Olet täällä

TYYn uutiskirje 48/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 48/2019

Tervetuloa itsenäisyyspäivän perinteiseen soihtukulkueeseen sekä seppeleenlaskuun perjantaina 6.12.2019!

Toivomme teidän osallistuvan runsaslukuisina tähän talviseen tapahtumaan. Erityisesti kaipaamme mukaan järjestöjä lippuineen, sillä itsenäisyyspäivän soihtukulkue on loistava tilaisuus lippujenne esittelyyn ja näkyvyyden hankkimiseksi. Tapahtuman toistaa viime vuotista kaavaa. TYYn. ÅAS:n ja TUOn opiskelijat kokoontuvat kaikki Tuomiokirkkotorille, josta lähdemme yhtenä kulkueena kohti hautausmaata.

Lue lisää

TYYn edustajisto järjestäytyy ja valitsee uuden hallituksen keskiviikkona 27.11.

Voit seurata edustajiston kokousta livenä TYYn kanavissa keskiviikkona 27.11. kello 18.15 alkaen. Voit myös tutustua hallitushakijoihin tarkemmin maanantaina järjestetyn hallituspaneelin tallenteesta. Löydät paneelin tallenteen TYYn Facebookista.

Turun yliopisto ja ylioppilaskunta mukana yliopistojen julkilausumassa ilmastonmuutoksen vakavuuden tunnustamiseksi

Lukuisat yliopistot ja muut korkeinta koulutusta tarjoavat organisaatiot ympäri maailmaa ovat allekirjoittaneet julkilausumakirjeen ilmastonmuutoksen vakavuuden tunnustamiseksi. Kirje toimitetaan Espanjassa joulukuussa pidettävään COP25-ilmastokokoukseen. Turun yliopisto ja Turun yliopiston ylioppilaskunta ovat mukana julkilausuman allekirjoittajissa.

Lue lisää

TYYn siipiin haetaan jäseniä keväälle 2020 ja vuodelle 2020

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljä ryhmää, jotka toimivat neljän eri teeman ympärillä. Jokainen siivistä edistää tiettyä teemaa ja siivet ovat mukana tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. TYYssä on neljä siipeä: kansainvälisyys-, kehitysyhteistyö-, yhdenvertaisuus- ja ympäristösiipi. Haemme siiville puheenjohtajia ja varsinaisia jäseniä. Edellytämme hakijoilta motivaatiota ja innostusta tehtävään sekä kykyä ryhmässä toimimiseen. Voit hakea useampaan siipeen, mutta tulla valituksi vain yhteen. Voit hakea kevätlukukaudeksi 2020 tai koko vuodeksi 2020. Siipien jäseniltä vaaditaan sitoutumista toimintaan vähintään kevätlukukauden ajaksi. Haku päättyy 29. marraskuuta klo 23.29.

Lue lisää

Kinokoplan hallitukseen haetaan jäseniä vuodelle 2020

TYYn elokuvatoimikunta muodostaa elokuvakerho Kinokoplan hallituksen. Elokuvatoimikunta koostuu 8-12 jäsenestä ja puheenjohtajasta. Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Kinokoplan kaksi vuosittaista pääsarjaa esittelevät monipuolisesti eri maiden elokuvia, minkä lisäksi kerho järjestää kaikenlaisia elokuva-aiheisia tapahtumia. Elokuvatoimikuntaan, eli Kinokoplan hallitukseen, haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2020. Hakuaika päättyy 29.11. klo 23.59. TYYn hallitus nimittää toimikunnan jäsenet vuoden 2019 toimikunnan esityksestä. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet. Hakijoilta edellytämme kiinnostusta audiovisuaalista kulttuuria kohtaan ja eduksi katsotaan kokemus vastaavanlaisesta toiminnasta elokuvien parissa, markkinoinnista ja tapahtumanjärjestämisestä.

Lue lisää

TYY hakee järjestöä Welcome Partyn lipunmyyjäksi 16.1.2020

TYYn, ÅAS:n, TUO:n ja Noviumin yhteinen Welcome Party järjestetään torstaina 16.1.2020. TYY hakee järjestöä hoitamaan lipunmyyntiä juhlien aikana Marilynissä ja Vegasissa.  Molemman yökerhon ovelle tarvitaan vähintään kaksi henkilöä myymään ja tarkistamaan sisäänpääsylippuja. Työvuoro kestää klo 21.30–02.30. TYY maksaa työstä 200 euron palkkion. Kuka tahansa järjestäjänelikon (TYY, ÅAS, TUO ja Novium) järjestö voi hakea mukaan täyttämällä hakulomakkeen maanantaihin 2.12.2019 klo 23.59 mennessä.

Lue lisää

Joululounaat Unicalla

Unican joululounailla pääset joulun tunnelmaan. Valitse suosikkiravintolasi tai kierrä vaikka kaikki! Joululounaat tarjolla seuraavasti: Tottisalmi, 27.11., Assarin ullakko 28.11., Linus 3.12., Galilei 4.12., Dental 5.12., Delica 10.12., Macciavelli 12.12.

Lue lisää

Ilmoittaudu joulukuun Järjestöfoorumiin!

TYYn joulukuun järjestöfoorumi on järjestöille suunnattu koulutustilaisuus. Aiheina muun muassa yhdistystoimijan ABC ja toiminnan kehittäminen sekä teemaryhmiä toimijoille (International Council, puheenjohtajien neuvosto, koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja hyvinvointi, tapahtumanjärjestäminen, viestintä). Ilmoittaudu viimeistään 2.12.!

Lue lisää

Uutisia opiskelijalle:

Nuorten kohtaamispaikka Tsempparin joulukuun tapahtumat

Haku opiskelijavaihtoon käynnistyy!

► Kela: Yhä useampi opiskelija nostaa lainaa

► Alle 25-vuotiaille turkulaisille maksuton ehkäisy joulukuun 2019 alusta alkaen

Tilaa surulle -iltapäivä 3.12.2019

Suru koskettaa jokaista jossain vaiheessa elämää ja joulu on usein aikaa, jolloin suru ja kaipaus ovat läsnä. Joulukuun alussa kokoontuu tilaa surulle -iltapäivä, jossa halutaan tarjota tilaa ja aikaa surulle. Tilaa surulle on suunnattu sinulle, joka suret ja olet menettänyt läheisesi.

Lue lisää

Uudet rehtorit ruotivat 27.11. Turun yliopistoja 2020-luvulla

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola ja Åbo Akademin rehtori Moira von Wright kertovat Mauno Koivisto –luennolla näkemyksensä Turun yliopistojen tehtävästä 2020-luvulla. Elokuun alussa rehtoreina aloittanut kaksikko haastetaan pohtimaan muun muassa perus- ja soveltavan tutkimuksen merkitystä sekä sivistyksen ja työelämäyhteyksien yhteensovittamista. Turun yliopistot 2020-luvulla -luento pidetään 27.11. kello 13.15 alkaen Educariumin luentosalissa Edu1. Tilaisuus on kaikille avoin.
 

Nyytin loppuvuoden chatien aikataulut

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatteja järjestetään torstaisin klo 18–20.00. Chatissa jutellaan porukalla erilaisista opiskelijan elämää koskettavista asioista ja ilmiöistä. Mukana juttelemassa on Nyytin vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Jos olet juttuseuraa vailla ja ajatusten vaihto kiinnostaa, niin hyppää mukaan keskusteluun.

Marraskuussa chattaillaan seuraavasti:

  • to 28.11. Miksi ja miten kohdata oma vihamme? 
  • to 12.12. Ahdistaako?

Lue lisää

Tylkkärissä: Yliopistoista pitäisi pian valmistua vuosittain yli 11 000 opiskelijaa lisää – lisärahaa ei tule, joten moni pelkää laadun kärsivän

Viikon Frankvinkki: Night Lite

1KK ILMAINEN SHINE-JÄSENYYS

Night Lite sovelluksella saat etuja kaikissa suosikkiyökerhoissasi ympäri Suomea. Shine-jäsenenä saat seuraavat edut: ilmainen sisäänpääsy kaikkiin sovelluksen yökerhoihin koko illan, 15% alennus juomista sekä vaihtuvat Shine-etukupongit. Lataa Night Lite sovelluskaupastasi ja syötä koodi sille osoitettuun kohtaan niin saat 1kk Shine-jäsenyyden ilmaiseksi käyttöösi. Edut saat käyttöösi vain Night Lite -appista.

Yliopiston sivuilta:

► Vuoden suurin opiskelijavaihtohaku on avoinna 9.12.2019-20.1.2020 

► Viimeinen kuulutus! Apuraha opiskelijaprojekteja varten - Hae 30.11.2019 mennessä! 

► FITechin kevään 2020 opintotarjonta on julkaistu - vielä ehdit hakea!

► Strategian 2021–2030 toimenpiteet lausunnolle tiedekuntiin, erillislaitoksiin, ypaan ja ylioppilaskuntaan

► Päärakennuksen peruskorjauksen viikkotiedote: juhlavuoden valmisteluista poikkeusjärjestelyjä Yliopistonmäelle

► Uusi Volter muuttaa myös kirjautumisen ja PIN-koodin

► Baltic University Programme tarjoaa kansainvälisiä kursseja opiskelijoille

► Tutkijoiden vetoomus reilumman julkaisemisen puolesta - tutustu ja allekirjoita

► Saavutettavuuskyselyn tulokset julki: Korkeakoulujen saavutettavuus toteutuu jo kohtalaisesti, mutta aiheesta on yhä paljon epätietoisuutta

TYYn tapahtumakalenterissa:

27.11. Mysteerio Buffo @Turun ylioppilasteatteri (katso mut esitykset)

28.11. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

28.11. Eläinoikeusteemainen kaunokirjallisuuspiiri

29.11. Humanistien työelämäseminaari

30.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

3.12. Tilaa surulle -iltapäivä

3.12. TYY After Work

4.12. Eläinystävällinen välipala Feeniksillä

4.12. Taloudenhoitajien II koulutus

5.12. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

5.12. CMT:n ja TY:n kuoron Adventtikonsertti

6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 26.11.2019 klo 17:11