Olet täällä

TYYn uutiskirje 9/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 9/2019
Lue selaimessa: bit.ly/2NwfrhU

Tervetuloa omaan kotiin

Juuri nyt meillä on tarjolla runsaasti vapaita opiskelija-asuntoja. Tutustu asuntoihimme osoitteessa asuntohaku.tys.fi ja valitse uusi oma kotisi! TYS:n asunnot ovat n. 15-20 % edullisempia kuin vastaavat yksityisillä markkinoilla ja vuokraan sisältyy sähkö, vesi, nettiyhteys sekä neljä saunavuoroa kuukaudessa. @tysturku #tysturku #tysasunnot

>> Lue lisää

 

Uusimme tilojemme ja lainatavaroidemme 
varausjärjestelmän

Uusi järjestelmä on nyt valmis ja se otetaan käyttöön viikolla 10. Uuden järjestelmän myötä TYYn tilojen ja tavaroiden lainaaminen tulee olemaan entistä helpompaa. Turku-salin varausmahdollisuus poistui 27.3. Outlook-kalentereista ja siirtyy myös uuteen varausjärjestelmään. Huomioithan tämän Turku-salia varatessasi. Varausjärjestelmän siirron aikana voi ilmetä joitakin hetkellisiä ongelmia, pahoittelemme niistä johtuvaa haittaa. Mikäli sinulla on kysymyksiä tilojen varaamisesta tai huomaat ongelmia varaamisessa, otathan yhteyttä tyy-tiedottaja@utu.fi

>> Lue lisää

Hemme Turun ylioppilaslehden päätoimittajaa keväällä alkavaan, kokoaikaiseen ja toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kehittyä journalistina, johtaa lehden julkaisemista ensimmäisistä ideoista painoon ja verkkolehteen saakka sekä mahtavan työyhteisön. Tehtävän palkka on lehdistön työehtosopimuksen IIb-tason mukainen. Päätoimittaja vastaa Turun ylioppilaslehden ilmestymisestä ja sisällöstä. Turun ylioppilaslehdessä työskentelee päätoimittajan lisäksi lehden harjoittelija ja siviilipalvelushenkilö. Lehteä tekee myös laaja avustajakunta. Hae 15.3.2019 kello 16.00 mennessä.

>> Lue tarkemmat tiedot ja hakuohjeet

Tule siviilipalvelushenkilöksi Turun ylioppilaslehteen

Turun ylioppilaslehti hakee siviilipalvelushenkilöä heinä–elokuun vaihteessa alkavaan palvelus-suhteeseen. Tehtäviin kuuluvat Tylkkäriin kirjoittaminen ja valokuvaaminen, verkkolehden ja somekanavien päivittäminen sekä lehtien jako. Lisäksi siviilipalvelus-henkilö hoitaa erilaisia tehtäviä ylioppilaskunnassa, esimerkiksi toimistotyötä. Tehtäviä voidaan painottaa siviilipalvelushenkilön vahvuuksien ja kiinnostusten perusteella. Haku on jatkuva. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löytyessä.

>> Lue tarkemmat tiedot ja hakuohjeet

Hae nyt kv-tuutoriksi!

Tuutorihaku lukuvuodelle 2019-2020 on käynnissä 28.2.2019 asti, joten vielä ehdit hyvin hakea vaihto-opiskelijoiden kv-tuutoriksi! Olemme saaneet mukavan määrän hakemuksia, mutta kaipaamme vielä lisää innokkaita opiskelijoita toivottamaan kansainväliset opiskelijat osaksi yliopistoyhteisöä! Kv-tuutorina olet vaihto-opiskelijoiden käytännön tukena, kun he aloittavat opintonsa Turun yliopistossa. Kv-tuutorointi on erinomainen tilaisuus kotikansainvälistyä, oppia muista kulttuureista ja saada ystäviä ympäri maailmaa.

>> Lue lisää

Kesätöihin LähiTapiola Varsinais-Suomeen?

Haluaisitko työskennellä maailman ainoassa turkulaisessa Elämänturvayhtiössä? LähiTapiola Varsinais-Suomen kesätyöpaikat ovat nyt auki. Tarvitsemme kesän ajaksi vahvistuksia niin asiakaspalveluun, digicenteriimme kuin korvauspalveluun, joissa turvaamme asiakkaidemme elämää rohkealla, intohimoisella ja hyväntahtoisella otteella. Tehtäviin saa myös erittäin hyvän perehdytyksen. Jos haluat mukaan porukkaamme, klikkaa linkkiä ja hae kesätyöpaikkoja viimeistään 28.2.!

>> Lue lisää ja hae

Tule ideoimaan ja kehittämään uusia ratkaisuja energian visualisointiin ja pelillistämiseen!

Turussa järjestetään toukokuussa 17.-18.5.2019 Energy Hackathon. Energy Hackathonissa etsitään ratkaisuja siihen, miten energiaa ja energiankulutusta voisi tehdä näkyvämmäksi ja sen säästäminen mielenkiintoiseksi mahdollisimman konkreettisilla ja hauskoillakin tavoilla.  Luvassa sparrausta ja tukea ideoiden kehittämiseen. Tapahtuma on suunnattu peli-alan, energia-alan ja ohjelmistoalan yrityksille, asiantuntijoille, opiskelijoille ja muille kiinnostuneille!

>> Lue lisää

Opiskelijakaupunki Turku

Turku Business Race for students 12.3.

Turku Business Race on rento ja hyvätuulinen kilpailu, joka tuo yhteen  turkulaisten korkeakoulujen opiskelijat ja Tiedepuiston yritykset. Turku Business Racessa ryhmät kiertävät yritysten rasteilla ratkoen tehtäviä. Tapahtumaan mahtuu 100 ensimmäistä ilmoittautunutta henkilöä eli toimi nopeasti. Kerää kasaan neljän hengen joukkue ja ilmoittaudu 9.3. mennessä.

>> Lue lisää

Porissa

Karhupoikkarit

Makoisten talviunien jälkeen Urho-karhu johdattelee monenkirjavan haalarikansan (aina villakoirista rottweilereihin) Cabaret Discothequeen Poriin juhlimaan keskiviikkona 20.3. kello 22 alkaen! Ne kutsuu Urhoo karhuks, mut mepäs kutsuttiin Karri Koira paikalle viihdyttämään poikkarikansaa maaliskuussa. Näitä bileitä ei kannata missata, sillä meininki tulee olemaan hau-hau-hauskaa!

>> Lue lisää

Raumalla

Tule Raumalle 
opiskelijasihteeriksi

Haemme Rauman opiskelijasihteeriä osa-aikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen. Rauman opiskelijasihteerin tehtävänä on TYYn palveluista huolehtiminen itsenäisesti ylioppilaskunnan Rauman toimipisteessä. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 1.3.2019 klo 16.00 mennessä.

>> Lue lisää

Kaupunki kansien välissä – Miltä Turku näyttää kirjailijoiden kuvaamana?

>> Lue lisää

Opiskelijoille -15% etu kaikista Forenomin hostelleista ja aparthotelleista, jotka on varattu verkkokaupasta.

>> Lue lisää

28.3. SHO: LinkedIn työpaja

28.3. TLKS Speksi 2019: Armon varjossa (katso muut esitykset)

2.3. Nälkätaiteilija 18.00, ÄN YY TEE TYT! -teatterifestivaali (katso muut esitykset)

2.3. Läsnismusikaali 19.30, ÄN YY TEE TYT! -teatterifestivaali (katso muut esitykset)

3.3. Kinokopla: Cold War

4.3. Ilmastoillan jatkotapahtuma

5.3. Fastlaskiainen 2019

5.3. Avustuskoulutus TYYn järjestöille

6.3. Isäm maa pileet

6.3. Kääntöpiiri: Pullamyyjäiset

10.3. Kinokopla: The Rider

11.3. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Päärakennus purettu luurankoonsa – rakennustöiden tavoite valmistua huhtikuussa 2020

>> Ilmastonmuutos, päästöjen vähentäminen ja digitalisaatio esillä Studia Generalia -luennolla 6.3. 

>> Studia Maritima - avoin luentosarja merenkulun aiheista

>> Lähdeluettelo solmussa? - viitteet haltuun kirjaston koulutuksessa 

>> Turun yliopisto on savuton yliopisto

>> Pitäjänkarttoja, merikarttoja, kasvillisuuskarttoja - Tule tutustumaan 1900-luvun karttoihin 

Yliopiston kirjastokortti uudistuu - äänestä uuden kortin ilmettä!

Olemme suunnitelleet muutaman erilaisen kirjastokorttivaihtoehdon. Kerro meille, mikä kirjastokorttiehdokkaista on suosikkisi? Äänestä kirjasto facebookissa @LibUniTurku tai kirjastoissamme.

Tarjoamme osaamisella hyvinvointia - ilmoittautuminen avoinna nyt!

Saavu kuulemaan, miten jaksat opinnoissasi ja työssäsi paremmin. Työhyvinvointiin ja työterveyteen vaikuttavien osa-alueiden tiedostaminen auttaa ennakoimaan työelämässäsi vastaan tulevia tilanteita ja tekemään valintoja hyvien ratkaisujen puolesta. Kurssi on aineopintotasoinen ja avoin kaikkien tiedekuntien opiskelijoille. Henkilökunnalle on myös oma kiintiö. Kurssin järjestää Turun työtieteiden keskus, TCLS.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 27.02.2019 klo 18:44