Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 12/2020


TYYn palvelut sekä ohjeet opiskelijoille ja järjestöille koronatilanteen aikana

Turun yliopiston ylioppilaskunta seuraa toimissaan maamme hallituksen, aluehallintoviraston ja Turun yliopiston sekä Turun kaupungin ohjeistuksia. Seuraa sivujemme pääuutista ja saat kaikki ajankohtaiset infot ja ohjeet. 

Lue lisää

Turun yliopisto sulkee tilansa kokonaan

Perjantaista 20.3.2020 klo 6.00 alkaen yliopiston tilat ovat suljettu 13.4.2020 asti. Myös Exam-tenttitilat suljetaan.

Opetus- ja tutkimustoiminta toteutetaan etäyhteyksien avulla. Yliopiston tiloihin pääsevät toistaiseksi ainoastaan työntekijät, joiden tehtävät on määritelty tärkeiksi yliopiston kriittisen toimintatason turvaamisen kannalta. Näistä henkilöistä on kerätty tieto tiedekunnilta, erillisiltä laitoksilta ja yliopiston yhteisiltä palveluilta. Kulkuoikeutetut henkilöt saavat tiedon sähköpostitse.

Ohjeita etätyöstä, opetuksen järjestämisestä ja opiskelusta on intranetissä (vaatii kirjautumisen).

Exam tenttitilat suljetaan 20.3.

Exam -tenttitilat on suljettu 20.3. lähtien. Tilanne on tämä ainakin 13.4. asti. Voit itse käydä perumassa jo varaamasi tentin Exam-järjestelmästä. Näin toimimalla autat myös yliopiston työntekijöitä tilanteen hoitamisessa. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan korvaavista suoritusmuodoista.

Lisätietoja: exam@utu.fi

Kirjastot suljettuna 18.3.2020 alkaen – hyödynnä kirjaston palveluita etänä

Turun yliopiston kirjaston kaikki yksiköt ovat suljettuna valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 18.3.-13.4.2020 koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, mutta kirjasto palvelee asiakkaita tilojen kiinniolon aikana monin tavoin etänä.

Lue lisää

TYYn ohjeistus järjestöille koronavirustilanteesta

TYY suosittelee järjestöjä noudattamaan viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia ei-välttämättömän toiminnan osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa tapahtumien ja suurempien kokouksien perumista toistaiseksi. Ylioppilaskunta tiedottaa muuttuvasta tilanteesta tarpeen mukaan.

Read more

Unica ravintolat palvelee poikkeustilanteen raameissa - ruokaa myös mukaan opiskelijahinnoin

Covid-19 viruksen leviämisen estämiseksi toteutettavat poikkeustoimet vaikuttavat merkittävästi Unica ravintoloiden palveluihin. Unica ravintoloille on äärimmäisen tärkeää toimia vastuullisesti  ja helpottaa samalla asiakkaiden arjen ruokailua. Unica  haluaa tarjota terveellisiä, edullisia ja monipuolisia vaihtoehtoja opiskelijoille ja kaupunkilaisille myös poikkeuksellisina aikoina.

Assarin ullakko palvelee normaaleilla, laajoilla aukioloajoilla maanantaista sunnuntaihin. Bryggen kasvislounaat tarjoillaan Assarin puolella.Tottisalmi  ja Piccu Maccia, sekä Kupittaan alueella ravintola Deli Pharma ja Runosmäessä ravintola Ruokakello ovat avoinna aamiaisesta myöhäiseen iltapäivän lounaaseen.

Unicasta saa herkullisen take away lounaan ja kahviherkut mukaan itselle tai koko perheelle – myös opiskelijahintaan!

Oppilaitosten yhteydessä olevat ravintolat Galilei, Macciavelli, Dental ja Linus ovat suljettuina.

Lue lisää

Tietoa Kelan maksamista tuista koronaepidemian aikana

Opintotukisäännökset mahdollistavat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen huomioimisen opintotuen enimmäisajoissa ja opintojen riittävässä edistymisessä. Jos opiskelu ei ole ollut mahdollista, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, vaikka opintosuoritusmäärä ei ole ollut riittävä. Opintotuen enimmäisaikaa voidaan myös pidentää. 

Korkeakouluopiskelijoiden ateriatuettuja aterioita voidaan myydä nykyisessä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa ravintolan ulkopuolelle mukaan otettavaksi, jos opiskelijaravintola voidaan pitää auki.

Lue lisää

YTHS:n päivitetyt ohjeet asiointiin

YTHS on päivittänyt ohjeistustaan asiointiin koronavirusepidemian aikana. Koronaviruksen (COVID-19) leviäminen Suomessa on kiihtynyt. Virus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita.

Lue lisää

TYY kommentoi esitystä teknillisestä tiedekunnasta yliopiston hallitukselle ja johdolle

Yliopiston hallitukselle on esitetty teknillisen tiedekunnan perustamista vuoden 2021 alusta. TYY ilmaisi yliopiston hallitukselle ja johdolle pettymyksensä asian tähänastisesta valmistelusta ja asian turhasta kiirehtimisestä. Lisäksi TYY ehdotti tekniikan laajennuksen palauttamista osaksi normaalia toiminnan kehittämistä, jotta syksyllä 2020 alkavien koulutusten laatu pystytään varmistamaan. Ylioppilaskunta esitti omat ajatuksensa siitä, miten tämä onnistuisi ja mitä asioita prosessissa tulisi huomioida.

Lue lisää

Tue tutkimusta COVID19 -pandemian vaikutuksista vastaamalla n. 15min kestävään kyselyyn

TEKSTI: Tutkimusryhmämme selvittää  koronaviruspandemian (COVID-19) yhteiskunnallisia vaikutuksia sekä ihmisten käytöstä ja asenteita tässä poikkeustilanteessa. Pyydämme teitä osallistumaan tutkimukseen vastaamalla oheiseen kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/009B5D30A325601D

Kyselyssä kartoitamme miten huomioitte COVID-19 pandemian omassa elämässänne ja miten suojelette perhettänne, kavereitanne, kollegoitanne ja yhteiskuntaa viruksen leviämiseltä. Vastaamiseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Kyselyssä ei kysytä mitään tunnistetietoja ja vastaaminen on täysin anonyymiä. Tuloksia ei raportoida yksilötasolla vaan ainoastaan ryhmätasolla.

Jos sinulla on mitään kysyttävää tutkimuksesta tai jostain siihen liittyvästä ota yhteyttä alla oleviin tutkijoihin:
Tohtori Ali Farooq (ali.farooq@utu.fi)
Tohtorikoulutettava Samuli Laato (sadala@utu.fi)
Dosentti A.K.M. Najmul Islam (Najmul.islam@utu.fi)campus sport vinkkaa kuinka liikkua itsenäisesti

CampusSportin kaikki toiminta on lakkautettu toistaiseksi varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuksia liikkua etänä sekä itsenäisesti että ohjaajiemme liikuttamana: https://www.campussport.fi/fi/liikutamme-etana/

► Suomi poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi – Turun yliopisto mukauttaa toimintaansa

► Turun yliopiston ohjeet koronavirukseen varautumisesta

► Rehtori Kola: Reagoimme muuttuvaan koronavirustilanteeseen - yhteistyössä löydämme parhaat toimintatavat

► Opiskelijakeskus Disco suljettu 16.3.2020 alkaen

► CampusSportin toiminta lakkautettu toistaiseksi

► Tekniikan laajennuksen organisointivaihtoehtoja esiteltiin henkilöstölle avoimessa tilaisuudessa

#pysyTYYnenä - TYY on yhteisö myös poikkeustilassa

Vaikka tapahtumakalenterimme ammontaa nyt tyhjyttään, seuraa TYYn Instagramia @studentuniontyy ja pysyt mukana virtuaalisissa tapahtumissamme!
 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.