Olet täällä

TYYn uutiskirje 50/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 50/2019

Iloista loppuvuotta!

TYYn kanslia palvelee normaalisti 17.12. asti. Keskiviikkona 18 TYYn kanslia on auki vain kello 10-11. Kanslia on suljettu 19.12.2019-1.1.2020. Myös neuvontalakimiehen ja oikeusaputoimikunnan päivystyksen jäävät joulutauolle. Jouluaattoon asti voit seurata TYYn joulukalenteria Facebook-sivullamme.

TYYn blogissa Joni Kajander: Minulle koulutus Turun yliopistossa 2010-luvulla = Riitta Pyykkö

Vararehtori Pyykön johdolla on uudistettu valtavasti yliopiston koulutuksen johtamista, suunnittelua ja järjestämistä. Uudistaminen ei kuitenkaan ole itseisarvo. Riitan kohdalla sen arvo tulee siitä, että uudistukset ovat kaikki edistäneet oppimista - yliopiston by far tärkeintä tehtävää. Sitä se tutkimuskin on. Lisäksi uudistukset on tehty opiskelijoita kuunnellen ja huomioiden. Unohdettu ei ole palveluiden toteuttajien arkea, sitäkin on pyritty parantamaan. Riitta jää vuoden vaihteessa pois koulutusvararehtorin tehtävistä ja nyt on oiva tilaisuus kiittää häntä. Kannustan teitä kaikkia siihen.

Lue lisää

Aurumin pysäköintialueen sijoittamiselle etsitään vaihtoehtoa

Aurum-hankkeen johtoryhmä valtuutti 11.12.2019 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) selvittämään uutta vaihtoehtoa Aurum-rakennuksen pysäköintipaikkavelvoitteiden täyttämiseksi. Vaihtoehtoiseksi paikaksi Caloniankujan pysäköintialueelle on löydetty Vatselankadun pysäköintialue. Mikäli osa pysäköintipaikoista siirtyisi Vatselankadun pysäköintialueelle, ei uusia pysäköintipaikkoja rakenneta kampukselle lainkaan. Tässä vaihtoehdossa jouduttaisiin todennäköisesti vähentämään nyt alueella Turun yliopiston opiskelijoiden käytössä olevien pysäköintipaikkojen määrää jonkin verran. Pysäköinnin suhteen mahdollisesti tehtävät uudet ratkaisut edellyttävät kaupungin viranomaisten hyväksyntää päätökselle. Jos eri osapuolia tyydyttävää vaihtoehtoa ei löydy, on myös mahdollista, että parkkialueen toteutuksessa palataan alkuperäisen suunnitelman mukaiseen vaihtoehtoon. 
 

CampusSportin visio 2025

CampusSportin visio 2025 on julkaistu! Visiossa nostetaan tavoitteiksi mm. korkeakoulujen toimintakulttuurin liikunnallistaminen, toimivat ja esteettömät tilat sekä se, että CampusSportin palveluiden käyttäminen on Turun seudun korkeakoulujen opiskelijoiden ja henkilökunnan ilmiselvä valinta.

Lisätiedot CampusSportin nettisivuilla

Tylkkärissä: Turkulaisopiskelijat keksivät keinon parantaa sydänkohtauksen pikatestin herkkyyttä – keksinnöllä irtosi hopeataso kansainvälisessä iGEM-kilpailussa

Ambulanssissa tehty pikatesti sydänkohtauksen varalta näyttää positiivista. Sireenit rääkyen potilas kiidätetään peräkylästä keskussairaalaan. Lisätutkimuksissa selviää, että kyseessä onkin hengenvaaraton paniikkikohtaus. Miksi testi meni pieleen? Turun yliopiston ja Åbo Akademin opiskelijat halusivat parantaa tällaisten pikatestien luotettavuutta. He perustivat tutkimusprojektia varten Aboa-nimisen joukkueen ja osallistuivat kansainväliseen iGEM-kilpailuun. Edustus oli Turun yliopistolta ja Åbo Akademilta kautta aikojen ensimmäinen. Tiimi pääsi heti hopeatasolle.

Lue lisää

Welcome party 2020

After new year it’s time to welcome the new international students studying in UTU, ÅA, TUAS, and Novia to Turku! Come to meet all the new international students in Turku, international tutors from all the universities and other international and internationally minded people!

WHERE: Night Club Marilyn & Vegas (Eerikinkatu 19, 20100 Turku)
WHEN: 16 January at 22
HOW MUCH: 3 € + cloakroom fee (or your free ticket!)

Lue lisää

Yliopiston sivuilta:

► Lukuvuosi-ilmoittautuminen kevätlukukaudeksi 2020 on käynnissä

► Vuoden suurin opiskelijavaihtohaku on avoinna 9.12.2019-20.1.2020

► Uusia historiallisia sanomalehtitietokantoja

► Doctoral Candidate – Participate in 3MT Competition and Get Training on Research Communications

► Organisation of Technology Education Discussed in Staff and Students’ Joint Workshops

TYYn tapahtumakalenterissa:

13.12. Mysteerio Buffo @Turun ylioppilasteatteri (katso muut esitykset täältä)

16.12. Cantus Mercurialiksen Kohti aattoiltaa -joulukonsertti

19.12. TYK ry: Viimeisen tentin bileet

3.1. TYY International Infomarket

16.1. TYYn Kansainvälisyyssiipi kokoustaa

16.1. Welcome Party Spring 2020

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 12.12.2019 klo 14:55