Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 18/2020

Tervetuloa viettämään yhteisöllistä vappua etänä!

Vappua ei ole suinkaan peruttu vaan TYYlikäs vappu järjestetään tänä keväänä etänä! TYYlikkään vapun juhlinta potkaistaan käyntiin maanantaina 27.4. ja se jatkuu aina 1.5. asti. TYYn omien perinteisten tapahtumien lisäksi kannustamme järjestöjä järjestämään poikkitieteellisiä tapahtumia ja jakamaan ne muulle vappukansalle. Järjestöjä kehotetaan myös noudattamaan voimassaolevia ohjeita ja rajoituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään fyysisiä tapahtumia ei järjestetä eikä opiskelijoita kannusteta kokoontumaan mihinkään.

TYYlikäs vappu pitää tällä kertaa sisällään etäohjelmaa, joka noudattelee mahdollisimman tarkasti perinteistä vapun juhlintaa Turussa. TYYlikästä vappua voi seurata parhaiten TYYlikäs vappu 2020 Facebook-tapahtuman kautta ja TYYn Instagramissa (@studentuniontyy).

Vapun aikataulu:

 27.–29.4.

 • TYYn järjestöjen vapputapahtumat 

Löydät järjestöjen etävapputapahtuman kootusti Facebookista

Vappuaatto 30.4. 

 • 11.00–12.00 TYYn vappubooli-live
 • 12.00–13.00 Parvekeboolit, skål! 
 • 17.00 Vapun lippukulkue videomuodossa
 • 17.30–17.50 Musiikkia Sohon Torwilta ja Turun yliopiston kuorolta videolta
 • 17.50–18.00  Vappupuhe ja lakitus yhteistyössä Yle Areenan kanssa. Ylioppilaat, lakit päähän!
 • 18.30–19.00 Liljan patsaan pesu ja edustajiston puheenjohtajien puheet videomuodossa.

Vappupäivä 1.5.

 • Kotipiknik 

Katso etävapun ohjelma ja virittäydy tunnelmaan

Vapussa mukana: Night Club Marilyn ja Vegas, Viking Line, Turun seudun OP, TYS, Unica, Turku Audio, X-Sec, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

#haalarihaaste2020

Haluamme opiskelijakulttuurin näkyvän vappuna poikkeustilanteesta huolimatta! Näytä muulle vappukansalle juhlivasi vappua ripustamalla haalarisi näkyvälle paikalle parvekkeellesi tai ikkunasi eteen. Osallistu #haalarihaaste2020 ja #haalarihaaste.

Lue lisää

Vapputunnelmaan pääsee Turussa myös radioaaltojen kautta. Turun Wappuradio virittelee juhlakansaa vapputaajuudelle 23.–30.4. Aidosti poikkitieteellinen kampusradio on kuultavissa nettiradiona ja FM-taajuudella 93,8 MHz. 

Osallistu TYYn vappukisaan!

Vappuviikko on pyörähtänyt käyntiin ja se tuo tullessaan lukuisia järjestöjen poikkitieteellisiä tapahtumia ja vappumenoa somen täydeltä! Vappu on siis vallannut myös TYYn somen. Vappuista menoa on luvassa joka päivä. Luvassa on mm. haasteita, vinkkejä ja ajankohtaista faktaa. Osallistu "TYYn sauna illaksi käyttöösi" -arvontaan ja käytä aihetunnisteita #TYYlikäsvappu tai #etävappu2020. Voit osallistua yksityishenkilönä tai esimerkiksi järjestönä. Osallistua voi 1.5. asti.

Seuraa siis sosiaalista mediaamme Facebookissa (TYYn sivut ja TYYlikäs vappu 2020 -tapahtuma) ja Instagramissa @studentuniontyy.

Hauskaa vapun odotusta kaikille!

Osallistu vappuna #uniturku100challenge-somehaasteeseen 

Iloista etävappua! Osallistu #uniturku100challenge-somehaasteeseen jakamalla vappumuistosi tai onnittelemalla satavuotiasta Turun yliopistoa aihetunnisteella #uniturku100challenge. Tarkemmat säännöt ja palkinnot: utu.fi/fi/100/challenge

Coronaviruksen aiheuttama poikkeusaika ja opinnot Turun yliopistossa - vastaa kyselyyn 

Haluamme tietää, miten koronavirustilanne vaikuttaa tai on vaikuttanut opintoihisi Turun yliopistossa? Vastaathan kyselyyn verkkosivuillamme ja autat meitä valvomaan etujasi myös poikkeustilanteessa.

Vastaa kyselyyn

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2020

Loistava tilaisuus antaa tunnustusta myös opettajille, jotka saivat etäopetuksen sujumaan poikkeustilanteessa.

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2019-2020 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille.Turun yliopiston vuoden opettaja on valittu vuodesta 1994 lähtien ja vuoden opintojakso vuodesta 2006 lähtien. Valinnoilla halutaan edistää ja tuoda yliopistoyhteisössä näkyville hyvää opetusta ja ohjausta.

Lue lisää

TYYlikäs (etä)vappu 2020

Poikkeuksellisen vapun suunnittelussa oli tarpeellista tunnistaa TYYlikkään vapun tärkeimmät elementit, koska vappu on opiskelijakulttuurin näkökulmasta lukuvuoden merkittävin tapahtuma. Tärkeimmiksi asioiksi nousivat yhdessäolo ja poikkitieteellinen yhteisöllisyys. Ehdottomasti näkyvin osa ylioppilaskunnan vappua on lakitus ja TYYn hallituksen puheenjohtajan puhe Turun Taidemuseonmäellä. Erityisesti lakitus on tärkeä osa monen varsinaissuomalaisen vappua ja siksi siihen osallistuvat tuhannet eri ikäiset ihmiset. Kokoontumisrajoituksista huolimatta TYY tahtoi toteuttaa puheen ja lakituksen laajemmassa mittakaavassa ja YLE Turku lähtikin mukaan toteuttamaan suunnitelmaa.

Lue koko blogi

Merki(tykse)llistä etäystävyyttä

Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi jokainen on päässyt nauttimaan erityisen suuren annoksen oman itsensä ihastuttavaa seuraa. Olen kuitenkin huomannut, että myös etäsosiaalisuuden aikana on ollut tarpeellista tasapainoilla oman jaksamisen vuoksi sosiaalisten kontaktien ja oman ajan ottamisen välillä.

Lue koko blogi

Mitä on ylioppilaskuntaidentiteetti?

Ylioppilaskuntaidentiteetti vahvistaa ylioppilaskunnan merkitystä. Se luo kiinnostusta ylioppilaskuntaa ja sen toimintaa kohtaa. Tämä taas vahvistaa edunvalvontaa. Vahva edunvalvonta yhdessä rikkaan tapahtumatuotannon ja opiskelijakulttuurin kanssa takaa parhaan mahdollisen opiskelijaelämän. En osaa kuvitella henkilöä, joka kieltäisi tämän olevan tavoittelemisen arvoista. 

Lue koko blogi

Opiskelijoiden itse tekemää

Yhteiskunnan seisahtuminen vaikuttaa erityisesti pienyrittäjän arkeen sekä vapaaehtoisvoimin järjestettyyn toimintaan. Asioiden palaillessa normaaleille raiteilleen näemme miten asiakkaiden vähentyminen muuttaa kulttuuritarjonnan kenttää. Myös kesällä järjestettävät kaupunkitapahtumat ovat talouden vaihtelulle herkkä ala ja selvää ovat asiakaskadon aiheuttamat tuhoisat vaikutukset. Siksi haluan vedota kaikkiin lukijoihin, että tukisimme paikallisia toimijoita heti kun se on mahdollista.

Lue koko blogi

Unica ravintoloilta maittavaa opiskelijahintaista lounasta mukaan

Assarin ullakko:

 • avoinna 10.30-17.00. Ruokaa mukaan, mielellään omiin astioihin.

Kiska:

 • klo 11.00 - 12.30 Pyöreää Ikituuria vastapäätä

Kaara:

 • klo 11:00 - 11.45 Räntämäki Emmauksenkatu 7&9 H-talo
 • klo 12.00 - 12.45 Yo-kylässä rakennuksen 16b parkkipaikalla 
 • klo 13.00 - 13.45 Haliskylässä Frantsinkatu 5A –talon takana

Päivän menu ja lisätiedot

TYYn hallitus valitsi uudet siipien jäsenet syyslukukaudelle

Viime viikolla TYYn hallitus valitsi uudet siipien jäsenet syyslukukaudelle ja lukuvuodelle 2020-2021. Osa jo aiemmin aloittaneista jäsenistä jatkaa siivissä myös syksyllä. Saimme yhteensä 13 hakemusta. Kansainvälisyyssiipi ja ympäristösiipi saivat tällä kertaa eniten hakemuksia. Siivet ovat osa ylioppilaskuntaa, ja niiden tavoitteena on tehdä ylioppilaskunnasta parempi paikka kaikille ja toteuttaa TYYn arvojen mukaista toimintaa. Voit lukea lisää siivistä ja heidän toiminnastaan täältä.

Lue lisää

CampusSport ei järjestä ohjattua toimintaa kesällä 2020

allitsevasta koronavirustilanteesta johtuen CampusSport ei järjestä ohjattua toimintaa kesällä 2020. Kuntosalit ja joitakin palloiluvuoroja (mm. sulkapallo) voidaan avata käyttöön kesän aikana, jos kokoontumisrajoituksia lievennetään ja korkeakoulujen tiloja saa taas käyttää.

Lue lisää

Kysely opiskelijan arjesta pandemiakriisin keskellä

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kattojärjestö ESU on luonut kyselyn kaikille korkeakouluopiskelijoille opiskelijoiden arjesta pandemiakriisin keskellä. Kyselyn viimeinen vastauspäivämäärä on 30.4.

Vastaa kyselyyn 

TYYn palvelut sekä ohjeet opiskelijoille ja järjestöille koronatilanteen aikana

Turun yliopiston ylioppilaskunta seuraa toimissaan maamme hallituksen, aluehallintoviraston ja Turun yliopiston sekä Turun kaupungin ohjeistuksia. Seuraa sivujemme pääuutista ja saat kaikki ajankohtaiset infot ja ohjeet. 

Lue lisää

TYYn ohjeistus järjestöille koronavirustilanteesta

TYY suosittelee järjestöjä noudattamaan viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia ei-välttämättömän toiminnan osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa tapahtumien ja suurempien kokouksien perumista toistaiseksi. Ylioppilaskunta tiedottaa muuttuvasta tilanteesta tarpeen mukaan.

Read more

► Kohtauspaikalla 29.4. aiheena etävappu

► Kirjat kiertävät #koronastahuolimatta – varatun aineiston noutopalvelulle kiitosta

► Educariumin varatun aineiston noutopiste kiinni vappuna

► Katso tallenne: Kohtauspaikalla 23.4. aiheena jaksaminen poikkeustilanteessa

► Feeniks-kirjaston tutkijanhuoneiden vuosihaku

► Liikaa maksettu opintotuki tulee palauttaa huhtikuun aikana

► Yliopiston hallituksen kokous 17.4.2020: Hallitus hyväksyi uuden sisäisen rahoitusmallin

 

Tapahtumakalenteri

27.4.-1.5. TYYlikäs vappu 2020

28.4. International Sector goes live vol.3

28.4. Game Night with the International Wing!

 

#pysyTYYnenä - TYY on yhteisö myös poikkeustilassa

Seuraa TYYn Instagramia @studentuniontyy ja pysyt mukana virtuaalisissa tapahtumissamme!

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.