuussa siitä, että rajoitusta noudatetaan. Lisäksi vuokraajan tulee kerätä tapahtumasta osallistujalista, josta selviää osallistujan nimi sekä jokin yhteystieto, jolla henkilön voi jälkikäteen tavoittaa. Osallistujalistan tarkoitus on mahdollistaa terveysviranomaisille jälkikäteinen seuranta mahdollisista tartuntojen leviämisistä. Lisäksi vuokraajan tulee noudattaa tiloissa viranomaisten suosituksia turvaetäisyyksistä ja hygieniasta.

Lue lisää

Valmistautuminen kuntavaaleihin alkaa - vastaa kunnallispoliittiseen kyselyyn ja osallistu palkintojen arvontaan!

Kevään 2021 kuntavaaleihin valmistautuminen on alkanut! Kunnallispolitiikka vaikuttaa moniin opiskelijaa koskeviin kysymyksiin kampuskaupungeissa. Turussa opiskelee 40 000 korkeakouluopiskelijaa joten opiskelijoiden äänen tulee kuulua myös kunnallispolitiikassa. Rauman ja Porin osalta TYY tukee paikallisia opiskelijajärjestöjä kunnallispoliittisessa vaikuttamisessa. Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden äänitorvi Ryhmä 40 000 (R40k) kerää kyselyllä opiskelijoiden näkemyksiä Turusta. Kysely on toteutettu yhteistyössä Opiskelijakaupunki Turun kanssa ja siihen voi vastata anonyymisti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 31.5. asti. Kyselyllä kartoitetaan laajasti turkulaista korkeakouluopiskelijaa koskevia aiheita, kuten asumista, terveydenhuoltoa, palveluita ja liikkumista. Kyselyyn vastanneiden, yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan lahjakortteja ja muita palkintoja.

​► Lue lisää

Vuoden opettajan titteli on hieno tunnustus ahkerasti tehdystä työstä

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) ja Turun yliopisto ovat valinneet vuoden opettajan jo vuodesta 1994 lähtien ja vuoden opintojakso vuodesta 2006 lähtien. Ehdotukset sekä vuoden opettajaksi että opintojaksoksi tulevat opiskelijoilta ja työkavereilta. Valinnoilla halutaan edistää ja tuoda yliopistoyhteisössä näkyville hyvää opetusta ja ohjausta. Vuoden 2019 opettajiksi valittiin Aleksi Lahti ja Jussi-Pekka Järvinen digitaalisen oppimisen opinnoista, kasvatustieteiden tiedekunnasta. Innostavat ja opintoihin motivoivat opettajat ovat luoneet digitaalisen oppimisen opinnoista joustavan ja oppimista tukevan kokonaisuuden, jossa huomioidaan kunkin opiskelijan henkilökohtaiset tarpeet.

Lue lisää

Onko sinun opettajasi vuoden opettaja 2020?

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 31.5. mennessä!

Hae opiskelijaedustajaksi ja vaikuta yliopistolla!

TYYllä on edustajia Turun yliopiston eri hallintoelimissä sekä opiskelijaedustajia tiedekuntien johtokunnissa. Nyt haettavana on paikkoja neljässä eri toimielimessä.

Yliopiston Sote-akatemian ohjausryhmään haetaan opiskelijoita

Lääketieteellisen tiedekunnan ja luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan johtokuntiin haetaan opiskelijaedustajia

► Yliopistokollegioon haetaan varajäsentä

Hae kirjaston neuvottelukuntiin!

Tottisalmi avaa ovensa 1.6. ja Unica Goes Mobile jää kesätauolle

Unican ravintola Tottisalmen ovet avataan maanantaina 1.6. Lounas on tarjolla aukioloaikana klo 10:30-14:30. Tottisalmi sijaitsee Turun YTHS:n toimipisteen yhteydessä Kirkkotiellä. Myös Assarin Ullakko ja Deli Pharma ovat edelleen avoinna. Kaikista toimipisteistä saa myös noutolounasta opiskelijahintaan. Unican Kiska Ikituurin vieressä sekä kiertävä Kaara jäävät kesätauolle. 

► Lue lisää

Osallistu kestävän kehityksen edistämiseen Viima-ideointialustan kautta!

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat vahvasti esillä Turun yliopiston uudessa strategiassa ja sen toimenpideohjelmassa. Yliopiston tavoitteena on sitoutua laaja-alaisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseen toimintakulttuuriin. Yliopistoyhteisön toivotaan osallistuvan kestävän kehityksen edistämisen ideointiin 5.6. saakka avoinna olevan Viima-kyselyn avulla. Ideat kootaan toimenpide-ehdotuksiksi ja ne käsitellään yliopiston hiilijalanjäljestä vastaavassa työryhmässä sekä kestävän kehityksen ohjausryhmässä. Toimenpide-ehdotukset toimitetaan yhteisten palveluiden yksiköiden ja yliopiston johdolle.

Lue lisää

Tutustu yliopiston palautumissuunnitelmaan 

Palautumissuunnitelmassa käydään läpi, mitä asteittaisessa palautumisessa on otettava huomioon yliopiston toiminnan eri osa-alueilla. Palautumissuunnitelman avulla luodaan yhteiset raamit, joita täydennetään vielä esimerkiksi tiedekuntakohtaisilla tarkemmilla suunnitelmilla. Palautumissuunnitelman päälinjauksien mukaisesti etätyöskentely tulee jatkumaan ainakin kesän yli niissä tehtävissä, missä se on mahdollista. Etäopetus ja -opiskelu jatkuvat 31.7.2020 asti.

Lue lisää

Tylkkärissä: “Palautuksen jälkeen istuin vain yksin himassa ruokapöydän ääressä” – tältä tuntuu valmistua maisteriksi korona-ajassa, yhdeksän graduntekijää kertoo

Lue lisää

Tule tekemään Turun alueen osaamisen ja koulutuksen tulevaisuutta, osallistu tulevaisuuskuvien arviointiin!

Millainen paikka on Turku vuonna 2040? Turun osaamisen visio katsoo 20 vuoden päähän: millaista osaamista tarvitaan työelämässä, mitä taitoja tarvitaan hyvään elämään ja missä niitä opitaan? Tulevaisuuden hahmottaminen ja aktiivinen suunnittelu on tärkeää, jotta toimintaa voidaan suunnata arvokkaiden asioiden edistämiseen. Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen ja Turun kaupungin järjestämissä työpajoissa on visioitu neljä erilaista tulevaisuuskuvaa, joihin toivotaan kommentteja kaikilta alueen asukkailta. Tulevaisuuskuvien yhteydessä on väittämiä, joiden toivottavuutta ja todennäköisyyttä voi arvioida ja samalla jakaa näkemyksensä siitä, millaista osaamista alueella tarvitaan vuonna 2040.

Katso tulevaisuuskuvat ja ota kantaa: https://link.webropolsurveys.com/S/14B39E584D695F6C. Kyselyyn vastaaminen kestää n. 10-15 minuuttia. Kysely on avoinna 31.5.2020 asti.

 

► Yliopiston hallituksen kokous 20.5.2020: Matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan kuusi laitosta, teknilliseen tiedekuntaan kolme

► Saavutettavuusohjelma edellyttää kaikilta toimia

► Turun yliopiston vuosikertomus 2019 on julkaistu

29.5. Spektrin yöhengailu

#pysyTYYnenä - TYY on yhteisö myös poikkeustilassa

Seuraa TYYn Instagramia @studentuniontyy ja pysyt mukana virtuaalisissa tapahtumissamme!

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.