Olet täällä

TYYn uutiskirje 46/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 46/2019

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin ja rakentamaan yhteistä opiskelijakulttuuriamme. Hallituksessa työskentelet säännöllisesti esimerkiksi yliopiston johdon ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa sen eteen, että Turun yliopisto olisi entistä parempi opiskelupaikka. TYYn hallituksella on näkyvä rooli järjestökentällä. Hallitustyöskentely onkin avannut monelle mahdollisuuksia erilaisiin työpaikkoihin.

Oletko kiinnostunut toimimaan TYYn hallituksessa? TYYn edustajisto valitsee vuoden 2019 hallituksen kokouksessaan keskiviikkona 27.11.2019. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro heille kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman yliopistoyhteisön eteen.

Lue lisää

TYYssä Suomen aktiivisimmat edustajistovaaliäänestäjät

Edustajistovaalien äänestysaktiivisuus TYYssä oli 39,7 %, mikä tarkoittaa hienoista laskua vuodesta 2017. Laskusta huolimatta äänensä käyttäneiden osuus oli Suomen korkein kaikista vuosina 2018 ja 2019 käydyistä edustajistovaaleista. TYYstä löytyy myös vaalien eniten valtakunnallisesti ääniä saanut ehdokas – Hybridiaanin Aliisa Wahlsten 159 äänellä.

Lue lisää

TYYn siipiin haetaan jäseniä keväälle 2020 ja vuodelle 2020

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljä ryhmää, jotka toimivat neljän eri teeman ympärillä. Jokainen siivistä edistää tiettyä teemaa ja siivet ovat mukana tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. TYYssä on neljä siipeä: kansainvälisyys-, kehitysyhteistyö-, yhdenvertaisuus- ja ympäristösiipi. Haemme siiville puheenjohtajia ja varsinaisia jäseniä. Edellytämme hakijoilta motivaatiota ja innostusta tehtävään sekä kykyä ryhmässä toimimiseen. Voit hakea useampaan siipeen, mutta tulla valituksi vain yhteen. Voit hakea kevätlukukaudeksi 2020 tai koko vuodeksi 2020. Siipien jäseniltä vaaditaan sitoutumista toimintaan vähintään kevätlukukauden ajaksi. Haku päättyy 29. marraskuuta klo 23.29.

Lue lisää

Akke Kallela ja Leevi Litti, Turun yliopiston ylioppilaskunnan supertuutorit 2018

Onko sinun tuutorisi vuoden 2019 Supertuutori

Supertuutorin tunnistaa siitä, että hän antaa uusille opiskelijoille jakamattoman huomionsa, näyttää kädestä pitäen opiskelijaravintolat ja vessat sekä tutustuttaa avuliaasti opiskelijaelämään. Supertuutorilta saa tietoa tärkeistä kursseista, opiskelutekniikoista ja YTHS:stä. Supertuutori saa aikaan hyvän hengen ryhmässään ja neuvoo uusia opiskelijoita mielellään. Jos sinun tuutorisi täyttää nämä kriteerit ja on muutenkin toiminut esimerkillisenä opastajana yliopistomaailmaan, ilmianna hänet ylioppilaskunnalle 14.11. mennessä!

Lue lisää

Kinokoplan hallitukseen haetaan jäseniä vuodelle 2020

TYYn elokuvatoimikunta muodostaa elokuvakerho Kinokoplan hallituksen. Elokuvatoimikunta koostuu 8-12 jäsenestä ja puheenjohtajasta. Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Kinokoplan kaksi vuosittaista pääsarjaa esittelevät monipuolisesti eri maiden elokuvia, minkä lisäksi kerho järjestää kaikenlaisia elokuva-aiheisia tapahtumia. Elokuvatoimikuntaan, eli Kinokoplan hallitukseen, haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2020. Hakuaika päättyy 29.11. klo 23.59. TYYn hallitus nimittää toimikunnan jäsenet vuoden 2019 toimikunnan esityksestä. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet. Hakijoilta edellytämme kiinnostusta audiovisuaalista kulttuuria kohtaan ja eduksi katsotaan kokemus vastaavanlaisesta toiminnasta elokuvien parissa, markkinoinnista ja tapahtumanjärjestämisestä.

Lue lisää

Valmistaudu ja varaudu – kirjastot kiinni loppuvuonna

Turun yliopiston kirjasto siirtyy uuteen kirjastojärjestelmään vuoden 2020 alussa. Uuteen Volteriin siirtymisen vuoksi kaikki kirjastot (myös Feeniks-kirjasto) ovat suljettuina 20.12.2019 - 6.1.2020.
E-aineistot toimivat kuitenkin kirjastojen ollessa suljettuna.

Kaikessa painetuissa aineistoissa, myös kurssikirjoissa, on pidennetyt laina-ajat vuodenvaihteen yli.

  • Pitkä laina-ajat alkavat yleiskokoelman osalta 8.11. ja kurssikirjoilla 22.11. 
  • Pitkät laina-ajat ulottuvat 15.1.2020 asti. 

Lue lisää

Eräänä aamuna heräsin 

Turun Taideakatemialla esitettävä saava dokumenttiteatteriesitys pureutuu kahden opiskelijan kertomuksiin elämästään ahdistuksen kanssa. Kaikki esityksessä kuultava puhuttu teksti on suoraan kahdesta haastattelusta poimittua ja on siis rehellistä kertomusta vaikeista asioista. Esitys on Kaisa Saarakkalan opinnäytetyö, joten näillä näkymin esityksiä on vain 12.-16.11. Taideakatemian Videostudiossa, Linnankatu 56 (käynti varvintorin kautta). Opiskelijalippu ennakkoon 6€ osoitteesta www.tapahtumiin.taideakatemia.fi, varaathan mukaan käteistä, sillä kaikki vapaaehtoisen kahviomaksun tuotot ohjataan lahjoituksena MIELI ry:n toimintaan! Tervetuloa! 

Lisätiedot esityksen FB-tapahtumasta

Uutisia opiskelijalle:

► YTHS:n marraskuun uutiskirje

► Tsempparin marraskuun ohjelma

► TYYn edustajistovaaleissa annettiin yli 5600 ääntä

► Hae kansainväliseksi tuutoriksi kevätlukukaudelle 2020

► Influenssarokotukset riskiryhmään kuuluville saa YHTS:n toimipisteiltä

► Apua opintojen alkuun ryhmätoiminnalla

Hae TYYn avustustoimikuntaan vuodelle 2020

TYYn avustustoimikuntaan haetaan 6–10 jäsentä. Avustustoimikunnan tehtävänä on valmistella toiminta-avustusten pisteytyskriteerit, pisteyttää toiminta-avustushakemukset sekä valmistella muut rahalliset avustuspäätökset, jotka edustajisto toimikunnalle määrää. Toimikunnan toimikausi on kalenterivuosi ja sen puheenjohtajana toimii TYYn hallituksen jäsen. Valintatoimikunta tekee hakemusten perusteella esityksen edustajistolle toimikunnan kokoonpanosta. Edustajisto valitsee avustustoimikunnan kokouksessaan marraskuun lopussa. Hakuaika avustustoimikuntaan päättyy perjantaina 15.11.2019 klo 23.59.

Lue lisää

Anna palautetta TYYn kalenterista 15.11. mennessä

Mitä mieltä olet TYYn kalenterista? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa elokuvalippuja. Lukuvuosikalenteri on yksi TYYn tarjoamista eduista ja haluamme kehittää sitä edelleen, joten jokainen vastaus on meille arvokas.  Voit vastata joko anonyymisti tai jättää nimesi ja yhteystietosi, jolloin osallistut elokuvalippujen arvontaan. Nimiä tai yhteystietoja ei ydistetä vastauksiin. Vastausaikaa on 15.11. asti.

Lue lisää

NääsPeksi 2019: Swing of Time  50-luvun viemää, Logomo 18.11.

20. juhlavuottaan viettävä NääsPeksi esittää: Swing of Time – 50-luvun viemää! Esitys kutsuu katsojansa värikkään 50-luvun pauloihin ja pyörteisiin. Waspin mahtisuku on kietonut idyllisen Springfieldin pikkukaupungin verkkoonsa. Häikäilemättömän Daniel Waspin ilkeät suunnitelmat kuitenkin mutkistuvat, kun kaupunkiin saapuu omalaatuinen muukalainen Tony. Kun Danielin voimakastahtoinen kihlattu Emma vielä iskee tulokkaaseen silmänsä, kolmiodraama on valmis. Muuttaako Waspin suvun uusi yksityissairaala historian kulun? Syyttääkö pormestari Johnson kaikesta kommunisteja? Kuka saa ja kenelle annetaan? NääsPeksi 2019 tarjoaa vauhtia, vaarallisia tilanteita ja suuria tunteita. Älä takerru hetkeen, vaan osta liput syksyn piristävimpään spektaakkeliin ja anna 50-luvun viedä!  Esitys: Ma 18.11. Logomossa klo 18 alkaen.

Lue lisää

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon keväällä 2020. Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 17.11.2019 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus kevät 2020”.

Lue lisää

Uudet rehtorit ruotivat 27.11. Turun yliopistoja 2020-luvulla

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola ja Åbo Akademin rehtori Moira von Wright kertovat Mauno Koivisto –luennolla näkemyksensä Turun yliopistojen tehtävästä 2020-luvulla. Elokuun alussa rehtoreina aloittanut kaksikko haastetaan pohtimaan muun muassa perus- ja soveltavan tutkimuksen merkitystä sekä sivistyksen ja työelämäyhteyksien yhteensovittamista. Turun yliopistot 2020-luvulla -luento pidetään 27.11. kello 13.15 alkaen Educariumin luentosalissa Edu1. Tilaisuus on kaikille avoin.
 

Nyytin loppuvuoden chatien aikataulut

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatteja järjestetään torstaisin klo 18–20.00. Chatissa jutellaan porukalla erilaisista opiskelijan elämää koskettavista asioista ja ilmiöistä. Mukana juttelemassa on Nyytin vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Jos olet juttuseuraa vailla ja ajatusten vaihto kiinnostaa, niin hyppää mukaan keskusteluun.

Marraskuussa chattaillaan seuraavasti:

  • to 14.11. Aitoja kohtaamisia etsimässä. 
  • to 21.11. Hur känna igen och hålla fast vid sina gränser? 
  • to 28.11. Miksi ja miten kohdata oma vihamme? 
  • to 12.12. Ahdistaako?

Lue lisää

Tylkkkäri: Ahdekaurio, keltamatara, ketoneilikka... Kaupunkiniityt kasveineen katoavat, mutta lampaista ja lehmistä voisi olla niiden pelastajiksi

Lue lisää

 

VASTAA FRANK APPIN KÄYTTÄJÄKYSELYYN JA VOITA

Kerro meille mielipiteesi Frank Appista ja sen käytöstä ja voit osallistua Finnkinon leffalippujen sekä Jokereiden kotipelilippujen arvontaan. Kiitos, kun autat kehittämään Frank Appia!

Vastaa 19.11. mennessä

Yliopiston sivuilta:

► Yliopistoseura jakaa apurahoja perustutkinto-opiskelijoille - hakuaika 11.11.-11.12.2019 

► Saavutettavuusohjelma valmisteilla — 27.11. keskustellaan, mitä tarkoittaa opetuksen kohtuullinen mukauttaminen

► Kansainvälisen liikkuvuuden tiimi hakee harjoittelijaa

► Yliopiston hallituksen kokous 8.11.2019: Hallitus käsitteli taloutta ja strategiaa

► Rehtori valitsi viiden tiedekunnan dekaanit

► Find Your Career – Interactive career coaching online 2020, registration open!

TYYn tapahtumakalenterissa:

15.11. Lukupiiri: Häpeä ja rakkaus - Ihmiseläinluonto

16.11. Akateemisen Nintendon pelaamisen SM-kisat 2019

16.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

17.11. Kinokopla: Budapestin auringonlasku

20.11. ANC:n Pokémon-vaihtorinkipäivystys

20.11. Ranskalaisen uuden aallon 60-vuotisjuhlasarja: Z - hän elää

21.11. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

21.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

21.11. Napoléon Born2Party -bileet

22.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

23.11. CMT: Suuret klassikot

24.11. Kinokopla: Shoplifters - perhesalaisuuksia

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 14.11.2019 klo 16:36