Olet täällä

TYYn uutiskirje 41/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 40/2019

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta!

Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. Lisäksi Turun Sanomat tarjoaa luettavaksesi pidempiä taustoittavia uutisia ja analyysejä niin kotimaastamme kuin maailmalta.

TYY tarjoaa nyt jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 €. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä vain niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei tule vielä Turun Sanomia. Etusi on voimassa 11.10.2019 asti.

Tilaa nyt

Vielä ehdit ehdolle edustajistovaaleissa!

Vielä ehdit lähteä ehdolle edustajistovaaleihin! TYYn edustajistossa pääset vaikuttamaan kaikkeen ylioppilaskunnan toimintaan. Edustajisto päättää mm. jäsenmaksusta ja talousarviosta sekä valitse TYYn hallituksen. Ehdokkaaksi asettaudutaan täyttämällä ja palauttamalla ehdokasilmoitus (pdf). Voit lähteä vaaleihin joko itsenäisenä ehdokkaana, perustaa oman vaaliliiton tai liittyä ehdokaaksi jo olemassa olevaan vaaliliittoon. Vaaliliiton perustamiseksi tulee täyttää myös vaaliliiton perustamisasiakirja. Kaikki lomakkeet tulee palauttaa perjantaihin 11.10. klo 12.00 mennessä TYYn kansliaan. Tämän jälkeen palautettuja lomakkeita ei huomioida. Muista myös tutustua vaalien eettisiin pelisääntöihin!

Varsinaiset vaalipäivät ovat 1.–6.11.2019.

Lue lisää

Opiskelun sankarit koolle! Yliopisto tarvitsee teitä!

TYY hakee 92 opiskelijaa tekemään yliopistosta entistä paremman paikan opiskella ja elää. Opiskelijaedustajia yliopiston hallintoon haetaan 17.9.-16.10.2019.

Opiskelijoilla on yhdessä muiden yliopistolaisten kanssa lain suoma oikeus osallistua yliopiston päätöksentekoon. Tänä syksynä valitaan ne opiskelun asiantuntijat, jotka edustavat meitä yliopiston päätöksenteossa seuraavat kaksi vuotta. Tunnusta sisäinen hallintosankari ja hae parantamaan yliopistoa, kannusta myös kaveri mukaan.

“It’s not who I am underneath, but what I do that defines me.” - Batman

Lue lisää

Lotta Aarikka, TYYn ansiolautakunnan puheenjohtaja:

Häviämisestä ja ansiomerkeistä

Järjestötoiminta ja aktiivinen kansalaisuus on paljon muuta kuin CV-merkintöjä. Se on verkostojen luomista ja sosiaalista toimintaa, siis kollegiaalisuutta ja ystävyyttä. Saamme ansiolautakunnassa lukea moninaisia perusteluja sille, miksi kunnioitatte toistenne aikaansaannoksia, aktiivisuutta ja persoonaa. Näinä vuosina, joina olen saanut puheenjohtaa ansiolautakuntaa, olemme yhdessä sopineet, etteivät ylioppilaskunnan huomionosoitukset ole mitään ansioluettelon perusteella määräytyviä automaatioita. Keskiössä ovat ylioppilaskuntalaisten lähettämät ehdotukset, kokemukset ja perustelut sille, miksi joku kollega tai järjestöystävä on huomionosoituksen arvoinen.

Lue lisää

► Ehdota ansioituneita toimijoita TYYlle

TYYn 97. vuosijuhla – ilmoittaudu mukaan nyt!

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Turun yliopiston ylioppilaskunnan 97. vuosijuhlia Akatemiatalolle lauantaina 9.11.2019!

Juhlan aloittaa cocktail-tilaisuus ja tervehdysten vastaanotto Vanhan Raatihuoneen juhlasalissa kello 16.00. Juhlaillallinen alkaa klo 18.00 Akatemiatalolla. Juhlaillallisen jälkeen siirrytään kuljetuksin kohti jatkopaikkaa. Silliaamiainen tarjoillaan sunnuntaina 10.11. klo 11.00 alkaen TYYn saunalla (Rehtorinpellonkatu 4). Juhlaan ovat tervetulleita kaikki TYYn jäsenet sekä ylioppilaskunnan yhteistyötahojen edustajat ja muut ystävät.

Illalliskorttien hinnat

  • TYYn jäsenille: 100 €
  • TYYn jäsenille, alkoholiton: 95 €
  • Muille: 110 €

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on nyt auki niin kauan kuin tilaa riittää, mutta sulkeutuu viimeistään sunnuntaina 27.10. kello 23:59.  Ilmoittautuminen tapahtuu Kide.appin kautta.

Lue lisää

Järjestö, hae avustamaan vuosijuhlien järjestelyissä!

Järjestöt! Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee järjestöä avustamaan vuosijuhlien järjestelyissä 9.11.2019 ja vastaamaan vuosijuhlien jälkeisen silliksen järjestelyistä 10.11.2019. Tehtävän palkkio on 500€. Narikassa ja silliksesssä työskenteleville tarjotaan ruokailu. Haku päättyy tiistaina 16.10. klo 16:00. 

► Lue lisää

Kekeviikolla paljon kiinnostavaa ohjelmaa!

Kärsitkö ilmastoahdistuksesta? Tuntuuko, että teoillasi ei ole merkitystä? Tule mukaan viettämään kestävän kehityksen viikkoa! Olemme kaikki samassa veneessä. Meillä on yliopistoyhteisönä mahdollisuus vaikuttaa, jos lähdemme kaikki mukaan etsimään ratkaisuja ilmastokriisiin. TYY järjestää Kestävän kehityksen viikon 21.-27.10.2019. Tule mukaan keskustelemaan, oppimaan ja jakamaan ajatuksia viikon moniin eri tapahtumiin! Viikolla järjestetään muun muassa ekskursio Helsinkiin, ilmastonmuutosaiheinen paneelikeskustelu ja Reilun kaupan viinimaistelu. Kestävän kehityksen viikkoja järjestetään yliopistoissa eri puolilla Suomea syksyllä 2019. Viikko on osa EU-rahoitteista Frame.Voice.Report! -hanketta.

► Lue lisää

Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämäruokaa torstaisin kello 16

Turkulaiset ylioppilas- ja opiskelijakunnat aloittavat yhteistyössä Fingeroosin säätiön ja yliopistopappien kanssa ylijäämäruoan jakelun Kampuskappelissa. Kampuskappelilla jaetaan torstaisin kello 16-17 turkulaisen Voi Veljet -ravintoloiden viikon lounailta ylijäänyttä ruokaa opiskelijoille, ruokaa, joka menisi muutoin hävikkiin. Kannattaa siis varata mukaan oma astia, esim. muovirasia, jossa ruoan voi kuljettaa. Samalla teet palveluksen ympäristölle ja itsellesi. Kampuskappeli sijaitsee Ylioppilastalo C:n katutasossa.

Lue lisää

TYY kerää ideoita Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen opetussuunnitelmatyöhön

Turun yliopiston Kieli ja viestintäopintojen keskus käynnistää opetussuunnitelmatyön lukuvuosille 2020–2021 ja 2021–2022. Nyt on aika antaa ideoita uuteen opetussuunnitelmatyöhön. Kyselyn pohjana on käytetty aiempien vuosien kyselyjä ja opiskelijoiden antamia kehittämisideoita. Kysely on tarkoitettu kaikille Turun yliopiston opiskelijoille. Kysely sulkeutuu 20.10. klo 23.59. Kyselyn tulokset esitellään Kieli- ja viestintäopintojen keskukselle 15.11.2019. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Halutessasi voit osallistua 2 x 2 leffalipun arvontaan ja jättää meille sähköpostiosoitteesi. Yhteystiedot käsitellään erikseen vastauksista.

Lue lisää

Haluaisitko aloittaa liikuntaharrastuksen?

CampusSport järjestää marraskuussa liikunnan aloittajille suunnatun Liikkeelle! -kurssin. Kurssilla keskitytään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseen liikunnan avulla, jonka lisäksi kurssilla käsitellään mm. ravitsemusta ja stressinhallintaa. Kurssin hinta on 20 euroa ja se kestää 4.11.-2.12.2019.

Katso tarkempi aikataulu ja lisätiedot 

Opintoapuraha opintojaan suorittaville yksinhuoltajille 

​Turun ensi- ja turvakoti ry sekä Turun Ensi-Kodin Tuki ry jakavat opintoapurahaa opintojaan suorittaville yksinhuoltajille. Apurahan tarkoitus on tukea yksinhuoltajien ammatillista ja ammattia täydentäviä opintoja. Apuraha on suunnattu myös yliopisto-opiskelijoille. Jos olet kiinnostunut opintoapurahasta, toimita vapaamuotoinen hakemus sekä selvitys perheen tuloista ja menoista. Liitä hakemukseen myös seuraavat liitteet:
  • virkatodistus tai väestörekisteriote
  • opiskelutodistus oppilaitoksesta
  • vuokrasopimus
  • opinto-, asumis-, ja elatustukipäätökset
  • lapsilisäpäätös
  • mahdolliset palkkatodistukset

Lähetä hakemuksesi 27.10.2019 mennessä Turun ensi- ja turvakoti ry:lle sähköpostitse osoitteeseen annina.laakso@tuentu.fi tai postitse osoitteeseen Luolavuorentie 7b, 20810 Turku.

Vastaa My Mobile Tutorin käyttäjäkyselyyn!

Oletko käyttänyt UTUn omaa sovellusta My Mobile Tutor? Vastaa kyselyyn ja anna palautetta ja kehitysehdotuksia jatkoa varten. Vastaajien kesken arvotaan 2 x 2 kpl Finnkinon leffalippuja. Kiitos avustasi! 

Vastaa kyselyyn

Turun ylioppilaslehdessä: 

Pääsihteerinä Rauli Elenius oli pedantti, mutta taitoi puujalkavitsit ja pukeutui tarvittaessa vaikka Lumikiksi – nyt hän siirtyi opintovapaalle kymmenen vuoden TYY-uran jälkeen

VAI-KØ

10% ALENNUS KAIKISTA TUOTTEISTA

VAI-KØn kotimaiset luomu merinovilla-asusteet lämmittävät kehoa ja mieltä. Nappaa uusi lempi pipo, panta, lapaset tai kaulahuivi syksyn uutuuksista tai klassikoista -10% alennettuun hintaan.

Yliopiston sivuilta:

UTUGradun käyttötukea tarjolla opiskelijoille ja opetushenkilökunnalle

► Kirjastojärjestelmä vaihtuu vuodenvaihteessa, e-aineistojen käyttö helpottuu 

► Henkilökohtaisten puhelinnumeroiden lisääminen kriisiviestintäjärjestelmään

► International Arctic School Kiinassa 5-12.1.2020

► Tiedon portaiden alapuolinen pyöräparkki korjataan

► Keskustelutilaisuus alakampuksen uudesta pysäköintialueesta pidettiin 4.10.2019

► Hallituksen kokous 4.10.: Tekniikan koulutuksen aloituspaikkamäärää kasvatetaan 

TYYn tapahtumakalenrerissa:

9.10. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

9.10. SF-Klubben, Mañana ry, Katko ry, TSTS ry, TYK ry: Punaisten haalarien sitsit ja -bileet

9.10. Viettelysten sitsit

9.10. Viettelysten bileet

10.10. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

11.10. Senpai: Syksyn uudet animesarjat

13.10. Kinokopla: Transit

15.10. Poltettu oranssi TYY-esitys / Turun ylioppilasteatteri

17.10. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

17.10. Star Wars -sitsit ja -bileet

17.10. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

18.10. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

19.10. SHOn Maakuntailta

20.10. Kinokopla: Kapernaum - kaaoksen lapset

21.10. TYYn Kestävän kehityksen viikko alkaa

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 08.10.2019 klo 14:47