Olet täällä

TYYn uutiskirje 44/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 44/2019

Löydä oma edustajistovaaliehdokkaasi vaalikoneella

TYYn ja SYL:n yhteinen vaalikone on auki! Kysymyksiä vaalikoneessa on yhteensä 20 ja ne koskevat laajasti ylioppilaskuntaa ja opiskelijaelämää eri aihealueilta.

TYYn edustajistovaalit järjestetään 1.–6.11.2019. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestys. Äänestämällä edustajistovaaleissa voit vaikuttaa ylioppilaskuntasi tomiintaan.

► Lue lisää

Ennen äänestystä voit vielä tutustua ehdokkaisiin ja vaalilittoihin torstaina 31.10. Turun vaalitorilla 11–12 Educariumilla ja vaalipaneelissa 12–14 Arcanumilla. 

Nyt jos koskaan kannattaa olla OP Turun Seudun nuori omistaja-asiakas!

Lue lisää

Akke Kallela ja Leevi Litti, Turun yliopiston ylioppilaskunnan supertuutorit 2018

Onko sinun tuutorisi vuoden 2019 Supertuutori

Supertuutorin tunnistaa siitä, että hän antaa uusille opiskelijoille jakamattoman huomionsa, näyttää kädestä pitäen opiskelijaravintolat ja vessat sekä tutustuttaa avuliaasti opiskelijaelämään. Supertuutorilta saa tietoa tärkeistä kursseista, opiskelutekniikoista ja YTHS:stä. Supertuutori saa aikaan hyvän hengen ryhmässään ja neuvoo uusia opiskelijoita mielellään. Jos sinun tuutorisi täyttää nämä kriteerit ja on muutenkin toiminut esimerkillisenä opastajana yliopistomaailmaan, ilmianna hänet ylioppilaskunnalle 14.11. mennessä!

Lue lisää

Onko järjestösi vuoden 2019 TYY International Awardin voittaja?

Onko järjestösi tehnyt töitä kannustaakseen kansainvälisiä opiskelijoita osallistumaan toimintaan? Oletteko järjestäneet tänä vuonna onnistuneita tapahtumia, jotka soveltuvat sekä suomenkielisille että ei suomea puhuville opiskelijoille?  Englanninkielisen viestinnän ja kansainvälisille opiskelijoille sopivien tapahtumien lisäksi TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa. Jos järjestösi täyttää kriteerit tai sillä on muita hyviä ominaisuuksia, ehdota sitä TYYlle! Paras hakija voittaa TYY International Award -palkinnon 2019! Kilpailuun voivat osallistua kaikki TYYn järjestöt. Voit myös halutessasi ehdottaa jotain muuta TYYn järjestöä palkinnon voittajaksi. Kilpailu on auki  28.1011.11. klo 23:59. Voittaja julkaistaan ​​marraskuun lopussa.

Lue lisää

Hae TYYn avustustoimikuntaan vuodelle 2020

TYYn avustustoimikuntaan haetaan 6–10 jäsentä. Avustustoimikunnan tehtävänä on valmistella toiminta-avustusten pisteytyskriteerit, pisteyttää toiminta-avustushakemukset sekä valmistella muut rahalliset avustuspäätökset, jotka edustajisto toimikunnalle määrää. Toimikunnan toimikausi on kalenterivuosi ja sen puheenjohtajana toimii TYYn hallituksen jäsen. Valintatoimikunta tekee hakemusten perusteella esityksen edustajistolle toimikunnan kokoonpanosta. Edustajisto valitsee avustustoimikunnan kokouksessaan marraskuun lopussa. Hakuaika avustustoimikuntaan päättyy perjantaina 15.11.2019 klo 23.59.

Lue lisää

Hakua jatkettu: Humanistisen, oikeustieteellisen ja yhteiskuntatieteellisen johtokuntiin haetaan opiskelijoita

HAKUAIKAA PIDENNETTY 4.11. ASTI. Hakea voi vielä seuraavien tiedekuntien johtokuntiin: humanistinen, oikeustieteellinen ja yhteiskuntatieteellinen Turun yliopiston tiedekuntien ja kauppakorkeakoulun johtokuntiin haetaan opiskelijajäseniä ja varajäseniä 1.1.2020 alkavalle ja 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Tiedekuntien johtokunnat ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin.

Lue lisää

Anna palautetta TYYn kalenterista 15.11. mennessä

Mitä mieltä olet TYYn kalenterista? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa elokuvalippuja. Lukuvuosikalenteri on yksi TYYn tarjoamista eduista ja haluamme kehittää sitä edelleen, joten jokainen vastaus on meille arvokas.  Voit vastata joko anonyymisti tai jättää nimesi ja yhteystietosi, jolloin osallistut elokuvalippujen arvontaan. Nimiä tai yhteystietoja ei ydistetä vastauksiin. Vastausaikaa on 15.11. asti.

Lue lisää

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon keväällä 2020. Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 17.11.2019 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus kevät 2020”.

Lue lisää

Uudet rehtorit ruotivat 27.11. Turun yliopistoja 2020-luvulla

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola ja Åbo Akademin rehtori Moira von Wright kertovat Mauno Koivisto –luennolla näkemyksensä Turun yliopistojen tehtävästä 2020-luvulla. Elokuun alussa rehtoreina aloittanut kaksikko haastetaan pohtimaan muun muassa perus- ja soveltavan tutkimuksen merkitystä sekä sivistyksen ja työelämäyhteyksien yhteensovittamista. Turun yliopistot 2020-luvulla -luento pidetään 27.11. kello 13.15 alkaen Educariumin luentosalissa Edu1. Tilaisuus on kaikille avoin.
 

Työssä viestintäalalla 5.11. kello 14–16

Työssä viestintäalalla tilaisuuteen saapuu kertomaan työstään ja urapolustaan kolme alan asiantuntijaa:
Arttu Ala-Jokimäki, tiedottaja, Varsinais-Suomen pelastuslaitos, Mikko Kalajoki, suunnittelija, copywriter, Briiffi Oy
ja Emma Vironmäki FT, Ugglan. He kertovat miten päätyivät nykyiseen työhönsä ja millainen heidän tyypillinen työviikkonsa on. Lisäksi käydään läpi millaisia ominaisuuksia ja vaatimuksia alalla tarvitaan sekä alan tulevaisuuden näkymiä ja rekrytointikäytänteitä.

Lue lisää

The Days – Kiitetty elämänmaukuinen nykytanssiteos vierailee Sopukassa

The Days -nykytanssiteos vierailee Turun Kaupunginteatterin Sopukassa 11.11. ja 12.11. THE DAYS sai ensi-iltansa joulukuussa 2018 Tanssikuu-festivaalilla Porissa. Se on tunnetun englantilaisen nykytanssikoreografin Theo Clinkardin käsialaa ja toteutuu kahden erityislaatuisen esiintyjän, Ville Oinosen ja Maria Nurmelan tulkitsemana.  Teos johdattelee katsojan tunnistamaan monisyisiä yhdessäolon muotoja monimutkaisine tunteineen, koomisine kommunikaatiokatkoksineen ja muuntuvine neuvotteluineen. Mahdottomalta vaikuttava kehä absurdeja ja vilpittömiä kohtaamisia kehittyy esitykseksi, jonka teemoja ovat huolehtiminen, sinnikkyys ja yhteyden luomisen tarve. Kummankin esityksen jälkeen yleisökeskustelu, sekä 12.11. teosalustus klo.17.00 Turun Kaupunginteatterin lämpiössä.

Lue lisää

Matsmart

10€:N ETU UUSILLE ASIAKKAILLE

Uutena asiakkaana saat nyt 10€:n edun ensimmäiseen ostokseen. Matsmartista voit ostaa ruokaa 20-90 %:n alennuksella ja vaikuttaa ympäristöön ruokahävikkiä vähentämällä.

Käytä etusi

Yliopiston sivuilta:

► Vaihtohaku aikaistuu: Haku vaihtoon lv. 2020-2021 auki 9.12.2019-20.1.2020

► Väitöskirjojen painatukseen uudistuksia – prosessista aiempaa sujuvampi

► Mietitkö mitä opiskella loppuvuonna? Tutustu FITech-verkostoyliopiston opetustarjontaan

► Opiskelijoilla mahdollisuus tutustua Pemamekin toimintaan ja osallistua seminaariin 25.10.

► Yliopistolaiset tervetulleita Museominglaus-tapahtumaan 11.11.

► Varaa päivä: Turun yliopiston 100-vuotisjuhlat 28.2. Logomossa 

► Aurumin työmaan viikkotiedote: ontelosaumojen valusta elementtiliikennettä Yliopistonmäellä

► Kandipalaute tuottaa tietoa opiskelijoiden arjesta

► Turun yliopiston tutkintotavoite-esityksessä vahva lisäys it:n ja tekniikan aloille

► Opiskelijaelämää eri näkökulmista, joka tiedekunnasta ja moneen kanavaan

► Gender, Ethnicity and Diversity of Identity Must Be Taken into Account in Curricula Planning

► Freshen Up Your CV – University Supports Researchers and Students

TYYn tapahtumakalenrerissa:

31.10. Edustajistovaalitori

31.10. Edustajistovaalipaneeli

31.10. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

31.10. Eläinoikeusteemainen kaunokirjallisuuspiiri

31.10. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

1.–6.11. Edustajistovaalit

1.11. Lukupiiri: Häpeä ja rakkaus - Ihmiseläinluonto

3.11. Kinokopla: Roma

4.11. Kyykkäliigan peli-ilta

5.11. TYY After Work

5.11. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

6.11. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

6.11. Putex & Asteriski: Portti OpenStage

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 30.10.2019 klo 16:30