Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 19/2020

Valmistautuminen kuntavaaleihin alkaa - vastaa kunnallispoliittiseen kyselyyn!

Kevään 2021 kuntavaaleihin valmistautuminen on alkanut! Kunnallispolitiikka vaikuttaa moniin opiskelijaa koskeviin kysymyksiin kampuskaupungeissa. Turussa opiskelee 40 000 korkeakouluopiskelijaa joten opiskelijoiden äänen tulee kuulua myös kunnallispolitiikassa. Rauman ja Porin osalta TYY tukee paikallisia opiskelijajärjestöjä kunnallispoliittisessa vaikuttamisessa. Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden äänitorvi Ryhmä 40 000 (R40k) kerää kyselyllä opiskelijoiden näkemyksiä Turusta. Kysely on toteutettu yhteistyössä Opiskelijakaupunki Turun kanssa ja siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 31.5. asti. Kyselyllä kartoitetaan laajasti turkulaista korkeakouluopiskelijaa koskevia aiheita, kuten asumista, terveydenhuoltoa, palveluita ja liikkumista. 

​► Lue lisää

Turun yliopisto ryhtyy palauttamaan toimintojaan 14.5. alkaen

Turun yliopisto seuraa viranomaisten ohjeita ja ryhtyy palauttamaan toimintojaan hyvässä keskusteluyhteydessä muiden yliopistojen kanssa 14.5. alkaen. Palautuminen poikkeustilasta tulee tapahtumaan yliopiston palautumissuunnitelman mukaisesti. Palautumissuunnitelman päälinjauksien mukaisesti etätyöskentely tulee jatkumaan ainakin kesän yli niissä tehtävissä, missä se on mahdollista. Etäopetus ja -opiskelu jatkuu 31.7.2020 asti. Valintakokeet tullaan järjestämään 30.4. julkaistujen suunnitelmien mukaisesti. Tutkimustoiminnan palauttaminen tullaan käymään läpi tarkemmin yhdessä tiedekuntien kanssa.

Lue lisää

TYYn hallituksen puheenjohtajan Sofia Engblomin vappupuhe 2020

Me Turun yliopistossa olemme opiskelleet, tutkineet ja rakentaneet parempaa Suomea jo sata vuotta. Mitä seuraavaksi? Me olemme sukupolvi, jonka on luotava #suomi200-suunnitelma tai Tellus2.0-strategia. Mitkä ovat ne suuntaviivat ja arvot, joihin oikeasti enemmistö meistä sitoutuu ja jotka eivät ole sidonnaisia hallituspuolueiden vaihtumiseen tai päivänpolitiikkaan.

Lue lisää

Edustajiston puheenjohtajan Nelli Mäkitalon vappupuhe

Yhteisöllisyys on yksi ylioppilaskuntamme arvoista sekä kaikenlaisen opiskelijakulttuurin perusta. Opiskelijakulttuuri erilaisine perinteineen on paljon muutakin kuin sitsilauluja, rastikierroksia tai vuosijuhlia. Siinä on pohjimmiltaan kyse välittämisestä ja yhteenkuuluvuudesta, ja sen vahvuus piilee siinä, että se on opiskelijoilta opiskelijoille.

► Lue lisää

Unica viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan!

Vallitsevasta tilanteesta johtuen keväälle suunnitellut juhlinnat siirtyvät, mutta sitä ennen julkaistaan uudet modernit ja tominnaliset nettisivut sekä päivitetään ravintoloiden tunnelmaa, tarjontaa ja palveluja. Unica ravintoloiden uusi logo kertoo juurista yliopistonmäellä. Turun Yliopiston ja Unica ravintolat omistavan Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan siipisoihduista inspiraatiota saanut U-kirjain kuvaa uutta Unicaa perinteitä kunnioittaen.

Unica ravintolat odottavat innolla paluuta normaalitilanteeseen, mutta sitä ennen edelleen tarjolla noutolounaat Assarin ullakolla, Kiskalla ja Kaaralla. Katso tarkemmat aikautaulut ja menut unica.fi.

Lue lisää

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2020

Loistava tilaisuus antaa tunnustusta myös opettajille, jotka saivat etäopetuksen sujumaan poikkeustilanteessa.

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2019-2020 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille.Turun yliopiston vuoden opettaja on valittu vuodesta 1994 lähtien ja vuoden opintojakso vuodesta 2006 lähtien. Valinnoilla halutaan edistää ja tuoda yliopistoyhteisössä näkyville hyvää opetusta ja ohjausta.

► Lue lisää

Vaikuta opiskelijapalveluihin vastaamalla kyselyyn!

Korkeakoulukentällä on käynnissä useampia palveluiden digitalisaatioon ja kehittämiseen liittyviä hankkeita. Opiskelijapalveluiden kehittämistä ja digitalisaatiota pohditaan myös Turun yliopistossa. Opiskelija: Nyt haluamme kuulla sinun näkemyksiä palveluista, jotta voimme hyödyntää niitä kehittämistyössä. Kehittämisen tueksi on laadittu opiskelijapalveluihin liittyvän kysely. Kyselyyn voivat vastata kaikki Turun yliopiston opiskelijat, riippumatta siitä ovatko he käyttäneet opiskelijapalveluita. Kyselyssä selvitetään mm. mihin asioihin opiskelijat olisivat kaivanneet opintojen aikana enemmän tukea, mitä kanavia on toivottavaa käyttää viestintään sekä mitä toiveita opiskelijoilla on palveluiden suhteen. 

Kyselyyn vastaaminen tapahtuu anonyymisti ja se vie noin 15 minuuttia. Vastausaika loppuu sunnuntaina 17.5. klo 23.59.

Lue lisää

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehteä syksyllä 2020

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin ja TYS:n kohteisiin syksyllä 2020.
 
Lehti ilmestyy syksyn aikana yhteensä kolme kertaa elokuun ja joulukuun välillä. Varsinainen jakeluaikataulu sovitaan järjestön kanssa kunkin lehden ilmestymispäivän mukaan. Jakelusta maksetaan järjestölle korvaus. Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään 17.5.2020 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus syksy 2020”.
 

Vietetään 7.5. yhteinen Reilu kahvitauko

Liity torstaina 7.5. mukaan Reiluun kahvitaukoon. Turun yliopisto on Reilun kaupan korkeakoulu ja nyt kun yhteistä kahvihetkeä ei voida viettää työpaikalle, yliopistolaiset haastetaan mukaan etäkahvitaukoon. Koronakriisin myötä kahvitauko siirtyy julkisista tiloista ja työpaikkojen kahvihuoneista kotisohville ja virtuaalitapaamisiin. Pandemia-aikana korostuu myös tämän vuoden kahvitauon teema, joka on välittäminen.

Lue lisää

Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan nyt avoinna

Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan (sivuainekokonaisuus) on avoinna 4.5. – 21.8. 2020.Kestävän kehityksen koulutusohjelma KEKO on Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien opiskelijoille tarjottava ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia 25 opintopistettä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia kestävyyshaasteiden parissa työskentelyyn. KEKO koostuu lukuvuoden mittaisesta tiimityökurssista (10 op) sekä valinnaisista kursseista (15 op).

Lue lisää

Työelämä muuttuu nyt nopeasti – Vahvista valmiuksiasi ja valitse TYHE sivuaineeksi! Haku avoinna nyt!

Työelämän ja henkilöstöasioiden opintokokonaisuus on laajuudeltaan 25-40 opintopistettä ja se koostuu Turun yliopiston eri tiedekuntien sekä Åbo Akademin tarjoamasta opetuksesta. Työelämäosaamista tarjoavat myös vierailevat asiantuntijaluennoitsijat ja seminaarit. TYHE-opinnot soveltuvat hyvin minkä tahansa perustutkinnon sivuaineeksi.

Lue lisää

TYYn palvelut sekä ohjeet opiskelijoille ja järjestöille koronatilanteen aikana

Turun yliopiston ylioppilaskunta seuraa toimissaan maamme hallituksen, aluehallintoviraston ja Turun yliopiston sekä Turun kaupungin ohjeistuksia. Seuraa sivujemme pääuutista ja saat kaikki ajankohtaiset infot ja ohjeet. 

Lue lisää

Uusi tilapäinen laki tuo joustoa yhdistystoimintaan

Eduskunta on perjantaina 24.4. hyväksynyt hallituksen esityksen väliaikaisesta poikkeamisesta yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista Covid-19 epidemian leviämisen rajoittamiseksi. Lakimuutoksessa mahdollistetaan se, että yhdistyksen kokoukset voidaan järjestää syyskuun 2020 loppuun mennessä, vaikka laissa tai säännöissä määrätään tiukemmasta määräajasta. Yhdistyksen hallituksen tulisi kuitenkin laatia tilinpäätös viimeistään kesäkuun 2020 loppuun mennessä.

Lue lisää

► Kohtauspaikalla 6.5. aiheena yliopiston palautumissuunnittelu poikkeustilanteesta

► Webinaari 18.5.: Yrittäjyys ja yrittäjämäisyys yliopistoissa – ideoista tekoihin!

► Kohtauspaikalla 29.4. aiheena etävappu

► Kirjat kiertävät #koronastahuolimatta – varatun aineiston noutopalvelulle kiitosta

► Zoom-ohjeita päivitetty

► Katso tallenne: Kohtauspaikalla 23.4. aiheena jaksaminen poikkeustilanteessa

Tapahtumakalenteri

6.5. TYYn kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

7.5. Yhteinen Reilu kahvitauko

12.5. TYY International Wing: Meeting 7

#pysyTYYnenä - TYY on yhteisö myös poikkeustilassa

Seuraa TYYn Instagramia @studentuniontyy ja pysyt mukana virtuaalisissa tapahtumissamme!

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.