Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 13/2020


Opiskelijan elämää koronan aikana - live torstaina 26.3. kello 16-17

TYY järjestää kaikille opisekelijoille avoimen liven Zoomissa tämän viikon torstaina. Korona on saanut aikaan muutoksia monella eri opiskelijan elämänalueella. Aiheina ovat mm. opintojen eteneminen, niiden joustavuus, jaksaminen, opintoraha ja YTHS. Pyydämme teitä lähettämään kysymyksiä jo etukäteen tyy-kopo@utu.fi tai tyy-sopo@utu.fi. Myös itse tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä. Voit kysyä myös juuri sinun tilanteeseen liittyviä kysymyksiä.
Tilaisuudessa kysymyksiin on vastaamassa alan asiantuntijoita.

Täältä pääset mukaan Zoom-huoneeseen torstaina:
https://utu.zoom.us/j/340813618
Meeting ID: 340 813 618

Lue lisää

Ei yksin vaan yhdessä - Oletko jo kokeillut etäkahvittelua tai muuten ollut yhteydessä yhteisöösi?   

Etätyöstä on tuli kertarysäyksellä uusi normaali. Päivittäisten spontaaneiden kohtaamisten, kahvipöytäkeskusteluiden ja aamutervehdysten jäädessä pois, on yhteisöllisyyden ylläpitämiseksi muilla tavoin hyvä varata aikaa. Esimerkiksi useammissa oppiaineissa ja yksiköissä kokeiltu etäkahvittelua tai -lounaita. Miten teillä pidetään yhteisön kanssa yhteyttä etätilanteessa?

Psyykkisen tuen puhelin Turussa on avautunut tukemaan koronaan liittyvässä ahdistuksessa ja huolissa

Turun kaupungin psykososiaaliset palvelut tarjoavat puhelimitse psyykkistä tukea koronaan liittyvissä huolissa ja ahdistuksessa. Kaksi neuvontanumeroa palvelee arkisin maanantaista perjantaille kello 8.30-15.30. Psyykkisen tuen puhelimiin voivat soittaa kaikki turkulaiset, jotka haluavat purkaa epidemiaan liittyvän poikkeustilanteen herättämiä ajatuksia ja tunteita. Ammattilaisten antamalla puhelinneuvonnalla pyritään löytämään keinoja ahdistuksen hallintaan ja tarjoamaan tukea arjessa jaksamiselle.

Puhelinnumerossa 040 619 4361 puheluihin vastaa psykologipalveluiden nuoriso- ja aikuistyön tai neuvolan psykologi. Lapsiperheasioihin liittyviin kysymyksiin vastaa Kasvatus- ja perheneuvolan psykologi tai sosiaalityöntekijä puhelinnumerossa 040 193 7247.

Terveydenhoidollista ohjausta ja neuvontaa annetaan edelleen erillisestä koronapuhelimesta: 02 266 2714.

Lue lisää

Unica tuo opiskelijahintaiset lounaat lähellesi Ylioppilaskylään

Hyvä, ravitseva ruoka on tärkeää myös poikkeustilanteessa. Kelan mukaan korkeakouluopiskelijoiden ateriatuettuja aterioita on mahdollisuus nyt toimittaa opiskelijoille myös lähemmäs asuinaluetta.  Hintaan ei tule erillistä kuljetusmaksua, vaan ruuan voi noutaa opiskelijahintaan jakelupaikala (YO-kylä 7, parkkipaikka). Tarjolla Ti-pe 24.3.-27.3. klo 12.00 alkaen niin kauan kuin annoksia riittää! Annos sisältää lämpimän ruoan jäähdytettynä sekä vihersalaatin. 1 annos/ henkilö ainoastaan korttimaksulla. 2,60€/ateria opiskelijakortilla tai ateriatukikortilla, 6,00€/ateria ilman opiskelijakorttia. Unica noudattaa hygieniakäytäntöjä; pidäthän turvallisen etäisyyden ja tulet yksi kerrallaan myyntiautolle.

Lue lisää ja katso menu

TYYn palvelut sekä ohjeet opiskelijoille ja järjestöille koronatilanteen aikana

Turun yliopiston ylioppilaskunta seuraa toimissaan maamme hallituksen, aluehallintoviraston ja Turun yliopiston sekä Turun kaupungin ohjeistuksia. Seuraa sivujemme pääuutista ja saat kaikki ajankohtaiset infot ja ohjeet. 

Lue lisää

Turun yliopiston tilat suljettu kokonaan 13.4. asti

Opetus- ja tutkimustoiminta toteutetaan etäyhteyksien avulla. Yliopiston tiloihin pääsevät toistaiseksi ainoastaan työntekijät, joiden tehtävät on määritelty tärkeiksi yliopiston kriittisen toimintatason turvaamisen kannalta. Näistä henkilöistä on kerätty tieto tiedekunnilta, erillisiltä laitoksilta ja yliopiston yhteisiltä palveluilta. Kulkuoikeutetut henkilöt saavat tiedon sähköpostitse.

Ohjeita etätyöstä, opetuksen järjestämisestä ja opiskelusta on intranetissä (vaatii kirjautumisen).

Yliopistot tarjoavat avoimia opintojaan maksutta tutkinto-opiskelijoille – Turun yliopistosta mukana 12 kurssia

Osa Turun yliopiston avoimista yliopisto-opinnoista on nyt maksutta tarjolla tutkinto-opiskelijoille ympäri Suomen. Avoimet yliopistot avaavat etäyhteyksin opiskeltavaa avointa tarjontaansa väliaikaisesti maksuttomaksi. Näin tarjotaan tutkinto-opiskelijoille tukea poikkeustilanteessa, jossa yliopistojen lähiopetus on keskeytetty.

Lue lisää

Exam tenttitilat suljetaan 20.3.

Exam -tenttitilat on suljettu 20.3. lähtien. Tilanne on tämä ainakin 13.4. asti. Voit itse käydä perumassa jo varaamasi tentin Exam-järjestelmästä. Näin toimimalla autat myös yliopiston työntekijöitä tilanteen hoitamisessa. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan korvaavista suoritusmuodoista.

Lisätietoja: exam@utu.fi

Uusi opas auttaa kirjaston sähköisten palveluiden ja aineistojen käytössä 

Turun yliopiston kirjaston kaikki yksiköt ovat suljettuna valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 18.3.-13.4.2020 koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, mutta kirjasto palvelee asiakkaita tilojen kiinniolon aikana monin tavoin etänä. Lue opas linkistä ja saat hyödynnettyä etäpalvelut tehokkaasti.

Lue lisää

TYYn ohjeistus järjestöille koronavirustilanteesta

TYY suosittelee järjestöjä noudattamaan viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia ei-välttämättömän toiminnan osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa tapahtumien ja suurempien kokouksien perumista toistaiseksi. Ylioppilaskunta tiedottaa muuttuvasta tilanteesta tarpeen mukaan.

Read more

Haluatko tavata etänä muita opiskelijoita? Tule TYYn kahveille Zoomiin tai hengaa TYYlikkäässä habbohuoneessa!

TYY on perustanut kahvihuoneen Zoomiin, jossa on mahdollista tavata muita opiskelijoita. Kahvihuoneessa voi jutella vapaasti päivän kuulumisia, pohtia maailman menoa tai kysyä TYYltä asioita. TYYn kahvihuone on kaikille avoin kahvitila. Kahvihuone avataan Pop Up:na satunnaisesti seuraa someamme!

TYYllä on myös oma TYYlikäs habbohuone. Voit tavata muita opiskelijoita Habossa ja viettää heidän kanssa virtuaalisesti aikaa. TYYlikäs habbohuone on kaikille avoin ja siellä voi viettää aikaa ystävien kanssa ja luoda uusia suhteita muihin opiskelijoihin. Löydät huoneen habbo.fi -> luo oma hahmo -> hae kaikista huoneista -> TYYlikäs habbohuone.

Nähdään etänä!

Lue lisää

TYY hakee rahoitusta kehitysyhteistyöhankkeelle Huussi ry:n kanssa

Unicefin mukaan puhtaan veden saatavuuden lisäksi sanitaation heikko taso on merkittävä tauteja ja köyhyyttä lisäävä tekijä. TYYn ja Käymäläseura Huussi ry:n yhteinen hanke sijoittuu toteutuessaan Sambiaan, jossa heikko sanitaatio altistaa ihmisiä monille sairauksille ja esimerkiksi vaikeuttaa erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä. Kouluissa ei ole aina riittäviä saniteettitiloja, joten erityisesti kuukautisten alkaessa tytöt jättävät koulun helposti kesken. Käymäläseura Huussi ry on kuivakäymälöihin ja kestävään kehitykseen erikoistunut yhdistys, jolla on kokemusta onnistuneista kehitysyhteistyöhankkeista. Keskittymällä sanitaatioon hanke tukee terveyden edistämistä ja koulutusta paikallisissa yhteisöissä.
 
 

Tue tutkimusta COVID19 -pandemian vaikutuksista vastaamalla n. 15min kestävään kyselyyn

TEKSTI: Tutkimusryhmämme selvittää  koronaviruspandemian (COVID-19) yhteiskunnallisia vaikutuksia sekä ihmisten käytöstä ja asenteita tässä poikkeustilanteessa. Pyydämme teitä osallistumaan tutkimukseen vastaamalla oheiseen kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/009B5D30A325601D

Kyselyssä kartoitamme miten huomioitte COVID-19 pandemian omassa elämässänne ja miten suojelette perhettänne, kavereitanne, kollegoitanne ja yhteiskuntaa viruksen leviämiseltä. Vastaamiseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Kyselyssä ei kysytä mitään tunnistetietoja ja vastaaminen on täysin anonyymiä. Tuloksia ei raportoida yksilötasolla vaan ainoastaan ryhmätasolla.

Jos sinulla on mitään kysyttävää tutkimuksesta tai jostain siihen liittyvästä ota yhteyttä alla oleviin tutkijoihin:
Tohtori Ali Farooq (ali.farooq@utu.fi)
Tohtorikoulutettava Samuli Laato (sadala@utu.fi)
Dosentti A.K.M. Najmul Islam (Najmul.islam@utu.fi)campus sport vinkkaa kuinka liikkua itsenäisesti

CampusSportin kaikki toiminta on lakkautettu toistaiseksi varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuksia liikkua etänä sekä itsenäisesti että ohjaajiemme liikuttamana: https://www.campussport.fi/fi/liikutamme-etana/

► Hallituksen kokous 20.3.2020: Turun yliopistoon perustetaan teknillinen tiedekunta

► T:n palvelupisteet suljettuina 18.3.2020 lähtien 

#pysyTYYnenä - TYY on yhteisö myös poikkeustilassa

Vaikka tapahtumakalenterimme ammontaa nyt tyhjyttään, seuraa TYYn Instagramia @studentuniontyy ja pysyt mukana virtuaalisissa tapahtumissamme!
 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.