Olet täällä

TYYn uutiskirje 45/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 45/2019

Vielä ehdit vaikuttaa ja äänestää TYYn edustajistovaaleissa! Väläytä nyt!

TYYn edustajistovaalit järjestetään 1.–6.11.2019. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestys, joten äänestäminen on helppoa ja nopeaa, tarvitset vain utu-tunnukset. Äänestämällä edustajistovaaleissa voit vaikuttaa ylioppilaskuntasi tomiintaan.

► Klikkaa itsesi osoitteessen www.tyy.fi/vaalit ja käytä ääntäsi!

Nyt jos koskaan kannattaa olla OP Turun Seudun nuori omistaja-asiakas!

Lue lisää

Akke Kallela ja Leevi Litti, Turun yliopiston ylioppilaskunnan supertuutorit 2018

Onko sinun tuutorisi vuoden 2019 Supertuutori

Supertuutorin tunnistaa siitä, että hän antaa uusille opiskelijoille jakamattoman huomionsa, näyttää kädestä pitäen opiskelijaravintolat ja vessat sekä tutustuttaa avuliaasti opiskelijaelämään. Supertuutorilta saa tietoa tärkeistä kursseista, opiskelutekniikoista ja YTHS:stä. Supertuutori saa aikaan hyvän hengen ryhmässään ja neuvoo uusia opiskelijoita mielellään. Jos sinun tuutorisi täyttää nämä kriteerit ja on muutenkin toiminut esimerkillisenä opastajana yliopistomaailmaan, ilmianna hänet ylioppilaskunnalle 14.11. mennessä!

Lue lisää

Onko järjestösi vuoden 2019 TYY International Awardin voittaja?

Onko järjestösi tehnyt töitä kannustaakseen kansainvälisiä opiskelijoita osallistumaan toimintaan? Oletteko järjestäneet tänä vuonna onnistuneita tapahtumia, jotka soveltuvat sekä suomenkielisille että ei suomea puhuville opiskelijoille?  Englanninkielisen viestinnän ja kansainvälisille opiskelijoille sopivien tapahtumien lisäksi TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa. Jos järjestösi täyttää kriteerit tai sillä on muita hyviä ominaisuuksia, ehdota sitä TYYlle! Paras hakija voittaa TYY International Award -palkinnon 2019! Kilpailuun voivat osallistua kaikki TYYn järjestöt. Voit myös halutessasi ehdottaa jotain muuta TYYn järjestöä palkinnon voittajaksi. Kilpailu on auki  28.1011.11. klo 23:59. Voittaja julkaistaan ​​marraskuun lopussa.

Lue lisää

Exam-tenttivierailu helpottaa reissaavaa opiskelijaa – saman tentin voi tehdä monella paikkakunnalla 

TYY on ollut mukana käynnistämässä joustavaa uudistusta opiskeluun. Turun yliopiston opiskelija voi nyt käydä tekemässä sähköisen tentin kuudessa muussakin korkeakoulussa ympäri Suomen.

Lue lisää

Hae TYYn avustustoimikuntaan vuodelle 2020

TYYn avustustoimikuntaan haetaan 6–10 jäsentä. Avustustoimikunnan tehtävänä on valmistella toiminta-avustusten pisteytyskriteerit, pisteyttää toiminta-avustushakemukset sekä valmistella muut rahalliset avustuspäätökset, jotka edustajisto toimikunnalle määrää. Toimikunnan toimikausi on kalenterivuosi ja sen puheenjohtajana toimii TYYn hallituksen jäsen. Valintatoimikunta tekee hakemusten perusteella esityksen edustajistolle toimikunnan kokoonpanosta. Edustajisto valitsee avustustoimikunnan kokouksessaan marraskuun lopussa. Hakuaika avustustoimikuntaan päättyy perjantaina 15.11.2019 klo 23.59.

Lue lisää

Anna palautetta TYYn kalenterista 15.11. mennessä

Mitä mieltä olet TYYn kalenterista? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa elokuvalippuja. Lukuvuosikalenteri on yksi TYYn tarjoamista eduista ja haluamme kehittää sitä edelleen, joten jokainen vastaus on meille arvokas.  Voit vastata joko anonyymisti tai jättää nimesi ja yhteystietosi, jolloin osallistut elokuvalippujen arvontaan. Nimiä tai yhteystietoja ei ydistetä vastauksiin. Vastausaikaa on 15.11. asti.

Lue lisää

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon keväällä 2020. Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 17.11.2019 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus kevät 2020”.

Lue lisää

Uudet rehtorit ruotivat 27.11. Turun yliopistoja 2020-luvulla

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola ja Åbo Akademin rehtori Moira von Wright kertovat Mauno Koivisto –luennolla näkemyksensä Turun yliopistojen tehtävästä 2020-luvulla. Elokuun alussa rehtoreina aloittanut kaksikko haastetaan pohtimaan muun muassa perus- ja soveltavan tutkimuksen merkitystä sekä sivistyksen ja työelämäyhteyksien yhteensovittamista. Turun yliopistot 2020-luvulla -luento pidetään 27.11. kello 13.15 alkaen Educariumin luentosalissa Edu1. Tilaisuus on kaikille avoin.
 

Apua opintojen alkuun ryhmätoiminnalla

Turun yliopistossa järjestetään marras- ja joulukuun aikana ryhmä 1. ja 2. vuoden opiskelijoille, jotka kokevat tarvitsevansa apua oppimistaitojensa ja yliopisto-opiskelun kanssa. Ryhmän tarkoituksena on antaa osallistujille vertaistukea ja käytännön neuvoja tuleviin opintoihin. Tapaamiskertojen teemat muokataan sopiviksi ryhmän jäsenten toiveiden mukaisesti. Teemoja voisivat olla esimerkiksi ajankäytön aikataulutus, itsensä motivoiminen, prokrastinaatiosta ja vitkuttelusta luopuminen ja opiskelutekniikat.

Lue lisää

Tylkkäri: Epäsopua, junttausta, yllätysesityksiä – TYYn edaattorit puivat menneitä kausia, mutta kehuvat ylioppilaskunnan muuttuneen yhtenäisemmäksi

Lue lisää

Happy Plugs

15% OPISKELIJA-ALENNUS KAIKESTA

Happy Plugs tarjoaa opiskelijoille 15% alennuksen koko valikoimastaan! Alennus on voimassa vain Happy Plugsin verkkokaupassa.

Käytä etusi

Yliopiston sivuilta:

► Apuraha opiskelijaprojekteja varten - Hae 30.11.2019 mennessä!

► Kuusi hakijaa jatkoon vararehtorihaussa

► Kauppakorkeakoulun vuoden opettaja Jonna Järveläinen innostaa ja motivoi

► Turun yliopiston yrittäjyyspäivä 25.11. – Tekoälyä ja osaamista. Ilmoittaudu 15.11. mennessä!

► Uudet rehtorit ruotivat 27.11. Turun yliopistoja 2020-luvulla

TYYn tapahtumakalenterissa:

1.-6.11. Edustajistovaalit

5.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

6.11. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

6.11. Kinokopla: Ranskalaisen uuden aallon 60-vuotisjuhlasarja: Viime vuonna Marienbadissa

6.11. Putex & Asteriski: Portti OpenStage

7.11. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

7.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

7.11. Concert and chill with CM!

8.11. Lukupiiri: Häpeä ja rakkaus - Ihmiseläinluonto

8.11. Osakuntasali 5 vuotta

8.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

9.11. Porthanin päivän kulkue

9.11. TYYn 97. vuosijuhla

10.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

10.11. Kinokopla: Sistersin veljekset

11.11. Kyykkäliigan peli-ilta

12.11. Ilta ylioppilaskunnan siipien seurassa

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 05.11.2019 klo 14:39