Olet täällä

TYYn uutiskirje 6/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 6/2019
Lue selaimessa: bit.ly/2SaNr93

Ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivä

Turun yliopiston ylioppilaskunta ja Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry haluavat toivottavat kaikki tervetulleeksi muistamaan aikaa, jolloin kahdesta ylioppilaskunnasta tuli yksi! Kyseessä on siis ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivä, jota vietetään nyt yhdeksättä kertaa. Vuonna 2019 tätä päivää juhlitaan mitä sopivimmin ystävänpäivänä, 14.2.2019 kello 16 alkaen Bar Montussa (Rehtorinpellonkatu 3). Tilaisuuden virallinen osuus kestää noin tunnin, jonka jälkeen iltaa voi jatkaa Montussa rennommissa tunnelmissa. Tilaisuudessa on tarjolla cocktail-paloja, musiikkia ja lyhyita juhlapuheita. Tervetulleita ovat kaikki TYYn jäsenet tiedekuntaan ja vuosikurssiin katsomatta. Tapahtuma on ilmainen, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. >> Lue lisää

 

Kevätlukukaudella alkavat YTHS:n ryhmät elämänhallinnan ja terveyden edistämiseksi

YTHS:n ryhmätoiminta on tehokasta toimintaa ammattilaisten johdolla ja toiminnassa voimaannuttava elementtinä on mukana myös toisten opiskelijoiden kautta saatava vertaistuki.YTHS:n ryhmätoiminta on opiskelijoille ilmaista. Paikkoja ryhmissä on rajatusti, joten ilmoittaudu pian. Tarjolla on myös erilaisia verkkoryhmiä.

>> Lue lisää

Hae opiskelijatuutoriksi! 

Opiskelijatuutori on uusille opiskelijoille tärkeä tuki opintojen sujuvan ja mukavan alun varmistamisen kannalta. Tuutorina saat monella tavalla palkitsevan ja arvokkaan kokemuksen sekä opintopisteitä ja rahallisen korvauksen. Lukuvuoden 2019-2020 alussa aloittaville uusille opiskelijoille haetaan tuutoreita tiedekuntakohtaisilla hakulomakkeilla. Hakuaika on 28.2.2019 asti.

>> Lue lisää

Fölin alennushintainen matkakortti myös yli 30-vuotiaille opiskelijoille

Opiskelija-alennuksen ehtoja muutettiin ja myös yli 30-vuotiaat opiskelijat voivat saada nyt Fölin alennushintaisen matkakortin, vaikka he eivät saisi Kelan opintotukea. Opiskelija-alennukseen ovat siis jatkossa oikeutettuja kaikki päätoimisesti tutkintoon johtavassa koulutuksessa tai perusopetuksessa opiskelevat Föli-kuntalaiset.

>> Lue lisää

Rento opiskelijakuoro Cantus Mercurialis hakee lisää mieslaulajia

Kauppakorkeakoulun poikkitieteellinen sekakuoro Cantus Mercurialis hakee helmikuun aikana lisää mieslaulajia. Ohjelmistomme koostuu pääasiassa kevyestä musiikista. Aikaisempi kokemus kuorolaulusta ei ole tarpeen. Tarvitset vain intoa, hyvää asennetta ja sopivasti sävelkorvaa! Laita viestiä puheenjohtaja@cantusmercurialis.fi, niin järjestämme sinulle koelauluajan. 

>> Lue lisää

Fastlaskiainen Vartiovuorella 5.3.

Kenellä on tyylikkäin laskuväline, paras joukkuehenki, luovin idea? Pääsevätkö kaikki laskuvälineet maalilinjan yli? Nopeus ei ole valtti, mutta vuoden suosikkilaskuvälineen päättää jälleen arvovaltainen yleisö ja tuomaristo. Kisan jälkeen Kårenin Street Food barissa tarjoillaan lämmintä juomaa ja musiikkia haalarikansalle. Fastlaskiaisessa mukana myös Opiskelijakaupunki Turku!

>> Lue lisää

Mitä su(u)lle kuuluu?

Pidetään su(u)sta hyvää huolta, muistuttaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS, kun Viikolla 6 vietetään Suomessa ksylitoliviikkoa jo 15. kertaa. Ksylitoli ja suunterveys näkyvät viikon kunniaksi kaikissa YTHS:n toimipisteissä, sosiaalisessa mediassa.Ksylitoli ehkäisee hampaiden reikiintymistä.  Käytä ksylitolia aina ruokailun jälkeen. Nappaa aterian tai välipalan päälle ksylitolipurukumia tai -pastilleja.

>> Lue lisää

Yliopiston Rekry:

Hae Rekryn uravalmennukseen 17.2. mennessä

Mietitkö mitä tekisit valmistumisen jälkeen? Rekryn uravalmennuksessa saat tukea tulevaisuuden suunnitteluun. Valmennuksen aikana vieraillaan päivän ajan turkulaisessa yrityksessä keskustelemassa asiantuntijatyöstä. Valmennus on tarkoitettu vähintään kolmannen vuoden opiskelijoille, jotka eivät valmistu suoraan ammattiin. Hae 17.2. mennessä.

>> Lue lisää

Porissa:

Pointer ry:n jakamat parkkiluvat muuttuvat ilmaiseksi

Pointerin jäsenet voivat noutaa parkkiluvan opiskelijakorttia näyttämällä. Parkkilupa on voimassa kalenterivuoden ja sillä saa pysäköidä Puuvillan pysäköintitalon kattotasanteelle (P3) ilman aikarajoitusta. Jos olet jo noutanut pantilla tämän vuoden pysäköintiluvan, tule toimistoon niin katsotaan asia kuntoon! Toimiston aukioloajat ma-to klo 10-13 ja pe klo 10-12.

>> Lue lisää

Raumalla:

Musavisa Narrissa

Raumalla Pub HoviNarrissa mitellään musiikkitietämyksestä, kun vuorossa on Narrin musavisa. Visailu starttaa tosrstaina 7.2. kello 21.00 osoitteessa Satamakatu 14. Kerää mukaasi joukkue, jossa on yhdestä kolmeen osallistujaa ja tule paikalle osoittamaan musiikkitietämykseksi ja kilpailemaan siitä, mikä joukkue tietää musiikista eniten. The show must go on and Winner takes it all! We will rock you!

>> Lue lisää

Opiskelijoiden Ice Age -tapahtumassa Aurajoki kuohui avantouimareista

>> Lue lisää

Vastaa Frankin käyttäjäkyselyyn viimeistään pe 8.2., arvomme vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken Gigantin 100€ lahjakortin!

>> Lue lisää

7.2. Food & Hope - ilmaista ruokaa & ruokakasseja

7.2. Non Existere - esitys katoavista asioista Turun ylioppilasteatterilla (katso lisää esityksiä tapahtumakalenterista)

8.2. The Culture Adventure with TYY International Wing

8.2. F-piste: Uusien ilta

8.2. Akateos: hengailuilta

9.2. ANC: Helmikuun peli-ilta 1

9.2. Turun yliopiston kuoron Kvartettikonsertti

11.2. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Ensi lukuvuoden tuutoreita haetaan nyt

>> Flippari-koulutus tuo käänteisen luokkahuoneen menetelmät opettajien työkalupakkiin

>> Kirjasto vinkkaa - vaihtoehtoisia tapoja löytää e-artikkeleja

>> Turun yliopiston juhlavuonna kolme suurta tapahtumakokonaisuutta

>> Hakemusten määrä Turun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin jatkoi kasvuaan

>> Aurumin työmaan viikkotiedote: Torninosturin perustusten teko aloitettu

>> Päärakennuksen peruskorjauksen viikkotiedote: työmaa-alueella liikkuminen ilman lupaa kielletty

TEHDAS teatterin opiskelijailta

TEHDAS teatteri on varannut yhden Kolme sisarta ja tuntematon sotilas -näytöksistä vain opiskelijoille perjantaina 15.2. Opiskelijalipun hinta on 15€, ryhmälipun (vähintään 10 henkilöä) hinta on 13€. Lippujen varaus sähköpostilla liput@tehdasteatteri.fi. Esityksen jälkeen luvassa on lautapelejä, musiikkia ja rentoa yhdessäoloa, sekä loistava etkoilumahdollisuus, sillä pidämme ovet ja baarin auki aina kello 01 saakka.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 06.02.2019 klo 17:53