Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 14/2020

TYYlikäs etävappu on pian täällä

Tänä vuonna järjestämme vapun etänä. Myös järjestöjä kehotetaan noudattamaan ohjeita ja rajoituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään fyysisiä tapahtumia ei järjestetä eikä opiskelijoita kannusteta yhteisiin kokoontumiin. Etävappu tuo kuitenkin vapputunnelmaa kaikille. Mukana menossa myös Turun Wappuradio. Etävapun lisäksi päätimme järjestää syksyllä kaikille jäsenille yhteisen vuoden aloituksen, 240 päivää vappuun -tapahtuman, joka tuo syksyyn vapputunnelmaa! 

Katso etävapun ohjelma ja virittäydy tunnelmaan

TYYn siipiin haetaan jäseniä syksylle 2020 ja lukuvuodelle 2020-2021

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljä ryhmää, jotka toimivat neljän eri teeman ympärillä. Jokainen siivistä edistää tiettyä teemaa ja siivet ovat mukana tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. TYYssä on neljä siipeä: kansainvälisyys-, kehitysyhteistyö-, yhdenvertaisuus- ja ympäristösiipi.

Haku päättyy 20. huhtikuuta klo 23.59. Hakemukset siipiin toimitetaan TYYn nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Lue lisää

Mitä tehtäis etänä?

Niin järjestöt, kaveriporukat kuin jokainen itsekseen voi luoda yhteisöllistä toimintaa etäarkeen. Etätoiminnan keksimisessä vain mielikuvitus on rajana. Nyt on oiva mahdollisuus verkostoitua muiden ihmisten kanssa. Et tarvitse kuin kännykän tai tietokoneen ja nettiyhteyden, niin monet eri palvelut ovat käytössäsi. Monet järjestöt kehittävät toimintaansa ja myös ylioppilaskunta haluaa jakaa ideoita. Mikäli sinulle/järjestöllesi/kaveriporukallesi tulee idea, jaathan sen meidän kauttamme kaikille. Tägää @studentuniontyy Instagramissa tai laita meille viestillä somessa tai s-postitse. Olemme perustaneet TYYn sivulle tekemisvinkeille oman sivun, jonne keräämme tekemisvinkkejä näihin päiviin. TYYllä on myös Habossa TYYlikäs habbohuone, jossa joka torstai klo 20 TYYlikkäät habbobileet. Tehdään arjesta kivempaa! Tsemppiä kaikille etätyöskentelyyn ja nähdään virtuaalisesti! Pysytään terveinä ja nautitaan yhteisöllisyydestä etänä!

Lue koko blogi

Vinkkejä etätekemiseen

Turun yliopiston ylioppilaskunta seuraa toimissaan maamme hallituksen, aluehallintoviraston ja Turun yliopiston sekä Turun kaupungin ohjeistuksia. Haluamme kannustaa myös opiskelijoitamme noudattamaan ohjeita. Olemme keränneet verkkosivuillemme vinkkejä etätekemiseen korona-aikana ja toivomme, että opiskelijat löytävät niistä tekemistä poikkeusaikana.

Tutustu vinkkeihin

Unicalta ravintolat avasivat uusia noutopisteitä opiskelijahintaiselle take away -lounaalle

Assarin ullakko:

  • avoinna 10.30-17.00. Ruokaa mukaan, mielellään omiin astioihin.

Kiska:

  • klo 11.00 - 12.30 Pyöreää Ikituuria vastapäätä

Kaara:

  • klo 11:00 - 11.45 Räntämäki Emmauksenkatu 7&9 H-talo
  • klo 12.00 - 12.45 Yo-kylässä rakennuksen 16b parkkipaikalla 
  • klo 13.00 - 13.45 Haliskylässä Frantsinkatu 5A –talon takana

Päivän menu ja lisätiedot

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän 23.4. ympärillä kampanjoidaan kaksi viikkoa

Ystävyys ja yhteenkuuluvuuden tunne ovat mielenterveydelle tärkeitä. Tarve kokea kuuluvansa yhteisöön korostuu poikkeusoloissa, kun mahdollisuutta fyysiseen yhdessäoloon ei ole. Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 23.4. edistetään yhdessä yhteisöllisyyttä ja samalla vahvistetaan mielenterveyttä kysymällä somessa #mitätehtäis.

Lue lisää

 

Edustajisto kokoustaa etänä huhtikuussa

Edustajiston maaliskuun kokous (18.3.) peruttiin koronavirustilanteen vuoksi. Edustajiston kokouksiin osallistuu yhteensä noin 50 henkilöä, joten voimassa olevan kokoontumisrajoituksen vuoksi kokouksia ei voida järjestää sääntömääräisellä tavalla. Vaaleilla valittu edustajisto käyttää ylioppilaskunnassa korkeinta päätäntävaltaa, joten on tärkeää turvata edustajistotoiminnan ja päätöksenteon jatkuvuus myös poikkeustilanteessa. Tämän vuoksi edustajiston huhtikuun kokous järjestetään etäkokouksena. Ylioppilaskunnan säännöt eivät sinällään mahdollista etäkokoustamista, mutta edustajisto voi poiketa säännöistä yksimielisellä päätöksellä.

Huhtikuun kokous järjestetään 22.4., ja kyseisessä kokouksessa käsitellään myös maaliskuun kokoukseen tarkoitetut päätösasiat eli toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen sekä tili- ja vastuuvapaudesta päättäminen. Kokouksen esityslista ja muut kokousmateriaalit toimitetaan tavalliseen tapaan TYYn verkkosivuille. Jokaisella ylioppilaskunnan jäsenellä on oikeus olla läsnä edustajiston kokouksessa, ja tämä oikeus toteutuu myös edustajiston etäkokouksissa. Osallistumisohjeista tiedotetaan lähempänä kokousta. Mikäli kokoontumisrajoitukset jatkuvat, myös edustajiston toukokuun kokous järjestetään etäkokouksena.

Lue lisää

Take part of the survey of the Department of Future Technologies

As part of an international collaboration, we at the Department of Future Technologies, University of Turku, are conducting a study to understand information behaviour of University’s staff and students during the current pandemic (Coronavirus). For this purpose, an online survey has been designed and is available at the following link:

https://link.webropolsurveys.com/S/D8177FDF1BB2F437

Please spare 10-12 minutes of your time and participate in this study. By participating in this survey, you will be helping in understanding the information dissemination related to COVID-19 and whether such information is helping the masses or not. So, your participation means a lot! Thank you for your time and participation.

 

TYYlikkät Habbobileet torstaisin

Onko tylsää? Ei enää, sillä nyt päästään virtuaalibileisiin. Joka torstai klo 20.00 TYYlikkäässä habbohuoneessa on luvassa bileet! Kirjaudu habbo.fi ja saavu juhlimaan "TYYlikäs habbohuone" -huoneeseen. Tapaat näissä bileissä muita opiskelijoita virtuaalisesti. Nähdään torstaina klo 20:00! osoitteessa habbo.fi.

Lue lisää

TYYn palvelut sekä ohjeet opiskelijoille ja järjestöille koronatilanteen aikana

Turun yliopiston ylioppilaskunta seuraa toimissaan maamme hallituksen, aluehallintoviraston ja Turun yliopiston sekä Turun kaupungin ohjeistuksia. Seuraa sivujemme pääuutista ja saat kaikki ajankohtaiset infot ja ohjeet. 

Lue lisää

TYYn ohjeistus järjestöille koronavirustilanteesta

TYY suosittelee järjestöjä noudattamaan viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia ei-välttämättömän toiminnan osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa tapahtumien ja suurempien kokouksien perumista toistaiseksi. Ylioppilaskunta tiedottaa muuttuvasta tilanteesta tarpeen mukaan.

Read more

► Uusi Break Pro -taukoliikuntaohjelma kaikille Turun yliopistolaisille

► Hae Circumpolar Studies verkko-opintoihin kesäksi 2020

► Kohtauspaikalla 16.4. haastattelussa rehtori Kola ja vararehtori Björn

► Kohtauspaikalla 7.4. aiheena etäopetus ja etäopiskelu - katso tallenne

► IT-palveluiden huoltopäivä tiistaina 21.4.2020

► Turun yliopiston Tiedelinja tuo tutkijat verkkoyhteyden päähän – ensimmäisen jakson aiheena cityeläimet

Tapahtumakalenteri is back! Katso alta TYYn uusimmat online-tapahtumat.

16.4. TYYlikkät Habbobileet

23.4. TYY International Council kevään 2. tapaaminen

23.4. TYYlikkät Habbobileet

28.4. International Sector goes live vol.3

#pysyTYYnenä - TYY on yhteisö myös poikkeustilassa

Seuraa TYYn Instagramia @studentuniontyy ja pysyt mukana virtuaalisissa tapahtumissamme!

 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.