Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 9/2020


TYY hakee tapahtumatuottajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) hakee TAPAHTUMATUOTTAJAA toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työaika on 25 tuntia viikossa. Työ alkaa mahdollisimman pian maaliskuussa 2020. Tarjoamme sinulle joustavan ja monipuolisen työn, johon saat tukea ylioppilaskunnan toimistolta. Tapahtumien toteutukseen liittyvät työtehtävät painottuvat ajallisesti tapahtumien yhteyteen. Eduksi katsomme opiskelijatapahtumien tuntemuksen, kokemuksen vapaaehtoisten ohjaamisesta sekä kiinnostuksen TYYn yrityssuhteiden kehittämiseen.

Peruspalkka on 1505,72 euroa kuukaudessa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työsuhteessa noudatetaan ylioppilaskuntien työehtosopimusta. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 13.3.2020 klo 23.59 mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”tapahtumatuottajan haku”.

Lue lisää

TYY hakee vuokratilojen hoitajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) hakee VUOKRATILOJEN HOITAJAA osa-aikaiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työ alkaa mahdollisimman pian maaliskuussa 2020. Tarjoamme sinulle joustavat työajat ja itsenäisen työn, johon saat tukea ylioppilaskunnan toimistolta. Työ sisältää myös ilta- ja viikonlopputöitä ja sopii hyvin esimerkiksi opintojen ohella tehtäväksi. B-ajokortti ja mahdollisuus oman auton käyttöön sekä TYYn ja sen järjestöjen tuntemus katsotaan eduksi.

Tuntipalkka on 12,14 euroa tunnissa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työaika riippuu vuokrausten määrästä ja on kesäaikaa lukuun ottamatta noin 10 tuntia viikossa. Työsuhteessa noudatetaan ylioppilaskuntien työehtosopimusta. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 9.3.2020 klo 23.59 mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”Tilojen hoitajan haku”.

Lisää sisältöä

Sinisellä pohjalla vasemmassa reunassa pinkkejä salmiakkikuvioita. Vasemmalla vaalea teksti LINJOILLA Edustajistoryhmien ajatuksia poliittisesta linjapaperista.

Linjoilla – Edustajistoryhmien ajatuksia poliittisesta linjapaperista:

LINJOILLA VIHREÄ LISTA
Kestävä kehitys huomioitava kokonaisvaltaisesti TYYn linjapaperissa
► Lue blogi

LINJOILLA VIHREÄ VASEMMISTO
TYYn on julistauduttava linjapaperissaan feministiseksi
Lue blogi

LINJOILLA TSE-LISTA
Kuuleeko TYY? Täällä kauppakorkeakoulu
Lue blogi

Tänä keväänä TYYn blogissa kuullaan TYYn edustajistoryhmien ajatuksia poliittisen linjapaperin päivityksestä ja edustajistotyöskentelystä. Poliittisessa linjapaperissa määritellään TYYn poliittiset kannat koulutus- ja sosiaalipolitiikkaan, opiskelijayhteisöön sekä yhteiskuntavaikuttamiseen liittyvissä asioissa. Haluamme, että opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua myös edustajistoryhmiin ja heidän ajatuksiinsa.

Ei menny niinku Strömsös? – ota yhteyttä oikeusaputoimikuntaan!

Turun yliopiston oikeusaputoimikunta tarjoaa maksutonta oikeudellista neuvontaa TYYn, TUOn ja ÅAS:n jäsenille. Toimikunnan oikeustieteen opiskelijat ovat valmistautuneet auttamaan juuri sinua! Mieluummin kysyy varmuuden vuoksi kuin ei kysyisi ollenkaan. Oikeusaputoimikunnan oikeudellinen neuvonta on täysin maksutonta opiskelijoille, ja suosittelemme lämpimästi hyödyntämään tätä mahdollisuutta opiskelujen aikana. Voit olla yhteydessä oikeusaputoimikuntaan myös ei-ajankohtaisten asioiden tiimoilta, kuten esimerkiksi tulevaisuudessa häämöttävän avioehtosopimuksen solmimisen tai vaikka sukulaisen perunkirjoituksen.

Oikeusaputoimikunta päivystää keskiviikkoisin klo 18-20 TYYn toimistolla. Voit myös ottaa yhteyttä s-postilla tyy-oikeusapu@utu.fi tai päivystysaikoina puhelimitse 045 843 3428. TYYn neuvontalakimies päivystää TYYn toimistolla tiistaisin klo 18-19. 

► Lue lisää

Sinisellä taustalla pinkkejä graafisia kuvioita

Kansainvälisty kotona: hae kansainvälisten opiskelijoiden tuutoriksi

Haluatko kotikansainvälistyä ja saada ystäviä eri maista? Hae kansainväliseksi tuutoriksi Turun yliopistoon saapuvalle vaihto-opiskelijalle! Hakuaikaa on jatkettu 15.3. asti.

Syksyllä Turun yliopistoon saapuu noin 300 uutta vaihto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Kansainvälisen vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa opiskelijaa opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin. Jokainen kv-tuutori saa pienryhmän vaihto-opiskelijoita, joista suurin osa saapuu elokuun puolenvälin jälkeen. Olisikin hyvä, jos olisit käytettävissä tuutorina tästä eteenpäin.

Lue lisää

TYYn 0,7 % kohteet 2020 haussa

Turun yliopiston ylioppilaskunta on sitoutunut lahjoittamaan vuotuisesta budjetistaan 0,7% kehitysyhteistyöhön. Summa jaetaan kahden järjestön kesken ja tänä vuonna lahjoitettava summa on noin 2700 euroa järjestöä kohden. TYY etsii nyt lahjoituskohteita vuodelle 2020. Etsimme hankkeita, joissa Suomessa toimivalla järjestöllä on kumppani globaalissa etelässä ja hanke täyttää joitakin Agenda2030 tavoitteita. Täytä sähköinen hakemus 17.3.2020 klo 23.59 mennessä. 

Lue lisää

CampusSport: Vapaita uintivuoroja jäsenille

Ensi viikosta lähtien on tarjolla harvinaista herkkua, nimittäin vapaita uintivuoroja CampusSportin jäsenille. Uimaan pääsee viitenä keskiviikkona alkaen 11.3 ja jatkuen 8.4. asti. Uintivuorot järjestetään Turun Uimahallissa (Rehtorinpellonkatu 4) keskiviikkoisin klo 19-21. Vuoroille ei ole etukäteisilmoittautumista. Osallistuakseen vuorolle on osattava uida, paikalla on uimavalvoja mutta uinti ei ole ohjattua.

Lue lisää

Ilmastonmuutos ja pakolaisuus -valokuvanäyttely Turun yliopistolla

Valokuvaaja Outi Neuvosen ilmastonmuutosta ja pakolaisuutta käsittelevä valokuvanäyttely saapuu Turkuun valtakunnallisella rasisminvastaisella viikolla. Näyttely on nähtävillä Turun yliopiston Educarium-rakennuksen aulassa viikolla 12. Järjestäjänä toimii Turun yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyösiipi. Näyttely on avoin kaikille ja se on nähtävissä Educariumin (Assistentinkatu 5) aulassa 16.-20.3.2020. Suomen Pakolaisavun tuottaman näyttelyn avoimia avajaisia juhlistetaan maanantaina 16.3. klo 14. Näyttely on auki ma-to klo 9-17 ja pe 9-15. Tervetuloa! Valokuvanäyttely on tuotettu Euroopan unionin rahoitustuella.
 

QmeSpeksi 2020 – Operaatio Imago

QmeSpeksi Operaatio Imago saa ensi-iltansa Raumalla Kulttuurikuppila Brummissa tiistaina 17.3.2020 klo 19.00. Esityksiä on Raumalla neljä ja Turussa Nuorten toimintatalo Vimmassa yksi. Nyt on aika ostaa liput haluamaasi näytökseen Kide.app-sovelluksesta tai Rauman Kaupungintalon Palvelupiste Pyyrmanista, ennen kuin ne viedään käsistä. Operaatio Imago seuraa raumalaisen poliisiaseman ponnisteluja kaupungin julkisuuskuvan parantamisen eteen. Tule selvittämään, onko kaupungin maine vajonnut jo peruuttamattoman alhaiseksi? Riittääkö Jonnan filmi loppuun asti? Entä mihin Auramän todella pyrkii? Ja onko Narulla varmasti kaikki kansiot aakkosjärjestyksessä?

Lue lisää

TuKY-Speksi on täällä jälleen, 12. kertaa!

Pitkä odotus palkitaan, kun Speksin uskomaton show saa taas ensi-iltansa 15.3 Kårenilla. TuKY-Speksi 2020 palaa 80-luvun Turkuun. Turun ytimeen on ilmestynyt valtava monttu, jonka alkuperästä kenelläkään ei tunnu olevan varmuutta, ja kaupungissa on lähiaikoina havaittu mystisiä katoamistapauksia. Rohkea opiskelijakolmikko alkaa selvittää montun mysteeriä. Speksissä nähdään myös viheliäs rakennuttaja sihteereineen sekä omalaatuinen kalakauppias. Myös Turun kaupunginvaltuustolla on näppinsä pelissä. Näistä aineksista syntyy komedia, josta ei rakkautta, yllätyksiä ja kasarihittejä puutu. Selviääkö montun arvoitus, ja kuinka käy Turun tulevaisuuden? Löydä vastaukset, kun TuKY-Speksi palaa parrasvaloihin energisempänä, ratkiriemukkaampana ja suurenmoisempana kuin koskaan! Liput Lyytistä.

Lue lisää

Lautapelit.fi

-10% KAIKISTA NORMAALIHINTAISISTA TUOTTEISTA

10% alennusta kaikista tuotteista myymälöissä. Etu ei koske jo alennettuja tuotteita.

Lue lisää

Ilmoittaudu mukaan Johdanto työelämän moninaisuuteen ja työhyvinvointiin –opintojaksolle 12.3. mennessä! 

► Tervetuloa kuuntelemaan uusien professorien professoriluentoja 11.3. 

► Turun yliopisto on rakentanut parempaa tulevaisuutta jo sadan vuoden ajan

► Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Turun yliopiston vuoden alumni 

► Satavuotissynttäreillä juhlittiin näyttävästi tieteen valoa

► Infosivu koronavirustilanteesta intrassa

► Tekniikan laajennuksen organisointivaihtoehtoja esiteltiin henkilöstölle

 

7.3. Euroviisuilta / Eurovision night

11.3. Germanican myyjäiset

12.3. TYY International Wing: Meeting 3

12.3. Talviolympialaiset rastikierros / Hybridi & Opex

12.3. Poikkitieteelliset After Ski - bileet / Hybridi & Opex

16.3. Rasisminvastaisen viikon valokuvanäyttelyn avajaiset

17.3. Akateosin kokous

17.3. QmeSpeksi 2020 - Operaatio Imago -ensi-ilta

18.3. Asteriski, TYKry & Synapsi: Faijabileet / Dad party

20.3. Mielipuoliveturi - Turun ylioppilasteatteri

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.