Olet täällä

TYYn uutiskirje 47/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 47/2019

Kaksi vuotta takana, kaksi viikkoa edessä – vielä voit vaikuttaa yliopiston strategiaan

Turun yliopistossa on valmisteltu aktiivisesti tämän vuoden maaliskuusta uutta strategiaa. Vuorovaikutus ja yhteisön osallistaminen ovat strategiaprosessin kantavia periaatteita. TYY on osallistunut yliopiston strategiatyöhön monipuolisesti. Loppusuora häämöttää ja TYY valmistautuu lausumaan viimeisestä strategialuonnoksesta! Luonnoksesta kerätään lausunnot tiedekunnilta, erillislaitoksilta, yliopiston yhteisiltä palveluilta ja ylioppilaskunnalta 29.11.2019 mennessä. Yliopiston Intranetissa on kattavasti tietoa prosessista. Sieltä löytyy myös luonnos strategiasta.

TYYlle voi lähettää näkemyksiä sunnuntaihin 24.11.2019 klo 23.59 mennessä TYYn koulutuspoliittiselle asiantuntijalle Joni Kajanderille (tyy-kopoasiantuntija@utu.fi).

Lue TYYn hallituksen puheenjohtajan Sini Saarisen blogi aiheesta

TYYn vuoden 2020 hallitukseen on ehdolla kaksitoista henkilöä

TYYn seuraavaan hallitukseen ehdolla olevat henkilöt on julkaistu: hallitukseen 2020 hakee yhteensä kaksitoista henkilöä. Heistä yksi hakee TYYn hallituksen puheenjohtajaksi ja yksitoista hakijaa ovat ehdolla hallituksen jäseniksi. TYYn edustajisto valitsee hallituksen järjestäytymiskokouksessaan keskiviikkona 27.11.2019. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulivat edustajistoryhmiltä. Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja viidestä seitsemään hallituksen jäsentä, joiden kaikkien tulee olla ylioppilaskunnan vaalikelpoisia jäseniä.

Tutustu hakijoihin verkkosivuillamme

Johanna Pohjonen valittiin Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen

Kaikkia Suomen noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa edustavan Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokous kokoontui Lahdessa FellmanniCampuksella 15.–16. marraskuuta.  Liittokokouksessa muun muassa valittiin SYL:lle uusi hallitus vuodelle 2020. SYL:n hallitukseen valittiin myös Johanna Pohjonen TYYstä! “Tavoitteeni on ensi vuonna päästä vaikuttamaan elinikäisen oppimisen resurssien turvaamiseen sekä aidosti saavutettavan korkeakoulutuksen luomiseen,” Johanna kertoo.

Lue lisää

TYYn siipiin haetaan jäseniä keväälle 2020 ja vuodelle 2020

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljä ryhmää, jotka toimivat neljän eri teeman ympärillä. Jokainen siivistä edistää tiettyä teemaa ja siivet ovat mukana tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. TYYssä on neljä siipeä: kansainvälisyys-, kehitysyhteistyö-, yhdenvertaisuus- ja ympäristösiipi. Haemme siiville puheenjohtajia ja varsinaisia jäseniä. Edellytämme hakijoilta motivaatiota ja innostusta tehtävään sekä kykyä ryhmässä toimimiseen. Voit hakea useampaan siipeen, mutta tulla valituksi vain yhteen. Voit hakea kevätlukukaudeksi 2020 tai koko vuodeksi 2020. Siipien jäseniltä vaaditaan sitoutumista toimintaan vähintään kevätlukukauden ajaksi. Haku päättyy 29. marraskuuta klo 23.29.

Lue lisää

Kinokoplan hallitukseen haetaan jäseniä vuodelle 2020

TYYn elokuvatoimikunta muodostaa elokuvakerho Kinokoplan hallituksen. Elokuvatoimikunta koostuu 8-12 jäsenestä ja puheenjohtajasta. Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Kinokoplan kaksi vuosittaista pääsarjaa esittelevät monipuolisesti eri maiden elokuvia, minkä lisäksi kerho järjestää kaikenlaisia elokuva-aiheisia tapahtumia. Elokuvatoimikuntaan, eli Kinokoplan hallitukseen, haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2020. Hakuaika päättyy 29.11. klo 23.59. TYYn hallitus nimittää toimikunnan jäsenet vuoden 2019 toimikunnan esityksestä. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet. Hakijoilta edellytämme kiinnostusta audiovisuaalista kulttuuria kohtaan ja eduksi katsotaan kokemus vastaavanlaisesta toiminnasta elokuvien parissa, markkinoinnista ja tapahtumanjärjestämisestä.

Lue lisää

Turun ylioppilasteatteri jakaa yhteensä 30 TYY-lippua Mysteerio Buffo -esityksen 30.11. ja 4.12. näytöksiin! 

TYY-lippuja jaetaan Assarin ullakolla ala-aulassa 25.11. kello 11–13. Tervetuloa hakemaan opiskelijakorttia vastaan 2kpl teatterilippuja!

Mysteerio Buffo on italialaisen Dario Fon kokoama monologisarja keskiajalta peräisin olevia ilveilijätarinoita. Narri avaa sanaisen arkkunsa ja kertoo omin sanoin Kaanaan häistä, Lasaruksen kuolleista heräämisestä ja turhamaisesta italiassa hallinneesta paavista. Tämä stand-up -henkinen esitys asettaa naurunalaiseksi vallan väärinkäyttäjät, ja kysyy kuka päättää kenelle valta kuuluu? Esityksessä näyttelijä Hannu Rantala heittäytyy lukuisiin rooleihin hyödyntäen fyysistä komiikkaa, klovneriaa ja mimiikkaa. Esityksen ohjaa Milja Nordström. Esitys on Turun ylioppilasteatterin ja Teatteri Kollektiivin yhteistuotanto.

Lue lisää

Joululounaat Unicalla

Unican joululounailla pääset joulun tunnelmaan. Valitse suosikkiravintolasi tai kierrä vaikka kaikki! Joululounaat tarjolla seuraavasti: Tottisalmi, 27.11., Assarin ullakko 28.11., Linus 3.12., Galilei 4.12., Dental 5.12., Delica 10.12., Macciavelli 12.12., Deli Pharma 13.12.

Lue lisää

Varaa päivä: Turun yliopiston 100-vuotisjuhlat 28.2. Logomossa 

Turun yliopiston 100-vuotisjuhlaa vietetään 28.2.2020 kello 18 alkaen Logomossa. Varaa päivä jo nyt kalenteristasi. Tapahtuman koko ohjelma kerrotaan tammikuussa. Tapahtuma on maksullinen, lippu sisältää illallisen. Vuosijuhlassa saa kantaesityksensä Mikko Heiniön säveltämä juhlateos Syvyyden yllä tuuli. Sanat ovat kirjailija ja taiteilijaprofessori Lassi Nummen. Ohjelman jälkeen juhlaväki siirtyy yhteiselle illalliselle, johon myydään illalliskortteja.
 

CampusSportin maksuttomia liikuntatapahtumia

CampusSportin liikuntatuutorit järjestävät matalan kynnyksen liikuntatapahtumia marras-joulukuussa:

  • Porraskävely ti 19.11.
  • Mindfulness-hetkiä Kampuskappelissa 25.11.-14.12.

Tuutoreiden järjestämät tapahtumat ovat ilmaisia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Osallistuakseen ei tarvitse olla CampusSportin jäsen.

Lisätiedot molemmista tapahtumista

Ota kirjastokortin viivakoodi talteen älypuhelimeesi

Oletko käyttänyt älypuhelinta lainaamiseen? Muista tallentaa viivakoodi puhelimeesi kuvakaappauksena, sillä uudessa Volterissa se ei ole heti saatavilla tutusta paikasta.

Lue lisää

Uusi Volter muuttaa myös kirjautumisen ja PIN-koodin

Uuden Volterin myötä yliopistolaisten kirjautuminen kirjastotietokantaan helpottuu ja PIN-koodia tarvitaan vain lainausautomaatilla.

Lue lisää

Uudet rehtorit ruotivat 27.11. Turun yliopistoja 2020-luvulla

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola ja Åbo Akademin rehtori Moira von Wright kertovat Mauno Koivisto –luennolla näkemyksensä Turun yliopistojen tehtävästä 2020-luvulla. Elokuun alussa rehtoreina aloittanut kaksikko haastetaan pohtimaan muun muassa perus- ja soveltavan tutkimuksen merkitystä sekä sivistyksen ja työelämäyhteyksien yhteensovittamista. Turun yliopistot 2020-luvulla -luento pidetään 27.11. kello 13.15 alkaen Educariumin luentosalissa Edu1. Tilaisuus on kaikille avoin.
 

Nyytin loppuvuoden chatien aikataulut

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatteja järjestetään torstaisin klo 18–20.00. Chatissa jutellaan porukalla erilaisista opiskelijan elämää koskettavista asioista ja ilmiöistä. Mukana juttelemassa on Nyytin vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Jos olet juttuseuraa vailla ja ajatusten vaihto kiinnostaa, niin hyppää mukaan keskusteluun.

Marraskuussa chattaillaan seuraavasti:

  • to 21.11. Hur känna igen och hålla fast vid sina gränser? 
  • to 28.11. Miksi ja miten kohdata oma vihamme? 
  • to 12.12. Ahdistaako?

Lue lisää

 

Tylkkärin kolumnissa Vy Tram: Ihastun ihmisiin, jotka swaippaan vasemmalle

Viikon Frank-vinkki: El Nam

El Namista -10 % opiskelija-alennus normaalihinnoista!

Edun lunastat voimassaolevaa opiskelijakorttia paikanpäällä näyttämällä. Keittiö on avoinna lounaasta iltamyöhään!

Lue lisää

Yliopiston sivuilta:

► Kirjalliset kohtaamiset - Johanna Venho Teutorin kirjastossa 26.11.

► Uusi tieteellisen suurteholaskennan klusteri tutkijoiden käyttöön – tervetuloa lanseeraustilaisuuteen 26.11.

► Yrittäjyysyliopiston seuraavat askeleet -työpajassa työstettiin tulevaisuuden yrittäjyysyliopistoa

► Tiedebarometri 2019: suomalaiset luottavat tieteeseen

► Tietoliikennehuoltoja Medisiinassa ja City-alueella 2.12. - 17.12.

► Seminaari ICT-alan kestävyysnäkökulmista 10.12.

► Turun yliopiston DI-koulutuksen laajennukselle Turun Kehittäjä -palkinto

TYYn tapahtumakalenterissa:

21.11. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

21.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

21.11. Napoléon Born2Party -bileet

22.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

23.11. CMT: Suuret klassikot

24.11. Kinokopla: Shoplifters - perhesalaisuuksia

25.11. TYY-lippujen jako Mysteerio Buffo -esitykseen / TYT

25.11. Kyykkäliigan peli-ilta

26.11. Daytime Nordic Languages

26.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

27.11. Mysteerio Buffo @Turun ylioppilasteatteri

28.11. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

28.11. Eläinoikeusteemainen kaunokirjallisuuspiiri

29.11. Humanistien työelämäseminaari

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 20.11.2019 klo 17:17