Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 11/2020


TYY hakee tapahtumatuottajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) hakee TAPAHTUMATUOTTAJAA toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työaika on 25 tuntia viikossa. Työ alkaa mahdollisimman pian maaliskuussa 2020. Tarjoamme sinulle joustavan ja monipuolisen työn, johon saat tukea ylioppilaskunnan toimistolta. Tapahtumien toteutukseen liittyvät työtehtävät painottuvat ajallisesti tapahtumien yhteyteen. Eduksi katsomme opiskelijatapahtumien tuntemuksen, kokemuksen vapaaehtoisten ohjaamisesta sekä kiinnostuksen TYYn yrityssuhteiden kehittämiseen.

Peruspalkka on 1505,72 euroa kuukaudessa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työsuhteessa noudatetaan ylioppilaskuntien työehtosopimusta. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 13.3.2020 klo 23.59 mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”tapahtumatuottajan haku”.

Lue lisää

Bändihaku TYYn Vappuintroon on nyt auki!

Nyt bändilläsi on mahdollisuus valloittaa TYYppien sydämet ja päästä esiintymään tuhansille ihmisille koko kaupungin vappupiknikille Vartiovuorenmäelle 1.5.! Etsimme ennen kaikkea hyviä livebändejä ja -esiintyjiä. Turun yliopiston ylioppilaskunnan Vappuintro 2.0 on bändikilpailu, jossa Turun musiikkimaailman kirkkaimmat lupaukset ottavat mittaa toisistaan sosiaalisessa mediassa ja kilpailevat keskenään siitä, kuka pääsee toukokuussa soittamaan vappupiknikillä Vartiovuorenmäellä sekä Avajaiskarnevaaleilla jokirannassa 4.9. Kilpailu käydään 23.-29.3.2020 välisenä aikana TYYn some-kanavissa ja eniten ääniä saanut bändi voittaa halutun kunnian olla TYYn virallinen Vappu-bändi! Voitajille lisäksi luvassa ravintolalahjakortti.

Lähetä avoin hakemus osoitteeseen tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi maanantaihin 22.3. kello 23.59 mennessä.
Sisällytä hakemukseen video- tai ääniklippi, jonka voi jakaa sosiaalisen median kanavissa sekä lyhyt esittely bändistä.

Lue lsää

Haluaisitko suunnitella TYYlikkäimmän vappumerkin ikinä?

Nyt siihen on mahdollisuus. Suunnittele unelmiesi haalarimerkki TYYlikkääseen vappuun! Haalarimerkin tulee olla pyöreä ja TYYn arvojen mukainen, ja siinä tulee näkyä teksti ”TYYlikäs vappu 2020”. Muilta osin vain luovuus on rajana. Haalarimerkin halkaisija tulee olemaan 8 senttiä. Lähetä ehdotukseksi 17.3. mennessä osoitteeseen tyy-viestintaasiantuntija@utu.fi. Paras haalarimerkki pääsee tuotantoon ja koristamaan vappukansan haalareita.

Lue lisää

Ylijäämäruoan jakelu Kampuskappelilla jatkuu torstaista 12.3. alkaen

TYY jatkaa yhteistyössä Syörään yhressä -hankkeen ja yliopistopappien kanssa. Kampuskappelilla jaetaan torstaisin turkulaisen Voi Veljet -ravintoloiden viikon lounailta ylijäänyttä ruokaa ilmaiseksi opiskelijoille, ruokaa, joka menisi muutoin hävikkiin. Kannattaa siis varata mukaan oma astia, esim. muovirasia, jossa ruoan voi kuljettaa. Samalla teet palveluksen ympäristölle ja itsellesi. Jakelu maaliskuussa torstaisin klo 15-16 ja huhtikuussa tuntia myöhemmin klo 16-17.

Lue lisää

Sinisellä taustalla pinkkejä graafisia kuvioita

Kansainvälisty kotona: hae kansainvälisten opiskelijoiden tuutoriksi

Haluatko kotikansainvälistyä ja saada ystäviä eri maista? Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle! Hakuaikaa on jatkettu 15.3. asti.

Syksyllä Turun yliopistoon saapuu noin 300 uutta vaihto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Kansainvälisen vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa opiskelijaa opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin. Jokainen kv-tuutori saa pienryhmän vaihto-opiskelijoita, joista suurin osa saapuu elokuun puolenvälin jälkeen. Olisikin hyvä, jos olisit käytettävissä tuutorina tästä eteenpäin.

Lue lisää

TYYn 0,7 % kohteet 2020 haussa

Turun yliopiston ylioppilaskunta on sitoutunut lahjoittamaan vuotuisesta budjetistaan 0,7% kehitysyhteistyöhön. Summa jaetaan kahden järjestön kesken ja tänä vuonna lahjoitettava summa on noin 2700 euroa järjestöä kohden. TYY etsii nyt lahjoituskohteita vuodelle 2020. Etsimme hankkeita, joissa Suomessa toimivalla järjestöllä on kumppani globaalissa etelässä ja hanke täyttää joitakin Agenda2030 tavoitteita. Täytä sähköinen hakemus 17.3.2020 klo 23.59 mennessä. 

Lue lisää

Ilmastonmuutos ja pakolaisuus -valokuvanäyttely Turun yliopistolla

Valokuvaaja Outi Neuvosen ilmastonmuutosta ja pakolaisuutta käsittelevä valokuvanäyttely saapuu Turkuun valtakunnallisella rasisminvastaisella viikolla. Näyttely on nähtävillä Turun yliopiston Educarium-rakennuksen aulassa viikolla 12. Järjestäjänä toimii Turun yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyösiipi. Näyttely on avoin kaikille ja se on nähtävissä Educariumin (Assistentinkatu 5) aulassa 16.-20.3.2020. Suomen Pakolaisavun tuottaman näyttelyn avoimia avajaisia juhlistetaan maanantaina 16.3. klo 14. Näyttely on auki ma-to klo 9-17 ja pe 9-15. Tervetuloa! Valokuvanäyttely on tuotettu Euroopan unionin rahoitustuella.
 

Artiks

Artiks tarjoaa sinulle 10% alennusta koko valikoimasta. Tarjous koskee myös jo alennettuja tuotteita.

Lue lisää

Turun yliopiston hallinnoimat stipendit ja apurahat 2020

► Hae BARI-tutkimusharjoittelupaikkoja 31.3. mennessä!

► Keskustelu- ja kahvitilaisuudessa puhuttiin uudesta strategiasta

► Jatkuvan oppimisen ohjelma 2021 - 2030 on julkaistu

► OKM asetti korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisten asioiden foorumin – puheenjohtajaksi Turun yliopiston rehtori Jukka Kola

► Opetusministeri Li Andersson vieraili kasvatustieteiden tiedekunnassa

► Turun yliopisto maailman 500 parhaan joukkoon 11 tieteenalalla QS Rankingin alakohtaisessa vertailussa

► Shruti Jain voitti 3MT-kilpailun – intohimo tutkimukseen välittyi sekä yleisölle että tuomaristolle

► Meyer Turusta yliopiston ensimmäinen strateginen kumppani

12.3. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 15-16

12.3. TYY International Wing: Meeting 3

12.3. Talviolympialaiset rastikierros / Hybridi & Opex

12.3. Poikkitieteelliset After Ski - bileet / Hybridi & Opex

15.3. TuKY-Speksi 2020: Monttu — Eeppinen kasariseikkailu, Ensi-ilta (katso muut esitykset)

16.3. Rasisminvastaisen viikon valokuvanäyttelyn avajaiset

17.3. Akateosin kokous

17.3. QmeSpeksi 2020 - Operaatio Imago -ensi-ilta (katso muut esitykset)

18.3. Asteriski, TYKry & Synapsi: Faijabileet / Dad party

19.3. TYYn Yhdenvertaisuussiipi kokoustaa

20.3. Mielipuoliveturi - Turun ylioppilasteatteri (katso muut esitykset

21.3. Tutka ry: Pehmolelukahvila

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.