Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 19/2020

TYYn kanslia ja starttipakettivarasto avataan 14.5.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintoja ryhdytään palauttamaan valtioneuvoston linjausten mukaisesti 14.5.2020 alkaen. Kanslia palvelee toistaiseksi maanantaista perjantaihin kello 12-14. Kansliaan saapujien tulee huolehtia hyvästä hygieniasta ja vähintään 1,5 metrin turvaväleistä. Starttipakettivaraston toukokuun aukioloajat löytyvät oheisesta linkistä. Muut TYYn palvelut ovat saatavilla edelleen etänä.

Lue lisää

Valmistautuminen kuntavaaleihin alkaa - vastaa kunnallispoliittiseen kyselyyn ja osallistu palkintojen arvontaan!

Kevään 2021 kuntavaaleihin valmistautuminen on alkanut! Kunnallispolitiikka vaikuttaa moniin opiskelijaa koskeviin kysymyksiin kampuskaupungeissa. Turussa opiskelee 40 000 korkeakouluopiskelijaa joten opiskelijoiden äänen tulee kuulua myös kunnallispolitiikassa. Rauman ja Porin osalta TYY tukee paikallisia opiskelijajärjestöjä kunnallispoliittisessa vaikuttamisessa. Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden äänitorvi Ryhmä 40 000 (R40k) kerää kyselyllä opiskelijoiden näkemyksiä Turusta. Kysely on toteutettu yhteistyössä Opiskelijakaupunki Turun kanssa ja siihen voi vastata anonyymisti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 31.5. asti. Kyselyllä kartoitetaan laajasti turkulaista korkeakouluopiskelijaa koskevia aiheita, kuten asumista, terveydenhuoltoa, palveluita ja liikkumista. Kyselyyn vastanneiden, yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan lahjakortteja ja muita palkintoja.

​► Lue lisää

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2020

Loistava tilaisuus antaa tunnustusta myös opettajille, jotka saivat etäopetuksen sujumaan poikkeustilanteessa.

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2019-2020 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille.Turun yliopiston vuoden opettaja on valittu vuodesta 1994 lähtien ja vuoden opintojakso vuodesta 2006 lähtien. Valinnoilla halutaan edistää ja tuoda yliopistoyhteisössä näkyville hyvää opetusta ja ohjausta.

► Lue lisää

TYYn vuoden 2020 0,7 % -kohteiksi on valittu FinnWID ry ja Pääskyt ry

TYY ohjaa vuosittain 0,7 prosenttia toimintataloutensa varoista kehitysyhteistyöhön. TYY on valinnut tämän vuoden kehitysyhteistyön 0,7 % -kohteiksi ihmiskaupan uhriksi joutumista vastaan Nigeriassa taistelevan FinnWID - Naiset kehitysyhteistyössä ry:n ja Pääskyt ry:n paikallisten yhteisöjen ruokaturvaa ja toimeentuloa Nepalissa parantavan kehityshankkeen.

Lue lisää

Tutustu Ilmastonmuutos ja pakolaisuus -valokuvanäyttelyyn virtuaalisesti

Valokuvaaja Outi Neuvosen valokuvanäyttely Ilmastonmuutos ja pakolaisuus: ihmiskuntaa ravistelevat globaalit ilmiöt tuo esiin pakolaisten kokemuksia ilmastonmuutoksen vaikutuksista heidän jokapäiväiseen elämäänsä. Ilmastonmuutosta ja pakolaisuutta käsittelevän valokuvanäyttely on nähtävillä Pakolaisavun kotisivuilla. Valokuvanäyttelyn oli tarkoitus olla esillä Turun yliopistolla rasisminvastaisella viikolla, mutta tapahtuma jouduttiin perumaan koronan vuoksi. Suomen Pakolaisavun tuottama näyttely on katsottavissa linkin kautta Suomen Pakolaisavun verkkosivuilla

Lue lisää

Osallistu kestävän kehityksen edistämiseen Viima-ideointialustan kautta!

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat vahvasti esillä Turun yliopiston uudessa strategiassa ja sen toimenpideohjelmassa. Yliopiston tavoitteena on sitoutua laaja-alaisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseen toimintakulttuuriin. Yliopistoyhteisön toivotaan osallistuvan kestävän kehityksen edistämisen ideointiin 5.6. saakka avoinna olevan Viima-kyselyn avulla. Ideat kootaan toimenpide-ehdotuksiksi ja ne käsitellään yliopiston hiilijalanjäljestä vastaavassa työryhmässä sekä kestävän kehityksen ohjausryhmässä. Toimenpide-ehdotukset toimitetaan yhteisten palveluiden yksiköiden ja yliopiston johdolle.

Lue lisää

Unica avasi Deli Pharman maanantaina

Unica ravintola DeliPharman avattiin jälleen maanantaina 11.5.2020. Aukioloajat ovat 8:00-13:30, take away lounasta myös opiskelijahintaan on saatavilla kello 10:00-13:30. Aamupalaa on saatavilla mukaan kello 8:00-9.30. DeliPharmassa on huomioitu tämän hetken turvallisuusmääräykset ja Unica ravintolat tekee koko ajan työtä sen eteen, että lounas on saatavilla turvallisesti. Tule katsomaan mitä Julien tarjoaa henkilökuntansa kanssa! Lämpimästi tervetuloa taas DeliPharmaan. 

Take away lounasta opiskelijahintaan voi noutaa edelleen myös Assarin ullakolta sekä Ikituurin edessä sijaistevasta Kiskasta tai Kaarasta, joka kiertää Ylioppilaskylässä, Räntämäessä ja Haliskylässä.

Lue lisää

Turun yliopisto ryhtyy palauttamaan toimintojaan 14.5. alkaen

Turun yliopisto seuraa viranomaisten ohjeita ja ryhtyy palauttamaan toimintojaan hyvässä keskusteluyhteydessä muiden yliopistojen kanssa 14.5. alkaen. Palautuminen poikkeustilasta tulee tapahtumaan yliopiston palautumissuunnitelman mukaisesti. Palautumissuunnitelman päälinjauksien mukaisesti etätyöskentely tulee jatkumaan ainakin kesän yli niissä tehtävissä, missä se on mahdollista. Etäopetus ja -opiskelu jatkuu 31.7.2020 asti. Valintakokeet tullaan järjestämään 30.4. julkaistujen suunnitelmien mukaisesti. Tutkimustoiminnan palauttaminen tullaan käymään läpi tarkemmin yhdessä tiedekuntien kanssa.

► Lue lisää

Yliopiston kirjastot ovat suljettuna ainakin 31.5., mutta aineistojen lainaaminen jatkuu poikkeusjärjestelyjen avulla

Opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen edellyttämien aineistojen lainaaminen jatkuu poikkeusjärjestelyjen avulla Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Katso ohjeet https://www.utu.fi/fi/yliopisto/kirjasto/koronavirus/noutopiste.

Vaikuta opiskelijapalveluihin vastaamalla kyselyyn!

Korkeakoulukentällä on käynnissä useampia palveluiden digitalisaatioon ja kehittämiseen liittyviä hankkeita. Opiskelijapalveluiden kehittämistä ja digitalisaatiota pohditaan myös Turun yliopistossa. Opiskelija: Nyt haluamme kuulla sinun näkemyksiä palveluista, jotta voimme hyödyntää niitä kehittämistyössä. Kehittämisen tueksi on laadittu opiskelijapalveluihin liittyvän kysely. Kyselyyn voivat vastata kaikki Turun yliopiston opiskelijat, riippumatta siitä ovatko he käyttäneet opiskelijapalveluita. Kyselyssä selvitetään mm. mihin asioihin opiskelijat olisivat kaivanneet opintojen aikana enemmän tukea, mitä kanavia on toivottavaa käyttää viestintään sekä mitä toiveita opiskelijoilla on palveluiden suhteen. 

Kyselyyn vastaaminen tapahtuu anonyymisti ja se vie noin 15 minuuttia. Vastausaika loppuu sunnuntaina 17.5. klo 23.59.

Lue lisää

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehteä syksyllä 2020

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin ja TYS:n kohteisiin syksyllä 2020.
 
Lehti ilmestyy syksyn aikana yhteensä kolme kertaa elokuun ja joulukuun välillä. Varsinainen jakeluaikataulu sovitaan järjestön kanssa kunkin lehden ilmestymispäivän mukaan. Jakelusta maksetaan järjestölle korvaus. Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään 17.5.2020 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus syksy 2020”.
 
 

Loikkaa kohti tulevaisuuden töitä FITechin Turun kursseilla

Tutkinto-opiskelija! Valitse opintoja seitsemän tekniikan alan yliopiston tarjonnasta ja loikkaa kohti tulevaisuuden töitä opintokokonaisuudella, jolla erotut muista. Voit valita yksittäisiä kursseja tai kokonaisen sivuaineen. Haku syksyn kursseille on nyt auki!

Lue lisää: https://fitech.io/fi/syksyn-sivuaineopinnot-ja-kurssitiedot-julkaistu/

Vastaa graduntekijöiden kyselyihin ja voita lahjakortteja

► Johanna Pesonen, aikuiskasvatustiede, Itä-Suomen yliopisto: Kysely kaupan alan vuokratyöntekijöille. Vastaajien kesken arvotaan 3x10€ ja 1x20€ lahjakortteja S-ryhmän kauppoihin!

 ► Emmi Puolakka, markkinointi, Lundin yliopisto: kysely aiheesta Consumers’ attitudes towards gender-neutral product advertisement. Vastaajien kesken arvotaan 4x30 euron lahjakortin Woltin palveluihin.

► Uuden teknillisen tiedekunnan organisointivaihtoehtoja käsiteltiin henkilöstön edustajien kanssa

► Yhteisten palveluiden arvioinnin raporttia käsitellään hallituksessa 20.5.

► Ehdota uutta nimeä hallintohuoneelle

#pysyTYYnenä - TYY on yhteisö myös poikkeustilassa

Seuraa TYYn Instagramia @studentuniontyy ja pysyt mukana virtuaalisissa tapahtumissamme!

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.