Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 21/2020

Vastaa kyselyyn ja auta meitä kartoittamaan poikkeustilanteen vaikutuksia opiskelijan arkeen ja opintoihin

Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa koronan aiheuttaman poikkeustilan vaikutusta opiskelijoiden elämään. Vastauksia hyödynnetään opiskelijoiden hyvinvoinnin, opiskelukyvyn ja opetustoiminnan edistämiseksi Turun yliopistossa. Kyselyn vastausten avulla TYY tekee vaikuttamistyötä negatiivisten vaikutusten minimoimiseksi.

Vastausaikaa on 31.5. asti. Vastaamiseen kuluu aikaa noin 15-25 minuuttia. Kyselyyn vastataan anonyymisti, eikä yksittäisiä vastauksia voida yhdistää kyselyyn vastanneisiin henkilöihin.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Elämyslahjat-lahjakortteja (1x150 €, 2x30 €). Yhteystiedot ja vastaukset käsitellään erikseen eikä niitä voida yhdistää toisiinsa. Yhteystietojen jättäminen ja arvontaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Lue lisää

Valmistautuminen kuntavaaleihin alkaa - vastaa kunnallispoliittiseen kyselyyn ja osallistu palkintojen arvontaan!

Kevään 2021 kuntavaaleihin valmistautuminen on alkanut! Kunnallispolitiikka vaikuttaa moniin opiskelijaa koskeviin kysymyksiin kampuskaupungeissa. Turussa opiskelee 40 000 korkeakouluopiskelijaa joten opiskelijoiden äänen tulee kuulua myös kunnallispolitiikassa. Rauman ja Porin osalta TYY tukee paikallisia opiskelijajärjestöjä kunnallispoliittisessa vaikuttamisessa. Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden äänitorvi Ryhmä 40 000 (R40k) kerää kyselyllä opiskelijoiden näkemyksiä Turusta. Kysely on toteutettu yhteistyössä Opiskelijakaupunki Turun kanssa ja siihen voi vastata anonyymisti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 31.5. asti. Kyselyllä kartoitetaan laajasti turkulaista korkeakouluopiskelijaa koskevia aiheita, kuten asumista, terveydenhuoltoa, palveluita ja liikkumista. Kyselyyn vastanneiden, yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan lahjakortteja ja muita palkintoja.

​► Lue lisää

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2020

Loistava tilaisuus antaa tunnustusta myös opettajille, jotka saivat etäopetuksen sujumaan poikkeustilanteessa.

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2019-2020 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille.Turun yliopiston vuoden opettaja on valittu vuodesta 1994 lähtien ja vuoden opintojakso vuodesta 2006 lähtien. Valinnoilla halutaan edistää ja tuoda yliopistoyhteisössä näkyville hyvää opetusta ja ohjausta.

► Lue lisää

Noutolounaat Unica ravintoloista

Take away lounasta opiskelijahintaan voi noutaa Assarin ullakolta, Deli Pharmasta sekä Ikituurin edessä sijaistevasta Kiskasta tai Kaarasta, joka kiertää Ylioppilaskylässä, Räntämäessä ja Haliskylässä. Tarkemmat aikataulut ja lounaslistat löydät Unican sivuilta.

► Lue lisää

Tutustu Ilmastonmuutos ja pakolaisuus -valokuvanäyttelyyn virtuaalisesti

Valokuvaaja Outi Neuvosen valokuvanäyttely Ilmastonmuutos ja pakolaisuus: ihmiskuntaa ravistelevat globaalit ilmiöt tuo esiin pakolaisten kokemuksia ilmastonmuutoksen vaikutuksista heidän jokapäiväiseen elämäänsä. Ilmastonmuutosta ja pakolaisuutta käsittelevän valokuvanäyttely on nähtävillä Pakolaisavun kotisivuilla. Valokuvanäyttelyn oli tarkoitus olla esillä Turun yliopistolla rasisminvastaisella viikolla, mutta tapahtuma jouduttiin perumaan koronan vuoksi. Suomen Pakolaisavun tuottama näyttely on katsottavissa linkin kautta Suomen Pakolaisavun verkkosivuilla

Lue lisää

Osallistu kestävän kehityksen edistämiseen Viima-ideointialustan kautta!

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat vahvasti esillä Turun yliopiston uudessa strategiassa ja sen toimenpideohjelmassa. Yliopiston tavoitteena on sitoutua laaja-alaisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseen toimintakulttuuriin. Yliopistoyhteisön toivotaan osallistuvan kestävän kehityksen edistämisen ideointiin 5.6. saakka avoinna olevan Viima-kyselyn avulla. Ideat kootaan toimenpide-ehdotuksiksi ja ne käsitellään yliopiston hiilijalanjäljestä vastaavassa työryhmässä sekä kestävän kehityksen ohjausryhmässä. Toimenpide-ehdotukset toimitetaan yhteisten palveluiden yksiköiden ja yliopiston johdolle.

Lue lisää

Tutustu yliopiston palautumissuunnitelmaan 

Palautumissuunnitelmassa käydään läpi, mitä asteittaisessa palautumisessa on otettava huomioon yliopiston toiminnan eri osa-alueilla. Palautumissuunnitelman avulla luodaan yhteiset raamit, joita täydennetään vielä esimerkiksi tiedekuntakohtaisilla tarkemmilla suunnitelmilla. Palautumissuunnitelman päälinjauksien mukaisesti etätyöskentely tulee jatkumaan ainakin kesän yli niissä tehtävissä, missä se on mahdollista. Etäopetus ja -opiskelu jatkuvat 31.7.2020 asti.

Lue lisää

Exam-tenttitilat ovat jälleen auki ja voit varata tentin!

Lue ohjeet huolella ennen tentin varaamista

Tylkkärissä: ”Opaskoirasta tulee oman kehon jatke” – sokean arki yliopistolla voi olla yksinäistä, kun kontaktia on vaikea itse ottaa, sanoo Jennifer Stanger

Lue lisää

Partying online in 5 Languages with TYY International Wing

The TYY International Wing continues the series of online events and is happy to invite you to a language night. The goal of the evening is to learn about new languages and cultures in a fun and relaxed atmosphere on Zoom. The theme of the night is a night out. This means that you will learn essential words and phrases that you might need, when you are having a night out. This includes topics such as greetings, pick-up lines and more! The five languages taught are Finnish, Swedish, Spanish, German and Hindi. Join us, invite your friends and enjoy the evening! The event is open to all the students and free of charge.

When? May 21st at 6PM
Where? Zoom

► Read more

► Uudet opetussuunnitelmat julkaistu!

► Rehtori Kola: Tärkeä välietappi saavutettu – kiitos koko yliopistoyhteisölle

► Millaista osaamista Turussa tarvitaan 20 vuoden kuluttua? Osallistu visiokuviin pohjautuvaan kyselyyn.

► Mahtavaa, että opiskelet Turussa – vastaa kyselyyn

► Feeniks-kirjaston tutkijanhuoneiden vuosihaku

► Opiskelija, vastaa kyselyyn videohaastattelusta rekrytoinnissa

► Sote-akatemia käynnistää oman tuutoritoiminnan ja tuo tarjolle uusia opintojaksoja

► Työelämän vuorovaikutuksen opintokokonaisuus

 

Opinnäytetyökysely:

Teen pro gradu -tutkimusta yliopisto-opiskelijoiden yksinäisyyden kokemuksista ja yksinäisyyteen puuttumisesta Turun yliopistossa. Kyselyssä selvitän yksinäisyyteen johtaneita syitä, yksinäisyyden seurauksia sekä yksinäisyyden vähentämisen keinoja avoimilla kysymyksillä. Kyselyssä selvitetään myös kevään poikkeustilanteen vaikutuksia koettuun yksinäisyyteen.

Kysely on suunnattu sinulle, mikäli opiskelet päätoimisesti Turun yliopistossa ja koet, tai olet kokenut, olevasi yksinäinen. Voit vastata kyselyyn myös täysin anonyymisti, sillä taustatiedot eivät ole pakollisia kysymyksiä. Kaikki kyselyyn saadut vastaukset ovat tutkimuksen toteutumisen kannalta tärkeitä. Vastaamalla autat saamaan lisätietoa aiheesta ja mahdollisesti edistämään yksinäisyyden vähentämiseen suunnattuja toimenpiteitä.

► Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/2631451E05BDC001

Kiittäen, Emma Ojala, emsooj@utu.fi

21.5. TYYn Yhdenvertaisuussiipi kokoustaa

21.5. Partying in 5 Languages with TYY International Wing

#pysyTYYnenä - TYY on yhteisö myös poikkeustilassa

Seuraa TYYn Instagramia @studentuniontyy ja pysyt mukana virtuaalisissa tapahtumissamme!

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.